107017 cazuri COVID-19 în Moldova
10141 – cazuri active
94586 – cazuri vindecate
2290 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 30 noiembrie 2020 ora 14:27


Dragostina Vicol – jurnalism militar

Dragostina Vicol – jurnalism militarDragostina Vicol – jurnalism militar


Sunt jurnalist in Armata Nationala mai bine de 15 ani, timp in care am cunoscut oameni in uniforma militara interesanti, inteligenti si am descoperit aspecte mai putin vazute din exteriorul armatei.
RSS posts

Societate


Comenteaza

Moldovan military money
         We dedicate November 29 to the most valuable paper in the country – the Moldovan MDL or Leu, which in English means „lion”. It doesn’t have the power as a lion among animals, at least because it is young. We’ve been using it daily since 1993.          DoContinuă lectura "Moldovan military money"
Istoria neamului redată pe leu
Ziua de 29 noiembrie e dedicată celei mai de valoare hârtii din țară –    Leul moldovenesc. Îl folosim zilnic din 1993, dar cât de des am privit imaginile de pe dosul bancnotei? Ne-am întrebat vreodată despre semnificația acestor imagini? Ei bine, recent mi-am pus această întrebare și am căutat legătura dintre ele și personalitățileContinuă lectura "Istoria neamului redată pe leu"
Music, uniform, Homeland – the values of the military artist
Who knows today about the band children?!! It is a forgotten tradition when children 12-13 years old lived next to units and did military service just like adults. Well, such a child of the soul of the army was our hero, who in time became a reliable soldier and even a brave officer with aContinuă lectura "Music, uniform, Homeland – the values of the military artist"
Muzica, uniforma, Patria -valorile artistului militar
Cultivarea patriotismului şi a dragostei de neam este scopul principal al evoluărilor noastre”.Locotenent-colonelul Sergiu Holban           Cine mai ştie astăzi despre copiii de trupă?!! E o tradiţie uitată, când copiii de 12-13 ani trăiau pe lângă unităţi şi făceau serviciul militar la fel ca adulţii. Ei bine, un astfel de copil de suflet al armateiContinuă lectura "Muzica, uniforma, Patria -valorile artistului militar"
Armata albastră
          La ce folosim pixul – ce întrebare banală, nu-i așa? Evident pentru a scrie, așa cum îi este destinația încă din 1938, când jurnalistul ungur, Laszlo Biro a inventat pixul cu bilă. La fel de firească este utilizarea lui în art-terapie, cum ar fi trasarea unor linii sau desenarea unor forme, pentru a scăpaContinuă lectura "Armata albastră"
Mai întâi a fost automatul,.. apoi microfonul
          Luna octombrie în context național se încheie mereu cu sărbătoare deja de 89 de ani. Cea mai sprintenă clădire din vârful Telecentrului, cu multipli ochi de cercetaș și cu auzul mai fin ca Găselnița, își serbează ziua de naștere. Se numește simplu, dar sugestiv – Radio Moldova. În toți acești ani a găzduit evenimenteContinuă lectura "Mai întâi a fost automatul,.. apoi microfonul"
Eu sunt profesor la Academia Militară…
– Vă rog să vă prezentați… – Mă numesc… și sunt Profesor la Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun”.           Da, cuvântul Profesor merită a fi scris mereu cu majusculă, iar când vorbim de o instituție de învățământ superior, implicit militară, această meserie se trăiește cu mai multă mândrie. Sentimentul dat l-am surprinsContinuă lectura "Eu sunt profesor la Academia Militară…"
E loc și de turism militar?
          În acest an turismul intern e la mare căutare. Iubitorii de a călători și explora iau  cu asalt cele mai și chiar deloc cunoscute destinații ale Moldovei. Ofertele agențiilor de turism se axează, în special, pe locurile pitorești,  la care să se ajungă prin diverse căi: terestre, aeriene sau pe apă.           Am căutat săContinuă lectura "E loc și de turism militar?"
Mândri de numele Militaru
          În Republica Moldova sunt înregistrate 42 de persoane cu numele Militaru, potrivit site-ului http://e-services.md/. O altă sursă, https://nume.casata.md/, ne sugerează că acestea locuiesc în orașul Bălți, raioanele Drochia și Rîșcani, în total sunt 8 familii. Cine sunt acestea, cu ce se ocupă și mai ales, câte dintre ele au tangență cu milităria?..           AmContinuă lectura "Mândri de numele Militaru"
Prin mișcare spre recuperare
          Cine vrea sănătate să se împrietenească cu mișcarea, preferabil una ghidată de un kinetoterapeut. Spre norocul militarilor și angajaților civili din Armata Națională acest serviciu medical le este oferit începând din 2013 de Centrul Consultativ Diagnostic.           Ce înțelegem, de fapt, prin kinetoterapie? Dicționarul ne sugerează că acest cuvânt combinat provine din greacă: kinetosContinuă lectura "Prin mișcare spre recuperare"

Generat în 0.194 secunde.