290043 cazuri COVID-19 în Moldova
283330 – cazuri active
– cazuri vindecate
6713 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 28 septembrie 2021 ora 10:21


 edufin.md

 edufin.md edufin.md


Prima platformă de educaţie financiară din Moldova
RSS posts

Mass-media


Comenteaza

MAIB: Protejează-te de fraude


Fii prudent, dacă ai plasat un anunţ de vânzare a unui produs sau de prestare a unor servicii pe site-uri de comercializare din Moldova. Răufăcătorii utilizează o nouă modalitate de fraudă folosind linkuri dubioase, care te poate lăsa fără bani pe contul de card. Cum funcţionează? Doreşti să vinzi un produs sau să prestezi anumite … The post MAIB: Protejează-te de fraude first appeared on EDUFIN.MD.
(video) Guvernul Republicii Moldova a avizat proiectul de lege pentru promovarea plăților fără numerar


Guvernul Republicii Moldova a avizat proiectul de lege ce prevede implementarea unor măsuri de promovare a plăților fără numerar. Autorii proiectului susțin că odată cu reducerea numerarului în economie, va fi diminuată rata de evaziune fiscală, a corupției în muncă, finanțării terorismului, criminalității și a spălării banilor. Totodată, inițiativa va contribui la reducerea cheltuielilor ce … The post (video) Guvernul Republicii Moldova a avizat proiectul de lege pentru promovarea plăților fără numerar first appeared on EDUFIN.MD.
(video) Propuneri anticriză pentru Guvernul Republicii Moldova


Propuneri anticriză pentru Guvernul Republicii Moldova de la experții Adrian Lupușor și Veaceslav Negruța în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari: The post (video) Propuneri anticriză pentru Guvernul Republicii Moldova first appeared on EDUFIN.MD.
(video) Guvernul pune cruce pe unele domenii de afaceri!


Guvernul pune cruce pe unele domenii de afaceri! Vezi cele menționate de Oleg Tofilat, consilierul Prim-ministrului, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari la TV8: The post (video) Guvernul pune cruce pe unele domenii de afaceri! first appeared on EDUFIN.MD.
Sfaturi de la MAIB ca să nu te lași pradă escrocilor!


Moldova Agroindbank (MAIB) anunță că în ultima perioadă s-a atestat o creştere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare. Infractorii urmăresc obţinerea datelor confidenţiale ale cardurilor de plată şi sustragerea mijloacelor financiare. În acest context, Banca recomandă să respectaţi următoarele regulile de securitate: 1. Nu transmite cardul persoanelor terţe şi nu lăsa cardul bancar la … The post Sfaturi de la MAIB ca să nu te lași pradă escrocilor! first appeared on EDUFIN.MD.
Drumul banilor 2020 – un eveniment de educație financiară marca BNM


Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță desfășurarea, în perioada 29-30 octombrie, a celei de-a doua ediții anuale a activităților de educație financiară inițiate în cadrul proiectului „Învață. Dă sens banilor” în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Evenimentul se va derula sub genericul „Drumul banilor” cu prilejul Zilei Inernaționale a Economisirii și este adresat tinerilor … The post Drumul banilor 2020 – un eveniment de educație financiară marca BNM first appeared on EDUFIN.MD.
Poziția BNM în campanie electorală


Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat un comunicat pe pagina oficială prin care își exprimă o poziție. Din comunicat nu este clar catalizatorul reacției BNM, dar presupunem că vine în urma unor declarații/plângeri a candidaților la alegerile prezidențiale, în încercarea lor de a deschide conturi bancare pentru a le utiliza în campania electorală. Comunicatul … The post Poziția BNM în campanie electorală first appeared on EDUFIN.MD.
Kurzarbeit – colacul de salvare al economiei românești?


Kurzarbeit, în traducere „muncă scurtă”, este o soluție aplicabilă în situații speciale, de criză, apărută în Germania acum mai bine de un secol, dar ajunsă cunoscută în urma rezultatelor excelente din perioada crizei financiare globale din 2008-2009. În timp ce restul țărilor europene au suferit o creștere a șomajului de 3%, în Germania rata șomajului … The post Kurzarbeit – colacul de salvare al economiei românești? first appeared on EDUFIN.MD.
Băncile din Belarus stopează creditarea


Din cauza lipsei de lichidități, băncile din Belarus încetează să mai acorde credite populației. Creditarea persoanelor fizice au fost deja oprite de către BPS-Sberbank, Technobank, RRB-Bank, Absolutbank, Belgazprombank și altele. Pe fundalul situației politice instabile din țară, populația retrage mijloacele bănești din conturile lor deschise în bănci, astfel încât, în viitorul apropiat, aproape toate băncile … The post Băncile din Belarus stopează creditarea first appeared on EDUFIN.MD.
Escrocii trec la creditele online de la Sberbank


În Federația Rusă escrocii au început să utilizeze în mod activ creditele online pentru a garanta furtul unei sume mari de bani de la victime. Atacatorii sună sub pretextul că sunt angajații băncii și informează că niște ”escroci” vor să obțină un credit pe numele victimei. Respectiv, pentru a preveni acțiunile penale și a respinge … The post Escrocii trec la creditele online de la Sberbank first appeared on EDUFIN.MD.

Generat în 0.172 secunde.