
Chiar daca ador sa pregatesc diferite prajituri si checuri, e greu sa rezist in fata cuptorului, pe aceasta caldura. Spre fericirea mea, si probabil si a voastra, am gasit desertul care nu necesita coacere si care solicita foarte putin efort! Si chiar daca are destul de multe calorii, eu zic ca se merita! Iar pentru cei care doresc o reteta mai sanatoasa, ii sfatui sa incerce batonasele de ovaz, care sunt la fel de delicioase!Ingrediente:(pentr 9 batonase)200 g ciocolata neagra300 g lapte condensat2 pahare cu biscuiti, faramitati1/2 pahar nuci, faramitate2 linguri cacao200 g ciocolata la alegereSe topeste ciocoalta neagra cu laptele condensat, la baie de aburi, amestecandu-se in continuu.

Cat se raceste ciocolata, ametecam ingredientele uscate. Maruntim biscuitii si adaugam nucile si cacao.

Incorporam amestecul de ciocolata si amestecam bine. Transferam amestecul intr-un vas acoperit cu foaie de copt si il lasam la frigider pentru o ora jumate.

Pentru stratul de deasupra, topim, la microunde, ciocolata. Amestecam la fiecare 30 secunde. Dupa ce s-a racit ciocolata, o turnam peste amestecul de ciocolata si biscuiti si il mai lasam la frigider pentru inca 30 minute. Taiati batonasele si consumati-le imediat, sau lasati-le la frigider pana in momentul servirii.
