LetmecookthisO varietate de retete delicioase explicate pas cu pas,cu poze :) Lifestyle |
Comenteaza
Batonase cu ciocoata si biscuiti
Chiar daca ador sa pregatesc diferite prajituri si checuri, e greu sa rezist in fata cuptorului, pe aceasta caldura. Spre fericirea mea, si probabil si a voastra, am gasit desertul care nu necesita coacere si care solicita foarte putin efort! Si chiar daca are destul de multe calorii, eu zic ca se merita! Iar pentru cei care doresc o reteta mai sanatoasa, ii sfatui sa incerce batonasele de ovaz, care sunt la fel de delicioase! Ingrediente: (pentr 9 batonase) 200 g ciocolata neagra 300 g lapte condensat 2 pahare cu biscuiti, faramitati 1/2 pahar nuci, faramitate 2 linguri cacao 200 g ciocolata la alegere Se topeste ciocoalta neagra cu laptele condensat, la baie de aburi, amestecandu-se in continuu.
Cat se raceste ciocolata, ametecam ingredientele uscate. Maruntim biscuitii si adaugam nucile si cacao.
Incorporam amestecul de ciocolata si amestecam bine. Transferam amestecul intr-un vas acoperit cu foaie de copt si il lasam la frigider pentru o ora jumate.
Pentru stratul de deasupra, topim, la microunde, ciocolata. Amestecam la fiecare 30 secunde. Dupa ce s-a racit ciocolata, o turnam peste amestecul de ciocolata si biscuiti si il mai lasam la frigider pentru inca 30 minute. Taiati batonasele si consumati-le imediat, sau lasati-le la frigider pana in momentul servirii.
Chiar daca ador sa pregatesc diferite prajituri si checuri, e greu sa rezist in fata cuptorului, pe aceasta caldura. Spre fericirea mea, si probabil si a voastra, am gasit desertul care nu necesita coacere si care solicita foarte putin efort! Si chiar daca are destul de multe calorii, eu zic ca se merita! Iar pentru cei care doresc o reteta mai sanatoasa, ii sfatui sa incerce batonasele de ovaz, care sunt la fel de delicioase! Ingrediente: (pentr 9 batonase) 200 g ciocolata neagra 300 g lapte condensat 2 pahare cu biscuiti, faramitati 1/2 pahar nuci, faramitate 2 linguri cacao 200 g ciocolata la alegere Se topeste ciocoalta neagra cu laptele condensat, la baie de aburi, amestecandu-se in continuu.
Cat se raceste ciocolata, ametecam ingredientele uscate. Maruntim biscuitii si adaugam nucile si cacao.
Incorporam amestecul de ciocolata si amestecam bine. Transferam amestecul intr-un vas acoperit cu foaie de copt si il lasam la frigider pentru o ora jumate.
Pentru stratul de deasupra, topim, la microunde, ciocolata. Amestecam la fiecare 30 secunde. Dupa ce s-a racit ciocolata, o turnam peste amestecul de ciocolata si biscuiti si il mai lasam la frigider pentru inca 30 minute. Taiati batonasele si consumati-le imediat, sau lasati-le la frigider pana in momentul servirii.
Quesadilla cu pui si porumb
Daca doriti sa gatiti un pranz rapid si super simplu, atunci cititi reteta potrivita. Aceste quesadilla cu pui si porumb sunt gata in doar cateva minute si cu siguranta vor satisface toti membrii familiei, atat copiii, cat si adultii. Eu am folosit Tortilla de casa, pe care le-am facut ziua precedenta si le-am lasat la frigider, pentru ca nu se compara cu cele cumparate de la magazin. Este una din retetele mele mexicane preferate si sper ca si voi ii veti da o incercare! Ingrediente: (pentru 20 bucati) un piept de pui, pregatit si taiat marunt 10 tortilla (puteti sa le faceti acasa) 400g cascaval ras porumb dulce, conservat ulei de masline
Pentru inceput, ungem o tortilla cu putin ulei de masline pe ambele parti si o incalzim in tigaie. Adaugam cascaval, porumb, pui si din nou cascaval.
Lasam putin cascavalul sa se topeasca, apoi indoiem tortilla in jumatate.
O intoarcem si pe cealalta parte si o mai prajim cateva minute, pana cascavalul e topit complet. Imediat ce sunt gata, le taiem in jumatate si le servim calde. Pofta buna!
Daca doriti sa gatiti un pranz rapid si super simplu, atunci cititi reteta potrivita. Aceste quesadilla cu pui si porumb sunt gata in doar cateva minute si cu siguranta vor satisface toti membrii familiei, atat copiii, cat si adultii. Eu am folosit Tortilla de casa, pe care le-am facut ziua precedenta si le-am lasat la frigider, pentru ca nu se compara cu cele cumparate de la magazin. Este una din retetele mele mexicane preferate si sper ca si voi ii veti da o incercare! Ingrediente: (pentru 20 bucati) un piept de pui, pregatit si taiat marunt 10 tortilla (puteti sa le faceti acasa) 400g cascaval ras porumb dulce, conservat ulei de masline
Pentru inceput, ungem o tortilla cu putin ulei de masline pe ambele parti si o incalzim in tigaie. Adaugam cascaval, porumb, pui si din nou cascaval.
Lasam putin cascavalul sa se topeasca, apoi indoiem tortilla in jumatate.
O intoarcem si pe cealalta parte si o mai prajim cateva minute, pana cascavalul e topit complet. Imediat ce sunt gata, le taiem in jumatate si le servim calde. Pofta buna!
Tortillas de casa
Bucataria mexicana este foarte bine cunoscuta in lumea intreaga, pentru varietatea mare de bucate care o propune, pentru aromele sale specifice, dar si pentru gustul inconfundabil. Un produs de baza in culinaria mexicana este tortilla. Aceasta este mancata in loc de paine sau este preparata in numeroase bucate mexicane, cum ar fi tacos, quesadillas, fajitas, burritos, enchiladas etc. Exista doua moduri de preparare pentru tortilla: din porumb si din faina. Eu am ales a doua varianta, deoarece, dupa parerea mea, este mult mai simpla. Daca sunteti un fan al bucatariei mexicane, va incurajez sa faceti tortillas de casa, intrucat sunt mult mai bune decat cele cumparate si nici nu sunt atat de greu de facut! Ingrediente: (pentru 16 portii) 4 pahare de faina 1 1/2 pahar lapte caldut 2 lingurite praf de copt 3 lingurite ulei vegetal un pic de sare Amestecam faina, praful de copt, sarea si uleiul. Adaugam treptat laptele caldut si amestecam bine. Daca aluatul este prea lichid, mai adaugam putina faina.
Presuram faina pe suprafata de lucru si framantam aluatul cateva minute. Dupa care, il punem inapoi in vas, il acoperim si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Divizam aluatul in 16 bucati si formam mici bilute. Il lasam sa se odihneasca inca 10 minute.
Presuram din nou faina pe masa si incepem sa le intindem.
Intr-o tigaie incalzita turnam putin ulei si incepem sa prajim aluatul, aproape 2 minute pe fiecare parte.
Puteti sa le serviti imediat, sau sa le pastrati la congelator pana in momentul folosirii (pana la o luna).
Foarte curand voi posta si o reteta folosind aceste tortillas. Pana atunci, astept comentariile si sugestiile voastre!
Bucataria mexicana este foarte bine cunoscuta in lumea intreaga, pentru varietatea mare de bucate care o propune, pentru aromele sale specifice, dar si pentru gustul inconfundabil. Un produs de baza in culinaria mexicana este tortilla. Aceasta este mancata in loc de paine sau este preparata in numeroase bucate mexicane, cum ar fi tacos, quesadillas, fajitas, burritos, enchiladas etc. Exista doua moduri de preparare pentru tortilla: din porumb si din faina. Eu am ales a doua varianta, deoarece, dupa parerea mea, este mult mai simpla. Daca sunteti un fan al bucatariei mexicane, va incurajez sa faceti tortillas de casa, intrucat sunt mult mai bune decat cele cumparate si nici nu sunt atat de greu de facut! Ingrediente: (pentru 16 portii) 4 pahare de faina 1 1/2 pahar lapte caldut 2 lingurite praf de copt 3 lingurite ulei vegetal un pic de sare Amestecam faina, praful de copt, sarea si uleiul. Adaugam treptat laptele caldut si amestecam bine. Daca aluatul este prea lichid, mai adaugam putina faina.
Presuram faina pe suprafata de lucru si framantam aluatul cateva minute. Dupa care, il punem inapoi in vas, il acoperim si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Divizam aluatul in 16 bucati si formam mici bilute. Il lasam sa se odihneasca inca 10 minute.
Presuram din nou faina pe masa si incepem sa le intindem.
Intr-o tigaie incalzita turnam putin ulei si incepem sa prajim aluatul, aproape 2 minute pe fiecare parte.
Puteti sa le serviti imediat, sau sa le pastrati la congelator pana in momentul folosirii (pana la o luna).
Foarte curand voi posta si o reteta folosind aceste tortillas. Pana atunci, astept comentariile si sugestiile voastre!
Chec cu visine
Checurile cu visine sunt foarte des pregatite in bucataria mea. De-a lungul timpului, am incercat mai multe variatii in cautarea retetei perfecte si dupa multe ore petrecute in fata cuptorului, in sfarsit am gasit-o. Ce face aceasta reteta sa fie preferata mea este anume simplitatea ei si rezultatul minunat. Checul cu visine iese pufos, potrivit de dulce si foarte aromat. Iar procesul este intr-atat de simplu incat este imposibil sa dai gres. Ingrediente: visine, fara samburi 2 pahare faina 1 1/2 pahare zahar 120 g unt 350 ml iaurt de baut sau chefir 3 oua o lingura praf de copt cateva picaturi esenta de vanilie un pic de sare Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si un pic de sare. Folosind un mixer, batem untul cu zaharul, pana devine cremos. Adaugam treptat cate un ou, mixand incontinuu, dupa care, adaugam vanilia, o jumatate din amestecul de faina si din iaurt. Dupa ce compozitia este bine mixata, incorporam a doua parte si continuam sa mixam. Intr-o tava acoperita cu foaie de copt, turnam compozitia. O coacem pentru 5 minute, iar apoi adaugam visinele.
Continuam sa o coacem timp de 35-40 minute la 190 grade. Verificam daca este gata cu ajutorul unei scobitori sau a unei furculite. Daca iese curata, inseamna ca prajitura este gata, in caz contrar lasati-o inca cateva minute sa se coaca.
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o incercati si sa dati un Like, iar eu va astept foarte curand cu o noua postare! :)
Checurile cu visine sunt foarte des pregatite in bucataria mea. De-a lungul timpului, am incercat mai multe variatii in cautarea retetei perfecte si dupa multe ore petrecute in fata cuptorului, in sfarsit am gasit-o. Ce face aceasta reteta sa fie preferata mea este anume simplitatea ei si rezultatul minunat. Checul cu visine iese pufos, potrivit de dulce si foarte aromat. Iar procesul este intr-atat de simplu incat este imposibil sa dai gres. Ingrediente: visine, fara samburi 2 pahare faina 1 1/2 pahare zahar 120 g unt 350 ml iaurt de baut sau chefir 3 oua o lingura praf de copt cateva picaturi esenta de vanilie un pic de sare Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si un pic de sare. Folosind un mixer, batem untul cu zaharul, pana devine cremos. Adaugam treptat cate un ou, mixand incontinuu, dupa care, adaugam vanilia, o jumatate din amestecul de faina si din iaurt. Dupa ce compozitia este bine mixata, incorporam a doua parte si continuam sa mixam. Intr-o tava acoperita cu foaie de copt, turnam compozitia. O coacem pentru 5 minute, iar apoi adaugam visinele.
Continuam sa o coacem timp de 35-40 minute la 190 grade. Verificam daca este gata cu ajutorul unei scobitori sau a unei furculite. Daca iese curata, inseamna ca prajitura este gata, in caz contrar lasati-o inca cateva minute sa se coaca.
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o incercati si sa dati un Like, iar eu va astept foarte curand cu o noua postare! :)
Unt de arahide de casa
Odata ce veti incerca untul de arahide de casa, cel de la magazin nu va va mai atrage atentia niciodata. Iar daca sunteti ca si mine si terminati un borcanas de unt de arahide in mai putin de o saptamana, portofelul va va spune cu siguranta un mare multumesc, intrucat veti economisi foarte multi bani! Chiar daca nu este perfect de neted ca cel cumparat, are fara dubii mult mai multa aroma si gust mult mai intens. Este incredibil de usor de preparat, iar tot de ce aveti nevoie sunt niste arahide si un procesor de mancare. Ingrediente: (pentru 400g) 500g arahide decojite 2 linguri ulei vegetal 1 lingura miere 1/2 lingurita sare Pentru inceput trebuie sa pregatim arahidele. Daca doriti sa evitati orice complicare, va recomand sa folositi arahide prajite. In cazul asta, trebuie doar sa le rumeniti putin in tigaie sau in rola. Daca folositi arahide neprajite, procesul va fi putin mai lung. Puneti arahidele intr-o tigaie la foc mic si asteptati pana se incalzesc si incep a se decoji. Odata ce sunt rumenite (fiti atenti sa nu le ardeti) mutati-le pe un ziar si decojiti-le complet, manual.
De aici, procesul este foarte simplu. Punem arahidele intr-un blender si il lasam pe acesta sa-si faca misiunea. Mixam 1 minut, dupa care arahidele ar trebui sa arate in felul urmator:
Dupa inca 1-2 minute, va incepe sa se formeze o pasta foarte groasa. Acum este momentul sa adaugam si restul ingredientelor.
Continuati sa mixati inca cateva minute pana compozitia devine mai cremoasa si omogena.
La temperatura camerei are o consistenta mai lichida, insa daca e pastrat la frigider devine putin mai dens. Poate fi pastrat la frigider, intr-un vas inchis, pana la o luna.
Eu prefer sa il servesc pe paine, fara adaosuri, dar poate fi mancat cu multe alte combinatii, cum ar fi bananele sau merele. Optiunile sunt infinite! Daca v-a placut reteta, nu ezitati sa o incercati si sa puneti un Like :)
Odata ce veti incerca untul de arahide de casa, cel de la magazin nu va va mai atrage atentia niciodata. Iar daca sunteti ca si mine si terminati un borcanas de unt de arahide in mai putin de o saptamana, portofelul va va spune cu siguranta un mare multumesc, intrucat veti economisi foarte multi bani! Chiar daca nu este perfect de neted ca cel cumparat, are fara dubii mult mai multa aroma si gust mult mai intens. Este incredibil de usor de preparat, iar tot de ce aveti nevoie sunt niste arahide si un procesor de mancare. Ingrediente: (pentru 400g) 500g arahide decojite 2 linguri ulei vegetal 1 lingura miere 1/2 lingurita sare Pentru inceput trebuie sa pregatim arahidele. Daca doriti sa evitati orice complicare, va recomand sa folositi arahide prajite. In cazul asta, trebuie doar sa le rumeniti putin in tigaie sau in rola. Daca folositi arahide neprajite, procesul va fi putin mai lung. Puneti arahidele intr-o tigaie la foc mic si asteptati pana se incalzesc si incep a se decoji. Odata ce sunt rumenite (fiti atenti sa nu le ardeti) mutati-le pe un ziar si decojiti-le complet, manual.
De aici, procesul este foarte simplu. Punem arahidele intr-un blender si il lasam pe acesta sa-si faca misiunea. Mixam 1 minut, dupa care arahidele ar trebui sa arate in felul urmator:
Dupa inca 1-2 minute, va incepe sa se formeze o pasta foarte groasa. Acum este momentul sa adaugam si restul ingredientelor.
Continuati sa mixati inca cateva minute pana compozitia devine mai cremoasa si omogena.
La temperatura camerei are o consistenta mai lichida, insa daca e pastrat la frigider devine putin mai dens. Poate fi pastrat la frigider, intr-un vas inchis, pana la o luna.
Eu prefer sa il servesc pe paine, fara adaosuri, dar poate fi mancat cu multe alte combinatii, cum ar fi bananele sau merele. Optiunile sunt infinite! Daca v-a placut reteta, nu ezitati sa o incercati si sa puneti un Like :)
Lasagna cu branza si spanac
Avand un pic de spanac acasa am hotarat sa-l folosesc in aceasta reteta de lasagna cu branza si spanac. Nu neg, nu este o lasagna adevarata, dar totusi, este o reteta vegetariana perfecta! Ingrediente: 15 foi de lasagna 800g branza 300g spanac 10 fire de ceapa verde 2 oua 2-3 linguri smantana 50g unt pentru uns sare Fierbem spanacul timp de 3-5 minute, il scurgem, il racim si il taiem marunt. Pregatim umplutura de branza amestecand branza, spanacul, ceapa taiata, ouale si sarea.
Fierbem primele 5 foi de lasagna timp de 5 minute.
Acoperim tava cu foaie de copt si o ungem cu unt. Aranjam cele 5 foi de lasagna in tava, dupa care le ungem cu unt.
Punem jumatate de umplutura.
Formam al doilea strat pentru care folosim inca 5 foi de lasagna, urmand aceeasi pasi. Dupa ce am pus a doua jumatate de umplutura, acoperim cu restul foilor fierte si ungem cu smantana.
O coacem la temperatura de 180 grade timp de aproximativ 50 minute.
Si asa arata inauntru..
Pofta buna!
Avand un pic de spanac acasa am hotarat sa-l folosesc in aceasta reteta de lasagna cu branza si spanac. Nu neg, nu este o lasagna adevarata, dar totusi, este o reteta vegetariana perfecta! Ingrediente: 15 foi de lasagna 800g branza 300g spanac 10 fire de ceapa verde 2 oua 2-3 linguri smantana 50g unt pentru uns sare Fierbem spanacul timp de 3-5 minute, il scurgem, il racim si il taiem marunt. Pregatim umplutura de branza amestecand branza, spanacul, ceapa taiata, ouale si sarea.
Fierbem primele 5 foi de lasagna timp de 5 minute.
Acoperim tava cu foaie de copt si o ungem cu unt. Aranjam cele 5 foi de lasagna in tava, dupa care le ungem cu unt.
Punem jumatate de umplutura.
Formam al doilea strat pentru care folosim inca 5 foi de lasagna, urmand aceeasi pasi. Dupa ce am pus a doua jumatate de umplutura, acoperim cu restul foilor fierte si ungem cu smantana.
O coacem la temperatura de 180 grade timp de aproximativ 50 minute.
Si asa arata inauntru..
Pofta buna!
Batonase de ovaz
Batonasele de ovaz sunt perfecte pentru o gustare sau un mic dejun sanatos. Acestea devin o sursa minunata de energie datorita bananelor si fulgilor de ovaz, fiind pline de arome naturale si fara adaos de zahar. Sunt gustarile ideale intrucat pot fi luate la lucru, scoala, in calatorii, iar textura lor densa potoleste foarte bine foamea. In plus reteta este una flexibila, oferind posibilitatea de a folosi diferite fructe uscate, sau alte adaosuri cum ar fi bucatele de ciocolata, nuci, unt de arahide etc. Ingrediente: (pentru 10 batonase) 2 1/2 pahare fulgi de ovaz 4 banane 1 1/2 pahare lapte 1/4 pahar stafide sau alte fructe (eu am folosit rachitele) 1 lingura miere o ciupitura de sare extract de vanilie (optional) 1/2 lingurita scortisoara (optional) Pentru inceput incingem cuptorul la 180C. Intr-un bol zdrobim bananele formand un piure.
Adaugam laptele, mierea si sarea. Pentru o aroma si gust deosebit adaugam extractul de vanilie si scortisoara. Amestecam bine.
Adaugam fulgii de ovaz si fructele uscate si amestecam. Daca este o consistenta prea lichida mai adaugam ovaz.
Acoperim tava cu foaie de copt si turnam compozitia.
Coacem 25-30 minute la 180 grade. Dupa ce scoatem tava, asteptam sa se raceasca complet iar apoi taiem batonasele.
Pot fi servite imediat, dar sunt mult mai bune daca sunt lasate peste noapte, deoarece se intensifica aromele. Deasemenea pot fi ambalate individual si pastrate la congelator pentru mai mult timp (nu ca ar rezista mult timp nemancate) :) Va doresc o saptamana minunata, si nu uitati sa puneti Like daca v-a placut reteta :)
Batonasele de ovaz sunt perfecte pentru o gustare sau un mic dejun sanatos. Acestea devin o sursa minunata de energie datorita bananelor si fulgilor de ovaz, fiind pline de arome naturale si fara adaos de zahar. Sunt gustarile ideale intrucat pot fi luate la lucru, scoala, in calatorii, iar textura lor densa potoleste foarte bine foamea. In plus reteta este una flexibila, oferind posibilitatea de a folosi diferite fructe uscate, sau alte adaosuri cum ar fi bucatele de ciocolata, nuci, unt de arahide etc. Ingrediente: (pentru 10 batonase) 2 1/2 pahare fulgi de ovaz 4 banane 1 1/2 pahare lapte 1/4 pahar stafide sau alte fructe (eu am folosit rachitele) 1 lingura miere o ciupitura de sare extract de vanilie (optional) 1/2 lingurita scortisoara (optional) Pentru inceput incingem cuptorul la 180C. Intr-un bol zdrobim bananele formand un piure.
Adaugam laptele, mierea si sarea. Pentru o aroma si gust deosebit adaugam extractul de vanilie si scortisoara. Amestecam bine.
Adaugam fulgii de ovaz si fructele uscate si amestecam. Daca este o consistenta prea lichida mai adaugam ovaz.
Acoperim tava cu foaie de copt si turnam compozitia.
Coacem 25-30 minute la 180 grade. Dupa ce scoatem tava, asteptam sa se raceasca complet iar apoi taiem batonasele.
Pot fi servite imediat, dar sunt mult mai bune daca sunt lasate peste noapte, deoarece se intensifica aromele. Deasemenea pot fi ambalate individual si pastrate la congelator pentru mai mult timp (nu ca ar rezista mult timp nemancate) :) Va doresc o saptamana minunata, si nu uitati sa puneti Like daca v-a placut reteta :)
Strawberry frozen yogurt
Ce poate fi mai perfect decat o reteta care necesita doar 4 ingrediente si 5 minute pentru pregatire? Aceasta reteta de Strawberry frozen yogurt este ideala pentru o zi calda de vara, deoarece este racoritoare, este sanatoasa si este gata in doar cateva minute! Partea buna e ca puteti folosi orice fruct aveti disponibil, fie capsuni, piersici, zmeura, coacaza sau altele. Ingrediente: (pentru 6 portii) 4 pahare de capsuni congelate 1/2 pahar de iaurt simplu 2 lingurite miere 2 lingurite suc de lamaie Unicul lucru care trebuie sa il faceti e sa puneti toate ingredientele intr-un blender si sa le mixati pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Mie mi-a luat vreo 3-4 minute. Serviti iaurtul inghetat imediat sau puneti-l intr-un vas in congelator.
Daca hotariti sa il congelati, odata ce va fi scos, iaurtul va fi foarte tare asa ca ar fi bine sa il lasati in jur de 15 minute sa se dezghete inainte de servire.
Sper sa incercati si voi acest desert sanatos si revigorant!
Ce poate fi mai perfect decat o reteta care necesita doar 4 ingrediente si 5 minute pentru pregatire? Aceasta reteta de Strawberry frozen yogurt este ideala pentru o zi calda de vara, deoarece este racoritoare, este sanatoasa si este gata in doar cateva minute! Partea buna e ca puteti folosi orice fruct aveti disponibil, fie capsuni, piersici, zmeura, coacaza sau altele. Ingrediente: (pentru 6 portii) 4 pahare de capsuni congelate 1/2 pahar de iaurt simplu 2 lingurite miere 2 lingurite suc de lamaie Unicul lucru care trebuie sa il faceti e sa puneti toate ingredientele intr-un blender si sa le mixati pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Mie mi-a luat vreo 3-4 minute. Serviti iaurtul inghetat imediat sau puneti-l intr-un vas in congelator.
Daca hotariti sa il congelati, odata ce va fi scos, iaurtul va fi foarte tare asa ca ar fi bine sa il lasati in jur de 15 minute sa se dezghete inainte de servire.
Sper sa incercati si voi acest desert sanatos si revigorant!
Pizza pe baza de dovlecei
Astazi mi s-a trezit o mare pofta de pizza si am fost cat pe ce sa cedez, insa mi-am amintit o reteta citita cu ceva timp in urma care promitea sa satifaca dorinta de pizza intr-o forma mult mai sanatoasa. Aceste mini pizza pe baza de dovlecei s-au adeverit a fi intr-adevar o excelenta inlocuire! Ofera acelasi gust ca si pizza adevarata insa contin muuult mai putine calorii. In plus sunt foarte usor de facut si sunt gata in numai 15 minute! Ingrediente: (pentru 20-25 felii) 2 dovlecei sau zucchini medii 100g sos pentru pizza (sau orice sos pe baza de rosii) 200g mozzarella, data prin razatoare salam (sau alt tip de carne), taiat marunt sare, piper oregano (optional) Dupa ce am aprins cuptorul la 180°C, spalam dovleceii, ii taiem in felii si ii prajim putin intr-o tigaie.
Cand sunt putin rumeniti ii mutam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si ii stropim cu sare si piper.
Apoi adaugam sosul.
Peste sos adaugam mozzarella, salamul si oregano si le punem la cuptor pentru 3-4 minute, sau pana cand se topeste mozzarella.
Serviti cat sunt calde. Savurati cu placere!
Astazi mi s-a trezit o mare pofta de pizza si am fost cat pe ce sa cedez, insa mi-am amintit o reteta citita cu ceva timp in urma care promitea sa satifaca dorinta de pizza intr-o forma mult mai sanatoasa. Aceste mini pizza pe baza de dovlecei s-au adeverit a fi intr-adevar o excelenta inlocuire! Ofera acelasi gust ca si pizza adevarata insa contin muuult mai putine calorii. In plus sunt foarte usor de facut si sunt gata in numai 15 minute! Ingrediente: (pentru 20-25 felii) 2 dovlecei sau zucchini medii 100g sos pentru pizza (sau orice sos pe baza de rosii) 200g mozzarella, data prin razatoare salam (sau alt tip de carne), taiat marunt sare, piper oregano (optional) Dupa ce am aprins cuptorul la 180°C, spalam dovleceii, ii taiem in felii si ii prajim putin intr-o tigaie.
Cand sunt putin rumeniti ii mutam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si ii stropim cu sare si piper.
Apoi adaugam sosul.
Peste sos adaugam mozzarella, salamul si oregano si le punem la cuptor pentru 3-4 minute, sau pana cand se topeste mozzarella.
Serviti cat sunt calde. Savurati cu placere!
Limonada de casa
Ce poate fi mai racoritor intr-o zi calda de vara decat un pahar cu limonada?! Sigur, puteti cumpara limonada de la magazin, insa nimic nu se compara cu limonada de casa. Si intrucat caldurile infernale de vara sunt tot mai aproape, va propun si voua aceasta reteta foarte usoara, dar care are un rezultat minunat! Ingrediente: (pentru 5-6 portii) apa 1/2 pahar suc proaspat de lamaie 3/4 pahar zahar minta (optional) Pentru inceput pregatim un sirop simplu, amestecand la foc mic zaharul si un pahar de apa. Odata ce zaharul este complet dizolvat (deobicei dureaza in jur de 2 minute), luam siropul de pe foc si il lasam sa se raceasca timp de cateva minute.
Intre timp scurgem sucul din lamai, iar pentru a obtine cat mai mult suc, rostogolim putin lamaile pe masa, presindu-le.
Turnam intr-un ulcior, sau in alt vas, sucul de lamaie, siropul si 4-5 pahare de apa (in dependenta cat de dulce doriti sa fie). Eu am adaugat si foi de menta pentru mai multa prospetime. Lasam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se raci complet. Odata ce e potrivit de rece, poate fi servita :)
Ce poate fi mai racoritor intr-o zi calda de vara decat un pahar cu limonada?! Sigur, puteti cumpara limonada de la magazin, insa nimic nu se compara cu limonada de casa. Si intrucat caldurile infernale de vara sunt tot mai aproape, va propun si voua aceasta reteta foarte usoara, dar care are un rezultat minunat! Ingrediente: (pentru 5-6 portii) apa 1/2 pahar suc proaspat de lamaie 3/4 pahar zahar minta (optional) Pentru inceput pregatim un sirop simplu, amestecand la foc mic zaharul si un pahar de apa. Odata ce zaharul este complet dizolvat (deobicei dureaza in jur de 2 minute), luam siropul de pe foc si il lasam sa se raceasca timp de cateva minute.
Intre timp scurgem sucul din lamai, iar pentru a obtine cat mai mult suc, rostogolim putin lamaile pe masa, presindu-le.
Turnam intr-un ulcior, sau in alt vas, sucul de lamaie, siropul si 4-5 pahare de apa (in dependenta cat de dulce doriti sa fie). Eu am adaugat si foi de menta pentru mai multa prospetime. Lasam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se raci complet. Odata ce e potrivit de rece, poate fi servita :)
Chocolate Lava Cake
Numele meu este Laura si sunt dependenta de ciocolata. Indiferent de forma sau gust, ciocolata e mereu binevenita in bucataria mea. Oricand doresc sa-mi implinesc pofta de ciocolata optez pentru aceasta reteta de Lava Cake, intrucat este foarte usor de preparat si este foarte delicioasa! Are o textura bogata, densa si satioasa si e perfecta pentru a satisface dorinta de ceva dulce. Ingrediente: (pentru 4 portii) 100 g ciocolata neagra 100 g unt 50 g faina 100 g zahar 4 oua cacao pentru uns formele Dupa ce am incins cuptorul la 200°C ungem formele cu unt si le stropim cu cacao, acoperindu-le complet.
Intr-un bol mare batem 2 oua si 2 galbenusuri. Adaugam zaharul si le batem impreuna. Adaugam faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
In alt bol topim untul si ciocolata in microunde, amestecand la fiecare 30 secunde.
Incorporam untul si ciocolata topita la restul aluatului si amestecam bine.
Turnam aluatul in forme si coacem pentru 10-12 minute la 200°C.
Contrar celorlalte prajituri, mijlocul trebuie sa fie moale, astfel cand introducem o furculita sau o scobitoare, ea nu trebuie sa iasa curata.
Dupa ce le-am lasat sa se racoreasca timp de cateva minute, le intoarcem si le punem in farfurie. Este perfecta servita calda si cu putina inghetata :)
Sper sa incercati reteta si sa va placa la fel de mult cum imi place mie! Astept pareri si propuneri pentru urmatoarele postari. Acestea fiind spuse, va doresc o saptamana cat mai frumoasa :) xoxo Laura
Numele meu este Laura si sunt dependenta de ciocolata. Indiferent de forma sau gust, ciocolata e mereu binevenita in bucataria mea. Oricand doresc sa-mi implinesc pofta de ciocolata optez pentru aceasta reteta de Lava Cake, intrucat este foarte usor de preparat si este foarte delicioasa! Are o textura bogata, densa si satioasa si e perfecta pentru a satisface dorinta de ceva dulce. Ingrediente: (pentru 4 portii) 100 g ciocolata neagra 100 g unt 50 g faina 100 g zahar 4 oua cacao pentru uns formele Dupa ce am incins cuptorul la 200°C ungem formele cu unt si le stropim cu cacao, acoperindu-le complet.
Intr-un bol mare batem 2 oua si 2 galbenusuri. Adaugam zaharul si le batem impreuna. Adaugam faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
In alt bol topim untul si ciocolata in microunde, amestecand la fiecare 30 secunde.
Incorporam untul si ciocolata topita la restul aluatului si amestecam bine.
Turnam aluatul in forme si coacem pentru 10-12 minute la 200°C.
Contrar celorlalte prajituri, mijlocul trebuie sa fie moale, astfel cand introducem o furculita sau o scobitoare, ea nu trebuie sa iasa curata.
Dupa ce le-am lasat sa se racoreasca timp de cateva minute, le intoarcem si le punem in farfurie. Este perfecta servita calda si cu putina inghetata :)
Sper sa incercati reteta si sa va placa la fel de mult cum imi place mie! Astept pareri si propuneri pentru urmatoarele postari. Acestea fiind spuse, va doresc o saptamana cat mai frumoasa :) xoxo Laura
Generat în 0.404 secunde.