Lifestyle

 Lifestyle Lifestyle


Un blog despre viata de zi de zi.Moda,cosmetice,relatii,idei,stil de viata.
RSS posts

Lifestyle


Comenteaza

RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS
Relația cu un narcis inițial începe foarte bine, cu multe cuvinte frumoase, cadouri, emoții, întâlniri ca în filme. După care urmează perioada în care el dispare pe 1-2 zile, nu mai sună așa des, nu scrie, nu știe ce vrea începe să manipuleze și să te facă vinovată pentru acestă situație el a reacționat așa fiindcă tu te comporți irațional, lai supărat, înjosit așa că pentru ca să te ierte trebuie să lucrezi cu tine și să te schimbi. Astfel, de afirmații conduc la ideia că poate într-adevăr ai greșit și trebuie să te schimbi.

De asemenea bărbatul narcis minte ca un adevărat profesional privindute direct în ochi și chiar dacă ai dovezi concrete el orsicum o să dovedească că spune adevărul și că ție ți se pare. Iar în cazul în care acceptă că a făcut ceva greșit orsicum tu ești de vină că nu teai comportat bine cu el. El de asemenea este înconjurat mereu de femei, pentru el este normal să țină legătura cu fostele, să iasă cu ele la cafea să povestească despre ele și invers creend concurență și arătând că dacă ceva are unde pleca. Așa că într-o relație cu un narcis mereu trebuie să dovedești iubirea, încrederea, să dovedești că vrei să fii cu el și ești gata să lupți pentru el. Mereu va exista violenta psihologică, lipsa susținerii și încurajărilor. El nu vă înțelege, nu o să vă jelească dacă ceva nu va reușit și este indiferet cănd suferiți din cauza lui. Mereu dorințele sale sunt pe primul loc el este REGELE. Așa că dacă te comporți așa cum vrea vei fi în preajma însă dacă încerci să te opui lui nui este greu să îți spună la revedere. Va rămâne alături atâta timp cât îi va fi interesat să vă controleze și manipuleze iar când deja veți fi supusă el pleacă fără regrete.Relația este mereu când sus când jos creend emoții foarte puternice și DEPENDENTĂ. Acestă dependentă afectează psihologic nu poți face nimic, nu vrei nimic, fără el ești nimeni, te simți rău fizic, crează stări de anxietate, depresive și depresie. În astfel de relație toxică ori accepți așa cum este și înțelegi ca nu se va schimba nimic ori pleci.
Teama de Abandon
Teama de abandon se caracterizează printr-o neliniște permanentă în relații, neîncredere în sine și în persoana iubită, așteptări negative, frica de a fi mereu abandonat.

Rădăcinile acestei traume vin din copilărie și relația cu părinții, ca exemple ar fi: copii sunt închiși singuri în casă ca părinții să meargă la serviciu, magazin fără a da prea multe explicații. Sau copii sunt duși și lăsați la bunici pentr-o o perioadă îndelungată. Un alt expemplu pe care îl putem vedea deseori pe stradă că părinții le zic la copii te las aici dacă nu vrei să mergi. Asfel, în mintea copilului aparea convingerea că poate fi abandonat orcând care ulterior se integrează și în realțiile de cuplu. Dacă părinții mei mar fi putut părăsi oricând, și pentru ca să mă iubească trebuia să mă comport frumos, să iau note mari, să fac totul perfect fiindcă ei doar atunci își arătau iubirea păi înseamnă ca să fiu iubit/ă trebuie să fiu la fel și în relația de cuplu. Deoarece nu pot fi iubită așa cum sunt pentru a fi iubită trebuie să fiu împachetată frumos.Și în rezultat trăim cu teama de abandon, intram în relații cu parteneri care nu se implică sau se implică doar pe jumate, ne luptăm să îi câștigăm atenția, să îi arătăm că merităm uite cum eu le pot face pe toate. De asemenea,  frica de abndon conduce la a acuza permanent partenerul, a îi cere atenție, a face crize de gelozie din nimic, a opta pentru un comportament dependent și inconștient a  sabota relațiile pentru reconfirma frica de abandon.Ca soluții, este important de a se dezvolta încrederea în sine, a evita rezolvarea problemelor prin certuri, neîncredere și controlul permant dar a opta pentru se asculta unul pe celălat, a dezvolta încrederea (nu prin controlul telefonului, rețelor sociale și alte surse) și a încerca să vă acceptați așa cum sunteți.  
MANIPULAREA FEMININĂ


Manipularea feminină în relația de cuplu 💑 se caracterizează printr-un comportament în care femeile încearcă să se folosească de poziția lor mai slabă și utilizează mai multe tactici de manipulare și control. Printre ele avem:🖤Femeile care mereu se supără din orce și încearcă să facă ca bărbatul să se simtă vinovat. Un tip de manipulare care din păcate există în foarte multe cupluri. Acest comportament deseori este învățat din familie și ulterior este aplicat și în relație ca un model de comportament normal.🖤După care urmează manipularea cu scopul de a fi jelită. Eu am obosit, nu mai pot, poți să faci asta în locul meu. Acest gen de comportament la fel poate fi adus din cadrul familiei în care mama, bunica se comporta în așa fel sau dintr-o familie rigidă la sentimente și s-a dezvoltat acest tip de comporatment pentru a primi atenție. Femeia crede că nu poate primi iubire pur și simplu așa că trebuie să fie mai slabă, bolnavă sau nefericită.🖤Manipularea de tip drama aici este vorba de un spectacol întreg în care toate detaliile sunt dramatice. Scopul acestui comportament este de a primi atenție maximă. Tipul de comportament este ca unui copil mic în jurul căruia trebuie să se învârtească toată lumea.🖤Manipularea cu înjosire care se dezvoltă în cazul în care persoana a crescut într-o familie în care mama avea rolul principal sau în psihotraumă în care înjosirea bărbatului nu îl face atât de periculos. De asemenea în cazurile de violență în familie.În toate aceste tipuri de manipulare s-a dezvoltat un mecanism traumatic care a condus la formarea unui astfel de  comportament. Pentru a reduce folosirea manipulării în relație este important de a găsi cauza și a lucra pentru a o depăși.InstagramYouTubeFb
Mojito I Cocktail fară Alcool
google.com, pub-6167828876972424, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Unde să mergeți în Vacanță în România I Top Locuri de Vis
Am hotărât să fac câteva postări pe care să le dedic locurilor frumoase pe unde am fost în anii trecuți în România și am rămas plăcut impresionată. Un mic top pe unde să mergeți în această vară sper să vă placă și să vă inspire și pe voi pentru a descoperi locuri noi. Pentru iubitorii de peisaje care te lasă fară cuvinte o locație de vis este Bicaz. Noi am început să descoperim aceste locuri surprinzătoare cu o mică plimbare spre Lacul Muntelui de lângă Bicaz. Unde natura e splendidă, aerul e curat, păsărele ciripesc romantic, iar o atmosferă de poveste oferă micile cabane de pe lac.  Următoarea destinație a fost Parcul Național Cheile Bicazului noi am ajuns la sfârșitul lunii mai, era o temperatură plăcută, iar soarele strălucea pe cerul albastru. La poalele muntelui era liniște, păsările ciripeau fermăcător, un dulău ciobănesc de o frumusețe rară se plimba agale... Se auzea sunetul plăcut al apei de la poale muntelui care curgea lin la vale. Și scopul  noastru a fost peștera Tunel din vârful muntelui cu un traseu destul de complicat pe care de câteva ori m-am dus la vale pe petriș. Așa că fără echipament nu are rost să vă aventurați. Dar totuși a fost o aventură plăcută, plină de emoții, am întâlnit căprioarele în mediul lor, veverițe, am făcut câte un popas unde am savurat bunătăți și m-am bucurat din plin de razele de soare. După care a urmat Cheile Bicazului și Lacul Roșu unde am facut poze, cumpărături, locație frumoasă dar cu mai multă lume. Varianta ideală este să închiriați o barcuță pentru a vă îndepărta de agitație și a savura din plin momentul. Astfel, această călătorie ma făcut să iubesc muntele și vara. Pentru mai multe detalii puteți să priviți vlogul din Bicaz și desigur nu uitați să vă abonați https://www.youtube.com/watch?v=noSNfm9MPlE. 

YoutubeInstagram
File din Jurnal I Ce am învățat eu până la 30 ani
30 ani o cifră frumoasă care undeva în suflet mă sperie și cred că fiecare femeie simte acest lucru când ajunge la acestă vârstă. Dar totuși cred și sper că anii care vin vor fi mai plini de emoții și evenimente speciale.

Dacă să facem un reviu la ce am reușit și învățat eu până la moment sunt foarte multe lucruri care mă fac cine sunt eu azi. Am învățat că sănătatea trebuie să fie pusă mai presus de învățătură, carieră și relații. Fiindcă aceste lucruri își pierd din importanță dacă nu ești sănătoasă sau dacă nu există altă variantă trebuie să pastrezi la maxim starea care o ai. Așa că eu regulat merg la medic, dau analize, mănânc corect și încerc să păstrez și să previn la maxim. Păcat că acest lucru eu am început să îl înțeleg după 25 ani, când am învățat câte un pic să mă iubesc cu adevărat. Am înțeles că clipele petrecute în familie sunt de neprețuit și că trebuie să găsim timp pentru a petrece cu familia. Deoarece anii trec și din păcate odată cu ei se trec și persoanele dragi... De asemenea niciodată să nu cred în cuvintele te iubesc pentru todeauna fiindcă de cele mai multe ori ele răspund pentru moment și nu sunt pentru todeauna. Noi creștem, ne dezvoltăm, ne schimbăm și uneori iubirea în cuplu nu rezistă la toate aceste schimbări. Cel mai mult în viață te rănesc și dezamăgesc oamenii pe care îi iubești fiindcă la restul nu atragi așa atenția. O inimă frântă în dragoste te ajută să te dezvolți, să îți schimbi prioritățile și să obții lucruri pe care credeai că nu poți. Da rănile din iubire nu trec de odată, e nevoie de timp, de analiză, de iubire, stimă și încredere în sine. Prietenii la fel nu rămân pentru todeauna și uneori nu are rost să prietenești doar pentru ce a fost. Dacă oamenii și au împlinit rolul trebuie săi lăsăm să plece și să ne amintim de ei cu drag. Probabil a venit timpul pentru persoane noi. Un alt lucru important este că acum am învățat să recunosc dacă greșec și să cer scuze chiar dacă nu a fost chiar așa simplu acest proces.  Și iubirea nui despre control, posesivitate, scandaluri și sex. Iubirea e despre încredere, respect, dezvoltare personală, emoții pozitive, atenție la necesitățile celuilat, locuri noi și multă comunicare. La fel am învățat că poți iubi un pisoi ca un membru al familiei și că el tot poate :).

Ai dreptul să te jălești o săptămână maxim două, apoi ridici capul și mergi înainte fără a mai întoarce capul înapoi. Omul care tea trădat odată o va mai face încă de multe ori așa că nu se merită să te întorci înapoi.  Astăzi îmi pare bine că m-am întors și am plecat cu trolebusul 10. Am încercat să mă regăsesc, să văd ce îmi place chiar dacă atunci am pierdut multe. În acești ani am învățat mult chiar dacă atunci renunțasem la visele mele. La licența îmi pare bine că am încercat mai multe variante și cumva intuitiv am găsit ce vreau să fac. La masterat am început să învăț din nou cu dragoste și plăcere, să scriu un articol, să prezint la o conferință. Doctoratul ma învățat să lucrez singură și să înțeleg că mă pot baza doar pe mine dacă vreau să obțin rezultate, au fost dezamăgiri din partea oamenilor care mă inspirau dar prin muncă am reușit săi fac să creadă în mine. Chiar dacă nui clar ce va fi mai departe fiindcă viața vrea să mă mai învețe ceva și eu sunt curioasă ce va fi. Al doilea masterat este curiozitate, de asemenea dorința de a îmi demonstra că pot. Cu toate că nui chiar așa ușor sper măcar că nu o să îmi permit să renunț. Totuși eu psiholog nu mă vad dar cine știe de câte ori spui niciodată viața are alte planuri. 

Cariera da eu am crescut am învățat multe în 5 ani de la o simplă studentă care a venit cu puține cunoștințe în domeniu la acel moment astăzi pot face multe iar dacă nu pot mă învăț. Chiar dacă eu o să mint dacă o să spun că sunt mulțumită 100% nui așa, întodeauna e loc de mai bine și trebuie să vrem mai mult. Dar independența financiră e un factor important pentru fiecare persoană cu toate că nici pe departe nui suma dorită. Dar care totuși în acești ani mi-au permis să mă asigur cu lucrurile necesare să devin parțial independentă. Să călătoresc prin multe locuri frumoase din România, Ucraina, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Serbia păcat că anul acesta nea stricat planurile. Acestea sunt sentimentele de mulțumire ale mele de la ora 3 dimineața și dovada că am PUTUTși POT. Și vreau să îmi doresc ca peste 10 ani să fiu sănătoasă, cei dragi să fie alături și să am o listă mai lungă cu realizări frumoase și împliniri personale și profesionale.  Ps. Mii rușine când la 15 ani credeam că femeile de 30 de ani sunt babe :), așa că nu vă râdeți de vârsta nimărui fiindcă o să ajungeți :)).
Escapada din Bicaz


După o săptămână de activități am hotărât să plec pentru câteva zile la munte în Bicaz pentru a mă odihni, relaxa și admira natura. Am adunat toate cele necesare și în câteva ore de mers cu mașina am ajuns cu bine. În fața ochilor a apărut o priveliște fermecătoare. Era sfârșitului lunii mai, era o temperatură plăcută, iar soarele strălucea pe cerul albastru. La poalele muntelui era liniște, păsările ciripeau fermăcător,  un dulău ciobănesc de o frumusețe rară se plimba agale... Se auzea sunetul plăcut al apei de la poale muntelui care curgea lin la vale. M-am descălțat și așezat pe iarbă pentru a profita de aceste clipe de poveste. Am respirat cu poftă aerul proaspăt de primăvară apoi am pornit să descopăr și frumusețele din jur. Mergând lin am ajun într-o poiană uimitor de frumoasă plină de flori multicolore, m-am lungit pe iarbă, am închis ochii și mam relaxat. Savuram momentul, aroma și frumusețile din jur și mă gândeam cât de bine mă simt sunt sănătoasă, fericită, iubită, liniștită și împlinită. Pentru că mă simt bine... Mulțumesc naturii și universului pentru toate darurile care mi le oferă. Simt cum natura mă încarcă cu energie și mă face mai puternică. După relaxare m-am mai plimbat în continuare prin iarba frageda până am întâlnit câteva căprioare care mâncau agale iarba proaspătă, le-am admirat și m-am bucurat ca un copil care vede o minune fiindcă era pentru prima dată când întâlneam căprioare în mediul lor natural.Apoi încet m-am îndreptat spre cabană admirând frumusețile din jur, deja se însera. Așa când am ajuns am luat un ceai fierbinte, am apris un foc și în continuare mă bucuram de  tot ce am. Treptat se întuneca așa  am avut noroc să privesc și cerul înstelat care era de o frumusețe rară. După care încet m-am îndrept spre cameră plină de emoții și sentimente pozitive.

Cartile mele preferate de dezvoltare personală I Aprilie 2020


În această postare aș dori să vă prezint cărțile lunii aprilie care pe mine m-au ajutat în această perioadă complicată să mă relaxez și să aflu ceva nou. Și desigur mi-au sustras atenția de la calculator și telefon ceea ce e foarte important. Sapiens Scurta Istorie a Omenirii cartea care te lasă să privești trecutul, prezentul și viitorul ce a realizat și a distrus omenirea. Istorie, biologie și filozofie care te pune pe gânduri. O carte minunată care se citește ușor dar în același timp te ține cu sufletul la gură. Cred că fiecare trebuie să o citească pentru dezvoltarea personală, reîmprospătarea cunoștințelor și desigur pentru a primi placere.  A doua carte Cele cinci limbaje ale iubirii este m-ai simplă, se citește rapid și oferă informații utile pentru viața de cuplu. Eu o recomand pentru a vedea care sunt pașii pentru o relație reușită. Lucruri din consilierea de familie pe care fiecare poate să le introducă în relația sa pentru a o dezvolta. Fiindcă pentru o relație este nevoie de muncă și implicare și niciodată cunoștințele nu vor fi în plus. Eu sper că va plăcut acest mic reviu și că vam convins să petreceți 20-30 min pe zi pentru a citi. Profitați de zile libere pentru a vă dezvolta și a învăța ceva nou.#carti #cartipreferate #cesacitesti #sapiens
File din Jurnal I Mulțumesc că ai plecat...


După 9 ani care au trecut astăzi vreau să îți spun mulțumesc că ai plecat și m-ai trădat. Chiar dacă acestă trădare o să rămână mereu în suflet totuși i-a ma maturizat. Ma făcut să înțeleg și să găsesc ce vreau să fac în viață. Să iubesc ce fac, să progresez și să nu îmi fie frică să încerc ceva nou. Să am libertatea de a vorbi, de a mă îmbrăca și a face ce vreau. Atunci tu m-ai făcut să  înțeleg că când vine vorba de probleme și hotărâri mă am numai pe mine și deseori nici persoanele care nu credeai că o să te trădeze o fac. Asta ma învățat să nu am așa mare încredere în oameni și să rămân m-ai puțin afectată când cineva se comportă nu în cel m-ai frumos mod. De asemenea am învățat că sănătatea și familia sunt cele m-ai importante și nimeni nu merită să le sacrifici. Am învățat să mă ridic de jos încet, încet în fiecare zi. În acești ani mi-am arătat că pot am finisat facultatea, am făcut masterat, acum doctorat, am obținut premii, medalii și am progresat în foarte multe lucruri. După tine eu trebuiam să stau doar în umbra ta undeva la bucătărie. Când ai plecat mi-ai făcut o mare favoare care ma făcut să văd că pot și nu am nevoie decât de mine pentru aceasta. Am învățat că viață nu se învârtește doar în jurul relației dar m-ai sunt și ieșiri la cafea cu prietenii, teatru, film, muzee, călătorii și alte mărunțișuri. Că o relație nu constă numai  din iubire nebună (în cuvinte), progresivitate, control de telefoane, sex și certuri interminabile. Că nu numai  caracterul meu  a fost de vină dar probabil amândoi eram prea nebuni. Atunci aveam 20 azi am 29 dar dacă sincer nu aș schimba nimic. Prezența ta în viața mea ma făcut să fiu cine sunt azi puternică, încrezută și foarte ambițioasă. MULȚUMESC CĂ AI PLECAT!
Anul 2019 Bine ai Venit! Promisiuni, Planuri, Organizare, Teză de Doctorat


Azi 1 ianuarie încep o nouă carte din 365 file în care trebuie să fie de toate sănătate, știință, odihnă, relax, dragoste și organizare. Cel puțin eu îmi promit că din 3 ianuarie încep să scriu teza 👩‍💻, chiar și calculator am cumpărat pentru aceasta (mi-am făcut cadou de revelion😁 începem cu fapte concrete). Ca în fiecare an îmi promit să citesc m-ai mult și să încerc în zile de vacanță să termin cartea lui S. Freud "Psihopatologia veţii cotidiene despre uitare greșeli de vorbire, superstiție și eroare" care e destul de ciudată dar sunt momente care  mă pun pe gânduri, totuși însă după părerea mea este foarte întinsă (dar am dat 10 euro practic pe ea așa că trebuie să o citesc măcar ca pedeapsă să nu fac cumpărături negândite🤦‍♀️). Și desigur nu lipsește sportul sau m-ai bine zis măcar m-ai multe plimbări la aer liber. O alta promisiune  este canalul meu de Youtube de care ar fi o.k dacă mi aș aminti m-ai des fiindcă mie îmi place să filmez dar m-ai bine stau în pat cu o cană de cafea și serialul preferat (la lipsa de organizare trebuie de lucrat). Desigur eu sper ca anul 2019 să fie plin de călătorii sau măcar cum a fost 2018 fiindcă cel puțin pentru mine a fost un an frumos chiar dacă toți se plâng de el. Sănătatea întotdeauna trebuie să fie pe primul plan așa că fără excese, fără prea multă oboseală și îmi promit să găsesc timp pentru a merge la medic. Și desigur m-ai multă dragoste pentru cei dragi cine de familie, weekenduri împreună, surprize și cuvinte frumoase. Acestea sunt promisiunile mele cele m-ai importante pentru 2019. Eu sper să le realizez interesant voi ce va ți promis la început de an? Eu vreau să vă doresc un an cu multe realizări frumoase, dragoste, respect, sănătate, persoane dragi aproape și multe emoții pozitive. La mulți ani și să îi uram un Bine ai Venit 2019 🤗

Generat în 0.243 secunde.