50534 cazuri COVID-19 în Moldova
11815 – cazuri active
37440 – cazuri vindecate
1279 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 27 septembrie 2020 ora 05:23


 LifestyleGoogle Page Rank

 Lifestyle Lifestyle


Un blog despre viata de zi de zi.Moda,cosmetice,relatii,idei,stil de viata.
RSS posts

Lifestyle


Comenteaza

Unde să mergeți în Vacanță în România I Top Locuri de Vis
Am hotărât să fac câteva postări pe care să le dedic locurilor frumoase pe unde am fost în anii trecuți în România și am rămas plăcut impresionată. Un mic top pe unde să mergeți în această vară sper să vă placă și să vă inspire și pe voi pentru a descoperi locuri noi. Pentru iubitorii de peisaje care te lasă fară cuvinte o locație de vis este Bicaz. Noi am început să descoperim aceste locuri surprinzătoare cu o mică plimbare spre Lacul Muntelui de lângă Bicaz. Unde natura e splendidă, aerul e curat, păsărele ciripesc romantic, iar o atmosferă de poveste oferă micile cabane de pe lac. 

 

Următoarea destinație a fost Parcul Național Cheile Bicazului noi am ajuns la sfârșitul lunii mai, era o temperatură plăcută, iar soarele strălucea pe cerul albastru. La poalele muntelui era liniște, păsările ciripeau fermăcător, un dulău ciobănesc de o frumusețe rară se plimba agale... Se auzea sunetul plăcut al apei de la poale muntelui care curgea lin la vale. Și scopul  noastru a fost peștera Tunel din vârful muntelui cu un traseu destul de complicat pe care de câteva ori m-am dus la vale pe petriș. Așa că fără echipament nu are rost să vă aventurați. Dar totuși a fost o aventură plăcută, plină de emoții, am întâlnit căprioarele în mediul lor, veverițe, am făcut câte un popas unde am savurat bunătăți și m-am bucurat din plin de razele de soare. După care a urmat Cheile Bicazului și Lacul Roșu unde am facut poze, cumpărături, locație frumoasă dar cu mai multă lume. Varianta ideală este să închiriați o barcuță pentru a vă îndepărta de agitație și a savura din plin momentul. Astfel, această călătorie ma făcut să iubesc muntele și vara. Pentru mai multe detalii puteți să priviți vlogul din Bicaz și desigur nu uitați să vă abonați https://www.youtube.com/watch?v=noSNfm9MPlE. 

YoutubeInstagram
File din Jurnal I Ce am învățat eu până la 30 ani
30 ani o cifră frumoasă care undeva în suflet mă sperie și cred că fiecare femeie simte acest lucru când ajunge la acestă vârstă. Dar totuși cred și sper că anii care vin vor fi mai plini de emoții și evenimente speciale.

Dacă să facem un reviu la ce am reușit și învățat eu până la moment sunt foarte multe lucruri care mă fac cine sunt eu azi. Am învățat că sănătatea trebuie să fie pusă mai presus de învățătură, carieră și relații. Fiindcă aceste lucruri își pierd din importanță dacă nu ești sănătoasă sau dacă nu există altă variantă trebuie să pastrezi la maxim starea care o ai. Așa că eu regulat merg la medic, dau analize, mănânc corect și încerc să păstrez și să previn la maxim. Păcat că acest lucru eu am început să îl înțeleg după 25 ani, când am învățat câte un pic să mă iubesc cu adevărat.Am înțeles că clipele petrecute în familie sunt de neprețuit și că trebuie să găsim timp pentru a petrece cu familia. Deoarece anii trec și din păcate odată cu ei se trec și persoanele dragi...De asemenea niciodată să nu cred în cuvintele te iubesc pentru todeauna fiindcă de cele mai multe ori ele răspund pentru moment și nu sunt pentru todeauna. Noi creștem, ne dezvoltăm, ne schimbăm și uneori iubirea în cuplu nu rezistă la toate aceste schimbări. Cel mai mult în viață te rănesc și dezamăgesc oamenii pe care îi iubești fiindcă la restul nu atragi așa atenția. O inimă frântă în dragoste te ajută să te dezvolți, să îți schimbi prioritățile și să obții lucruri pe care credeai că nu poți. Da rănile din iubire nu trec de odată, e nevoie de timp, de analiză, de iubire, stimă și încredere în sine.Prietenii la fel nu rămân pentru todeauna și uneori nu are rost să prietenești doar pentru ce a fost. Dacă oamenii și au împlinit rolul trebuie săi lăsăm să plece și să ne amintim de ei cu drag. Probabil a venit timpul pentru persoane noi. Un alt lucru important este că acum am învățat să recunosc dacă greșec și să cer scuze chiar dacă nu a fost chiar așa simplu acest proces. Și iubirea nui despre control, posesivitate, scandaluri și sex. Iubirea e despre încredere, respect, dezvoltare personală, emoții pozitive, atenție la necesitățile celuilat, locuri noi și multă comunicare. La fel am învățat că poți iubi un pisoi ca un membru al familiei și că el tot poate :).

Ai dreptul să te jălești o săptămână maxim două, apoi ridici capul și mergi înainte fără a mai întoarce capul înapoi. Omul care tea trădat odată o va mai face încă de multe ori așa că nu se merită să te întorci înapoi. Astăzi îmi pare bine că m-am întors și am plecat cu trolebusul 10. Am încercat să mă regăsesc, să văd ce îmi place chiar dacă atunci am pierdut multe. În acești ani am învățat mult chiar dacă atunci renunțasem la visele mele. La licența îmi pare bine că am încercat mai multe variante și cumva intuitiv am găsit ce vreau să fac. La masterat am început să învăț din nou cu dragoste și plăcere, să scriu un articol, să prezint la o conferință. Doctoratul ma învățat să lucrez singură și să înțeleg că mă pot baza doar pe mine dacă vreau să obțin rezultate, au fost dezamăgiri din partea oamenilor care mă inspirau dar prin muncă am reușit săi fac să creadă în mine. Chiar dacă nui clar ce va fi mai departe fiindcă viața vrea să mă mai învețe ceva și eu sunt curioasă ce va fi. Al doilea masterat este curiozitate, de asemenea dorința de a îmi demonstra că pot. Cu toate că nui chiar așa ușor sper măcar că nu o să îmi permit să renunț. Totuși eu psiholog nu mă vad dar cine știe de câte ori spui niciodată viața are alte planuri. 

Cariera da eu am crescut am învățat multe în 5 ani de la o simplă studentă care a venit cu puține cunoștințe în domeniu la acel moment astăzi pot face multe iar dacă nu pot mă învăț. Chiar dacă eu o să mint dacă o să spun că sunt mulțumită 100% nui așa, întodeauna e loc de mai bine și trebuie să vrem mai mult. Dar independența financiră e un factor important pentru fiecare persoană cu toate că nici pe departe nui suma dorită. Dar care totuși în acești ani mi-au permis să mă asigur cu lucrurile necesare să devin parțial independentă. Să călătoresc prin multe locuri frumoase din România, Ucraina, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Serbia păcat că anul acesta nea stricat planurile. Acestea sunt sentimentele de mulțumire ale mele de la ora 3 dimineața și dovada că am PUTUTși POT. Și vreau să îmi doresc ca peste 10 ani să fiu sănătoasă, cei dragi să fie alături și să am o listă mai lungă cu realizări frumoase și împliniri personale și profesionale. Ps. Mii rușine când la 15 ani credeam că femeile de 30 de ani sunt babe :), așa că nu vă râdeți de vârsta nimărui fiindcă o să ajungeți :)).
Escapada din Bicaz


După o săptămână de activități am hotărât să plec pentru câteva zile la munte în Bicaz pentru a mă odihni, relaxa și admira natura. Am adunat toate cele necesare și în câteva ore de mers cu mașina am ajuns cu bine. În fața ochilor a apărut o priveliște fermecătoare. Era sfârșitului lunii mai, era o temperatură plăcută, iar soarele strălucea pe cerul albastru. La poalele muntelui era liniște, păsările ciripeau fermăcător,  un dulău ciobănesc de o frumusețe rară se plimba agale... Se auzea sunetul plăcut al apei de la poale muntelui care curgea lin la vale. M-am descălțat și așezat pe iarbă pentru a profita de aceste clipe de poveste. Am respirat cu poftă aerul proaspăt de primăvară apoi am pornit să descopăr și frumusețele din jur. Mergând lin am ajun într-o poiană uimitor de frumoasă plină de flori multicolore, m-am lungit pe iarbă, am închis ochii și mam relaxat. Savuram momentul, aroma și frumusețile din jur și mă gândeam cât de bine mă simt sunt sănătoasă, fericită, iubită, liniștită și împlinită. Pentru că mă simt bine... Mulțumesc naturii și universului pentru toate darurile care mi le oferă. Simt cum natura mă încarcă cu energie și mă face mai puternică. După relaxare m-am mai plimbat în continuare prin iarba frageda până am întâlnit câteva căprioare care mâncau agale iarba proaspătă, le-am admirat și m-am bucurat ca un copil care vede o minune fiindcă era pentru prima dată când întâlneam căprioare în mediul lor natural.Apoi încet m-am îndreptat spre cabană admirând frumusețile din jur, deja se însera. Așa când am ajuns am luat un ceai fierbinte, am apris un foc și în continuare mă bucuram de  tot ce am. Treptat se întuneca așa  am avut noroc să privesc și cerul înstelat care era de o frumusețe rară. După care încet m-am îndrept spre cameră plină de emoții și sentimente pozitive.

Cartile mele preferate de dezvoltare personală I Aprilie 2020


În această postare aș dori să vă prezint cărțile lunii aprilie care pe mine m-au ajutat în această perioadă complicată să mă relaxez și să aflu ceva nou. Și desigur mi-au sustras atenția de la calculator și telefon ceea ce e foarte important.Sapiens Scurta Istorie a Omenirii cartea care te lasă să privești trecutul, prezentul și viitorul ce a realizat și a distrus omenirea. Istorie, biologie și filozofie care te pune pe gânduri. O carte minunată care se citește ușor dar în același timp te ține cu sufletul la gură. Cred că fiecare trebuie să o citească pentru dezvoltarea personală, reîmprospătarea cunoștințelor și desigur pentru a primi placere. A doua carte Cele cinci limbaje ale iubirii este m-ai simplă, se citește rapid și oferă informații utile pentru viața de cuplu. Eu o recomand pentru a vedea care sunt pașii pentru o relație reușită. Lucruri din consilierea de familie pe care fiecare poate să le introducă în relația sa pentru a o dezvolta. Fiindcă pentru o relație este nevoie de muncă și implicare și niciodată cunoștințele nu vor fi în plus. Eu sper că va plăcut acest mic reviu și că vam convins să petreceți 20-30 min pe zi pentru a citi. Profitați de zile libere pentru a vă dezvolta și a învăța ceva nou.#carti #cartipreferate #cesacitesti #sapiens

Generat în 0.018 secunde.