Fă-ţi timp!

Favicon Fă-ţi timp!

RSS posts

Comentează

În trecerea grăbită prin lume

În trecerea grăbită prin lume către veci, Fă-ți timp, măcar o clipă, să vezi pe unde treci! Fă-ți timp să vezi durerea și lacrima arzând, Fă-ți timp să poți, cu mila, să le alini, trecând. 

Fă-ți timp pentru-adevăruri și adânciri în vis, Fă-ți timp pentru cântare cu sufletul deschis, Fă-ți timp să vezi pădurea, s-asculți lâng-un izvor, Fă-ți timp s-auzi ce spune o floare, un cocor.

Fă-ți timp s-aștepți din urmă când mergi cu slăbănogi, Fă-ți timp pe-un munte, seara, stând singur să te rogi, Fă-ți timp să stai cu mama și tatăl tău bătrâni, Fă-ți timp de-o vorbă bună și-o coajă pentru câini.

Fă-ți timp să stai aproape de cei iubiți, voios, Fă-ți timp să fii și-al casei în slujba lui Cristos, Fă-ți timp să guști frumsețea din tot ce e curat, Fă-ți timp, căci ești de taine și lumi înconjurat.

Fă-ți timp de rugăciune,de post și meditări, Fă-ți timp de cercetarea de frați și de-adunări, Fă-ți timp și-adună-ți zilnic din toate câte-un pic, Fă-ți timp, căci viața trece și când nu faci nimic.

Fă-ți timp lângă Cuvântul lui Dumnezeu să stai, Fă-ți timp, căci toate-acestea au pentru tine-un grai, Fă-ți timp s-asculți la toate, din toate să înveți, Fă-ți timp să dai vieții și morții tale preț.

Fă-ți timp acum, că-n urmă zadarnic ai să plângi; Comoara risipită a vieții n-o mai strângi.

Autor: Traian Dorz

Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

BarbatiisuntdepeMarteSunt femeile chiar atât de diferite de bărbați?

Există diferențe între sexe în ceea ce privește modul de a comunica și de a gândi?

Femeia simte și percepe diferit față de bărbat?

Sunt diferențe între comportamentul bărbatului și cel a femeii?

Bărbații și femeile iubesc, implicit, își exprimă diferit sentimentele?

Cu sau fără rezultatele numeroaselor studii, răspunsul este evident. Fiecare dintre noi, la un oarecare nivel, conștientizează deosebirile care există între femei și bărbați. Pentru că nu degeaba spun bărbații „Nu le înțeleg pe femei!” și nu degeaba femeile reproșează acestora „Am impresia că vorbesc de una singura!”.

În linii mari, cartea „Bărbății sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” (o poți citi online aici ) prezintă câteva diferențe reale între bărbați și femei, diferențe pe care le vedem și a căror prezență le  simțim în relația cu sexul opus.  Însă după  aproximativ 50 de pagini, și până la finalul cărții, tot ceea ce „auzeam” este faptul că femeia vorbește mult, este smiorcăită și neajutorată, mereu în umbra bărbatului așteptând ca acesta să-i valideze existența, pe când bărbatul este puternic, tăcut, stânca și eroul femeii, un adevărat macho man.

Dincolo de acest aspect, iată câteva idei pe care le vei găsi dezvoltate în acest ghid:

conștiința de sine a bărbatului se definește prin capacitatea sa de a obține rezultate; a oferi unui bărbat sfaturi pe care nu le-a cerut înseamnă să presupui că el nu știe ce are de făcut sau că nu se descurcă singur (în consecință, se simte jignit); percepția despre sine a unei femei se definește prin sentimentele și calitatea relațiilor ei; un bărbat este dispus să se schimbe în bine atunci când are impresia că este considerat ca o soluție a unei probleme și nu ca o problemă în sine; pentru a se simți mai bine: bărbații se retrag în carapacea lor ca să-și rezolve singuri problemele care îi preocupă pe când femeile vorbesc deschis despre problemele lor; bărbații se simt motivați și mobilizați atunci când se simt necesari, femeile se simt motivate și mobilizate atunci când se simt apreciate; cea mai profundă teamă a bărbatului: că nu este destul de bun sau că este incompetent; bărbații oferă soluții, femeile oferă sfaturi; bărbații și femeile gândesc și prelucrează informațiile diferit: femeile gândesc cu voce tare, împărtășesc ideile pe când bărbații, înainte de a vorbi sau de a răspunde, reflectează în tăcere la ceea ce au auzit sau simțit; bărbatul alternează automat între nevoia de intimitate și cea de autonomie; bărbații își dispută dreptul de a fi liberi, iar femeile cel de a fi supărate; bărbații vor spațiu, în timp ce femeile vor înțelegere; femeile fac greșeala de a crede că ele nu trebuie să ceara sprijin deoarece ele intuiesc nevoile celorlalți motiv pentru care se așteaptă ca și bărbații să procedeze la fel însă bărbații funcționează pe sistemul „ai nevoie de ajutor, atunci îl soliciți”.
9 imagini cu citate despre copilărie

fatitimpcopilarie1

 

fatitimpcopilarie2

 

fatitimpcopilarie3

 

fatitimpcopilarie4

 

fatitimpcopilarie5

 

fatitimpcopilarie6

 

fatitimpcopilarie7

 

fatitimpcopilarie8

 

fatitimpcopilarie9

3 motive pentru care să îți faci timp să descoperi Bucovina

Cine nu a fost în Bucovina, încă nu a văzut un loc cu adevărat magic. Și nu spun asta doar pentru că acesta este locul unde m-am născut, unde am crescut și de unde am avut curaj să plec doar pentru a mă reîntoarce. Nu pentru că este „casă, dulce casă” ci pentru că este, așa cum îi place prietenei mele să îi spună, „un loc de poveste”. Este imposibil să nu-ți taie răsuflarea jocul de culori pe care natura îl dăruiește cu atât de multă bunăvoință. Este imposibil să nu te îndrăgostești de frumusețea apusului peste munte. Este imposibil să nu fii fermecat de pădurile adânci și tăcute și râurile zgomotoase cu apa limpede. Și cine a fost deja aici știe despre ce vorbesc. Și a revenit.

Iată de ce: 

1381268_630621033673567_6646141720957834074_n

Apus peste Obcina Feredeului / © foto: Cătălin Dumitrescu

(1). Mănăstirile din Bucovina.

Nu există un alt loc pe pământ în care se află un grup de mănăstiri și biserici cu o atât de mare încărcătură istorică și spirituală. Dacă încă nu le-ai văzut, cu siguranța ai auzit vorbindu-se despre frumusețea lor; despre Albastrul de Voroneţ, Roşul de Humor sau Verdele de Arbore; despre poveștile care prind viața pe pereții lor. Nu degeaba au fost adăugate pe lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO, catalogul marilor monumente ale lumii, începând cu anul 1993.

(2) Valori tradiționale de neegalat.

În acest micuț colț al țării, în acest loc de poveste, prezența obiceiurilor populare și a jocului, a cântului, a doinei și a poeziei, a bucatelor și a portului popular dovedește că frumosul și tradiția încă se mai păstrează și este dusă mai departe de bătrânii, tinerii și copiii satului. Ce poate fi mai frumos decât zâmbetul unei fetițe îmbrăcată într-o cămașă din pânză albă brodată de mâinile bătrâne ale bunicii și catrință prinsă în talie cu brâu, opinci în piciorușe și flori în păr?!

(3) Frumusețea Bucovinei în opere.

Nu puțini sunt cei care, inspirați de frumusețea Bucovinei, i-au dedicat poezii și i-au închinat doine. Povestea Bucovinei este spusă de nume cunoscute tuturor. Câteva exemple: dulcea Bucovină cu munţii în lumină și văile în flori consolează pe poet și îi dă încredere în destinul său (M. Eminescu); contemporan, Păunescu îngână dorul de „Bucovina mea, de-acasă” unde până și adevărul parcă e mai puternic și mai curat; Grigore Leșe, un binecunoscut solist de muzică populară românească din Maramureș viersuiește despre „Bucovina, plai cu flori”; iar pentru Nicolae Iorga, Bucovina este un ținut relativ mic care „cuprinde atâta frumusețe, atâta bogăție de astăzi și amintiri din trecut așa de îmbelșugate, de îndepărtate și sfinte”.

Cum să nu îți placă Bucovina?

9 imagini cu citate despre frumusețe

 

fatitimpcitatefrumusete1

 

fatitimpcitatefrumusete2

 

fatitimpcitatefrumusete3

 

fatitimpcitatefrumusete4

 

fatitimpcitatefrumusete5

 

fatitimpcitatefrumusete6

 

fatitimpcitatefrumusete7

 

fatitimpcitatefrumusete8

 

fatitimpcitatefrumusete9

9 imagini cu citate despre prietenie

prieteniefatitimp1

 

prieteniefatitimp2

 

prieteniefatitimp3

 

1920x1080 Wallpaper

 

prieteniefatitimp5

 

prieteniefatitimp6

 

prieteniefatitimp7

 

prieteniefatitimp8

 

prieteniefatitimp9

9 imagini cu citate despre timp

14886_538590326173740_1159393264_n

 

21686_552696684763104_231602690_n

 

45550_532488623450577_17225445_n

 

65965_550230751676364_1026735981_n

 

67641_535796536453119_306562875_n

 

196354_537010346331738_1994647481_n

 

377671_549323021767137_1016278375_n

 

538285_551367841562655_1995338771_n

 

550159_539726506060122_218986955_n

Prevenirea şi combaterea ridurilor

Ridurile reprezintă o mare problemă pentru toate femeile de orice vârstă deoarece nu există o legătură strânsă între vârstă şi apariţia ridurilor motiv pentru care, cu cât ne vom gândi din timp la ele, prevenindu-le printr-o mare atenţie acordată înfăţisării noastre, cu atât se vor ivi mai târziu.

prevenirea-si-combaterea-ridurilor

1. Râsul. Se spune că râsul este una din cauzele apariţiei ridurilor. Această afirmaţie este cît se poate de falsă şi lipsită de temei. Procesul este următorul: râsul contractă unii muşchi pieloşi care antrenează, la rândul lor, tegumentele feţei, formându-se, astfel, cute. Aceste cute sunt contrabalansate datorită sângelui care inundă din belşug pielea feţei în timpul râsului ajutând la acoperirea ridurilor.

2. Anticearcăn. Acesta trebuie să fie de culoare cât mai deschisă. Acţionează astfel: atunci când razele de lumină se reflectă pe suprafaţa pielii întâlnesc culoarea deschisa a anticearcănului. Ele nivelează acea porţiune cu lumina lor nemailăsând să se vadă brazda fină a ridului. Împreună cu anticearcănul se foloseşte o pudră cu o idee mai deschisă decât culoarea tenului.

3. Masajul şi automasajul facial. Masajul facial sau cosmetic trebuie făcut de către altcineva. Rezultatele lui constau în activarea muşchilor feţei, stimularea funcţiei glandelor sebacee, împiedicarea depozitării cu grăsime inutilă sub piele. Dacă nu reuşeşti să ajungi la o cosmeticiană atunci, seara, după ce ai curăţat tenul corespunzător, cu ajutorul unei creme potrivite pentru tenul tău, masează zonele ridate. Alte avantaje ale masajului şi automasajului facial: calmante, odihnitoare, relaxare.

4. Peeling cosmetic. Acesta este un gomaj în compoziţia căruia se află un produs exfoliant. Rolul peelingului cosmetic este acela de a îndepărta celulele moarte ale tenului. Avantaje: atenuează ridurile foarte fine, şanţurile nasolabiale, şanţurile verticale intersprâncenoase, redă strălucire pielii, stimulează şi activează celulele vii din epidermă, tenul are un aspect proaspăt.

5. Peeling chirurgical. Costă într-o intervenţie chirurgicală cu anestezie locală sau chiar generală. Se îndepărtează cu ajutorul laserului ridurile adânci ale frunţii, cele de la gură, ceafă, gât şi decolteu. Astfel, stratul de celule moarte de la suprafaţa tenului este eliminat excitând celelalte straturi ale epidermei şi impulsionându-le vitalitatea.

6. Peeling medical constă în arderea chimică a celulelor cu ajutorul produselor care descuamează pielea (acid salicilic, iod metalad etc.). Acest procedeu se face în decurs de câteva zile: se tratează pielea cu aceste produse, se aşteaptă reacţia apoi se repetă aplicarea chimică pe măsură ce tenul suportă. Peelingul medical se mai foloseşte şi pentru tratarea tenurilor afectate de cicatrici sau urme de coşuri vindecate, de acneele juvenile, de pete pigmentate.

7. Botox. Toxina botulinică este produsă de bacteriile Clostridium botulinum şi se află în topul alegerilor pacienţilor cu riduri. Neurotoxina practic paralizează muşchii care produc ridurile şi atenuează cutele de expresie. Rezultatele durează câteva luni, însa succesul tratamentului depinde de calificarea şi experienţa medicului. Tratamentul cu Botox poate fi utilizat şi pentru tratarea migrenelor şi a spasmelor cervicale severe.

8. Gimnastica facială. Acest procedeu are rolul de a preveni o parte din ridurile subţiri ale feţei şi de a amâna apariţia cutelor adânci, premergătoare „pungilor” de pe faţă şi de sub maxilarul inferior. Iată câteva mişcări active ale gimnasticii faciale (Darier): 1.ridicarea sprâncenelor la maximum şi aplecarea lor forţată; 2.lărgirea forţată a nărilor şi a colţului gurii şi imediat ţuguierea buzelor ca pentru un sărut copilăresc; 3.coborârea colţurilor gurii prin contractarea muşchiului pielos şi apoi a muşchiului orbicular al buzelor.

9. Viaţa ordonată, fără excese. Aceasta constă în buna funcţionare a organismului, alimentaţie raţională bazată pe o hrană echilibrată cu suficiente proteine, multe substanţe minerale, legume, fructe şi vitamine. De evitat: grăsimile, dulciurile, sosurile, cafeaua, tutunul, alcoolul.

 

Beneficiile tratamentului cu argilă

„Avem, prin acest tratament, una dintre cele mai eficiente şi eficace arme din întreg arsenalul terapeutic.”

Tratamentul cu argilă este de două feluri – intern şi extern – şi constă din apă argiloasă, cataplasme şi mască.

Apa argiloasă se pregăteşte din 150 ml apă la o linguriţă de argilă şi se ingerează, de obicei, cu 30 de minute înainte de masă.

Cataplasma se prezintă sub formă de pastă din argilă având o acţiune emolientă şi revulsivă care se aplică, drept remediu, pe partea bolnavă a corpului.

Masca se prepară din pudră de argilă în combinaţie cu apă, suc de roşii, morcovi, castraveţi, caise, varză, ulei de măsline, etc. în fucţie de tenul persoanei.

beneficiile-tratamentului-cu-argila

Beneficiile tratamentului cu argilă în cazul:

1. Anemiilor, boli ale sistemului circulator, constau în scăderea masei de globule roşii şi a cantităţii de hemoglobină. Producerea globulelor roşii este deficitară în urma unei carenţe de fier. Tratamentul recomandat este ingerarea apei argiloase, care conţine ambele tipuri de fier, într-o formă uşor asimilabilă.

2. Reducerea colesterolului. Consumul exagerat de alimente în combinaţie cu viaţa sedentară, cu fumatul, consumul de alcool conduc la apariţia unor afecţiuni medicale dintre care menţionăm abezitatea, diabetul zaharat, boli cardiovasculare, insuficienţă respiratorie. Beneficiul apei argiloase, în acest caz, constă în reducerea colesterolului şi regenerarea sângelui, captarea, drenarea şi eliminarea tuturor impurităţilor ţesuturilor, ale sângelui şi limfei, mărirea cantităţii de fagocite în sânge.

3. Acneea, inflamaţie a glandelor sebacee, este des întâlnită pe faţă dar pot apărea erupţii şi pe torace, ploape, umeri, spate. Obturarea glandelor sebacee este urmată de formarea de puncte negre, coşuri care, la rândul lor, se pot transforma în mici absece. Rolul argilei este acela de a elimina toate leziunile dermatologice precum şi a grăsimilor din ţesuturi, distrugerea stafilococului iar prin cicatrizarea perfectă a zonei afectate rezultă o piele mai fină, mai curată, mai moale.

4. Surmenaj, oboseala, efort fizic se resimt datorită unor afecţiuni, boli infecţioase, consumului de alcool, pierderi de magneziu, calciu, fosfor. Roca de argilă este bogată în minerale naturale precum calciu, cupru, sulf, fier, magneziu, mangan, siliciu, zinc, potasiu, fosfor, etc. Tratamentul cu apă argiloasă echilibrează eficitul de elemente din organism.

5. Stresul se prezintă sub forma oricărui factor de mediu care are efecte nefavorabile asupra organismului uman. Argila, fiind bogată în minerale naturale, acţionează asupra organismului prin remineralizare şi dezintoxificare, prin efectele de calmare asupra sistemului nervos rezultatul fiind dispariţia tensiunii nervoase, a migrenelor, a oboselii, a tulburărilor sexuale şi digestive favorizând creşterea atenţiei şi îmbunătăţirea tonusului general.

Pentru rezultate vizibile, tratamentul cu argilă trebuie combinat cu un regim de viaţă sănătos, atoxic.

8 reguli în îngrijirea mâinilor

Deşi de foarte mult ori neglijate în favoarea altor părţi ale corpului, mâinile ar trebuie să primească aceeaşi atenţie şi acelaşi tratament constant deoarece ele sunt cele care ne trădează vorbind despre adevărata noastră vârstă, despre activităţile zilnice.

Pentru un aspect cât mai plăcut al mâinilor trebuie avute în vedere câteva reguli elementare, care de cele mai multe ori, sunt neglijate.

maini_crema

1. Hidratarea zilnică. Se foloseşte o cremă hrănitoare, cu conţinut de vitamine, în special cu vitamina A sau creme de glicerină sau cu glicerolat de amidon. În caz contrar, mâinile se ridează, se descumează sau crapă.

2. Protejarea mâinilor la contactul cu diferiţi agenţi chimici. Din păcate, majoritatea femeilor renunţă la folosirea mănuşilor deoarece prelungeşte şi îngreunează perioada de muncă. Pentru a anihila nocivitatea agenţilor chimici, după terminarea, de exemplu, treburilor gospodăreşti, mâinile se vor unge cu zeamă de lămâie al cărui rol este acela de a restabili pH-ul pielii. Din când în când se vor face mâinilor băi călduţe cu ulei de măsline.

3. Gimnastica mâinilor. Sprijină coatele pe masă mişcând degetele ca şi când ai cânta la pian. Sprijină numai palma, ridică degetele şi lasă-le brusc în jos, închide şi deschide pumnul, roteşte degetele în jurul încheieturii mâinii. Ajută la îmbogăţirea circulaţiei periferice reducându-se aspectul de mâini vinete.

4. Gomajul. Acţiunea de peeling este strict necesară. Aceasta se efectuează periodic, o dată pe săptămână. Rolul lui constă în îndepărtarea celulelor moarte, accelerarea procesului de reîntinerire celulară, pielea devine mult mai receptivă la ingredientele active ce vor fi folosite ulterior.

5. Protejaţi-vă mâinile împotriva soarelui. Mâinile sunt predispuse la leziuni cauzate de soare ca şi restul corpului şi pot apărea pete de la soare datorită expunerii frecvente la razele UV. Aplicaţi o cremă de protecţie solară atunci când ieşiţi la soare sau când conduceţi.

6. Masajul mâinilor. Începe a le masa, cu ajutorul unei creme de mâini, de la vârful fiecărui deget către bază, urcând apoi spre încheietură, antebraţ, ciupind şi ungân bine cotul, care de obicei este neglijat motiv pentru care se usucă şi se cojeşte, continuă apoi cu antebraţul.

7. Unghiile. Acestea au atât un rol estetic cât şi unul de protectie al degetelor. Pentru a avea unghii sănătoase este necesar să avem o alimentaţie bogată în vitaminele A, C şi D. Aveţi grijă de unghii şi cuticule pentru a arăta în permanenţă curate şi sănătoase.

8. Manichiura. Pentru o manichiură reuşită nu ai nevoie de manichiurista ta personală sau de unghii false ci doar de o mini colecţie de oje şi lacuri protectoare şi de puţină imaginaţie.