iDEi CREATiVE

 iDEi CREATiVE iDEi CREATiVE


Inovații, invenții și descoperiri sunt considerate motorul principal în creșterea economiei mondiale. Prin inovare se ințelege o activitate în urma cărei rezultă o invenție. Blogul iDEi CREATiVE este didicat inovațiilor care inspiră.
RSS posts

Stiinta


Comenteaza

Conceptul snowmobilul electric elegant
Designerul Michal Bonikovski a prezentat concept elegant a snowmobilului de sport cu motor electric. Vehiculul este dotat cu cabină închisă, fuselajul şi aspect destul de tradiţional, cu o pereche de piese din spatele, şi schiuri înainte.Lampă de masă din silicon
Acest dispozitiv de iluminat inventat de designer Gergõ Kassai are un silicon transparent flexibil care iî dă o anumită formă iar în interiorul sunt LED-uri cu lumina albă. Baza este fabricată din plastic ușor dar rezistent. Pentru a menţine forma dorită, carcasul este făcută din fir flexibil.

Dispozitiv special care poate efectua lecții
Egeniu Chong, designer a prezentat spre atenţia un dispozitiv special care poate efectua lecții de chitara cu playerul încorporat. Folosind un card SD trebuie să instalaţi MP3 şi melodii înregistrate se vor afişa pe tablature chitarei. Apoi laser show arată pe griful chitarei cum să joaci cîntecul selectat din MP3.

Aceasta unitate poate fi conectat ușor la orice chitară. Un astfel de dispozitiv de instruire este completarea perfectă şi este ideal pentru chitariști cu niveluri diferite de experienţă de joc la chitara. 
Dispozitiv Traducător
Japonezii ne surprind tot mai mult cu idei noi şi evoluţiile din lumea tehnologiilor. Proprietarii de animale se pot bucura de divice asemănător cu "Tamagotchi", cei care au dorința de a comunica cu animalele preferate de companie. Dispozitiv Traducător numit "Bowlingual" dar doar pentru câini, prin care puteţi traduce un câine cînd latră în limba omului obişnuit. Toate informaţiile pot fi scrise pentru a putea analiza şi citiți la distanţă dacă sunteţi departe de animalele de companie.

Noul dispozitiv Arată aproximativ 200 blocuri de text, este posibil pentru a arăta una din şase emoţiile: joy alertness frustration need sadness happiness Aparatul este format din 2 piese: un receptor similar cu un telefon cu display-microfon, care se ataşează la cîine. Dispozitiv similar a fost dezvoltat de Matsumi Suzuki în anul 2002. Costul acestui translator este de 200 de dolari, şi el acum se bucură de mare popularitate în Jponia.
Online vânzarea locurilor de parcare
Anul în Statele Unite şi Canada a fost lansat un web resurs http://parkingspots.com/. Acest  sait oferă serviciu online de vânzarea locurilor de parcare. Esenţa proiectului este medierea intre proprietari si chiriași a locurilor de parcare. Locurile de parcare sunt propuse sub formă de liste cu prețuri indicate pentru închiriere.

Clienţii potenţiali pot şi contacta proprietarii de parcare. Subliniem că locaţia exactă de parcare nu este specificată, acesta rămâne secret până în momentul efectuării tranzacţiei. Metoda preţului şi plata finală este discutat în conversaţie privată. Numai atunci, dacă ambele părţi sunt adecvate termenii oferite afacere apare. Cu privire la resurse în sine, se ea taxa de la proprietari de parcări, dar pentru o afacere efectuată, dar numai dacă se ea în chirie nu mai mult de două locuri de parcare. Astfel, site-ul este destinat persoanelor fizice sau întreprinderilor mici, care îl pot folosi pentru a găsi o clientelă şi câştiga nişte bani. Companii de parcarecare mari care doresc să utilizeze serviciile site-ului va trebui să plătească pentru chiriile lor, dacă numărul lor depăşeşte norma. Inovarea la moment este disponibil numai pentru rezidenţii din America de Nord, cu toate acestea cu rapidă evoluţie de resurse, care este posibil într-un viitor apropiat va dobândi statutul de proiect internaţional.

A 13-ea Biennale de la Veneţia, expoziția în imagini
Expoziția care s-a deschis pe data de 29 august, a fost organizată sub conducerea de arhitectul britanic David Chipperfield, la care participă 69 proiecte realizate de arhitecţi, fotografi, artiști, critici şi cercetători din întreaga lume şi se bazează pe tema de Teren Comun.

"Prin tema din acest an, Teren Comun, ne întoarcem la discuții despre arhitectura,", a declarat Preşedintele Biennale Paolo Baratta. "Oferind publicului o şansă să se uite în interiorul arhitecturii, să analizeze şi discopere ceva ce poate fi întrebat despre arhitectură [şi] că ceva diferit este posibil.". De peste un secol, Biennale de la Veneția a fost o instituţie culturală, datând din 1895 când s-a organizat prima expoziţie de artă Internațională. În ultimii 30 de ani, sa dat atenţie sporită la eveniment Biennale de arhitectura, începînd cu prima expoziţie din anul 1975. Casetă de prezentare a acestui an a fost pusă sub conducerea de arhitectul britanic David Chipperfield, şi este completată de 55de  participanţii naţionali. Ocupînd peste 10.000 metri pătraţi (107,639 metri pătraţi), la pavilioanele internaţionale la Giardini, la spaţiul de expoziţii la Arsenale în Veneţia, Italia. Evenimentul este un paradis arhitectural şi de viziuni creative a viitorului. "Italia rămâne casa spirituală de arhitectură,", a spus Chipperfield. "Aici vom putea înţelege pe deplin importanţa de clădiri nu ca ochelari individuale dar ca manifestari de valori colective şi ca setarea vieţii de zi cu zi [...] Cu aceasta idee în minte, am fost inspirat să direcționez acest Biennale spre preocupările de continuitate, context şi de memorie [...] şi pentru a aborda lipsa aparentă de înţelegere care există între profesie şi societate." A 13-ea Expoziție de Arhitectură Internațională este deschis publicului pînă Duminica - 25 noiembrie.Perle rare de aur
Perle rare de aur Singura persoană care a divulgat secretul producţiei de specii rare de bijuterii - perle de aur, trăieşte pe insula Palawan, sud-vestul Filipine. Fiecare stridie este crescută timp de 5 ani pentru a produce o perlă de aur.

Sisteme hibride
Utilizarea sistemelor care acumulează, combinînd energie solară şi  vînt au fost posibile datorita evoluţiilor tehnologice recente.  Ei sunt integrate cu uşurinţă în multe case şi deseori sunt legate cu un sistem de baterie de backup, care asigură securitatea energetică. Acest sistem de energie regenerabilă are numeroase beneficii pozitive pentru proprietarii de case. Principalul printre ei sunt: A) producerea consecventă de energie B) Ocupă puțin spațiul pentru instalare

Există o corelaţie de energie naturală, negativă  între soare şi vânt : când unul este mare, celelalte tinde să fie scăzut. Diferenţa este mai evidentă între zi şi noapte. Cu toate acestea și pe o scară mai mare, modificări de sezon sunt la fel de importante. Zile mai scurte şi mai mare viteza vânuitului cînt se limitează producţia de energie solară, iar în timpul lunilor de vara, se acumulează energie solară. Aceşti factori reprezintă avantaj atunci când este un sistem de baterie de rezervă.  În acest tip de sistem, energia stocată în bateriile trebuie să fie alimentată mai des decât ceea ce este realizabil cu un sistem doar solar. Acest lucru este valabil mai ales în locaţii cu extremă variaţia sezonieră. De asemenea, proprietarii de case beneficiază prin producerea de surplusul de energie, care nu numai păstrează facturile de energie de la zero, dar pot fi adesea vândute înapoi la grila pentru un profit net! Luate împreună soare și vînt, sistemele hibride atrag atenția celor care sunt în căutarea alternativelor pentru minimizarea costurilor de producţia a energie şi spaţiu. Pentru proprietarii de case, aceasta este o preocupare majoră. În timp ce urmarea mișcarii verde este un mare gol, multe case au spaţiu limitat pentru a instala sistemul propriu sau pur şi simplu nu doresc ca un sistem de energie regenerabilă să umbrească casa lor, ca în cazul sistemului de energie solar urbangreenenergy.com. Zona necesare pentru instalsrea matricei de panouri solare, creşte aproape proporţional cu puterea de ieşire. De exemplu, un sistem solar de două kilowaţi necesită de două ori mai mult spaţiul de un sistem de un kilowat. Pentru energia de vînt, totuşi, spaţiul necesar creşte doar marginal. Spațiul este necesar pentru baza turnului și numai la nivelul solului. Chiar comparînd cît spațiu  este necesar pentru turbina întreaga, o turbina standard, de patru kilowaţi , necesită aproximativ 25% din spaţiu ca un sistem solar echivalente.

Generat în 0.191 secunde.