Ștefan Băbălău

Favicon Ștefan Băbălău

un blog personal în care postez articole și gânduri

RSS posts

Comentează

“act de caritate înfășurat cu demnitate”

Un bătrân vindea ouă. O femeie coborî dintr-o mașină, veni la el și îl întreba: – Cu cât dai ouăle? Bătrânul i-a răspuns: – 1 leu oul, doamnă. – Voi cumpăra 6 ouă cu 5 lei sau nu voi cumpăra deloc. – Ia-le la prețul pe care îl vrei. Poate că este un început bun pentru că astăzi nu am vândut niciun ou, a răspuns bătrânul. Ea a luat ouăle și a plecat simțindu-se mândră. S-a urcat în mașină ei și a mers la un restaurant împreună cu prietenul ei. Acolo au comandat ceva. Au mâncat puțin din ce au comandat și au cerut notă de plată.comandă a costat 140 de lei și ea a dat 150 spunându-i proprietarului să păstreze restul.

Acest lucru este destul de normal pentru proprietarul restaurantului,dar dureros pentru bătrânul vânzător sărac de ouă. Ideea este: De ce arătăm intotdeuna că suntem puternici atunci când cumpărăm de la cei săraci? Și de ce suntem generoși cu cei care nu au nevoie de generozitatea noastră?

Odată am citit undeva: “Tatăl meu obișnuia să cumpere bunuri simple de la oameni săraci la prețuri mari chiar dacă nu avea nevoie de ele. Uneori obișnuia să plătească mai mult pentru ele. M-am mirat de asta și l-am întrebat de ce o face? Atunci tata mi-a răspuns: “este un act de caritate înfășurat cu demnitate”.

 

Preluat de pe pagina de facebook @iesidiniasi

Un altfel de ,,8 Martie,, …

Un altfel de ,,8 Martie,, mult prea diferit decât cel de anul precedent!

O zi obișnuită din an, ca și celelaltele, dar cu oameni neobișnuiți și în mod special sufletul pereche care mi-a fost dăruit să ne bucurăm unul de celălalt !!!

Au mai rămas zile nenumărate pînă la Marea zi cînd vom păși împreună pe cărarea vieții noastre!

Ea este ,,os din oasele mele, carne din carnea mea,, …

Ea este femeiea !!!

Nu mă face nimic mai curios în lumea aceasta decât gândurile ei.

Are ooooo mmuuuulllțiiimeeee de gânduri !!!!!!

Ea este o comoară mai de preț decât mărgăritarele!

Are o lume a ei, clădită în timp, cu vise multicolore și aspirații către frumos.

Multe vise, multe … are muuuulte vise …

Pe cât de realistă este pe atât de visătoare.

Cunoaște cu iscusință *căile către inima bărbatului 😉

Iartă, crede, iubește, mângâie, înțelege, ascultă, vorbește …

Plină de viață și doză de voie bună, care o transmite și celor din jur fără ezitare!

Dacă nu ar fi fost femeia, bărbatul ar fi murit de singurătate, de aceea însuși Dumnezeu a zis: ,,Nu este bine ca bărbatul să fie singur,, și ia făcut bărbatului un ,,ajutor potrivit,, – FEMEIA.

Eu apreciez și respect femeile în orice timp al anului, nu neapărat în februarie sau martie 😀 … dar și astăzi cu ocazia sărbătorii de ,,8 Martie,,  FELICIT ,,FEMEIA – mamă, soție, soră, fiică … ,, urez cele mai sincere felicitări, și să știți că lumea fără voi nu ar avea sens, cu voi viața e mai colorată !!!

 

*Este o gospodină de nota 10+
Primul pas …

10653484_325011170991813_6800670282975237929_n

O distanță de mii de km începe întodeauna cu primul pas. Și nu contează când începi ci cum începi. Î-mi place un proverb Turcesc care spune: ,,Nu contează cât de departe ai ajuns pe drumul cel rău, totdeauna poți să te întorci pe drumul cel bun,,

De mic copil aveam o problemă cu publicul. Eram rușinos și eschivam de a vorbi în public de fiecare dată când trebuia să o fac. Profesoara de Istorie intenționat mă impunea să răspund tema de acasă în fața clasei.

Pe parcursul a cinci clase gimnaziale și trei ani de liceu am fost martor la o transformare ce nu mi-am dorit-o nici-odată și nici nu am intuit să o văd cândva în mine. M-am îndrăgostit de publicul larg și acesta a devenit visul meu, de fiecare dată mai mare și mai mare.

Totul datorită unui profesor care a crezut cândva într-un băiat cu mici ambiții ce licăreau undeva în adâncul ochilor timizi. Un profesor care a semănat o sămânță la timpul potrivit, iar alții au avut grijă să o ude și să-i acorde atenția necesară ca aceasta să crească și să de-a roadă.

dddddddddddddddddddddd

Ce înseamnă pentru mine Unirea?

Ce înseamnă pentru mine Unirea? Sunt născut în Uniunea Sovietică, adeverință de naștere am, numai că să vezi… Naționalitate nu am! Ba cum să nu! Sunt moldovean!

Ba… Naționalitate am, sunt moldovean, părinții îmi sunt moldoveni. Dar cum ??? Când buneii îmi sunt români ??? Cum ??? Când Neamul imi este românesc !!! Deci de naționalitate eu sunt român!

Ce înseamnă pentru mine Unirea? Nu banii !!! Nu salariile !!! Nu o viață mai bună !!! Vreau Unitatea Românilor, Integritatea străbună… Cultura, Credința, Strămoșii, aceiași Limbă Română.

Ce înseamnă pentru mine Unirea? …am fost anexați de imperiul rus, consecințe ale unor erori de istorie. Și apoi armata roșie în `40, ce au vrut? De ce au pretins la noi teritorii? Ce drept au avut? Cu ce tupeu au au dat ultimatum României?

Ce înseamnă pentru mine Unirea? Deșteaptă-te frate din somnul cel de moarte, Acum ori niciodată, croiește-ți altă soartă, Uniți sub tricolor să dăm mână cu mână Și să strigăm în cor cu glas biruitor Traiască Marea Românie și limba cea română!!!

 

Detalii pe România Breaking News :

Video / Mesaj extrem de emoționant, al unui tânăr basarabean, de a chema la (re)Unirea cu România în PMAN Chișinău

RBN_Press_270x90

Când se încheie noaptea ?

10406631_773541909390419_6807757227421772872_n

Un rabin în vârsta îi întreabă odată pe ucenicii săi cum se putea ști care anume este clipa în care se încheie noaptea și se ivesc zorile. – Poate atunci când este cu putință să deosebim clar un câine de o oaie ? – Nu, zise rabinul. – Sau când putem distinge un curmal de un smochin? – Nu, spuse iar rabinul. – Dar atunci când anume? îl întrebară ucenicii ? Rabinul răspunse: – Atunci anume când, privind la chipul unui om oarecare, putem recunoaște în el un frate/o soră. Până în acea clipă, în inimile noastre este încă noapte.

“Am învățat să zburăm asemeni păsărilor, să înotăm asemeni peștilor, dar nu am deprins arta de a trăi ca frații.” (Martin Luther King)

photo by Max Cristalov.
Arta managementului – Curajul de a-ti asuma riscuri!

financialRisk

Lectie de management – studiu de caz:

La spargerea unei bănci, participă doi spărgători. Primul strigă: – „Nu mişcă nimeni! Țineţi cont: banii sunt ai altora, viaţa este a voastră.” Toată lumea din bancă s-a întins pe podea, în linişte.

Asta se numeşte „Schimbarea Modului de Gîndire “

O tipă se întinde provocator pe masa din faţa ei, încercînd să atragă atenţia. Spărgătorul i se adresează: – „Vă rugăm să fiți civilizată! Acesta este un jaf, nu un viol!”

Asta se numeşte „Profesionalism – Concentrează-te doar pe ceea ce ştii să faci”.

Cînd s-au întors de la seif, spărgătorul cel tînăr (cu studii MBA) i-a spus hoţului mai bătrîn (care avea doar studii primare) – „Hai să numărăm cîţi bani am furat!”. Hoţul bătrîn, indignat îi răspunde: – „De ce să pierdem noi atîta timp şi să ne prindă, cînd putem să aflăm diseară, de la ştiri, cîţi bani lipsesc din bancă.”

Asta se numeşte „Experienţă – În zilele noastre experiența este mult mai importantă decît calificările de pe hîrtie de la cursurile POSDRU”.

Imediat după ce hoţii au părăsit banca, directorul i-a ordonat casierului să cheme repede poliția. Casierul după ce se gîndi o secundă îi răspunse: – „Domnule Director, nu e mai bine să punem 5 mil. de € deoparte şi să spunem că i-au furat hoţii?”

Asta se numește „Trasformarea ameninţărilor în oportunităţi – a întoarce o situație defavorabilă în avantajul tău”.

Casierul zîmbind: „Ar fi minunat să avem cîte o spargere în fiecare lună!”

Asta se numeşte „Oportunitate – Fericirea este cea mai importantă.”

Seara la ştiri se anunţă că doi hoţi au intrat într-o bancă şi au dat o spargere de 100 mil.€. Hoţii au început să numere banii de mai multe ori şi nu le ieşeau decît 20 de milioane. Furioşi au început să înjure: – „La dracu’, noi am făcut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viaţa şi directorul s-a ales cu 80 de mil, cît ai bate din palme?!?”

Asta se numește „Ştiinţă managerială – Cunoașterea este mai valoroasă decât aurul!”

Directorul băncii este fericit şi zîmbitor, că pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus că i-au ieşit şi cîteva milioane bune bani de buzunar. Iar banca este pe profit.

Asta se numește „Arta managementului – Curajul de a-ti asuma riscuri!”

3 lecții usturătoare despre business

1411856796gn48k-520x414

1) Un vultur stătea sus într-un copac pe o creangă și nu făcea nimic. Un iepure s-a apropiat de el și i-a vorbit: „Se poate și eu să stau aici și să nu fac nimic ?” „se poate” – a răspuns vulturul. La un moment dat a venit vulpea și a mâncat iepurele de sub copac. Morala istoriei: Pentru a sta și a nu face nimic, trebuie să te ridici și să stai foarte, foarte sus.

2) Un agent de vânzări, un secretar și un manager au mers la timpul de masă intr-un restaurant și au găsit o lampă antică. Secretara a șters lampa și a ieșit un spiriduș care a promis că va îndeplini la toți câte o dorință. Secretara repede a cerut să fie pe insulele Hawai să mă odihnesc și să nu mă gândesc la nimic. Agentul de vânzări a sărit și el repede cu vorba și a cerut aceeași dorință. Într-un final Managerul a cerut spiridușului ca după masă, secretara și cu agentul de vânzări, să revină în oficiu la locul de muncă. Morala istoriei: Întodeauna lasă ca șeful tău să aibă primul cuvântul.

3) Într-o toamnă, o păsărică zbura spre țările calde, dar din pricina aripei sale fracturate a căzut jos într-o problemă. Aflându-se în problemă a sesizat defapt că nu se poate mișca, în schimb era cald și avea condiții ca să se vindece. În primăvară când s-a topit zăpada, vrăbiuța a început să cânte de bucurie că a rămas în viață. Între timp s-a apropiat o pisică, a scos vrabia din problemă și a mâncat-o. Morala istoriei: nu orice problemă este fatală; nu oricine te scoate din problemă îți este prieten; când îți ieste cald și bine, vorbește mai puțin despre asta.

Primul Pas

10653484_325011170991813_6800670282975237929_n

O distanță de mii de km începe întodeauna cu primul pas. Și nu contează când începi ci cum începi. Î-mi place un proverb Turcesc care spune: ,,Nu contează cât de departe ai ajuns pe drumul cel rău, totdeauna poți să te întorci pe drumul cel bun,,

De mic copil aveam o problemă cu publicul. Eram rușinos și eschivam de a vorbi în public de fiecare dată când trebuia să o fac. Profesoara de Istorie intenționat mă impunea să răspund tema de acasă în fața clasei.

Pe parcursul a cinci clase gimnaziale și trei ani de liceu am fost martor la o transformare ce nu mi-am dorit-o nici-odată și nici nu am intuit să o văd cândva în mine. M-am îndrăgostit de publicul larg și acesta a devenit visul meu, de fiecare dată mai mare și mai mare.

Totul datorită unui profesor care a crezut cândva într-un băiat cu mici abiții ce licăreau undeva în adâncul ochilor timizi. Un profesor care a semănat o sămânța la timpul potrivit iar alții au avut grijă să o ude și să-i acorde atenția necesară ca aceasta să cească și să de-a roadă.

dddddddddddddddddddddd

Cartea nu are vacanță

a-open-book-on-a-chair

Cartea nu are vacanță, de altfel ca și dezvoltarea personală, ce presupune detectarea defectelor personale și purtarea unei lupte continue pentru a le anihila. De aceea, orice carte citită în plus, modelează cioturi din aspectele caracterului nostru. Așa deci, într-o societate care se învârte cu puterea gândului, trebuie să reușești să ții pasul. În caz contrar, te poți considera un învins.

„Pădure fără uscăciune nu e” – această expresie o știu de mai multă vreme, și se raportează la mai multe aspecte ale vieții. Am ales să fac o comparație între lumea cărților și această pădure. Sunt pomi fructiferi care ne îndulcesc, sunt pomi decorativi care ne produce satisfacție, copaci foioși care ne țin umbră, copaci verzi și copaci uscați, mai tineri și mai bătrâni. E la fel și cu lumea cărților, de aceea este foarte important ca să fim atenți la alegerea unei cărți, autorul și conținutul acesteia.

Se spune că o carte e ca și caracterul unui om, și fiecare carte citită nu e altceva decât confruntarea cu noi caractere, personalități, vieți, mărturii, experiențele celor ce au închegat toate acestea într-un micro-univers, numit ,,carte”. De aceea fiecare lectură mai mult sau mai puțin ne influențează caracterul, modul nostru de gândire, conceptele despre lume și viață precum și atitudinea noastră față de lumea reală.

Trăim într-o lume limitată în mai multe aspecte, și doar cartea ne deschide noi orizonturi care străbat dincolo de limitele copertei. E frumos să explorezi lumile imaginare create de fiecare autor în parte, dar scopul primordial e să le ajustăm la realitatea în care trăim, și în cel mai înțelept mod să tragem foloase din experiențele personajelor, învățând din greșeli și anticipându-le ori de câte ori ne vom confrunta cu ele pe parcursul vieții.

Îndemnul meu este citiți cât mai mult, și cât mai divers. Fie pentru dezvoltarea personală, fie profesională sau pentru cultură generală, citiți, consultați literatură bună, autori de renume. Așa cum organismul are nevoie de surse energetice pentru întreținere și dezvoltare, la fel și mintea noastră are nevoie de cărți. Fiecare carte citită este un pas spre excelență.

dddddddddddddddddddddd

Hăăi-hăăi …

Happy-New-Year

Aho-aho opriți aici

și pocniți vârtos din bici,

Căci în anul care vine

vă urez numai de bine !!!

Roata wăăi …

Hăăi-hăăi !!!

31 Decembrie 2014. Ultima zi din anul acesta. Ultimele ore rămase până în 2015. Oamenii sunt agitați, entuziasmați, mai mult sau mai puțin triști/fericiți, dar cu o doză de sărbătoare în inimi și în suflet – ajun de revelion. Bubuituri, zăpadă, muzică, petarde, troleibuze înghețate, bradul de sărbătoare, luminițe, portocale, bomboane, covrigi, colaci … hăăi-hăăi …

De la cei cu țâța-n gură până la ultimul moșneag, multă lume, zarvă mare, în PMAN sub brad. Felicitări cu Noul An Lume !!! Vă urez un an roditor, multă Pace, Sănătate, Dragoste cu duiumul, și prieteni cât duce trenul, să nu înceteze inima voastră să se bucure de viață, iar viața voastră să fie o binecuvântare pentru cei din jur !!! Vă urez multe realizări și să vă duceți unde nu ați mai fost și să faceți ce nu ați mai făcut !!!!

La anul și la mulți ani !!!