Gînduri,dorinţe şi schimbări....

 Gînduri,dorinţe şi schimbări.... Gînduri,dorinţe şi schimbări....RSS posts

Administratie locala


Comenteaza

1 Zi de Şcoală...


Azi e ziua importantaPrichindeii cei mai miciMerg la scoala prima data,Si ce-s vajnici si voinici!Cu ghiozdanele enormeSi buchete fel de fel,Imbrăcaţi in uniforme,Se gătesc de defileu!Azi nu dau mînuţa mamei,Au crescut ,sunt deja mari!Cu emoţii si bomboane,De azi sunt şi ei şcolari!!  Azi noapte nu am dormit deloc cred că a fost din cauza emoţiilor pentru 1 Zi de Şcoală...Deşi au trecut anii mei de şcoală,1 septembrie încă mă mai încearcă prin emoţii nostalgige şi prin gînduri că mîine trebuie să-mi pregătesc ghiozdanul,florile,fundiţa,rochiţa şi să plec la şcoală...Asta însă rămîne în amintiri pentru că anii mei de şcoală demult au trecut.Cu mulţimea de emoţii pe care le am în suflet vreau să felicit toţi copilaşii ,studenţii ,profesorii pentru care Azi e Zi mare,Zi de sărbătoare!!!Succese dragii mei,răbdare şi desigur multă perseverenţă.

Leaganul meu e Moldova...


Moldova ţara de minune....voi întelegeţi cum vreţi aceasta ,pentru mine e cu adevarat o minune.Eu m-am născut aici şi  mă consider o norocoasă ba chiar mă şi mîndresc cu ţărişoara aceasta Modova.Ţară cu atîtea neajunsuri dar cu oameni atît de primitori şi iubitori de neam.Deseori cînt versurile lui Vitalie Dani  ,,Leaganul meu e Moldova Sufletul meu e MoldovaDragostea mea e MoldovaPlaiul si slovaDulce de rai...şi simt o nostalgie pentru cei care au plecat departe uitînd de pămîntul moldovenesc!!!Eu nu am bani şi nici avere ,dar am plăcere să respir mirosul florilor de tei,să admir verdeaţa pădurilor si să simt bunătatea oamenilor care mă înconjoară...Sunt o iubitoare de neam,imi iubesc plaiul şi limba pe care o vorbesc...Iubesc tot ce mă  înconjoară rîuri ,dealuri ,păduri,flori ,oameni buni şi mai puţini buni ,tradiţii frumoase........iubesc toate astea pentru că le gasesc aici în ţărişoara mea Moldova!!!Moldova Patria mea la mulţi ani !!!

M-am nascut ca sa fiu... EU!!!


 M-am nascut ca sa fiu... ALTFEL! Diferita de cei din jurul meu. Deosebita. M-am nascut sa fiu invingatoare. M-am nascut sa nu ma las condusa de sabloane. M-am nascut sa nu trec neobservata pe strada. M-am nascut nu ca sa am case,casteluri şi nici resedinte luxoase. M-am nascut nu sa ajung bine, ci sus de tot,doar cu propriile puteri. M-am nascut sa ating cerurile si sa le fac celorlalti cu mana de acolo. M-am nascut nu ca sa-mi pierd zilele asteptand ca un cineva cu un suflet feroce abia abia sa-l inteleaga pe al meu, m-am nascut sa ma joc cu ele. Nu m-am nascut sa intreb in stanga si in dreapta daca mi-a vazut cineva sufletul pereche, m-am nascut sa ma plimb cu el mana in mana. Nu m-am nascut deloc sa fiu nefericita! Deci m-am nascut exact de ziua mea... M-am nascut sa schimb lumea. M-am nascut pentru ca atunci cand nu o sa mai fiu, lumea sa-si aminteasca de mine doar de bine... M-am nascut ca sa nu duc o existenta banala. M-am nascut cu o menire: sa schimb viata celor care mi-au schimbat-o mie,sa-mi ajut parintii iar ei sa fie mindri de mine.M-am nascut sa fiu copil si sa infrumusetez planeta. M-am nascut sa ajung om mare. M-am nascut sa inventez arma care nu va distruge pamantul, ci il va salva. M-am nascut sa traiesc cel putin o suta de ani. M-am nascut sa fiu tanara si frumoasa pana atunci. M-am nascut nu ca sa fiu amanta vreunui barbat puternic, m-am nascut sa fiu eu puternica. Sa fiu pururea sotie- Sprijin si viata si mentor si model si iubita si adorata si invidiata si ravnita. Niciodata sacrificata, niciodata obosita, niciodata trista, niciodata invinsa.Dar sunt o femeie banala. Nu sunt un fashion icon. Ochii mei nici macar nu se scalda in vreo culoare deosebita. Trupul meu arata banal necioplit de bisturiu. Respir banal, ma misc intr-un ritm banal, exist banal, gandesc normal si in consecinta uimitor de banal. Seman teribil cu celelalte femei si nu ne despart ca infatisare decat niste fasii de materiale, niste farduri aruncate cu o altfel de migala, niste vise, un univers interior. Nu am capatat acele aptitudini de lider, am invatat doar cum sa ma conduc. Nu stiu sa fac un barbat sa ma considere viata lui, dar cand iubesc il pun in centrul propriului univers. Nu pot sa schimb lumea asa cum as vrea, ci o las sa ma schimbe dupa cum vrea ea. Nu mai pot sa redevin copil si nici sa fiu naiva ca sufletul sau. Cel mai important e ca azi sunt fericita ,iubita si ravnita!!!Ms scumpului meu soţ pentru sustinere si momentele frumoase pe care mi le ofera, TE IUBESC cu toata fiinta mea!!!

Speranţă în ziua de mîine..


Început de drum cu o foaie de hîrtie în mîină numită ,,Diplomă,, şi cu speranţa în ziua de mîine că îmi voi găsi un post de lucru!!!  Asta e speranţa  fiecărui absolvent la fel cum este şi speranţa mea...Mai ieri scriam cu regrete despre anii studenţiei mele azi scriu despre ce imi ofera acea Diplomă pentru care am muncit ani de zile şi timpul pierdut in zadar, ca azi să cerşesc un post de lucru pentru am-i ciştiga bucata de pîine şi am-i scoate toate cheltuielile investite în studii.Asta se întîmplă la noi,În MOLDOVA, faci studii ,munceşti ca să acumulezi cunoştinţe,nu dormi nopţi învăţînd  ca să primeşti note bune iar în final cînd vrei să te angajezi ţi se pune întrebarea care e experienţa ta şi activitaţile facute anterior  menţionînd in CV ,,Tînăr specialist,,....dar cel mai interesant este faptul că oriunde ţi se mai cere şi Masteratul,un motiv greu de înţeles- la ce bun mai trebuie si ăsta dacă nu ai Experienţă???
...a fost-am trait, va fi-imi voi aminti...


 Deseori ai nevoie de schimbări măreţe in viaţă,de mai mult răsfăţ si mai multă atenţie, de o mâina caldă de un sfat îndrumător.... la mine a sosit momentul schimbărilor, totul mi se pare incurcat in lumea asta,dimineţile nu mai sunt atît de dulci ca altă data ,nici cafeau nu mai are acel gust aromatizator s-au eu sunt prea naivă ,nu mai acord importanţă lucrurilor care cîndva erau importante,nu mai savurez plăcerea vieţii pe deplin simţîndu-mă încă copil s-au mai bine zis ,,studentă,, gîndesc prea matur.Sunt pe ultima sută de metri si voi deveni ,, şomer cu acte in regulă,, intr-o lume atit de mare si cu prea multe cerinţe pentru un tînăr in deveire.Acum în prag de examene regret timpul trecut,meditez la acel timp plin de nazbîtii,retrăirii şi emoţii si acum fac planuri de viitor,oare ce surprize imi mai pregăteşte viaţa,orice ar fi dar la sigur ca anii studenţiei nu vor fi!!! Frumoşii ani de studenţie repede au mai venit dar şi repede au mai trecut...Păcat!!!

miros de primavara
Primavara, fiica cea mai tanara a batranului an, cea aducatoare de bucurie si voie buna a sosit si la noi cu alaiul ei de flori, lumina si culoare.Chiar daca ,,Babutza Dochia,, isi mai scutura hainutele , speram ca va pleca pina cind soarele nu a iesit sa-i topeasca comorile.Am lasat saniutele pentru a ne pregati sa plutim prin culorile primaverii.Pregatim fustitele iar hainele blanoase le facem locuri  prin dulapuri ca.... doar e Primavara!!!.Sa ne bucuram toti de acest minunat martisor primit in dar de la blanda primavara!!!

emoţii,dorinţe,schimbări


Vreau schimbari,vreau o viata mai buna,vreau o minune micuta!!!pentru asta mai trebuie sa astept...iar pentru a nu pierde timpul mi-ar placea sa imi impart emotile,trairile cu cei din jur.Nu as zice ca am destul timp pentru ca postura de sotie imi i-a mai tot timpul...asa suntem noi femeile,grijulii cu sotii nostri,totul trebuie sa arate ca la carte ,pierzind o parte din timpul nostru la bucatarie......!

Generat în 0.375 secunde.