AlternolineZONE

Favicon AlternolineZONE

Ani de zile ne-am bucurat de videoclipurile realizate de SlatinaSkateCrew, cei care au o lume întreagă de skater-i, de la începători la profesioniști. Am învățat o mulțime de trick-uri noi pe skate, dar și, în primul rând, cum să le aplicăm corect. Iată de ce ei ne-au deschis porțile în această lume frumoasă cât cu băieți, atât cu fete…

RSS posts

Comentează

Skate or Dice – Distracție cu prietenii!

Sk8 Dice, Skate Dice Aruncă zarul pentru a face un trick…

= switch backside flip

If SK8 DICE or X appears once or twice exclude those dice…

= frontside flip

= 360 flip

If a three way combo of SK8 DICE or X, player must use that die and add on a trick variation…

= inward heelflip, varial heelflip, nollie backside heelflip, etc.

If all four dice land on SK8 DICE you can give a letter to another player or take away a letter from yourself. If all four dice land on X you can choose any trick.

= Alege orice trick dorești

= Take away a letter from yourself or give anotherplayer a letter.

PUTEȚI COMANDA SKATE OR DICE DE PE OUTLETSIBIU, CHIAR ACUM.

DACĂ SUNTEȚI ÎN ALTĂ ȚARĂ DECÂT ROMÂNIA, VĂ PUTEȚI CONFECȚIONA PROPRIUL SKATE DICE, CU DOAR UN CLICK!

Cum să îți alegi rulmenții pentru skateboard-ul tău

In 1970, Frank Nasworthy a inventat roțile din poliuretan, un nou material revoluționar ce a pus bazele companiei Cadillac Wheels, care a devenit prima companie care a creat roți special pentru skateboard. Noile roți au oferit un imens avânt tehnologic, îmbunătățind considerabil tracțiunea, viteza și controlabilitatea skateboard-ului.

Cum îți alegi roțile care ți se potrivesc? Simplu!

Roțile vin în diverse mărimi și forme, fiecare adaptată pentru un anumit tip de skating care se clasifică dupa:

– Diametru: Reprezintă înălțimea roții măsurată în milimetri.

– Durometru: Reprezintă duritatea roții masurată pe scara “A”.

 

 

Pentru Street Skating se folosesc roți cu diametrul între 50-55mm și o duritate cuprinsă între 97-101A.

  Pentru Vert Skating se folosesc roți cu un diametru mai mare cuprins între 55-65mm și cu o duritate mai mică decât roțile de street, cuprinsă între 90-100A.

Pentru Cruising si Longboard se folosesc roțile cu diametru cel mai mare cuprins între 64-75mm care oferă o viteză considerabil mai mare și o duritate mult mai mică, cuprinsă între 78-85A, care oferă posibilitatea de a trece peste diverse obstacole cum ar fi crăpături în asfalt, foarte cunoscutele pietricele cu care toți am avut deaface la un moment dat. În prezent putem alege dintr-o gamă de produse extrem de variată în ceea ce privește roțile. Câteva exemple de firme foarte cunoscute care construiesc roți special pentru skateboard: Ricta, Element, Plan B, Zero, Almost, Speed Demons, Jart, Darkstar, Flip, Enjoi, Momentum, Mystery, Pig, Powell,  World Industries, Girl, ZooYork, Sk8 Mafia, Birdhouse, Skate Mental, Slave, Spitfire, Gumballs și multe altele, mai mult sau mai puțin cunoscute.

Tu ce mărime la roți ai? De ce firmă sunt ele? Îți plac, recomanzi?

Cum să-ți alegi mărimea plăcii

Mărimea plăcii se alege în funcție de mărimea piciorului. Majoritatea skater-ilor folosesc plăci cu marimi cuprinse între 7.5″ și 8″ dar nu e o regulă, totul reducându-se la preferință persoanală.

Cu cât piciorul este mai mare cu atât este mai indicată o marime mai mare a plăcii. Mărimea ideală trebuie stabilită în funcție de genul de skating pe care îl practici și mărimea piciorului.

Pentru 38-40 (US) este recomandată o mărime între 7.5″ și 7.7″.

Pentru 40-43 (US) este recomandată o mărime între 7.7″ și 8.0″.

Pentru 43-45 (US) este recomandată o mărime mai mare de 8.0″.

1″(inch)=2.54cm

Pentru street skating se folosesc plăci cu mărimi între 7.5″ și 8″, care se învârt mai usor, oferind stabilitate trickurilor mai tehnice.

În skate park e mai confortabilă o placa cu mărimea mai mare de 8″ care oferă o stabilitate mai mare.

Acestea sunt doar câteva îndrumări, nereprezentând reguli. Simte-te liber să încerci toate dimensiunile pâna o găsesti pe cea ideală.

Tu ce mărime ai la placă?

Vis împlinit la doar 12 ani!

Foto: Tom Schaar, 12 ani

Un puşti de 12 ani avea un vis simplu – a se învârti de trei ori în aer având la picioare un skateboard. Problema? Nimeni nu a mai reuşit să facă aceste trei învârteli cu aterizare.

Cel mai tare truc era “900″ – adică două învârteli şi jumătate cu aterizare. Acesta a fost reuşit de faimosul Tony Hawk în 1999. Au trecut peste 10 ani şi nimeni nu l-a întrecut pe Tony…  până pe 30 martie 2012, când Tom Schaar, un puşti de 12 ani, a reuşit să facă un “1080″ cu aterizare! Reuşita era un vis de-al său. Deşi nu de mult reuşise să facă “900″-le, Tom a mers mai departe şi a încercat să facă “1080″, dar eşua de fiecare dată la aterizare. La un moment dat s-a prins că pentru a reuşi un astfel de truc are nevoie de mai multă viteză. Dar cum poţi obţine mai multă viteză dacă n-ai cum să măreşti rampa pe care sari? Atunci Tom şi-a dat seama că are nevoie de o nouă rampă! Ce-a făcut Tom aici? A revoluţionat într-un fel sau altul rampele de skateboarding. Neavând finanţare, s-a dus la Red Bull pentru a-şi expune visul. N-a durat mult până a primit banii şi şi-a construit rampa. După câteva încercări a reuşit! Azi Tom Schaar este PRIMUL şi SINGURUL om care a reuşit un “1080″ cu aterizare, la peste 10 de ani de când Tony Hawk a devenit vedetă cu “900″-le.

Apropo, a se observa în video clipa reuşitei sale. Nici nu e conştient de ea. Dovadă că era 100% în flow când a reuşit!

Detaliat aici:

Se deschide o nouă lume a skater-ilor, deja în Moldova

Foto: Element Skate

Ani de zile ne-am bucurat de videoclipurile realizate de SlatinaSkateCrew, cei care au o lume întreagă de skater-i, de la începători la profesioniști. Am învățat o mulțime de trick-uri noi pe skate, dar și, în primul rând, cum să le aplicăm corect. Iată de ce ei ne-au deschis porțile în această lume frumoasă cât cu băieți, atât cu fete…

Fiind încă tineri, ne dorim să creăm și noi un mic „portal” al skater-ilor, care să atragă cât mai multă lume și care să aducă faimă, probabil, în viitor. Cei care iubesc skateboarding-ul, vă rugăm să urmăriți fiecare episod al nostru, pentru că o să vă fie de folos și o să vă aducă mult succes. Cu ocazia deschiderii unei noi „găști” de skater-i, vizualizați o introducere a lumii noastre.

Dar ceea ce v-am relatat nu e încă tot pentru că avem două personaje importante, care abia așteaptă să ofere cele mai bune tutorial-uri pe care le poate oferi cineva (despre skate). Primul din gașcă este Alec, un băiat care iubește adrenalina, extreme-ul și freestyle-ul. Episoadele urmează a fi bogate în sfaturi, pline de lucruri utile, dar și de comedie. Cu siguranță nu veți putea scăpa nici măcar un moment din cele pe care urmează să le vedeți, pentru că absolut tot vă va fi de folos.