Limbajul Prezenței | Școala bunelor maniere ”Stil și Eticheta”Blogul Scolii bunelor maniere "Stil si Eticheta" Școala ”Bunelor maniere și stil” propune ateliere și cursuri tinerilor și adulților interesați de etichetă din diverse aspecte ale vieții. Atelierele și cursurile se desfășoară într-o atmosferă relaxată, non-conformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. |
Comentează
Confortul transportului public, al autoturismului, al liftului nicidecum nu trebuie să ne oprească din obiceiul sănător – plimbatul în aer liber
O simplă plimbare îmbunătăţeşte respiraţia, măreşte bătăile inimii, calmează nervii, măreşte pofta de mâncare, creşte rezistenţa la oboseală. Chiar şi plimbările lente vor învigora organismul. Plimbările regulate pe jos vor consolida muşchii, articulaţiile, ligamentele, tot sitemul muscular şi scheletic, eliminând astfel procesele stagnante din organism. Plimbările în natură ajută atât la arderea caloriilor cât şi la mărirea capacităţii de concentrare, iar interacţiunea cu natura oferă unele efecte similare cu meditaţia.
În timpul plimbării este necesar să respirăm corect, inspirând regulat pe nas şi expirând pe gură, astfel avem grijă ca aerul nepurificat şi rece să treacă prin cavitatea nazală pentru a se curăţa şi purifica. De asemenea mersul trebuie să fie liber astfel încât braţele să se mişte în voie.
Pentru ca plimbarea prin aer curat să calmeze şi să relaxeze sistemul nervos este necesar să ne debarasăm de orice obligaţie sau grijă, cel puţin pentru moment. După o zi grea de muncă, o plimbare de jumătate de oră va face ca toate greutăţile să se diminueze.
Iarna, chiar dacă este frig, nu trebuie să evităm plimbările, din contra, medicii spun că plimbările pe timpul iernii, prin aerul rece, aduce mai multe beneficii organismului. Ca să prindem curaj, ne gândim la zilele caniculare când dorim puţină răcoare. Aerul de iarnă este mai curat, mai sănătos şi mai oxigenat. El împrospătează organismul, înviorează creierului şi ajută la o concentrare mai bună. Cu toate că iarna nu prea avem parte de soare, oricum mersul pe jos ajută la sinteza vitaminei D, foarte necesară calciului din oase. O jumătate de oră de mers prin zăpadă se egalează cu o oră petrecută la sala de forţă.
_____________________________________________________________________________________________
Urmărește și conținutul exclusiv pe care ți-l ofer pe facebook, twitter, odnoklassniki
_________________________________________________________________________________________________
Plimbările în aer liber favorizează menţinerea memoriei bune precum şi îmbunătăţirea acesteia. De asemenea, mersul pe jos poate înlocui cu succes o cafea – va avea acelaşi efect energizant şi va spori capacitatea de concentrare a creierului.
Deci… este absolut necesar să introducem în programul zilnic plimbările în aer liber, mai ales dacă nu avem timp să mergem la sală sau dacă avem un program de lucru prea solicitant. Cele mai indicate locuri pentru plimbările zilnice sunt cele în apropierea unui lac sau izvor – murmurul apei va oferi un plus de relaxare a minţii şi a creierului. Pentru a beneficia de o plimbare relaxantă în aer liber, alegem locurile mai aproape de natură, parcuri, alei, departe de blocuri şi ambuteiaje, departe de gălăgia oraşului.
__________________________________________________________________________________________________
Ai nevoie de un sfat sau dorești să-mi împărtășiți un sfat, scrie-mi pe adresa limbajulprezentei@gmail.com
Reproducerea parțială sau totală a textului se face doar cu acordul SRL ”Stil și Eticheta”
__________________________________________________________________________________________________
Irina Cojocaru, beauty trainer