zona libera

zona liberazona libera


un blog despre tot ce ne intereseaza
RSS posts

Entertainment


Comenteaza

Tauber îi cere Maiei Sandu să-i achite ratele pentru cele două iPhone-uri
Mii de oameni, care au participat la mitingul din 12 martie, organizat de Mișcarea Pentru Popor, auvotat o nouă rezoluție, în care solicită guvernării PAS și Maiei Sandu să-i achite integral ratele Marinei Tauber pentru cele două iPhone-uri. Reprezentanții mișcării așteaptă un răspuns din partea autorităților, în decurs de 24 de ore.

Potrivit rezoluției, în cazul în care Guvernul nu va răspunde la această revendicare, până luni, ora 13:00, poporul își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să respecte voința poporului.
NASA confirmă: La protestul organizat de Șor au participat 3789 de persoane


imagine: ziarul de gardaUn comunicat oferit către de Agenția Spațială Americană autorităților din Moldova confirmă informația neoficială a SIS, potrivit căreia la protestul organizat de Șor de astăzi au participat în jur de 4000 de persoane.O imagine protestului a fost capturată cu ajutorul noului satelit NPP care călătorește pe o orbită de sincron solară, astfel că fiecare imagine cu Terra surprinsă de acesta este făcută la aproximativ aceeaşi oră locală, ce asigură condiţii de iluminare similare de-a lungul întregii planete. Acest lucru permite oamenilor de ştiinţă să numere cu o precizie ideală persoanele aflate într-o aglomerație la cca 900 km.19 ingineri NASA au cercetat în mai puțin de 2 ore imaginile surprinse în timpul petrecerii protestului, iar concluzia a fost una în favoarea celor de la SIS.Așadar, potrivit NASA, la protestul organizat de Șor au participat 3789 de persoane, au fost folosite 1227 steaguri tricolore de mărime medie și mijlocie, 23 steaguri tricolore mari și 34 de pancarte cu lozinci.Articol pamflet.
O "păpușă gonflabilă" a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova
Autoritatea Aeronautica Civila: „Republica Moldova si-a inschis spatiul aerian dupa ce a fost detectat o "păpușă gonflabilă”

Cu referire la închiderea temporară a spațiului aerian al Republicii Moldova și acțiunile întreprinse în acest sens, dar și a informației apărute în presă privind pătrunderea în spațiul aerian național a unui obiect zburător, Autoritatea Aeronautică Civilă comunică următoarele:În jurul orei 12:30, Ministerului Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al Republicii Moldova în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unei păpuși gonflabile. Având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum și a traiectoriei de zbor al acestuia, în scopul asigurării siguranței și securității cetățenilor, în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian. Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis. Autoritățile naționale au acționat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situații similare.La ora actuala, operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate.Știre pamflet.
ULTIMĂ ORĂ: Horele ar putea fi interzise în Moldova
Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Janis Mazeiks a declarat astăzi, în cadrul unei întâlniri comune cu liderii partidului de guvernare, că UE pregătește o nouă cerință pentru Moldova, în cadrul procesului de aderare la UE, care va fi înaintată cel puțin peste o lună.

Noua cerință va impune Moldova să interzică prin lege organizarea horelor (dans popular moldovenesc cu ritm domol, în care jucătorii se prind de mână, formând un cerc închis), de sărbători și la alte evenimente culturale și manifestări, precum sunt nunțile, cumătriile și zilele de naștere.Explicația înaintării acestei cerințe este una pe cât se poate de simplă, a declarat ambasadorul UE, în cadrul aceleiași întâlniri. "UE este de părere că horele moldovenești dăunează grav sănătății, deoarece expunerea îndelungată la hore duce, în timp, la dezvoltarea de obiceiuri rustice precum chiuitul și strigătura, foarte dăunătoare plămânilor, în plus, tinerii sunt tentați să consume mult alcool în timpul acestor dansuri, devenind  tot mai agresivi și denecontrolat. UE nu este gata să primească în familia sa o țară în care hora este atât de răspândită, căci există riscul răspândirii și în restul țărilor UE, iar acesta va fi o catastrofă, mai exact o bombă cu ceas".Odată cu interzicerea horei va fi interzisă și piesa "Hora din Moldova" interpretată de Nelly Ciobanu, iar veniturile obținute din comercializarea piesei vor fi retrase.Liderii de la Chișinău au rămas nemulțumiți de noua cerință impusă de UE, deoarece "hora face parte din tradiția acestui neam", a declarat Igor Grosu, "iar poporul nu este gata să renunțe la acest dans extrem de minunat".La sfârșitul întâlnirii, Natalia Gavriliță i-a sugerat ambasadorului UE să-și invite toți colegii de la Bruxelles în Moldova, și anume pe membrii comisiei care au înaintat această propunere cu privire la interzicerea horitului, pentru a organiza o horă mare în centru capitalei și a le demonstra europenilor cât de frumos și vesel este acest dans popular românesc.Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.
Plahotniuc va fura 1 milion de Euro in direct, la Moldova are Talent
Potrivit unor surse din interiorul PDM, deputatul si controversatul om de atacuri raider Vlad Plahotniuc s-a inscris la concursul Moldova are Talent, cu un exercitiu unic in istoria spectacolelor de televiziune. Conform sursei, deputatul va fura un milion de Euro, in direct, sperand sa lase cu gura cascata presupusa audienta uriasa a emisiunii.

Programata pentru debutul concursului, evolutia deputatului PD va fi urmarita de intreaga populatie a Moldovei, insa este de asteptat ca foarte multi cetateni straini sa solicite operatorilor de cablu sa includa PrimeTV in grila lor de programe, pentru a putea urmari evenimentul. Deputatul are emotii! "Am emotii. Am emotii mari, pentru ca nu am mai furat niciodata un milion de Euro si, de fapt, n-am mai furat niciodata nimic in direct, in fata camerelor, preferand sa fac asta in intimitate, in familie, daca vreti. Insa nu ma voi da batut, voi merge mai departe, orice ar fi. Ma stiti, eu nu cedez asa usor", a precizat Vlad Plahotniuc pentru ZonaLibera.info. Marturisind ca a urmarit toate emisiunile de peste Prut, Romanii au Talent, fiind impresionat pana la lacrimi de talentatul Narcis Ianau, papusarul declara ca ia in calcul si o eventuala eliminare din concurs: "Stiu ca talentul meu nu este unul rar, mai ales in Moldova. Sper insa ca magnitudinea executiei sa impresioneze. Practic, pe asta ma bazez, pe socul pe care telespectatorii il vor avea in momentul in care ma vor vedea furand, IN DIRECT... 1 Milion de Euro !". Conform aceleiasi surse, banii vor fi oferiti de un sponsor, fiind luati in calcul Vlad Filat, Ilan Shor. In cazul in care acestia nu accepta sa sponsorizeze evolutia deputatului, cel mai probabil se va apela la bugetul de stat.
Fotogalerie: Cum și-au petrecut "mai marii țării" vacanțele (IMAGINI EXCLUSIVE)
O echipă de reporteri sub acoperire au intrat în posesia unor fotografii eclusive în care apar în ipostaze foarte scandaloase demnitari și politicieni din Republica Moldova, în timpul vacanței de vară petrecute peste hotarele țării.  Atentie, urmeaza imagini care ar putrea sa va shocheze. Vlad Plahotniuc - deputat în Parlamentul RM

Iurie Leancă - prim ministru al RM

Vlad Filat și Valeriu Streleț - deputați La muncă

Seara, după muncă

Deputații vor fi dresați să răspundă la întrebări doar în limba română


foto: flux.md Deputații vorbitori de limbă rusă vor fi dresați să răspundă la întrebări doar în limba română și nu în rusă, cum deobicei o fac în prezent majoritatea dintre ei.  Acest lucru este prevazut într-o înțelegere de colaborare dintre Parlamentul Republicii Moldova și România. Specialiştii salută iniţiativa, dar spun că doar noile generaţii de deputați vor putea fi instruiţi astfel. Mai mult, în prezent nu există cărţi specializate pentru dresarea deputaților în română.  La Centrul Chinologic-Parlamentar din Capitală sunt dresaţi 22 de deputați. Parlamentarii, specializaţi în diferite domenii, sunt instruiţi atât în română, cât şi în rusă.  Unii specialişti spun că deputații dresaţi într-o anumită limbă nu mai pot fi învăţaţi să reacţioneze la comenzi în alta.  "Sisitemul nervos al unui deputat se întăreşte mai bine la vârsta de 70 ani şi deja dacă a fost educat şi dresat într-o limbă, la el s-a format comanda în limba în care a fost instruit. Să-l perfectezi în altă limbă, el nu ştie ce vrei tu de la el", a explicat Agapii Ion, inspector chinolog superior. Şi lipsa cărţilor de specialitate pentru dresarea deputaților în limba română este o problemă.  "La noi în ţară nu este posibil de procurat cărţi în limba română, nu este introdusă nicio carte. Este o barieră foarte mare, fiindcă trebuie să ne dezvoltăm, dar nu avem tematică", a menţionat directorul Centrului Chinologic, Vasile Răilean. În prezent, deputații din Parlamentul Republicii Moldova sunt dresaţi în limba română, rusă, dar şi franceză.
Decizie șoc: elevii care nu vor lua Bac-ul vor fi obligați să repete liceul


Surpriză de proporții pentru elevi și părinți după ce Ministerul Educatiei, Maia Sandu a anunțat că elevii care nu vor susține anul acesta bacalaureatul vor fi obligați prin lege să repete liceul. Decizia vine pe fondul nemulțumirii generale față de nivelul de învățământ din Republica Moldova, din ce în ce mai scăzut de la an la an.  Elevii s-au arătat revoltați de noua decizie, însă ea a fost aprobată deja în Parlament, urmând să intre în vigoare din data publicarii in Monitorul Oficial. Ministrul Educației a mai precizat că elevii picați la Bac care nu reușesc să ia examenul de admitere la liceu vor fi îndrumați către școli profesionale care să li se potrivească. Elevii care pică Bacul de două ori și, implicit, repetă liceul de două ori vor avea dreptul să mai dea o dată bacalaureatul în sesiunea de toamnă, fără să repete liceul a treia oară.  Printre cele mai căutate școli profesionale din Republica Moldova se numără cele de sculer matrițer, bucătar și vedetă de televiziune, școli înființate în Moldova după '95. Articol pamflet
Guvernul a interzis grătarul de 1 mai


Pentru a proteja spațiile verzi de invazia tot mai obraznică a moldovenilor doritori de iarbă verde, Ministerul Mediului a interzis grătarul de 1 Mai, iar cei care vor dori să mânânce carne friptă în natură vor trebui să depună o cerere la Minister și să plătească o taxă de poluare.  Cei care vor primi aprobare pentru grătar, vor fi repartizați în locuri special amenajate, înconjurate de beton și camere de luat vederi, unde focul poate fi făcut în siguranță, iar riscul ca gunoaiele să fie lăsate la locul faptei să fie cât mai redus. Potrivit proiectului de lege grătarul va fi interzis și în sărbătorile de Paști.
Gas Natural Fenosa a dat Mitropolia pe mâna Procuraturii


Fiind singurul furnizor de lumina din zona centru si sudul tarii, Gas Natural Fenosa a anuntat astazi ca va depune o sesizare la Procuratura Generala impotriva Mitropoliei Moldovei.  Acest inedit demers are la baza competitia neloiala pe care Mitropolia Moldovei o face in fiecare an de Paste, gererand lumina gratuit la peste 60% din populatia tarii. In urma acestei informatii, si Agentia Nationala pentru Protectia Cocurentei (ANPC) s-a autosezitat si a declarat ca va incepe o ancheta separata. Aceasta fapta, spun persoane avizate din Procuratura Generala, se incadreaza si la piraterie, pentru ca Mitropolia nu are licenta comerciala pentru aceasta activitate.  Mitropolia Moldovei inca nu a dat o declaratie oficiala cu privire la aceste acuzatii. In cazul in care se va dovedi ca a fost incalcata legea, Mitropolia se va alege cu dosar penal si, cel mai probabil, la nici o biserica nu se va mai putea da lumina de Paste.
Modificări în codul rutier: Reguli de circulație pe timp de ploaie!


Circulatia pe vreme de ploaie presupune un comportament diferit din partea soferilor astfel incat sa existe o fluenta a actiunilor tuturor participantilor. Viteza: semafoarele din Chisinau sunt sincronizate, viteza recomandata fiind de 187 km/h. In cazul in care va temeti ca veti fi prins de radar, achizitionati din timp un girofar. Pozitionarea: circulati cat mai aproape de trotuar astfel incat sa folositi baltile pentru a speria pietonii. Se stie ca atunci cand sunt plouati in cap prioritatea de a traversa strada o depaseste pe cea de a trai. Intersectii: In cazul in care dati peste un semafor care tocmai s-a facut rosu nu va opriti, veti fi lovit din spate sau injurat de baietii smecheri. Ambuteiaj: Daca ati nimerit intr-un ambuteiaj retineti numarul strazii si comandati o pizza. Asigurati-va ca aveti un laptop si un film bun. Eventual chemati si niste prieteni sa va tina de urat. Traseul: evitati strazile pavate si fara gropi pentru ca acelea sunt folosite de toata lumea. Ploua, asa ca nu mai conteaza cat de tare va murdariti masina cu glod.  Folositi cu incredere trotuarul, acolo unde este posibil; pietonii intalniti ar fi trebuit sa se invete minte de mai demult. Parcarea: Se poate efectua oriunde si in orice pozitie. Important este sa nu va udati de la masina pana ajungeti undeva la adapost. Politia: Sub nicio forma nu respectati semnele agentilor de circulatie. Este imposibil ca bancurile cu politisti sa nu contina macar o farama de adevar.  Daca vreti sa ajungeti la tv parcati pe pamant langa o groapa. Aveti toate sansele ca masina sa alunece si sa o scoateti numai cu macaraua.
Controlor RTEC, prins in flagrant cu luare de mita de 5.000 Euro


Coruptia generalizata din Republica Moldova reuseste cu greu sa mai produca surprize, insa acestea nu sunt excluse complet.  Ca dovada, procurorii CNA au surprins ieri in flagrant un controlor RTEC care tocmai lua o mita de 5.000 de Euro, pe linia troleibuzului 22.  Uluitor e ca cel care a dat mita era student Nu faptul ca un controlor a luat mita este iesit din comun, ci mai ales cuantumul acesteia, dar si faptul ca cel care a oferit mita era student.  Ion Mituitu, student la Politehnica, Litere si Design de Interioare, a oferit controlorului suma de 5.000 de euro dupa ce a fost surprins calatorind fara bilet.  Banii proveneau din piraterie  Studentul a declarat ca doar atat avea in buzunar in momentul respectiv, si daca ar fi avut mai mult ar fi dat, evident, mai mult.  Acesta a declarat ca nu are venituri in afara celor obtinute din piraterie pe internet, precum si din castigurile la casele de pariuri sportive, preferatele lui fiind cele la care se poate paria pe campionatele de volei feminin, la care se pricepe foarte bine.  Controlorul va face ani grei de inchisoare  Desi considera ca a fost o inscenare, controlorul RTEC declara ca: "Asta e, daca asa intelege CNA-ul sa faca Justitie in Moldova, ma voi conforma".  Cei mai multi chisinauieni circula fara bilet  Desi preturile abonamentelor sunt modice, iar pensionarii au gratuitati, totusi cetatenii capitalei prefera sa circule fara bilet, mituind uneori controlorii, cu sume cuprinse intre 500 si 100.000 de Euro. 
Romanii au creat prima aplicatie de facut cruce pe telefonul mobil


Vesti bune pentru toti credinciosii tehnologizati care vor sa respecte canoanele bisericesti insa, in acelasi timp, deseori sunt prea ocupati, sau ar dori sa o faca intr-un mod modern, care sa nu atraga atentia in public. O firma de software din Bucuresti a lansat astazi pe piata prima aplicatie pentru facut semnul crucii pe telefonul mobil. Adresata in special telefoanelor cu touch-screen si cu sistem de operare Android, Symbian sau IOS (Motorola, Htc, Samsung, Nokia, iPhone) aplicatia “Bogdaproste” permite utilizatorilor sai sa faca semnul crucii intr-un mod discret si modern, de fiecare data cand trec pe langa o biserica, direct pe ecranul telefonului mobil. Conectata la GPS-ul telefonului, aplicatia sesizeaza momentul in care credinciosul se apropie la mai putin de 50 de metri de un lacas de cult, avertizandu-l pe acesta prin semnale auditive si luminoase sa scoata telefonul din buzunar si sa faca semnul crucii in mod corect, unind cele patru puncte de pe ecran in sensul indicat. In plus, daca utilizatorul face semnul crucii in fata aceleiasi biserici de mai multe ori in aceeasi saptamana, el primeste automat titlul de “Enorias fruntas” si poate debloca mai multe trofee, wallpaper-uri si ringtone-uri bisericesti. “Ideea mi-a venit intr-o zi in timp ce mergeam pe strada”, spune Cristian Ionescu, creatorul aplicatiei. “Sunt crestin-ortodox practicant si fan iPhone si de multe ori in drumul spre serviciu sau spre casa treceam pe langa biserici fara sa-mi dau seama si fara sa-mi fac semnul crucii asa cum ar trebui. Lucrul asta ma tulbura teribil. Folosind “Bogdaproste” sunt sigur ca nu am sa mai ratez nicio biserica de acum inainte. In plus, toti prietenii mei de pe Facebook, Hi5 si Twitter vad cand fac semnul crucii pentru ca aplicatia se leaga automat la retelele sociale. Doar saptamana asta, de exemplu, am facut semnul crucii pe mobil in fata a 14 biserici si am acumulat 3200 de puncte. Daca trec de 5000 de puncte castig trofeul Sf. Petru!”. Disponibila gratuit, atat in varianta pentru iPhone cat si in cele pentru Android si Symbian, aplicatia “Bogdaproste” a fost pana la aceasta ora descarcata deja de peste 5.000 de utilizatori. Creatorul sau nu vrea sa se opreasca aici. “La urmatorul update vreau sa introduc un modul special dedicat pelerinajelor la Sfintele Moaste”. Contactat telefonic de reporterii nostri, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane nu a dorit sa faca niciun comentariu oficial pe aceasta tema.
Cainii eutanasiati vor avea dreptul la o tigara inainte


Parlamentul a ratificat ieri memorandumul privind eutanasierea cainilor fara stapan. Pentru a respecta toate normele europene a fost introdusa in lege prevederea expresa in ceea ce priveste dreptul animalului la o ultima dorinta inainte de eutanasiere, drept garantat de acum inainte. ONG-urile saluta noua forma a legii si indeamna autoritatile sa inceapa cu celeritate eutanasierea cainilor vagabonzi. Primarul Capitalei saluta la randul sau modul in care parlamentul si societatea civila au inteles sa cada de acord pentru starpirea acestui flagel si apreciaza ca este o chestiune de ore sau zile din momentul publicarii in Monitorul Oficial si pana la eradicarea cainilor fara stapan cu o ultima dorinta inainte.
Biserica cere interzicerea căsătoriilor între cei picaţi la BAC


Oficialii Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove au cerut astăzi Guvernului in exercițiu emiterea unei ordonanţe de urgenţă, prin care să fie interzise explicit căsătoriile între două persoane care au picat BAC-ul, acest lucru punând grav în pericol sănătatea generaţiilor viitoare. "Nu se poate să-i lăsăm să se înmulţească între ei, ar da naştere unor monştri", susţine Mitropolitul Vladimir despre cei picaţi la BAC. Potrivit Mitropoliei, cerinţa poate fi implementată extrem de simplu, fiind suficient ca la depunerea actelor pentru căsătorie să se ceară şi situaţia de la BAC. Mitropolia susţine că în caz contrar, Republica Moldova riscă să aibă în 30-50 ani o populaţie cu un IQ mediu de 30, inferior maimuţelor Bonobo.
CCA a DECIS: Jurnalele de stiri vor fi prezentate de clovni


Consiliul Coordonator al Audiovizualului a hotărât ieri în cadrul unei ședințe că jurnalele de știri de pe toate posturile de televiziune din Republica Moldova să fie prezentate de clovni sau personaje de desene animate. Măsura vine în urmă nenumăratelor petiții de la părinți, primite la sediul CCA, care reclamă violența și brutalitatea respectivelor buletine de știri.     Cum legea care ar fi asigurat un echilibru structural între știrile pozitive și cele negative nu a trecut de Parlament, în opinia membrilor CCA singura soluție rămâne cosmetizarea știrilor care înfățișează crime, accidente și violuri. Pentru a realiza acest lucru, posturile de televiziune vor trebui să angajeze clovni, comedianți și personaje de desene animate suplimentare, care să prezinte informațiile într-un mod obiectiv și atractiv pentru tineret. Scenele cu sânge vor fi cenzurate cu inimioare și norișori pufoși, iar textele vor fi presărate cu glume, fabule și citate din Biblie.     Televiziunile au anunțat CCA că vor implementa măsurile cu prima ocazie pe care o au. Cel mai probabil săptămâna viitoare sau începând cu anul viitor.
Agentiile de turism din Moldova ofera discounturi de 50% la sejururile in Siria și Pakistan


Oferte șoc din partea agențiilor de turism din Moldova care oferă reduceri de 50% la sejururile all inclusive în Siria și Pakistan. Potrivit purtătorilor de cuvânt ai unor agenții de turism, turiștii vor scoate din buzunar pentru o săptămână de cazare doar 1000 lei pentru două persoane, cu masa și transport incluse. Excursiile opționale vor fi și ele incluse pentru achiziționarea pachetelor turistice cu două săptămâni înainte de plecare. Printre cele mai îndrăgite excursii opționale se numără turul orașului Karachi, focurile de armă din centrul Damascului pe timp de noapte și vizitele în taberele talibanilor. Moldovenii care vor profita de aceste oferte sunt avertizați să nu umble neînarmați pe stradă, să contacteze autoritățile în caz de răpirea membrilor familiei și să nu alerge pe terenurile minate.
Statia Spatiala Internationala, distrusa de un cosmonaut moldovean iesit la o tigara


Tragedie la Stația Spațială Internațională: peste 20 de persoane sunt date dispărute după ce un cosmonaut moldovean a ieșit să fumeze o țigară, lăsând ușa stației spațiale deschise. Oficialii NASA spun că gestul basarabeanului este de neiertat, pagubele fiind estimate la peste 12 miliarde de dolari.  Cosmonautul  Viorel Cuescu, vinovatul tragediei din spațiu, spune că a ieșit din reflex afară să fumeze o țigară, uitând de condițiile vitrege din spațiu. "A fost un gest făcut din obișnuință, eu mereu când ies afară să fumez las ușa deschisă să se mai aerisească în casă. Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat", a mai spus Viorel Cuescu. Cosmonautul moldovean este singurul supraviețuitor al tragediei din spațiu, el fiind recuperat de pe rămășițele stației spațiale internaționale de o navă spațială rusească, aflată în acele momente în zonă. Guvernul a declarat că pagubele vor fi suportate în totalitate de Republica Moldova, după ce în prealabil se va face un nou împrumut FMI. "Nu avem banii aceștia, dar vom face tot posibilul să îi strângem", a subliniat premierul Vlad Filat.
In familia Plahis s-a mai nascut un copil. Vezi ce nume i-au dat parintii nou nascutului
Se pare că în familia Plahiș s-a mai născut un copilaș. De tata aceasta Mariana a adus pe lume un băiețel pe nume Mihăieș, Ghimpu Mihăieș...Spre mirarea părinților primele cuvinte ale nou născutului au fost "sunt român", asta chiar dacă Mariana nu împărtășește aceleași viziuni, nemaivorbind de tăticul Vlad, care în genere nu are o viziune proprie în privința originii sale.

Marian Lupu: Cei doi Vlazi au venit din business
Marian Lupu: „Cei doi Vlazi au venit din business. Nu s-au cunoscu de o săptămână sau de o lună – ani de zile. Ani de zile de concurenţă, de relaţii aprinse. Probagil cei care vin din mediul de afaceri vin cu alte viziuni, alt mod de comunicare, alt mod de a înţelege cum trebuie să acţioneze”.

Marian Lupu: Nu vom vota demisia lui Plahotniuc pentru că așa vrea Filat
Marian Lupu: "Nu vom vota demisia lui Plahotniuc pentru că așa vrea Filat. Este obsesia personală a lui Vladimir Filat. Are la origine nu o lună, nu două dar o perioadă mult mai îndelungată.  O obsesie bazată pe concurenţă, pe frică, pe tot ce doriţi. Şi atunci această obsesie personală este pusă mai presus decât procesul comun de guvernare”.

Vlad Filat: Din experienta mea de sportiv de performanta...
Vlad Filat: “Unui barbat nu-i sta bine sa umble cu birfa. Din experienta mea de sportiv de performanta, este putenic atunci cand are putere de convingere, dar nu forta fizica”.

Marian Lupu: Premierul mai nu a luat-o la moaca. Bine ca am intervenit
Marian Lupu: "Am sa va dezvalui ca la ultima sedinta a AIE, in timp ce Vlad Plahotniuc prezenta initiativa legislativa, Filat a fost agresiv si la injurat pe Plahotniuc. Premierul mai nu a luat-o la moaca. Bine ca am intervenit. Oare un om fara ambitii si obsesii poate face asa ceva”.

O speranta pentru CIRCUL din PARLAMENT. Ce promisiuni a facut ministrul Culturii, Boris Focsa


Clovnii din Parlament si-ar putea relua activitatea intr-un nou sediu pana la sfarsitul anului. Este vorba de clădirea Circului, care a fost inchisa inca in anul 2004, cica pentru reparatii, dar care nu au fost finisate nici pana in prezent. Cel putin asa promite asa zisul ministru al (IN)Culturii, Boris Focsa, care a declarat spre surprinderea lui si a intregii societati moldave ca in cel putin doua luni vor fi gasiti investitori interesati sa bage bani in scopul promovarii circului din Parlament. Membrii (O)AIE deja s-au grabit sa-si gaseasca costume de clovni pe potriva si sunt pregatiti sa-si incante potentialii investitori prin noi programe artistice evoluand in numere de mare dificultate: jonglerie cu banii statului, in persoana jonglorului politic Vlad Plahotniuc, cunoscut si drept sarlatanul Circului, numar aerian cu pumni si imbranceli, prezentat de clovnii batausi Iurie Muntean si Alexandru Cimbriciuc. Din spectacol fireste ca nu vor lipsi animalele : dresura lupi, dresura gorile, dresura mixta lupi-gorile, dar si un spectaculos numar de acrobatii pe deputati, toate realizate si prezentate de trupa (O)AIE. Boris Focsa ne da asigurari ca spectacolul prezentat investitorilor va trezi interes si va atrage si mai mari investitii din tara si de peste hotare in vederea promovarii Circului autohton, astfel incat clovnii parlamentari sa aiba posibilitatea de a se bucura de un sediu nou pe potriva, numit si in continuare CIRCUL din Parlament.
BREAKING NEWS: Nicolae Timofti a fost rapit


Foto: rferl.org CHIȘINĂU - Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost răpit în cursul săptămânii, informează agenția de presă MediaSax. Potrivit unor surse din interiorul adimistrației prezidențiale, Timofti ar fi părăsit Reședința de Stat pentru a-și procura o șaorma de la Star Kebab, însă nu s-a mai întors de mai bine de 72 de ore. Administrația Prezidențială a emis un comunicat de presă prin care confirmă absența Președintelui, însă purtătorul de cuvânt al Președintelui a dat asigurări presei că „domnul Președinte mai iese din când în când, nu știm precis unde se află, dar avem motive să credem că se va întoarce în foarte scurt timp.” Jurnaliștii zonalibera.info au intervievat câțiva oameni cu privire la dispariția Președintelui, însă majoritatea s-au declarat indiferenți, o pensionară exclamând chiar „Doamne Dumnezeule! Tu chiar exiști!?”. În schimb, posturile de televiziune Canal 3 și Publika TV au început fiecare câte o campanie de găsire a Președintelui. Vlad Plahotniuc a fost aplaudat de toți angajații trustului său de presă, Canal 3 în momentul în care îi explica producătorului de știri că „Timofti trebuie găsit cu orice preț, nu îmi pot imagina lumea fără el. Poate că mayașii aveau dreptate și vine sfârșitul lumii, nu neg că s-ar putea să fiu nevoit să închid aproape toate ziarele și posturile pe care le patronez, dar sunt sigur că împreună vom învinge din nou, îl vom prinde pe Timofti și ne vom reapuca să protejăm libertatea presei și alte de-astea!” Articol pamflet

Generat în 0.908 secunde.