Energie Alternativă

 Energie Alternativă Energie Alternativă


Acest blog este un jurnal propriu de urmărire a dezvoltării Eco-Energiilor.
RSS posts

Ecologie


Comenteaza

Îndrumar de eficiență energetică pentru asociațiile de proprietari
Documentul strategic al Comisiei Europene intitulat „Shaping a New Europe” indică energia ca fiind factor cheie pentru dezvoltarea competitivităţii economiei comunitare. În acest context, politica de energie şi măreşte complexitatea căpătând noi priorităţi dictate de cerinţele dezvoltării durabile.
Surse Regenerabile de Energie
  Acest manual a fost pregătit pentru membrii consorțiului proiectului „Eficiență Energetică și energii regenerabile - Politici suport pentru energie la nivel local” - desfășurat în cadrul Programului de Cooperare Transnațională din Sud Estul Europei cofinanțat de către Uniunea Europeană. Scopul principal al proiectului este de a sprijini autoritățile locale în adoptarea unor măsuri care să conducă la creșterea utilizării surselor de energie regenerabilă și a eficienței energetice.    Manualul însuși se bazează pe experiența dobândită în timpul acestor cursuri și a fost realizat de o echipă de experți și tradus în limbile țărilor membre în proiect.   Pentru mai multe informaţii despre proiect, sunteţi invitaţi să consultaţi site-ul proiectului www.ener-supply.eu, unde puteţi găsi, de asemenea şi o legătură către platforma de învățare on-line.
Surse de energie regenerabile - Manual didactic A. E. E.
   Suport didactic pentru studierea disciplinilor opționale în instituțiile de învățământ preuniversitar;  Educația Ecologică, Omul și mediul ambiant, Protecția mediului înconjurător, Educația pentru dezvoltarea comunităților.
Moldova Eco Energetică - Revista Nr.3
Moldova Eco Energetică - Revista Nr.3Revistă dedicată eficienței energetice și energiei regenerabile din Republica Moldova.
Moldova Eco Energetică - Revista Nr.2
Moldova Eco Energetică - Revista Nr.2Revistă dedicată eficienței energetice și energiei regenerabile din Republica Moldova.
Moldova Eco Energetică - Revista Nr.1
Moldova Eco Energetică - Revista Nr.1Revistă dedicată eficienței energetice și energiei regenerabile din Republica Moldova.
Optimizarea Afacerilor de Producere a Biocombustibilului solid.
Optimizarea Afacerilor de Producere Biocombustibilului by miroptic
Energie și Biomasă Buletinul Electronic Nr. 15.
Aici poți accesa buletinul pentru descărcare și vizualizare întreagă.
Energie și Biomasă Buletinul Electronic Nr. 14.
Aici poți accesa buletinul pentru descărcare și vizualizare întreagă.
Energie și Biomasă Buletinul Electronic Nr. 13.
Aici poți accesa buletinul pentru descărcare și vizualizare întreagă.
Energie și Biomasă Buletinul Electronic Nr. 12.
Aici poți accesa buletinul pentru descărcare și vizualizare întreagă.
Energie și Biomasă Buletinul Electronic Nr. 11.
Aici poți accesa buletinul pentru descărcare și vizualizare întreagă.
Beneficiile panourilor solare, Simplu de utilizat, încă din prima zi.


Soarele este o sursă de energie pe care am avut-o întotdeauna la dispoziție, dar doar în ultimii ani am inventat dispozitivele și sisteme de conversie de a profita de această resursă aflată la îndemâna noastră. Iată mai jos doar câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare Soarele ca sursă de energie și pentru casa ta: Energia solară este regenerabilă Poate cel mai important motiv de a începe să folosești energia solară este faptul că este în armonie și echilibru cu mediului înconjurător. Aceasta este nepoluantă (soarele face parte din natură, exact?), iar dacă ești îngrijorat(ă) de încălzirea globală, poluarea atmosferei sau curățenia în natură, această soluție energetică îți va plăcea! Chiar dacă există critici conform cărora producția panourilor solare este poluantă, acest lucru este compensat de beneficiile de a produce energie termică sau electrică în acest fel.       Oricine are acces la Soare Indiferent de zona țării (sau chiar a Europei, inclusiv în ploioasa Anglie), oricine are o casă poate beneficia de lumina și căldura Soarelui, instalându-și un sistem solar pe acoperiș. Același lucru poate fi la îndemână chiar dacă locuiești la bloc, există deja locuitori din sud-estul Europei Centrale cum este România și Republica Moldova care și-au instalat panouri solare, asigurându-și astfel necesarul de apă menajeră sau curent electric.   Întreținerea facilă a sistemului Un motiv pentru care boilerele sau alte sisteme de încălzire se strică este acela că părțile mobile cedează. La un sistem solar, sunt fără componente mobile, ceea ce te va scuti de durerile de cap, făcându-l și foarte ușor de întreținut. De asemenea, sunt incredibil de silențioase, chiar și decât cele mai noi tehnologii pentru încălzire sau generare a energiei electrice. Chiar dacă e facilă, întreținerea panourilor solare trebuie să țină cont de câteva sfaturi. Aceste sfaturi le puteți primi de la profesioniștii sistemelor de conversie a energiei verzi de la Top Panouri Solare, ei cunosc multe despre: utilizare, întreținere sau costurile panourilor solare. Aici mai puteți afla despre:   - Beneficiile panourilor solare.   - Cum aleg cea mai bună baterie solară?    - Ce greșeli să evitați la instalarea panourilor solare.   - Care sunt beneficiile panourilor solare?   - Ce economisesc cu panourile solare?   La ei am găsit o sursă de informații pentru multe din întrebările mele.
Ce este Energia? - explicația pe scurt a energiei fizice și chimice.
Energia este capacitatea de a efectua un lucru. În mod tradițional, orice energie provine direct sau indirect de la Soare. Singurele surse de energie cu utilizare curentă care vin din altă parte decât de la Soare sunt forțele motrice ale mareelor, care sunt generate de atracția gravitațională a lunii și energia nucleară.

Foto  by mieružena Soarele, furnizorul de energie. Se consideră Soarele ca un imens reactor cu fuziune nucleară, care transformă atomii de hidrogen în atomi de heliu, și anume câte patru atomi de hidrogen în atomi de heliu. Această fuziune eliberează energia pe care noi o primim sub formă de căldură și lumină. Măsurători și producere de energie Termenul de „energie” vine din greacă, „en” însemnând „în”, iar „ergon” „lucru” (vezi Wiki) . Este un termen general pentru toate sursele de căldură și de forță. Unitatea de măsură a energiei este Joule. Aplicat la măsurarea energiei mecanice, el reprezintă cantitatea de lucru mecanic efectuat atunci când o forță este utilizată pentru ca să se deplaseze un obiect de un kilogram, pe o distanță de un metru, într-o secundă. În energia electrică, un Joule  reprezintă lucrul mecanic efectuat într-o secundă, de către un Amper care trece printr-o rezistență de 1 Ohm; cât despre Volt, acesta măsoară potențialul electric care rezultă din trecerea unui curent de un Amper printr-un Ohm. Amperii sunt utilizați pentru măsurarea cantității de curent electric care trece printr-un sistem, pe când Ohm este utilizat pentru măsurarea rezistenței sistemului la curentul electric. Watt măsoară lucrul mecanic efectuat de un curent de un Amper, sub o tensiune de un Volt. Un combustibil este energie în stare brută. Cărbunele, petrolul și gazul conține energie chimică care este eliberată în momentul arderii lor. Unele elemente instabile, ca și unele forme de uraniu, sunt surse bune de energie nucleară; aceasta este degajată atunci când atomii din care sunt constituite aceste elemente fi se sparg, fie se ciocnesc între ei. Electricitatea se obține utilizându-se energie degajată de acești combustibili care fac ca apa să fiarbă până ce se obțin aburii. Aburii sunt utilizați pentru alimentarea unei turbine rotative care, la rândul său, pune în mișcare un generator electric. Energia chimică poate servi, deasemenea, pentru motoarele cu combustie internă, cum ar fi cele cu care sunt echipate autoturismele sau camioanele. În aceste motoare, carburantul este ars în interiorul unor cilindri; aceasta produce energia care va acționa pistoanele, iar mișcarea ascendentă și descendentă a acestor pistoane este transformată atunci într-o mișcare de rotație care acționează roțile. Densitatea energiei măsoară cantitatea de energie disponibilă într-o anumită cantitate de carburant. De exemplu, hidrogenul are o densitate de aproape trei ori mai mare decât cea a petrolului. Sursa „Tehnologii free energy” autor Jeane Manning.
Energia Soarelui - Cum se obține electricitate de la soare.
Как сделать солнечную батарею?
Energie și Biomasă Buletinul Electronic Nr. 10.
Aici poți accesa buletinul pentru descărcare și vizualizare întreagă.
Electricitate generată din panourile ferestrelor.
Ce-ar fi dacă am genera electricitate prin panourile ferestrelor? În această prezentare interesantă, antreprenorul Justin Hall-Tipping ne arată materialele care ar putea face acest fenomen posibil. Punerea noțiunii de 'normal' sub semnul întrebării poate conduce la descoperiri extraordinare. Justin Hall-Tipping: Freeing energy from the grid #TED :
„Ori mașini electrice, ori nimic”. Viziunea Shai Agassi.
Uitați de mașinile hibrid -- Shai Agassi ne spune ”ori mașini electrice, ori nimic” dacă vrem să avem un impact real asupra emisiilor. Compania sa, Better Place, are un plan radical pentru a scoate țări întregi de sub dependența de petrol până în 2020.
Baterii acumulatoare de capacitate mare din metale lichide.
Care este cheia folosirii energiei alternative, cum ar fi cea solară sau eoliană? Depozitarea -- astfel încât să avem energie disponibilă şi când soarele nu străluceşte sau când vântul nu bate. În această prelegere accesibilă şi captivantă, Donald Sadoway foloseşte o tablă pentru a ne arăta viitorul bateriilor la scară mare care înmagazinează energie regenerabilă. După cum ne spune: "Avem nevoie să gândim problema din altă perspectivă. Avem nevoie să gândim mare. Avem nevoie să gândim ieftin economic." Donald Sadoway: The missing link to renewable energy #TED :
Proiectul „Energie si Biomasă” la Cuhnesti - Glodeni.
Energia termică alternativă va fi folosită și în comuna Cuhnești. La liceul din localitate a fost construită o centrală termică ce funcționează pe bază de brichete. Două cazane cu o capacitate de 200 Kw fiecare, vor crea elevilor condiții favorabile pentru studii, acesta a fost posibilă datorită proiectului „Energie și Biomasă” finanțat de Uniunea Europeană și co finanțat fi implementat de PNUD Moldova.
Premiile în domeniul Energiei Regenerabile și Eficienței Energetice.
Câștigătorii premiilor ediției 2012 pentru inițiativa de implementare a tehnologiilor în domeniul Energiei Regenerabile și a Eficienței Energetice din Republica Moldova și-a desemnat pe 7 Decembrie 2012 câștigătorii, iar ei sunt: Cel mai bun Proiect în Biomasă. Agrobiobrichet SRL. Cel mai bun Proiect în Energia Solară: Ecowatt Impex SRL. Cel mai bun Proiect în Energia Eoliană: Universitatea Tehnică din Moldova și Cea mai bună Inițiativă Educațională: Universitatea tehnică din Moldova. Cel mai bun Proiect în Energia Geotermală: Sergiu Cocârlă Cel mai bun Proiect în Biogaz: Vasile Moraru. Cel mai bun Proiect de Eficiență Energetică în sectorul public: Spitalul Public din Orhei. Cel mai bun proiect de Eficiență Energetică în sectorul privat: Laiola SRL. Cea mai bună inițiativă de Comunicare: Ion Munteanu. Cea mai bună Inițiativă a Tinerilor: Gutta Club.
Alternative Energetice - utilizarea energiei solare directe.
În acest video veți vedea cum Dic și Jim oferă tehnologii alternative Eco - inginerești interesante: turbine eoliene, construirea unui motor Stirling utilizând energia directă a soarelui în condiții casnice pentru diferite trebuințe de gospodărie. Aceste lucruri nu sunt atât de dificile și se pot repeta de oricine este cointeresat.
Generatorul Searl - Energie gratuită la infinit.
Zilele acestea am privit un documentar extra ordinar de interesant, aproape incredibil pentru mine era ceea despre ceea ce se vorbea, prezentau și argumentau.  Documentarul are tematica „Free Energy” - Energii Libere și se numește „Istoria Generatorului Magnetic John Searl”. Inventatorul englez John Roy Robert Searl  s-a născut pe 2 mai 1932 în Wantage (Anglia). Deși neavând nici un fel de educație formală John Searl are un caracter cointeresat despre lucrurile care ne înconjoară și care la adus la concluzia că „În natură totul este posibil, unica ce face să fie imposibil este că noi singuri acceptăm că este imposibil”. 

Activitatea de electrician montaj și-a început-o la Midland Electricity Board (MEB), o întreprindere de electricitate din Birmingam. Aici se produceau magneți permanenți pentru contoarele electrice. El a reușit să-ți însușească materia în scurt timp. Încercările lui Searl au început în acestă împrejurare cu cercetări asupra magneților permanenți care l-au dus în final la descoperirea unor proprietăți magnetice deosebite, necunoscute până atunci. John Searl este cunoscut în lume ca inventatorul Generatorului Searl (SEG - Searl Effect Generator), este o instalație magnetică care este formată din unul sau mai multe inele sau discuri și din câte-va role cilindrice care fiind puse în mișcare generează electricitate. Acest generator este un dispozitiv magnetic care este complet magnet el are propriul motor, singur se pornește și continuă să lucreze și după toate poate să lucreze la infinit. În acest documentar se explică cu cuvinte simple cum se poate de obținut cantități de energie la infinit cu acest dispozitiv. Generatorul lui are niște caracteristici extraordinare iar cea mai deosebită dintre ele reprezintă: „posibilitatea de a zbura”. Tema de discuție a acestui documentar reprezintă confirmările inventatorului, și scopul documentarului este de a informa audiența fără a face presupuneri despre perspectivele invenției. Mai mult de 60 de ani John Searl a încercat să ofere lumii un nou tip de sistem energetic care era să-l elibereze pe om de presiunile epuizării petrolului și atașamentul pentru resursele energetice. Efectul Searl este efect magnetic bazat pe polii magnetici care face ca rolele magnetice să se rotească neîntrerupt în jurul discurilor magnetice generând curent electric generatorul funcționând în armonie cu natura și complet curat ecologică, nici un fel de zgomote, temperaturi înalte, vibrații, fără frecare, nici un fel de emisii nocive, poate  suporta sarcini diferite, poate funcționa la temperaturi scăzute toate acestea fiind incluse în generatorul Searl - l-aș numi mecanism ideal. Efectul Searl este mai mult decât un generator, în timpul funcționării lui efectul provocat este un fenomen care este încă necunoscut în totalitate pentru fizicieni dar totuși se știe că face parte din Mecanica Cuantică - adică este știința este care studiază comportamentul materiei și energiei mai în general spus în două cuvinte momentul când intră în relație sau se combină Energia cu Materia în particular electronii interacționează cu fotonii, domeniul unde este valabil și efectul Searl. Ce mia plăcut în documentar: 1. Efectul Searl este ca urmare a Legea Pătratelor care se poate de explicat toate obiectele care se află în univers de la ADN pânâ la Teoria Relativității, de la viața unicelulară până la om, de la sistemele de transport până la construcția unei clădiri, (explică cum a găsit această lege a pătratelor) - este o metodă a naturii ce transformă haosul în ordine, în lucrul lui el copia natura, atunci când efectua ceva de fiecare dată se întreba cum ar face natura în locul lui și apoi crea obiectul. 2. Întâmplările ce aveau loc atunci când făceau încercarea discurilor zburătoare sau mai bine zis generatorului, acolo mai povestește că aveau o viteză de deplasare de 1,5 km pe secundă și de 500 de ori a făcut înconjurul pământului în momentul când a putut ține sub control aceste aparate zburătoare, și la Lună presupunea că putea să ajungă în maxim 60 minute (20 min. p-u atmosfera pământului)  iar toate acestea se întâmplau în jurul anilor 1960 - 70. Ar mai fi de spus despre acesta dar vă las să descoperiți singuri ce pas enorm a făcut în descoperirea energiilor libere John Searl. Bibliografie: 1. История магнитного генератора Джона Серла. Film Documentar. 2. Anul 2012 un sfârșit sau un început? Teodor Roșca. 3. Criza energetică adevăr sau minciună? Cătălin Dan Cârnaru. 4. http://www.searlsolution.com/ . 5. http://www.johnsearlstory.com

Tehnologia Epocii de Aur – SEG generatorul Searl from EnergieLibera on Vimeo.
Energia vântului ca sursă alternativă de energie (video documentar).
Acest serial despre tehnologiile ecologice trebuie să fie interesant și de folos celora care au îndemânarea și iubesc să meșterească cu propriile mâini accesorii diverse pentru casă, cabane, și anumite terenuri din câmp. Inventatorii încearcă de această dată să utilizeze energia vântului pentru a pompa apă dintr-o fântână pentru a adăpa animalele în câmp și au mai folosit și energia directă a soarelui pentru necesitățile casnice în continuare vă las să priviți acest documentar pentru casă vedeți cum sau descurcat de acestă dată.

Generat în 0.451 secunde.