Probleme de Logica

 Probleme de Logica Probleme de LogicaRSS posts

Divertisment


Comenteaza

Intrebare
La ce intrebare nu vei putea raspunde niciodata „da” ?
Ardeleni, Dobrogeni, Moldoveni, Munteni şi Olteni
O ghicitoare propusă de Albert Einstein Citiţi cu atenţie afirmaţiile de mai jos şi răspundeţi la întrebarea: Cine are un peşte? Dobrogeanul locuieşte în casa roşie. Munteanul are câini. Ardeleanul bea ceai. Privind din faţă, casa verde este în stânga casei albe. Proprietarul casei verzi bea cafea. Persoana care fumează Carpaţi creşte păsări. Proprietarul casei galbene fumează Mărăşeşti. Omul care trăieşte în casa din mijloc bea lapte. Olteanul locuieşte în casa cea mai din stânga. Omul care fumează Anghelescu locuieşte lângă cel care are pisici. Omul care are un cal locuieşte lângă omul care fumează Mărăşeşti. Proprietarul care fumează Snagov bea bere. Moldoveanul fumează Naţional. Olteanul locuieşte lângă casa albastră. Omul care fumează Anghelescu are un vecin care bea apă.
Imparatul orgolios
In vremurile de demult trăia un împărat orgolios nevioe mare. Se credea cel mai puternic si mai destept om din lume si se mânia nespus numai la gândul că ar putea exista cineva mai grozav ca el. Si iată că, din gură în gură, ajunse zvon la urechile lui că pe undeva vietuia un întelept foarte ager. Impăratul, vrând sa se descotoroseasca de el, porunci ca înteleptul sa fie grabnic întemnitat si judecat pentru o pricină scornită. Fără să zăbovească prea mult, judecătorii l-au condamnat pe întelept la moarte. Adus în fata tronului, împăratul i-a spus trufas: - Alege-ti singur moartea. Vei fi spânzurat, ori doresti să ti se taie capul? - Nu doresc nici una nici alta, zise înteleptul, dar n-am încotro. Totusi, mărite împărate - continuă el - as vrea sa-mi împlinesti, asa se obisnuieste, o ultimă dorintă: să-mi aleg singur moartea. Voi rosti câteva cuvinte. Dacă le vei considera drept un adevăr, atunci să mi se taie capul; dacă, dimpotrivă, vei găsi că cele spuse exprimă un neadevăr, atunci să poruncesti moartea prin streang. - Mă învoiesc! - zise îndată împăratul, vrând să arate celor din jur că stie să respecte ultima dorintă a condamnatului. Iar condamnatul a rostit nu mai mult de trei cuvinte si ... a scăpat cu viată! Care au fost cuvintele salvatoare?
Mostenirea
Un arab are 17 camile, cand moare lasa prin testament cele 17 camile celor 3 fii, celui mare o jumatate, celui mijlociu o treime iar celui mic a 9 parte din camile.
Moldovanul.
Un moldovean de origine, care trăieste în SUA, poate fi înmormântat în Elvetia cu funeralii nationale?
Minune??
mutu ii spune lui surdu cum orbu a vazut ca calicu a fost calcat de o masina in timp ce traversa strada. Cum s-a intimplat aceasta minune?
Avionul
Un avion se prabuseste la granita dintre Romania si Bulgaria. Unde vor fi ingropati supravietuitorii ?
Adunarea..=...Inmultirea
Produsul căror trei numere consecutive este egal cu suma lor: a*b*c=a+b+c??
Surorile..
Doua surori.la inmormantarea mamei lor..... la cimitir a venit un tip foarte frumos si misterios.sora mai mare s-a indragostit pe loc de el dar dupa inmormantare nu l-a mai vazut deloc.Dupa o saptamana isi omoara sora mai mica.De ce?
ieri..azi..azi...ieri...
Se stie ca azi vine dupa eri,dar unde ieri vine dupa azi?
Adam si Eva
Ce nau avut Adam si Eva si au toti ceilalti oameni?
Femeile..
Doua femei si doua fiice merg la un magazin de animale si cumpara fiecare cate un catel. In total 3 catei. E posibil?
Femeia
Cum se numeste femeia care tot timpul stie unde se afla sotul ei??
8 de 8 adunati = 1000
Cum putem adauga 8 cifre de 8 ca sa obtinem 1000??? Combinatiile le faci cum doresti,ex 88888+888.. principalu sa fie 8 cifre de 8 in total))
Mosh Craciun
De ce Mosh Craciun tot timpul e fericit????
Bilele
De la inaltimea mea, dau drumul unei bile intr-o galeata, la temperatura de -20°C si inca uneia,in acelasi moment, de aceeasi greutate, masa si marime, dar la 20°C. Care bila va atinge fundul galetii prima?
Corect/Gresit
Ce cuvint daca e pronuntat corect e gresit iar dac e pronuntat gresit e corect?
La masa
Ce se pune pe masa se taie,se imparte dar nu se maninca???
Poker
La o masa rotunda cu 3 picioare 4 jucau poker.Brusc lumina se stinge,apoi se aprinde - al 4 e mort.Politia a intrebat ce faceau in momentul crimei:1 -eu bateam cartile 2 -eu mam aplecat sa pun o hirtie sub masa pt ka se clatina|3 -eu am skos arma sa ma apar. Cine la omorit pe al patrulea? Cum ti-ai dat seama?
Cel mai periculos loc
Dupa statistica, unde mor cei mai multi oameni, care e cel mai periculos loc?
Restauranul
Un om maninca la restaurant,se achita si ese pe usa.Paseste pe prima scara, apoi pe a doua,si se opreste.Sa fi facut inka un pas era sa moara.De ce?
Ciorile
Pe un gard erau 20 de ciori... daca John impusca una cate ciori raman ?
Magia contra Matematicii


Avem 7 lumnări aprinse, aranjate în formă de stea cu 7 colţuri.Lumnările sunt blestemate astfel încît dacă sufli în 1 se sting una din dreapta şi una din stînga,adică dacă sunt aprinse se sting,si invers.din cite suflari le poti stinge si care e ordinea?
Siruri de numere
Descoperiţi ce literă urmează în şirurile următoare: şirul 1: O, T, T, F, F, S, S, E, N, _?_ şirul 2: U, D, T, P, C, Ş, Ş, O, N, _?_
Sirul de numere
Continua shirul 2...6...42...1806

Generat în 0.378 secunde.