… mai mult emoţii, decît cuvinte.

  … mai mult emoţii, decît cuvinte. … mai mult emoţii, decît cuvinte.


le iau prea personal, știu...
RSS postsRSS comments

Lifestyle


Comenteaza

COVID-19
Ce timpuri trăim… ce scriu acum peste o săptămână poate să nu mai fie valabil, în cel mai bun caz sau total eronat, deplasat în cel mai rău. Viteza cu care s-a schimbat viața, valorile, comunicarea, subiectele e uluitoare. Pentru generația noastră e unic ce se întâmplă. Sistemul ăsta super complex, un perpetuum mobile până … Continue reading "COVID-19"
Valoarea banilor. Cât poți consuma cu 1mln €? Și ce are de spus Planeta?
Cum calculăm valoarea banilor? Cine și cum decide ce poți face cu o anumită sumă de bani? Metode probabil sunt diferite, cea capitalistă se rezumă undeva la – care este nivelul de cerere pentru o valută anumită, la fel cum cererea pentru produse/servicii determină prețul lor. Dacă mai exact: – cursul valutar internațional.– hârtiile de … Continue reading "Valoarea banilor. Cât poți consuma cu 1mln €? Și ce are de spus Planeta?"
Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului.
Adevărul în general e un subiect foarte filosofic. Cineva zice că UN singur adevăr nu există. Adevărul e relativ. Fiecare îl are pe al său. Nu există adevăr, există paradigmă. Eu sunt de părerea că Adevărul există. Orice subiect are un adevăr, indiferent de câte paradigme sunt create. Peștele nu știe de existența apei, până … Continue reading "Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului."
Forma vs. Funcția
Universul e compus din antagonisme: lumină și întuneric, mișcare și repaus, acțiune și reacțiune (Newton), bine și rău, viu și mort, frig și cald etc. Și una fără de alta nu poate exista. De exemplu, reacțiunea nu poate exista fără acțiune. Iar altele se conturează doar prin comparație: lumina, binele și căldura. Printre multe antagonisme, … Continue reading "Forma vs. Funcția"
O perspectivă mai largă asupra ta
*Dacă sincer, e tare greu de ales titlu pentru așa texte Nu vezi pădurea de copaci din cauza Se zice că una din tehnicile meditației este de a te observa dintr-o parte. Nu neapărat să încerci să oprești fluxul de gânduri, dar să vezi gândurile și pe tine care le generează de la o distanță. … Continue reading "O perspectivă mai largă asupra ta"
Shantaram, Gregory David Roberts
Am să-mi fac un ”raft” pe Goodreads.com care se va chema ”6”. Asta pentru că nota maximă pe care o poți da unei cărți este de 5 stele, iar eu simt uneori nevoia și, mai important, dorința, de a aprecia cu 6 stele anumite cărți. ”Shantaram” este exemplu bun în acest sens, poate cel mai bun. Prima … Continue reading "Shantaram, Gregory David Roberts"
Sărăcia, pârghia nr.1
”Alegeri”, dar oare avem noi cu adevărat alegere? Nu am să încerc să răspund la această întrebare, e prea complicată cu tot felul de ˝votul tău contează!˝ și ˝dacă nu noi, apoi cine?˝. Dar această întrebare oricum îmi apare nerușinat în toiul oricărei electorale. Ca să nu las loc pentru interpretări greșite și pentru a … Continue reading "Sărăcia, pârghia nr.1"
Despre fericire, operă în două acte
Actul I ”Experiența personală” Odată ca niciodată am stabilit că scopul meu în viață va fi … ta daaaam! Să fiu fericit. Și mi s-a părut genial. Genial și înălțător… Toți își bat capul și vor bani, putere, carieră… la mine e simplu, vreau să fiu fericit! Da… genial. Cu anii însă, am observat că … Continue reading "Despre fericire, operă în două acte"
Obiecte moștenite
Timpul se așternea frumos pe obiectele fabricate înaintea revoluției informaționale. Revoluția informațională am ales-o aproximativ. Când totul a început a se produce din plastic și silicon? Dacă e să analizăm rațional, noile materii prime utilizate în fabricare au tot sensul. Nu vreau să-mi închipui de câți copaci și animale ar fi nevoie pentru a satisface … Continue reading "Obiecte moștenite"
Nu sunt ceea ce cumpăr!
Trăiești, trăiești și mai găsești niște chestii de ”cacao” în tine.  Ultima descoperire am făcut-o cam jumate de an în urmă, dar am conștientizat-o și i-am văzut formele adevărate acum – eu, dar sunt sigur că și alții, altfel nu aș scrie aceste gânduri public, încerc să-mi cumpăr anumite obiecte pentru a crea, forța o … Continue reading "Nu sunt ceea ce cumpăr!"

Generat în 8.483 secunde.