8098 cazuri COVID-19 în Moldova
3352 – cazuri active
4455 – cazuri vindecate
291 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 31 mai 2020 ora 06:32


Love is evilGoogle Page Rank

Love is evilLove is evil


Este un blog liber adolescentin prin el incerc sa fuzionez arta si viata mea personala
RSS posts

Divertisment


Comenteaza

Unirea


Daca unirea dintre Republica Moldova si Romania ar fi posibila imi vine in gind doar ideea ca fostul teritoriu al statului nostru va fi cel mai slab dexvoltat si va aduce anumite probleme statului roman si de asta si atitudinea fata de basarabeni va fi deosebita. Din acest motiv uneori nu sunt deacord cu unirea dintre aceste doua state. Dar, am realizat ca acest tip de gindire este egoista pentru ca consecintele directe ale acestei uniri le vom simti doar noi generatiile de acum, dar de exemplu peste 100 de ani istoria statului romanesc poate sa i-a o intorsatura speciala in dezvoltarea sa si sa nu mai existe bariere dintre populatia de aici si de acolo.Cred ca este esential sa intelegem rolul unor actiuni care nu fac efect imediat.
De ce trebuie să continuăm să criticăm ?
                   

                 Criticăm in fiecare zi pentru că este unica modalitate de a face o schimbare în problemele care sunt înafara competenţelor noastre. Aceasta modalitatze de exprimare nu trebuie dar nici nu v-a disparea niciodata datorită firii sociale a omului. Însă libertatea în declaratii mereu a fost ameninţata făcîndu-se tot posibilul ca să nu mai existe astfel de curente în societate. Trebuie să criticăm mai departe pînă atunci cînd nu v-a mai fi motiv . Prin critică constructiva si bine argumentată este posibil să schimbăm ceva în societate. Critica este izvorul progresului !
Cine-i vinovatul ?
     Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

     ''Cautam vinovatul, pentru ca asta ne place cel mai tare sa facem. Vinovat este acel om care a adus politica in Republica Moldova ! Oare nu a vazut initial ca suntem incapabili ? Cel mai bine ar fi daca Stefan s-ar intoarce si ar face regula in tara - pentru ca de asa afirmatii suntem capabili. Cred ca Moldova noastra merita sa i se inventeze un sistem politic nou pentru ca s-a dovedit a fi inutila toata practica politica din lume, aici la noi nu are niciun efect ! Si daca sa-l inventeze sa fie unul care sa nu contina scaune de stat in parlament pentru ca sunt foarte ademenitoare si e greu dupa o zi de munca grea sa te ridici de pe el''.            Toti sunt buni, toti sunt rai. Cum putem avea incedere in aceste persoane care sunt gata sa distruga munca unui an intreg pentru niste certuri personale. Lor nu le pasa de tara, ca daca le-ar pasa s-ar lasa de politica. Nu stiu nici un stat in lume care sa contina atitea partide si fractiuni existente, care sunt scopul lor ? Suntem o tara de fanatici care ne facem politicieni peste noapte pentru a guverna: finantele personale, masina personala, relatiile interumane care aduc folos personal.Absolut nimeni nu se gindeste la un scop, la o iesire din situatie. Avem o opozitie inutila care convoca adunari extraordinare pentru ca vor la guvernare in scaune mai moi si nu propun nimic! E scandalos atit de deschis sa lupti pentru fotolii, in mod normal opozitia cind respinge proiecte propune in schimb solutii si variante de succes pentru rezolvarea problemelor in acest mod ar arata ca sunt de incredere. Dar la noi nu. Se fac tot felul de acuzatii chiar daca exact asa situatii existau si in timpul guvernarii partidelor opozante . Este o lupta inutila pentru putere care nu da nici un rezultat. PENTRU CE ? UDĂ TATĂ SPINII CĂ O SĂ CREASCA FLORI  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!                                             
EROI - Pentru ca asta sunteti !


Trebuie sa multumim eroilor din 7 aprilie pentru: - pastrarea Limbii romane ca disciplina in scoli si ca parte a culturii noastre. - pentru eliberarea de sub monopolul politic comunist a tuturor organelor de stat. - pentru ca in sfirsit noi intelegem ceva in politica din aceasta tara si critica noastra a devenit mai constructiva. - pentru ca indiferent de cum s-a desfasurat acest eveniment, el s-a dovedit a fi un pas de cotitura in dezvoltarea tarii noastre. - pentru libertatea in gindire de care dam dovada acum, un adevarat lux.
Divin sau natural
DIVIN SAU NATURAL

  Religia este cel mai controversat obicei al oamenilor. Este un lucru in care trebuie sa crezi indifferent de aparente si idei contradictorii.  Dupa cum spune profesorul meu de politologie Cezar Minascurta “Omul nu poate sa nu creada, chiar daca este ateist el oricum crede, crede in neexistenta lui Dumnezeu ”, eu cred dar nu in divinitate ca atare adica nu percep binele si raul ca persoane fizice. Pentru mine spiritualitatea, binele si raul sunt ramuri ale fizicii si anume la capitolul cimp magnetic si energie . Societatea este in continua dezvoltare si daca acum nu putem explica un lucru prin naturaletea sa asta nu inseamna ca face parte din divin si ca poarta o aura specifica misterului, neintelesului, de exemplu : in 100 de ani societatea omeneasca a ajuns la asa tehnologii pe care o persoana din evul mediu sau chiar din epoca moderna liber le catologa ca vrajitorie, erezie etc. Nu sunt impotriva religiei nici intr-un mod pentru ca iarasi spun ca anume aceasta credinta face echilibrul dintre energia binelui si raului. Explic: biserica, moscheea sau oricare alta casa de rugaciune este un loc unde omul isi reda sentimentele, isi explica dorintele isi promite obligatii altfel spunind isi deschide sufletul si il curata de rau luind bines sau anume in aceste lacasuri are loc o descarcare puternica de energie care nu ramine neobservata . Totul in acest univers este palpabil si material si nimic nu ramine fara vreun rost. Daca o persoana v-a crede in ceva foarte tare si isi va dori acel lucru . Si nu e vorba de o fiinta atotputernica care conduce spre asta totul este in om si in natura, aceasta relatie speciala este mereu confundata cu implicarea divinitatii pentru ca procesul nu este inteles corect iar unde apare misterul apare si o explicatie mitica. Zeii dupa cum a prezentat istoria au aparut si au disparut si asa va fi in continuare pentru ca confesiunile toate sunt relative. Conteaza nu in ce crezi si nici in cite ori te duci la lacasul de cult pentru ca omul sfinteste locul si nu invers. Multe reguli din confesiuni sunt inutile de exemplu cum este aproape in fiecare: daca nu esti partas al acestei religii nu vei ajunge sa ai viata vesnica in lumea de dincolo. Fac concluzii.
FOTOGRAFII (15)


In continuare sunt si mai frumoase :)Naivitate


Ajungem citeodata la o perioada in care nu stim ce calitati chiar le posedam si care dintre ele nu le avem dar pare ca suntem perfecti in domeniu. Asa e firea omului, cind i se spune cit e el de bravo, de unic si original uita adevarul si isi traieste clipe fictive printre prieteni fictiv,i care sunt extrem de placute. De la asa aventuri ramii un mai mare nimic de cit ai fost, cind iti dai seama ca defapt esti tot asa ca ei doar mai naiv.
The illusion of free choice


Ma gindesc la acei aproximativ 1000 de ani de intuneric a omenirii.  Cite stiinte puteau fi descoperite, cita literatura putea fi scrisa, cite filme puteau fi.Noi romanii am trait si noi intr-un ev mediu mereu, chiar si dupa disparitia feudalismului. In diferenta de alte popoare parca am fi cu 100 de ani in urma.  Continuam sa acceptam totusi sistemul . NU avem de ales ?
progresul


am nevoie de el. toti il cauta in locuri intunecoase ascunse de ochii oamenilor simpli. insasi natura alege oamenii care sunt demni de succes. de obicei acesti oameni nu au inima dar au in schimb bani popularitate familie( ceea ce contrazice ca nu au inima dar totusi) si au puterea de a atrage oamenii. Cheia succesului lor e in absenta lor emotionala. vreau si eu sa ma transform in asa monstru.
Rutina vietii


scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate lucru scoala universitate luc.... v-a veni timpul cind voi vrea mai repede acasa de la lucru, si voi credea ca e ceva temporar ca se va schimba exact cum e scoala , ea insa fiind doar o perioada din viata, atunci o sa-mi dau seama ca intr-adevar traiesc si trebuie sa schimb ceva
Multumesc AR


Oricine are nevoie citeodata sa se plinga in umarul cuiva, sa spuie tot ce are pe suflet sa tipe sa sopteasca  dar numai sa nu lase tot inauntru . S-a adunat praf cu anii.  Multumesc stergatoarei de praf din sufletul meu.
Robert II (Victoria)


Ploua. Picaturile cad si imi pare ca sfisie haina ajungind linga trup . Dupa aceasta aventrua ciudata cu el ma simt cea mai proasta si naiva din aceasta lume. Nu-mi dau seama cum am putut sa-l cred. Tata are dreptate. Dupa ce el a plecat, tata a ridicat mapa sus si aruncato pe podea. Nu era necesar sa faca asta dar am inteles perfect ce-a vrut sa spuna. Am trecut de mult de acele timpuri aristocratice dar ce-I drept ca nici cu un maturator nu o sa-mi leg viata .. chiar daca parea intelligent, pe alocuri chiar amuzant, si nu era nici urit. Tata a aflat ce fac eu in timpul cind imi caut serviciu si a spus ca nu o sa ies din casa vreo 2 saptamini. Am protestat desigur am incercat sa ma opun dar mi-a taiato repede prin IS BANII MEI FATO. M-a durut cind a spuso dar avea si dreptul pentru ca arata destul de dezamagit in fata lui inteligenta. Nu ca l-ar interesa cit cheltui sau l-ar deranja. Problema era ca l-am mintit. In zilele cind eram inchisa in casa am inceput sa citesc cartile vechi din biblioteca tatalui. Niciodata nu m-au atras cartile insa in acest timp indelungat neavind ce face am citit trei romane. Le-am ales dupa coperta, prima carte era rosie a doua albastra iar a treia era galbena cu un delfin pe coperta. Toate erau despre dragoste si naivitatea oamenilor. Tata m-a vazut citind si a schitat un zimbet, eu nu i-am raspuns cu nimic in loc si el a plecat mai departe. Situatie cu el a inceput a reveni la normal, chiar mia dat voie sa ies cu o prietena la cumparaturi pe-o ora. Nu mi-am luat mare lucru dar m-am bucurat ca in sfirsit am iesit din casa. Pe drum am hotarit sa trec sip e la barul de la coltul strazii ca oricum nu va afla nimeni si chiar am vrut sa ma racoresc cu un pahar de whiskey cu gheata.  Cind am tras usa veche de lemn ca sa intru eram fata in fata cu el, “avocatul” nu mi-am calculat reactia si din neatentie mam uitat tinta in ochii lui el insa ia aplecat in jos ca un las. Am ajuns la tejghea si mi-a pierti pofta de whiskey dar mam gindit ca nu am batut degeaba atita drum incit sa iau si sa plec si nici nui frumos fata de barman. Dupa ce mi-am terminat paharul raminind in el doar niste cerculete mici de gheata, mam indreptat spre iesire. Am apucat minerul usii de lemn si am iesit in strada. Era un soare frumos de septembrie atunci si mam gindit ca daca tot mia dat voie tata sa ies nu o sa imi zica nimic daca o sa ma mai retin vreo ora doua. Am mers spre parc mam asezat pe o banca si am inceput sa ma gindesc la diferite teme plictisitoare sau rusinoase din cind in cind imi auduceam aminte de el si ma gindeam chiar ce mai face. Aveam o sete sa ma uit in ochii bietului mincinos. Intre timp pe terenul din parc copii se jucau in nisip fiind supravegheati de parintii sau bunicile lor. Baieti de 17 18 ani reusisera sa-si inainteze virsta ca sa cumpere o sticla de bere. Mam ridicat si am inceput sa merg cu pasi inceti spre casa. Nu am luat nici un transport, aerul libertatii era dulce curat e foarte greu sa-l lepezi cind nu ai parte de el. Eu mam purtat mereu ca o scorpie, dar nu am de ales pentru ca e mai bine sa atac eu prima decit sa ma atace si sa ramin dezarmata. E obositor sa ai o masca dar e si mai greu sa o tii mereu, mastile sun diferite sunt care se leaga de ceafa dar sunt care trebuie sa le tii cu miina. Cind am ajuns acasa mam apucat sai fac mincare tatalui am luat niste cartofi ceapa si am facut specialitatea casei pentru el. Ii plac la nebunie cartofii. Cartofii pentru el sunt ca o supa de pui pentru altii. La masa mia povestit despre diferite procese de judecata in care erau implicati diferiti oameni de onoare a oraselului. Doamna Marry Beaufolt a fost prinsa cind a vrut sa fure un pachet de mere din magazin. Ea face parte din categoria oamenilor care nu au limita in actiuni si mereu vor sa face ceva nou. Cit de bizar nu ar arata acum ea trebuie sa plateasca o suma frumusica de bani victimei si avocatului. Simt ca se duce lumea dracului, niciodata pentru un moft deal meu nu o sa fur ceva strain. A doua zi dupa recomandarea tatalui am fost la o firma care angajeaza tineri specialisti in domeniul meu. Intrebarile care mi leau pus nu au fost grele si mau primit cu usurinta. Sefa era o doamna de virsta a doua care mereu isi punea o tona de machiaj sa para mai tinara,  eu insa as spune ca o face mult mai batrina. Tema asta la sefa e TaBu am incercat pdata sa discut cu ea despre acest obicei al ei si am ajuns ca trebuia sai fac lucrul ei si inca a doua persoane. Vorbeam seara cu tatal si el mia explicat ca tipul ei de persoane se simt ca si goi fara un lucru anume ca exepmplu mia dat oamenii plini, ei mereu poarta lucruri extra large ca sa para ei mai slabi insa asta arata total inversul. Mia mai spus inca ca el singur in tinerete avea un complex care pare chiar banal a spus ca nui placea cind cineva se uita la coatele lui I se pareau mai altfel ca la toti si niciodata nu pureta imbracaminte cu mineca scurta. S-a “vindecat” de aceasta “boala”  cind era la mare si era foarte cald in tricou si vazind ca nu-I nimeni din cei care sa spuna ceva si la scos de atunci pentru totdeauna.  Dupa aceasta discutie interesanta mam dus in camera mea ca sa  fac tot ce mia dat Papusa, am aflat ca asa in ascuns ii spune toata lumea acolo. Am stat pina la vreo 12 noaptea si mi se inchideau deja ochii asa ca am hotarit sa mai las si pe miine , Lucrul nui lup in padure nu va fugi dupa cum spun rusii. Nici nu am crezut ca o sa-mi para rau de asta a doua zi, din aceasta cauza ma schimbat intro sectie mai prosat platita. De atunci miam spus ca papushai papusa cu ea nu te joci si e mai bine pentru mine sa fac exacr ceea ce imi cere ea ca poate intro zi ma va schimba la loc. Nu am mai fumat de cind am fost ultima oara la bar poate ca nici nu se permite la serviciu dar chiar ma simt mai bine. Dar whiskey am servit cu o prietena la mine acasa neam imbatat amundoua crita si am inceput a vorbi despre toate iam spus chiar si despre robert ea a spus o fraza care mi sa  parut ca a spuso din pricina alcoolului ca iar fi dat o sansa.  Mi    s-a parut ca vorbeste o fata de moravuri usoare nu o fiica de primar exemplara in tot, sau poate eu inainte nici nu observam acest viciu al ei. La ora 6 jumatate mam trezit miam imbracat un costumas de scolarita si mam pornit spre lucru. Serviciul se incepe la ora noua si am hotarit sa meg pe jos oricum  mai aveam o ora pina la frecventa. Am ajuns la 8:45 Papusa era deja acolo isi aranja documentele pe masa de lucru ma vazut dar sa intors cu o fata nemultumita. Am ajuns la masa de lucru, si am observat un sticker pe care erau scrise vreo 10 rinduri cu steluta tipica papuseana. Erau sarcini de tipul clasificarii de documente, stringerea semnaturilor din diferite punce ale orasului pina la cumpararea cafelei necesare activitatii publice. Acasa mia dat un catalog cu rapoartlele firmei, trebuia sa calculez fiecare cheltuiala si profit si sa fac suma totala la sfirsit. Dupa ce am calculat tot am depistat ca firma noastra de contabilitate are datorii 5 mii unitati conventionale lucratorilor. A doua zi am aflat ca defapt firma e pe pragul falimentului. Nu a mai primit comenzi demult si tine lucratorii sai de azi pe miine. Insa slava domnului am  vazut cum a intrat un domn prezentabil si sia intins documentele pe masa receptiei. Nu dupa mult timp Papusa a inceput sa intinda plicuri cu bani persoanelor care lucrau aici inaintea mea. Nustiu din ce motiv dar a inceput sa fie mai amabila cu mine si cu cei din jur. Nu mia mai dat demult liste cu insarcinari. Odata am rugato sami dea voi sa plec de la serviciu mai devreme, ea a spus ca imi permite pentru ca oricum nu e nimic de facut. In acea zi ma sunat tata si mia spus ca astazi e o zi speciala.  Tata in aceasta zi sarbatoreste un an de cind scorpia adica mama nui mai suge singele si banii. Nu mam inteles niciodata bine cu mama ea mereu incerca sami impuna ideile ei sau mai bine spus esecurile sa le transforme in victoriile mele. A vrut sa ma bage in cercul tinerilor actori. Niciodata nu mia placut actoria poate pentru ca atunci cind voi spune o minciuna ma vor demasca deodata. Apoi a incercat sa ma inscrie la un curs de vinatorie si asta o fost culmea, iam spus in fata tot ce credeam despre ea si am primit o palma din toata puterea ei muiereasca. Tata a prinso in casa cu un alt barbat erau ambii pe jumatate goi si se giugiuleau, femeia clar ca era surprinsa ea nu sa asteptat ca sotul ei “iubit” sa vie acasa mai devreme decit trebuia. Amantul a zbughito fara sasi mai ia hainele iar ea sa pus in genunchi cerindusi iertare si spunind ca nu o sa mai faca asa ceva ca era o proasta. Dar tata nici nu a vrut sa o auda mi sa parut cumplit de crud aceasta actiune a lui dar el pe urma mia spus ca nu e prima data cind o gaseste cu alti barbati in casa. Si mai era si straniu ca in zilele in care o prindea ea mereu inainte de asta cerea o suma buna de bani de la el si niciodata nui spunea de ce. Tata a cumparat un vin de colectie si a comandat masa de la restaurant azi  nu a vrut sa se infrupte din specialitatea casei care e speciala deja in fiecare zi. Sia mai chemat vreo doi prieteni si seara cu vin scump si bun sa terminat cu whiskey ieftin si mult. Dimineata mam trezit la 6 jumatate cu o durere aproape insuportabila de cap si am inceput sa ma imbrac pentru serviciu dar miam amintit ca e simbata asa ca mam culcat imbracata cum eram inapoi. Mam trezit pe la orele 14, durerea de cap a disparut fara nici o urma si tata a intrat in camera cu o ceasca de cafea si un citramon avea un zimbet satisfacut pe fata de parca insfirsit sia gasit un coleg de betie. La “dejun’’ am mincat resturile de mincare de la sarbatoare. Miam adus aminte de barul cu mirosul tipic de whiskey si tigari de orele petrecute fara rost in compania paharului patrat si barmanului batrin. Robert am inteles ca tot obisnuia sa intre acolo probabil ca berea chiar era ieftina. Am vorbit cu o prietena si am planificat ca duminca sa plecam la bar sa vedem ce mai face mosh Joe. Am intrat  in local chicotind si lam salutat am comandat deodata 2 pahare de whiskey cu gheata el a zimbit prietenos si lea facut indata.  Prietena mea vorbea in continuu dar eu citeodata imi indreptam privirea spre usa pina nu ma intrebat ea ce sa intimplat atunci miam dat seama ca chiar nu am de ce sa ma stresez oricum asta e treaba lui el trebuie sa se streseze nu eu. Am stat asa cu paharele vreo doua ore discutind despre tot ce a dat sau nu a dat Dumnezeu pe pamint. Am plecat acasa fericite si beate. Luni trebuia sa fiu prezenta la lucru si am hotarit sa ma pun sa dorm azi mai devreme pentru ca de obicei adorm abia pe la unsprezece . Mam culcat la noua***
biorzdai
a mai trecut un an si vreau sa mai treaca unul in care o sami pot insfirsit sa imi indeplinesc visele ii klasna sa te simti mai mare delfin for ever love you all !
Zimbetul


Ne-am intilnit prima data pe coridorul scolii am ajuns amindoi in acea situatie penibila cind te ciocnesti si nu stim in ce parte sa cotesti ca sa ocolim un eventual accident e clar ca nu se primeste niciodata sa ghicesti.In sfirsit am fost eliberati de jocile grele a creierului si am mers mai departe. Am facut 3 pasi mi-am intors capu si am vazut ca si tu te-ai intors. Mi-ai zimbit prima data si ai mers mai departe de parca nimic nu s-a intimplat…fetele sunt ca filmele SF intrigant cu multe efecte si greu de inteles!
VREAU


Am 7 ani si:Vreau sa ma tem de ce este sub pat noapteaVreau sa ma tem de cel ce va iesi de acoloVreau sa-mi placa sa caut obiecte in pamintVreau jukaria in care trebuia sa pun cercurile pe betisoare cu ajutorul butoanelorVreau sa vreau sa vina craciunul mai tare ca acumVreau sa ma uit dimineata sub bradVreau sa ies afara dimneata si sa vin noapteaVreau sa uit de foame cind ma jocVreau sa fac concursul de la 5 la 10Vreau sa fac muzeu in casa cea veche "de la vale"Vreau sa fac "studioul" nostru de muzica iarVreau ca Mcdonalds sa fie sarbatoareVreau happy mealVreau sa dau flori la profesoaraVreau sa o urasc mai tare decit acumVreau sa astept fratele sau sora sa ma ia acasaVreau prima data sa vin singur acasaVreau sa ma tem sa las picioarele dezgolite noaptea pentru ca cine stie cei acolo josVreau sa ma bucur cind vad ciocolate in casaVreau sa nu am nici o grijaVreau sa ma duc simbata dupa joaca la bisericaVreau sa pling atunci cind imi vin ginduri de s-ar intimpla ceva cu mamaVreau sa fug cu prietenii prin apa cind plouaVreau sa...
RELANSARE VIDEO JORA BOND
-BOND, JORA BOND

  
PIM PAM PO
Persoanele talentate au talent in tot
O zi obisnuita
O zi obisnuita. Obisnuita e atunci cind nu ai loc in transport, cind ajungi sa fii calcat pe incaltamine, cind ploua. In ciuda acestei rutine zilnice mereu se intimpla ceva frumos de exmplu: cerul e senin si e ponegrit numai de norii albi si pufosi; ploua dar tu stai undeva la o statie cu o cafea in mina ; observ ca m-a calcat pe pantof si pata seamana cu un soare; bibilioteca are carti noi; nu te-ai certat azi cu nimeni. E o senzatie placuta sa simti ca totul e perfect. E sansa de toate zilele sa te simti fericit !
Robert


Totul a inceput ieri. Acea femeie fantastica la care nu ma puteam uita fara sa tresar in sfirsit a aparut . O priveam atent cum isi sorbea whiskey-ul cu lacomie de parca era  prima sau ultima data in viata sa. Ochii ei luminau prin fumul de tigara fascindu-i sa fie de un albastru stralucitor si enigmatic. Buzele ei rosii trezeau senzualitatea din mine facindu-ma sa oftez de bucurie neimpartasita. Era imbracata in... nu conteaza... fiindca simteam ca orice ar fi perfect pe subtila sa silueta. Felul ei exploziv de a-si ridica privirea ma infiora.  Cind am ajuns linga ea, simteam ca tremur din toata fiinta mea si nu puteam  sa scot un cuvint din gura mea patimasa. Ma simteam incomod si singur de parca ea ar fi fost Dumnezeu iar eu  Pacatosul. Ea si-a intors privirea, s-a uitat cu dispret la mine si si-a continuat ocupatia de mai devreme. Am revenit la halba mea pe jumatate goala, dezarmat si umilit simtind ca am avut o sansa, dar din pacate....numai nu e.  Ma numesc Robert, sunt dintr-o familie simpla si lucrez maturator de strazi deja de cinci ani. In fiecare zi imi string bani de o bere si ma duc mereu la acelasi bar. Acolo sunt primit calduros si ma simt in apele mele. Azi, dupa ce mi-am terminat lucrul am fost iarasi la bar. Acea femeie tot era acolo, cind o vad pe ea inima mea plina de praf si frunze se infierbinta si simt ca nu mai are mult si va iesi din piept. Ma simt mai incomod decit in restul timpului, mi-e frica sa ma asez pentru ca voi atrage atentia. Dar mam gindit poate ca Dumnezeu mi-a mai dat o sansa. Ma-m apropiat de ea si am spus:- Ma numesc Robert, Robert Johnson (in acel moment nu stiam ce sa fac, am inceput atit de brusc incit nici nu stiam ce sa spun mai departe)- Numele meu e Victoria, numele meu inseamna vitejie si curaj tu ce prezinti?Mi-am dat seama ca eu sunt nimeni pe linga ea.  Modul in care ma privea era un exemplu perfect caracteristicii care si-a facuto.- Numele meu nu are o semnificatie aparte, dar sunt sigur ca am alte calitati bune!- De exemplu?- Sunt sigur ca nu va ramine nici un obiect neidentificat in urma mea.- Dar ce lucrezi dumneata ?- Eu?... ea a incuviintat printr-o scurta clatinare cu capul. Eu lucrez avocat(am spus-o fara sa-mi dau seama ,eu doar vroiam sa fiu Cineva)-  Si cred  ca ai un salariu generos nu-i asa?- Da.. dar e mai important sufletul omului nu banii, nu?- Desigur. In acel moment  in bar a intrat  un alt coleg de lucru care deasemenea a venit sa isi serveasca berea in pace. S-a apropiat de mine si mi-a spus:-Azi in fata judecatoriei multe verzi si uscate s-au aruncat.- Bine Mark vom discuta mai tirziu.- Sa nu uiti, primarul a dat ordin la 9 sa fie clarificata problema.- Voi veni numaidecit( a trecut un fior rece prin mine si cautam cuvinte sa scap mai repede de acea conversatie neplacuta si adevarata)Domnisoara privea fara nici o indoiala la mine si la el.- Cine e el ?- Tot un avocat ca si mine..- Ce s-a intimplat?- Nimic deosebit inca un vinzator nu a achitat impozitele la timp. Si acum a ajuns la judecata. Insa el este o ruda de-a primarului.- Interesant, si sunt multe cazuri de genul ?- Destul de des , mai ales toamna.- De ce anume toamna ?- Fiindca anume atunci se da darea de seama la frunze. Adica impozite.Vreti sa va servesc cu ceva ? (dar ma rugam din tot sufletul ca ea sa spuna nu pentru ca nu aveam decit 2 dolari la mine)- Nu mersi, ma grabesc, trebuie sa ma intilnesc cu o ruda la gara, vine azi din Japonia.Vai chiar acum trebuie sa plec . La revedere mst Robert mi-a facut placere sa vobesc cu o persoana cinstita si culta.- Mie tot mi-a facut placere sa vorbesc cu o domnisoara atit de frumoasa ca dumneavoastra. (m-am aplecat s-ai sarut mina insa ea s-a dat intr-o parte)- La revedere.-La revedere domnisoara Victoria.*** - Cine e ea fraiere? m-a intrbat Mark- E o femeie frumoasa.- Pentru tine frumoasa, ar trebuie sa-ti fie matura si lopata nerodule! Noi maturatorii de strazi nu sintem facuti pentru a gusta hrana zeilor. O doamne de-ai sti cine e ea.- Cine e ? spunemi te rog cine e?- Ea e fiica procurorului, e una din cele mai frumoase fete din intreg orasul. Si tu un stringe-colb ai vorbit cu ea? Esti patetic. Ea stie de profesia ta ?- Nu.- Halal de tine, ce i-ai spus ca esti vreun ministru? - I-am spus ca lucrez avocat.                                                                                .-  Dar ce o sa fie daca o sa afle  ca nu esti avocat ci un amarit de maturator?- Nu conteaza, nimic mai rau deja nu poate sa se intimple, important e ca am vorbit cu ea si m-am simtit alaturi de ea o persoana importanta.- Plutesti in nori Robert, deseara sa fii pe loc ca de nu  te fac judecator din doua palme.*** In noaptea aceea nu am inchis un ochi, m-am gindit la ea. La felul in care i se miscau buzele cind vorbeau. Ochii ei care clipeau cu atita tandrete si precizie de secunde. Simteam ca m-am nascut a doua oara. De azi inainte ea imi va fi elixirul vietii.  Ieri nu am reusit sa terminam de strins totul si nea ramas si pentru a doua zi. Dimineata pe la orele 8 eram ambii prezenti acolo. Si cum stringeam noi resturile din fostul copac, o vad pe ea in departare, m-am pierdut si nu stiam ce sa fac. Mi-am dezbracat repede halatul de lucru si am inceput sa ridic scarile judecatoriei. E a a trecut pe alaturi si nici nu m-a observat. Am rasuflat usurat si mi-am continuat lucrul gindindu-ma la ce scandal avea sa fie. La ora 14 eram la bar imi beam linistit berea de toate zilele si atunci chiar nu ma gindeam la nimic. Cind vad ca se deschide usa si apare ea . S-a apropiat de mine si mi-a spus:-V-am vazut azi la intrarea in judecatorie.- Serios ?- Mergeati atit de repede si abatut ca nici nu am reusit sa va salut.Atunci eu gramadindu-mi in mine boabele de mindrie am spus:-          Nu v-am observat dominsoara, v-am mai spus ca vinzatorii astia numai probleme fac.-          Eu cred ca un avocat iscusit trece si de asta!-          Da  au dat peste persoana potrivita.Domnisoara a zimbit si a comandat un whiskey cu gheata. Si-a aprins o tigara si m-a intrebat:-Sunteti casatorit ?- Nu.A suflat abatuta fumul de parca nici nu a fost vreo tema de discutie.- Aveti un birou personal ?Ma gindeam ce sa-i spun, daca da, va trebui sa zic undei, daca nu, o sa creada ca sunt incompetent.-          Da.. e pe strada Negrului.-          As vrea sa va vizitez odata.Am simtit iarasi acel fior rece, acum am probleme serioase, deja ce s-ai spun, unde o sa vina, cum sa fac.- O sa fac pentru dumneavoasta o excursie speciala,Dar dumneavoastra cu ce va ocupati?-          Eu  am terminat universitatea economica si acum as spune altuia ca ma odihnesc de invatura dar defapt eu nu mi-am gasit de lucru si tata imi spune ca ma va intretine mereu dar eu ma simt incomod , imi pierd  mereu timpul prin baruri si din cind in cind  mai dau CV undeva poate ma va accepta.-          Trist, sper ca ve-ti gasi in curind lucrul dorit.-          Da. Si-a stins tigara si s-a incheiat la paltonul ei de casmir alb.Trebuie sa plec azi la 15 jumatate, sa imi prezint CV la un angajator. Ureazami success!-          Succes domnisoara!-          Stai! Dar cu excursia cum ramine? Cind imi prezinti cabinetul ?-          Eu cred ca miine la ora  16.00 ne vom intilni la bar si va voi conduce.Dupa plecarea ei mi-am mai luat o bere, am luat tigara ei din scrumiera am scuturat-o, am aprins-o si fumam restul de tutun.. Aveam in minte doar cabinetul, de unde sa-l i-au, cu cine sa vorbesc? Cine teafar la minte ii va da unui maturator de strazi cabinetul chiar si pe 15 minute? Nimeni desigur, asa ceva e imposibil. Cred ca trebuie sa-l intreb pe Mark, el are mai multe cunostinte. Mark in timpul asta sforaia in camera lui  din “apartamentul’ nostru. L-am trezit, el s-a ridicat si mi-a spus urmatoarele:-          Nenorocitule, de ce ma scoli, dormeam ca un copilas, si vii tu si ma trezesti, ce vrei de la mine, care drac te-o trimis?-          Am vrut sa te intreb daca vei putea sa faci rost de un birou pe o ora..-          Ce? Dar ce-ti pare? ca am matura mai lunga? ca am lopata mai larga ca  a ta?-          Nu, dar totusi cunosti mai multe personae, am spus-o cu capul aplecat in jos,  umilit si descurajat.-          Femeia aia ?-          Da-          Stiam eu ca la nimic bun nu va duce aceasta aventura a ta, Romeo ! voi vorbi cu  portarul judecatoriei poate va avea o ora libera intr-un cabinet. La ce ora iti trebuie ?-          La 16.00- 17.00. -          Nenorocitule, de cind te stiu numai prostii faci!Am tacut, nu am spus nimic, fiindca stiam ca ce spune e pur adevar .*** A doua zi am asteptat-o la bar. A intirziat 15 minute. In ziua aceea nu aveam bani de bere si batrinul barman se uita chioris la mine. Cind a venit, spre uimirea mea, m-a sarutat pe obraz.- Mergem?- Da, hai.Am mers cu neincredere pina la judecatorie, nu stiam inca daca Mark a vorbit cu portarul si eram aproape fata in fata cu rusinea si moartea dar nu aveam de ales. Cind am ajuns in fata cladirii, am rasuflat adanc, am ridicat scarile si m-am pornit spre portar.-          Va rog cheia de la cabinetul meu, portarul a zabovit vre-o 15 secunde, care au fost uimitor de lungi si chinuitoare, si a spus: -          Aaa da, desigur tine-ti Mister Johnson!Am luat cheia, am citit numarul cabinetului si m-am pornit fara nici o vorba spre usa aceea de lemn. Vroiam sa para totul foarte natural dar nici nu stiu daca imi reusea. Ma pierdusem, nu stiam ce sa mai spun, nu stiam ce sa-i prezint in cabinet, ce sa-i ofer.   Cind am intrat in cabinet ea a spus:-          Ce cabinet spatios ai!-          Da, am nevoie de mult loc ca sa vorbesc cu clientii mei.-          Dar unde-ti tii toate documentele?-          …L...Le tin acasa pentru ca … sunt foarte importante.Totul mergea perfect. Nu era nimic ce-ar putea sa-mi incurce in acel moment pina nu s-a deschis usa, nenoricita aia de usa… ***Era procurorul orasului. De aceasta data mi-am pierdut firea complet.-          Domnul Adam este? nu inteleg Victoria ce cauti aici, iar tu domnule cine esti? si ce cauti in cabinetul asta ?-          Eu .. eu . eu  . nu am mai putut sa spun o vorba.-          Ce tu? dar tu Victoria ce ai pierdut?-          Tata, Robert este avocat si aici este biroul lui.-          Care avocat? de unde? azi dimineata imi matura in fata geamului!Gata, eram pierdut. Eu am aplecat capul atit de jos incit nici nu am observat privirea plina de ura cind s-a uitat la mine. Eram pierdut, ca un pom care deodata i-au cazut toate frunzele si a ramas gol golut, si pe care tot eu trebuia sa le string.-          El mi-a spus ca lucreaza avocat.-          Avocat pe dracu!-          Vai de mine, niciodata nu m-am simtit asa umilita.-          Tu iti dai seama fato, putea sa te incuie aici si numai Dumnezeu stie ce avea sa faca cu tine! Atunci am sarit ca ars.-          NU  domnule va spun cinstit ca  nu aveam asa intentii murdare, eu linga ea ma simteam un cineva, o persoana importanta .-          Cine ti-a dat cheile de la birou?-          …-          CINE TI-A DAT CHEILE DE LA BIROU TE INTTREB !-          Mi le-a dat portarul.-          Nenorocitule, pleaca sa nu vad nici duh de-al tau mai mult in cladirea asta!  Si  si-a ridicat pumnul vroind sa ma loveasca.-          TATA stai!  Nu-l lovi, el nu e vinovat, dar eu, deoarece i-am dat sperante, te rog nu-l atinge. Lasa-l sa plece, te rog.Am iesit repede pe usa nici nu mi-am intors capul, s-a auzit o palitura zdravana si un suspin. Am fugit cit mai repede ca sa nu mai dau ochii cu el vreodata.***Nu am iesit la acel bar vre-o 2 saptamini, imi era frica sa-i vad fata. Nici nu stiam ce o sa se intimple cind o sa se intilneasca privirile noastre, cred ca va iesi un fulger din cer si ma va omori ca  pe un ultim ciine nedemn de singe pur. Marti totusi mi-am strins toate economiile si am plecat spre bar. Cind am ajuns, am socotit ca nu am fost mult timp ca sa-mi permit whiskey cu gheata, cum obisnuia domnisoara sa bea. Am intrebat barmanul daca a trecut pe aici o fata a carei frumuseti nu poate fi uitata. A spus ca nu a vazut de vreo 15 zile domnisoara in local. Mi-am terminat bautura si m-am pornit spre iesire. Cind am deschis usa era ea. Era fata in fata cu mine, vroiam sa apara mai repede acel fulger  sa-mi carbonizeze existenta mea jalnica. Dar nu a fost sa fie . Ea a trecut pe alaturi, uitindu-se tinta in ochii mei, iar eu i-am aplecat rusinat . Am inteles din acel moment ca nu am fost facut pentru dragoste, ca viata mea e predestinata prafului de pe drumuri, pietonilor batjocoritori, lui Mark si ferestrei procurorului.
Suflet mort
   Incet salbatic, vesel dar trist cad in gol cad spre pamint.sunt lacrimile cristalizate a sufletelor ce mor. Sufletul moare cind este uitat, mormint neingrijit de buruiene pazit. Moare defnitiv si nu se mai intoarce, ajunge in alt ‘pamint’ lasind in urma lui frig si lemn putrezit. Durerea lui se transforma in fulgi…  multi, sinceri, neprihaniti. Uitind ca odata a fost om, acel rod… neroditor. Si poate e mai bine asa, nu va mai simti acea vina, ca a plecat si nu a lasat pe cineva sa-I ingrijeasca imparatia. Mormintul nu a simtit lacrimi nu a gustat vin, doar mugegaiul si viermele care il va roade tot vesnicu-i senil. Dar ce mai conteaza totul e deja pierdut ce a fost de facut… nu s-a facut. Fulgii s-au topit sufletul a murit neimplinit
Ce-ti pasa tie/Nu-mi pasa ca nu esti ca nu vei mai fi


Ce-ti pasa tie chip de lut Dac-oi fi eu sau altulTraind in cercul vostru stramtNorocul va petrece                                       Nu-mi pasa ca nu esti ca nu vei mai fi                     Dezamagirea e cel mai frecvent sentiment in viata. Din cauza lui se formeaza iubirea si prietenii tot din cauza acestui sentiment se si destrama.Fiind in  timpul cela disperat ramas fara nimeni de parca toata lumea deodata mi-ar dori moartea asa neajutorat si sigur fac alegeri gresite in persoane sau chiar si in obiecte.Sentimentele sunt cele mai mari pericole pentru gindirea omneneasca, iti adoarme creierul adinc in visuri nu mai putind sa controlezi situatia. E la fel ca si citatul "libertatea ta se termina unde se incepe libertatea altuia" creierul nu poate conduce inima, incearca dar niciodata nu izbuteste cind e dragoste pura si mai ales neimpartasita. Iar eu in lumea mea ma simt Nemuritor si rece. 
I'M BACK


heyaa... Odata am citit un status in care scria ceva in sensu k "banii conduk lumea se foloseshte de el da nu observa " mam simtit dea dreptu calkat in picioare... e un prieten bun deal meu shi deodata mam gindit k e despre mine fiindka eu pentru prieteni fak praktik tot kiteodata pot sa intrek si limitele dar asta e ((((((((((Acum pot sa spun ca am facut situatie asta sa nu mai deranjeze, mam certat/discutat cu persoanele cu problema si dupa spusele lor nu o sa mai vina la mine cred ca asta este cea mai buna solutie daca sincer eu mereu am ashteptat ca ele singure sa se schimbe sashi dea seama, dar nu a fost sa fie. Mai am foarte mult pina la perfectiune in caracter, in socializarea cu oamenii si in impunerea la respect a unor valori proprii care pot fi vazute pe  linga ceea ce pot sa spun ca imi apartine. Dupa ce voi elibera aceasta greutate de pe mine si inka vreo 15 kg kiar k ma voi simti perfect si nici odata nu voi mai avea depresii stresuri sau ceva de genu. Anul 2011 e un an roditor pentru mine e anul in care ma voi prezenta lumii din alte perspective destul de perfecte a mele!

Generat în 0.038 secunde.