Culinar.MD .: | :. Portal Nr.1 cu Retete culinare cu pozeGoogle Page Rank

 Culinar.MD .: | :. Portal Nr.1 cu Retete culinare cu poze Culinar.MD .: | :. Portal Nr.1 cu Retete culinare cu poze


Retete culinare pentru toate gusturile, ce pot fii realizate de incepatori sau avansati in ale bucatelor. Aperitive, cina, deserturi sau tot ce doriti...GASITI DOAR AICI!!!!!!!!
RSS posts

Divertisment


Comenteaza





Gogosi din dovlecel


Iti trebuie: * 300 g piure de dovleac * 2 oua * 200 g faina * 1 lingurita scortisoara * 1 praf de copt * 2 linguri zahar * 1 lingurita zeama de lamaie * 50 g zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata * ulei pentru prajit.Pregatesti asa: 1. Amesteci piureul de dovleac cu ouale batute usor, un praf de sare, praful de copt, scortisoara macinata, doua linguri de zahar, zeama de lamaia si faina turnata in ploaie. 2. Iei cu lingura inmuiata in apa aluat si il torni gramajoare in uleiul bine incins. 3. Le intorci pe ambele parti, pentru a se rumeni uniform, apoi le scoti pe prosoape absorbante. 4. Presari gogosile fierbinti cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata si le servesti imediat. 5. Sunt bune si reci. 6. Pofta buna!
Desert cu piscoturi si zmeura


Iti trebuie: * 4 galbenusuri * 200 g zahar pudra * 500 g mascarpone * 2 pachetele zahar vanilat * 1 pachet de frisca * 200 ml lapte * 50 g zahar * 100 ml lichior de fructe * 200 g zmeura * 200 g piscoturi * o lingurita uleiPentru decor iti trebuie: * 200 ml frisca * 50 g zmeura.Pregatesti asa: 1. Se bat galbenusurile la bain-marie cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. 2. Se lasa sa se raceasca si se adauga branza mascarpone, restul de zahar pudra si zaharul vanilat. 3. Se amesteca usor, pana devine o compozitie cremoasa. 4. Se prepara frisca dupa instructiunilede pe pachet si se incorporeaza usor in crema de mascarpone. 5. Se face un sirop cu 50 ml apa si 50 g de zahar si se lasa la fiert 5 minute la foc mic. 6. Dupa ce s-a racit, se adauga lichiorul de fructe. 7. Se unge o tava de chec cu ulei si se presara cu zahar pudra. 8. Se pune un strat de crema, se presara boabe de zmeura si apoi un strat de piscoturi insiropate cu siropul din lichior si zahar. 9. Se pune un alt strat de crema deasupra, zmeura si un nou strat de piscoturi pana la terminarea ingredientelor. 10. Prajitura se lasa sa se raceasca la frigider cel putin o ora. 11. Inainte de a fi servita, se decoreaza cu frisca si boabe de zmeura. 12. Pofta buna!
Clatite cu cirese


Iti trebuie: * 100 g faina * 300 ml lapte * 2 oua * 15 ml rom * 15 ml ulei * 1 lingurita sare * coaja rasa de la o lamaie * 1 plic zahar vanilat.Pentru umplutura iti trebuie: * 400 g cirese fara samburi * 1 plic zahar vanilat. Pregatesti asa: 1. Tai ciresele in 4 si le pui intr-o strecuratoare la scurs. 2. Apoi pregatesti aluatul de clatite din ingredientele de mai sus. 3. Adaugi in aluatul de clatite ciresele taiate si scurse de sucul lor, apoi procedezi ca la orice clatite. 4. Servesti cu zahar pudra sau cu zahar vanilat.
Budinca de fructe dietetica


Iti trebuie: * 300 g capsuni * 2 linguri rase zahar * 1 albus * 1/2 pahar lapte * 1 varf de cutit zahar vanilat, * 1 plic budinca de vanilie * 2 linguri rase gris.Pregatesti asa: 1. Alegi capsunile, le speli si le presezi printr-un tifon. 2. Din sucul rezultat pui la fiert 1/2 pahar. 3. In cazul in care ai obtinut mai putina zeama, completezi cu apa. 4. Cand zeama clocoteste, adaugi o lingura rasa de zahar si torni grisul in forma de ploaie. 5. Lasi sa fiarba 15-20 minute, amestecand continuu. 6. Tragi vasul de pe foc si, in compozitia fierbinte, adaugi incet albusul batut spuma. 7. Torni compozitia intr-o forma umezita si o dai la rece. 8. Dupa ce s-a racit, o rastorni si o aduci la masa. 9. Se serveste cu sos de vanilie facut din praf de budinca de vanilie. 10. Poti prepara aceasta reteta folosind alte fructe: visine, zmeura.Portii: 1 portiePregatire: 30 minute
Budinca de lapte


Iti trebuie: * 2-3 linguri faina * 4-5 linguri lapte * 100 g unt * 6 oua * 6 linguri zahar tos * 1 cana stafide * 50 g zahar pudra cu gust de vanilie * 2 linguri cacao.Pregatesti asa: 1. Topesti untul intr-o craticioara, adaugi faina, amesteci, pui si laptele si fierbi sosul cateva minute. 2. Intre timp, bati albusurile spuma cu zaharul tos. 3. Adaugi in sos mai intai galbenusurile, apoi albusurile si stafidele si amesteci cu grija, numai de sus in jos. 4. Torni compozitia intr-o forma mai inalta unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 1 ora si 10 minute, la foc potrivit. 5. Dupa ce scoti budinca din cuptor, o lasi sa se raceasca si prepari siropul in felul urmator: amesteci zaharul pudra cu 2-3 linguri de apa si cacaoa, il dai intr-un clocot cat sa se topeasca zaharul si sa fiarba cacaoa, il lasi sa se raceasca, apoi ornezi budinca.Portii: 3-4 portiiPregatire: 1 ora si 30 minute
Budinca cu cirese


Iti trebuie: * 4 chifle * 500 g cirese * 250 ml lapte * 50 g unt * zeama de la o lamaie * 3 oua * 1 esenta de vanilie * 100 g zahar * 250 g branza de vaci.Pregatesti asa: 1. Tai chiflele bucati mici, le pui intr-un castron si torni laptele fierbinte peste ele. 2. Freci branza cu zaharul, esenta de vanilie, ouale batute bine si zeama de lamaie si mixezi totul cu painea inmuiata. 3. Intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina torni jumatate din compozitia cu branza, pui jumatate din ciresele curatate de samburi, restul de branza si deasupra ciresele ramase. 4. Coci in cuptorul preincalzit circa 40 minute. 5. O presarezi cu zahar pudra.
Sandwichi


Iti trebuie: * 8-9 felli de salam uscat * unt * 2 felli mici de rosii * branza * 2 felii de painePregatesti asa: 1. Pe 1 felie de paine se intinde unt. 2. Se pun feliile de salam. 3. Apoi se pun cele 2 felii de rosii dupa care se rade branza peste ele. 4. Se pune a doua felie de paine si se baga la cuptorul cu microunde. 5. Dupa 5 minute sandwich-ul e gata.
Ardei umpluti cu branza feta


Iti trebuie: * 1 ceapa rosie * 4 dovlecei * 10 rosii cherry * 10 masline negre * 200 g branza feta * 2 linguri de busuioc * ulei de masline * 4 ardei rosiiPregatesti asa: 1. Se curata, se spala si se taie in sferturi ceapa, dovleceii si rosiile cherry. 2. Se amesteca legumele si maslinele. 3. Se faramiteaza branza feta deasupra si se adauga busuiocul. 4. Se stropeste cu ulei si se asezoneaza. 5. Se umple fiecare jumatate de ardei cu acest amestec, apoi se infasoara fiecare ardel in folie. 6. Se aranjeaza pe o tava si se aseaza in cuptorul incins pana cand se inmoaie ardeii. 7. Pofta buna!
Friganele


Iti trebuie:Pentru foi:* 4 linguri lapte* 4 linguri zahar* 1 ou* 1 lingurita amoniac stinsa cu otet* 100 g unt sau margarina* fainaPentru umplutura:* 2 kg mere* 300 g zahar* 2 lingurite scortisoara* 3-4 linguri zahar pudraPregatesti asa pentru foi:1. Freci untul cu zaharul, apoi adaugi amoniacul, galbenusul, albusul batut spuma, laptele si faina cat sa-ti iasa un aluat elastic.2. Il imparti apoi in 3 sau 4 bucati din care intinzi foi subtiri pe care le coci pe dosul tavii de aragaz, tapetate cu faina.3. Pregatesti apoi umplutura: cureti merele de coaja, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le calesti cu zaharul si scortisoara, intinzi umplutura fierbinte intre foi, ca acestea sa se inmoaie si presari prajitura cu zahar pudra.
Placinta taraneasca


Pentru aluat iti trebuie: * 500 g faina * 20 g drojdie * 300 ml apa calda * 1 lingurita zahar.Pentru umplutura iti trebuie: * o varza mica * 300 g kaizer * o ceapa * o legatura de marar * 2 linguri pesmet * sare * piper * ulei.Pregatesti asa: 1. Se freaca drojdia cu ptuin zahar, 2 lingurite de faina si putina apa calda pana cand se omogenizeaza. 2. Se lasa la dospit. 3. Intr-un castron, se cerne faina, se adauga drojdia, si se amesteca. 4. Treptat, se adauga apa calda si un praf de sare si se framanta pana se desprinde aluatul de peretii vasului. 5. Se lasa sa creasca intr-un loc cald. 6. Varza se spala si se taie cat mai fin. 7. Se caleste in ulei cateva minute, impreuna cu felii subtiri de kaizer si ceapa tocata marunt. 8. Se ia de pe foc, se adauga un ou batut, pesmetul si se amesteca bine. 9. Se condimenteaza cu marar, sare si piper. 10. Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi rotunde pentru tava de placinta. 11. Se unge tava cu ulei si se intinde prima foaie de aluat. 12. Se umple cu varza calita si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. 13. Se inteapa din loc in loc si se baga in cuptorul preincalzit. 14. Se coace pana se rumeneste aluatul. 15. Se serveste cu smantana proaspata. 16. Pofta buna!
Tarte cu branza si marar


Pentru coji iti trebuie: * 250 g margarina * 3 oua * 250 g zahar * 600 g faina * o lingurita bicarbonatPentru umplutura iti trebuie: * 500 g branza de vaci * un ou * 200 g smantana * 4 linguri malai * o legatura marar * sare, dupa gust.Pregatesti asa: 1. Cojile se prepara dupa cum urmeaza: margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul. 2. Se adauga ouale, unul cate unul, dupa care se pune bicarbonatul stins cu putina apa, apoi toata faina. 3. Se framanta bine. 4. Se umplu formele de tarte, cu aluat in strat subtire, presand bine pe fund si pe pereti. 5. Se coc la foc potrivit pana devin aurii. 6. Intre timp se prepara umplutura. 7. Se spala mararul si se taie marunt. 8. Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, pana crema devine spumoasa. 9. Se toarna umplutura in tartele abia coapte si se mai pun la cuptor pana cand se incheaga crema 10. Pofta buna!
Gogosi cu branza


Iti trebuie: * 1 kg faina * 250 g zahar * 3 oua * 250 ml lapte dulce * 100 g margarina * 2 linguri de ulei * drojdie (o bucata de marimea unei nuci) * coaja rasa de lamaie * sare.Pregatesti asa: 1. Se lasa putina faina deoparte, restul punandu-se intr-un vas. 2. Zaharul se dizolva in laptele caldut, iar drojdia in putina apa rece. 3. Ambele lichide se toarna peste faina din vas, dupa care se adauga ouale, margarina, coaja de lamaie si un praf de sare. 4. Se framanta bine, pana cand se incorporeaza toate componentele, apoi se adauga uleiul, se amesteca bine si se pune deasupra restul de faina. 5. Aluatul se framanta din nou, pana incepe se umfle (sa formeze bule de aer), dupa care se lasa la crescut, intr-un vas acoperit. 6. Cand a sporit destul, se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie gogosile cu marginea unui pahar. 7. Branza se taie feliute (daca este telemea). 8. Se asaza pe marginea fiecarui cerculet de aluat cate o bucatica de branza (o lingurita - daca este branza dulce), apoi se pliaza si se preseaza, ca un pliculet. 9. Gogosile se prajesc in ulei incins. 10. Pofta buna!
Clatite cu gem


Iti trebuie: * 8 linguri de faina * 150 ml apa minerala * 4 linguri de ulei * un praf de sare * gem, dupa preferinta.Pregatesti asa: 1. Faina se desface in apa, impreuna cu un praf de sare, obtinandu-se astfel un aluat subtire. 2. Clatitele se coc intr-o tigaie incinsa, unsa in prealabil cu putin ulei, apoi se umplu cu gem, se ruleaza si se servesc. 3. Pofta buna!
Budinca cu branza si bezea


Iti trebuie: * 1 bagheta * 500 g branza dulce * 100 g zahar * 5 oua * 500 g pere * 500 ml lapte * 100 g stafide * 100 g nuci * 2 pliculete zahar vanilatPentru bezea iti trebuie: * 3 albusuri * 250 g zaharPregatesti asa: 1. Intr-un castron pui branza, adaugi zaharul, doua oua si omogenizezi totul foarte bine. 2. Tai bagheta in felii de 1 cm grosime. 3. Cureti perele de coaja si le dai pe razatoarea mare. 4. Intr-un castron, amesteci foarte bine laptele si trei oua. 5. Inmoi feliile de bagheta in lapte si le asezi intr-un vas termorezistent mai mic uns, cu unt. 6. Torni peste stratul de paine compozitia de branza, pui perele rase si presari stafidele, nucile tocate si zaharul vanilat. 7. Asezi la final un strat de bagheta inmuiata in lapte, iar lichidul ramas il torni deasupra. 8. Introduci vasul la cuptor pentru 15 minute. 9. Topesti zaharul in putina pa pe foc si cand fierbe torni siropul peste albusurile batute. 10. Intinzi bezeaua pe budinca si pui forma la cuptor pentru 20-30 de minute. 11. Pofta buna!
Placinta frantuzeasca


Iti trebuie: * 2 foi de placinta * sare * 1 kg cartofi * 20 g uns pentru uns tava * 500 g cascaval * 300 g slaninuta * piper * un galbenus de ou.Pregatesti asa: 1. Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece, cu sare. 2. Se lasa 20 de minute sa clocoteasca. 3. Se rade cascavalul. 4. Se curata cartofii de coaja si se taie felii groase. 5. Se taie slaninuta fasii. 6. Se pune la incalzit intr-o tigaie teflonata incinsa. 7. Dupa ce s-a rumenit carnea, se adauga cartofii. 8. Se unge o tava pentru tarte cu unt. 9. Se intinde o foaie de placinta in tava. 10. Se toarna peste umplutura si se niveleaza. 11. Se acopera cu a doua foaie. 12. Se face o gaura in mijloc. 13. Cu un cutit se taie coca ramasa in forma de flori si picaturi de apa. 14. Se aplica bucatile pe foaia de sus. 15. se unge cu un galbenus de ou batut. 16. Se pun la cuptor pentru 30 de minute. 17. Se servesc calde. 18. Pofta buna !
Chec cu lamaie


Iti trebuie: * 2 oua mari * 150 g unt * 175 g zahar pudra * 125 g faina * un praf de sare * zeama de la o lamaie * un plic zahar vanilat * coaja de la o lamaie * o lingurita praf de copt * 30 ml lapte dulce.Pentru glazura iti trebuie: * o lamaie * 1-2 frunzulite menta * 100 g zahar tos * coaja de la 1-2 lamai verzi.Pregatesti asa: 1. Untul moale se pune intr-un bol si se mixeaza cu zaharul pudra. 2. Se adauga galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat. 3. Separat, se stinge praful de copt in zeama de lamaie. 4. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema de unt, laptele si praful de copt. 5. Se pune si faina cernuta si se amesteca usor sa nu se lase si sa nu faca cocoloase. 6. Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. 7. Intre timp, se caramelizeaza zaharul si se adauga lamaia taiata felii subtiri. 8. Se fierbe la baie de aburi si se obtine o crema consistenta. 9. Dupa ce s-a rumenit checul, se scoate din cuptor, se raceste si se acopera cu glazura de lamaie. 10. Se orneaza cu coaja de lamaie verde si cu frunzulita de menta. 11. Pofta buna!
Prajitura cu mere


Iti trebuie:Pentru foi:* 4 linguri lapte* 4 linguri zahar* 1 ou* 1 lingurita amoniac stinsa cu otet* 100 g unt sau margarina* fainaPentru umplutura:* 2 kg mere* 300 g zahar* 2 lingurite scortisoara* 3-4 linguri zahar pudraPregatesti asa pentru foi:1. Freci untul cu zaharul, apoi adaugi amoniacul, galbenusul, albusul batut spuma, laptele si faina cat sa-ti iasa un aluat elastic.2. Il imparti apoi in 3 sau 4 bucati din care intinzi foi subtiri pe care le coci pe dosul tavii de aragaz, tapetate cu faina.3. Pregatesti apoi umplutura: cureti merele de coaja, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le calesti cu zaharul si scortisoara, intinzi umplutura fierbinte intre foi, ca acestea sa se inmoaie si presari prajitura cu zahar pudra.

Generat în 0.017 secunde.