Adevărul

AdevărulAdevărul


"Adevărul" este o campanie, iniţiată de Tineretul Liberal Democrat din Moldova. Prin aceasta, tinerii vor să informeze cetatenii Republicii Moldova despre ceea ce s-a intamplat în ţară după 5 aprilie.
RSS posts

Politica si Politici


Comenteaza

Stirea Zilei: Comsomoliştii au refuzat invitaţia tinerilor PLDM de a participa la dezbateri publice pe marginea evenimentelor din aprilie
Liderii Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova au venit la sediul central al Partidului Comuniştilor pentru a înmâna invitaţia la dezbateri publice adresată comsomoliştilor.Aceştia au fost întâmpinaţi la poartă de către vicepreşedintele Parlamentului, comunistul Grigore Petrenco, iar un răspuns oficial la invitaţia liberal-democraţilor a oferit însuşi Mark Tkaciuk, ideologul principal al PCRM.“Această invitaţie este adresată Organizaţiei de Tineret a PCRM. Invităm la o dezbatere publică pentru duminică, 19 iulie, orele 11:00, la intrarea în Grădina Publică “Ştefan cel Mare”, cu tematica “Adevărul din 7 aprilie”. Aşteptăm un răspuns până joi”, i-a spus lui Tkaciuk liderul Organizaţiei de Tineret a PLDM, George Mocanu.“Un subiect foarte actual. Dar, tinerii noştri vor participa la dezbateri cu liderii partidului vostru. Iar voi trebuie sa faceţi dezbateri cu liderii voştri de ce nu sunteţi în lista PLDM”, a spus Tkaciuk, precizând ca tinerii liberal-democraţi vor primi şi un refuz în scris, dacă vor dori.Precizăm că membri ai Organizaţiei de Tineret a PLDM se regăsesc în lista candidaţilor formaţiunii pentru alegerile anticipate din 29 iulie.
Campania “Adevărul” îşi continuă traseul prin Anenii Noi
După ce vineri, 10 iulie, Campania a fost lansată la Bulboaca, în următoarele zile, tinerii au ajuns în Maximovca, Ţânţăreni, Todireşti, Mereni, Merenii Noi, Chetrosu, Chirca, Cimişeni. În pieţe, gări şi diverse localuri tinerii au informat sute de oameni. Aceştia au primit materiale informaţionale şi au vizionat filme documentare.Tinerii liberal democraţi cheamă organizaţia de tineret a PCRM la dezbaterea publică „Adevărul din 7 aprilie”


Campania de informare „Adevărul” lansată de Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova la 26 iunie, cu scopul de a informa cetăţenii despre evenimentele care au avut loc în ţară după alegerile din 5 aprilie, a ajuns pînă acum în 26 de raioane şi 360 de sate din Republica Moldova.Tinerii liberal democraţi au avut numeroase întîlniri cu cetăţenii, în cadrul cărora au povestit adevărul despre guvernarea comunistă, demonstrînd prin probe documentare şi video cum au fost deturnte protestele paşnice din 6 aprilie şi atrocităţile la care au fost supuşi tinerii de către regimul Voronin.Cetăţenilor le-au fost demonstrate filmele documentare realizate de PLDM: „Cine iubeşte Moldova”, „Cutia neagră a Moldovei” şi „Agonia surzilor”, care relatează adevărul despre regimul comunist, despre modul în care instituţiile statului, poliţia, procuratura, SIS-ul umilesc şi torturează cetăţenii nevinovaţi, dar şi felul în care presa afiliată puterii dezinformează şi manipulează opinia publică.Ca urmare a discuţiilor purtate în cadrul Campaniei de Informare „Adevărul”, a faptului că cetăţenii Republicii Moldova sunt dezinformaţi, manipulaţi şi înfricoşaţi, Organizaţia de Tineret a PLDM a adresat o invitaţie Organizaţiei de Tineret a Partidului Comuniştilor, pentru a ieşi într-o dezbatere publică cu tema „Adevărul din 7 aprilie”. Dezbaterea ar urma să se desfăşoare într-un loc public, la care să aibă acces toţi doritorii, în forma unui dialog constructiv, în interesul cetăţeanului şi cu prezenţa mijloacelor de informare în masă. Invitaţia şi regulamentul dezbaterilor vor fi transmise Organizaţiei de Tineret a PCRM luni, 13 iulie, la ora 11.00.Cei peste 1.200 de voluntari antrenaţi în cadrul Campaniei de informare „Adevărul” îşi propun să ajungă în circa 1000 de localităţi ale Republicii Moldova.Surse:Ştirea ZileiProTV ChişinăuRadio "Vocea Basarabiei"Agenţia de ştiri "Info-prim Neo"UnimediaActual PressHotNews
Traseul ADEVĂRULui la Soroca
Campania „Adevărul” a început cu o conferinţă de presă la Soroca. Apoi, 50 de tineri au participat la un marş, după care au pornit în satele Sorocii. Adevărul a ajuns la Cosăuţi, Egoreni, Holoşniţa, Cureşniţa, Redi-Cereşnovăţ, Parcani, Slobozia-Vărăncău, Rudi, Şeptelici, Şolcani, Stoicani, Dărcăuţi, Bulboci, Bădiceni.
Adevarul a ajuns la Leova


Campania „Adevărul” a ajuns şi la Leova. În Sîrma şi Frumuşica, au fost vizionate filme, iar tinerii au discutat cu oamenii din aceste localităţi. Au mers şi din poartă-n poartă, pentru a fi siguri că adevărul ajunge la fiecare locuitor al satului.

Hânceşti
La Hânceşti, sute de oameni au vizionat filmul „Cutia Neagră”. La Fundul Galbenei, Stolniceni, Sipoteni, Fîrlădeni, Sărata Mereşeni, Hânceşti, Corneşti, Cărpineni, Buţeni, Mereşeni, Sărata Galbenă, Bozieni, au ajuns echipe ale tinerilor liberal-democraţi, care au vorbit cu oamenii, dar şi au proiectat filme documentare.
Floreşti
Satele Gura Camencii, Bubuleşti şi Gvozdova au fost şi ele pe traseul Adevărului. Campania a fost pe la fiecare casă, iar tinerii au povestit oamenilor adevărul şi au distribuit CD-uri cu filme documentare despre evenimentele de după 5 aprilie.
Drochia
La Drochia, Campania a început cu un marş, la care au participat 20 de tineri. Victor Stadniţchi, liderul Partidului Liberal Democrat de la Drochia, a menţionat că „tinerii vin cu un alt mesaj decât cel transmis la mass-media comunistă, ei vin cu broşuri, filme, care vor fi distribuite pe teritoriul oraşului Drochia şi a raionului şi prin care vor spune adevărul”. În zilele următoare, „Adevărul” a ajuns în Chetrosu şi Baroncea.
Adevărul a ajuns în Cimişlia
La Cimişlia campania „Adevărul” a ajuns în întreg oraşul: în piaţă, pe străzi şi chiar în discoteci. Alături de tineri, la Cimişlia a fost prezent şi Iurie Leancă, candidat la funcţia de deputat pe listele PLDM. În primele zile, tinerii au ajuns şi la Munteni şi Lipoveni. Duminică, 12 iulie, în Piaţa „Ştefan cel Mare” din Cimişlia, va fi o prezentare a filmelor documentare despre evenimentele din 7 aprilie.

Adevărul în suburbiile Chişinăului


Campania „Adevărul” a ajuns şi în multe dintre suburbiile oraşului. La Truşeni, Cruzeşti, Băcioi, Budeşti, Grătieşti, Condriţa, Stăuceni, Vadul lui Vodă, Vatra şi Ciorescu, oamenii au salutat iniţiativa Tineretului Liberal Democrat din Moldova. iar mulţi dintre tinerii din localităţi şi-au manifestat disponibilitatea de a se implica în Campanie.
Campania "Adevărul" a ajuns la Cantemir
Marţi, 7 iulie, Campania de Informare „Adevărul” a ajuns şi în Cantemir. Campania a început cu un marş de protest cu ocazia împlinirii a 90 de zile de la 7 aprilie, când a început torturarea în masă a tinerilor din Republica Moldova. În semn de solidaritate cu tinerii torturaţi, participanţii la marş au purtat panglici negre. La Conferinţa de lansare, care s-a desfăşurat în aceeaşi zi, a fost prezent şi liderul Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat, George Mocanu. Cei 180 tineri, reprezentând toate localităţile raionului, au format echipe mobile şi şi-au luat angajamentul de a se implica activ în fiecare localitate şi de a multiplica CD-uri cu filme documentare despre fraudarea alegerilor, maltratarea tinerilor şi evenimentele din 7 aprilie. Acestea vor fi distribuite în întreg raionul.

"Adevărul" ajunge în fiecare casă
Noi, tinerii liberal-democraţi, am lansat Campania “Adevărul”, pentru a informa cetăţenii Republicii Moldova despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în ţara noastră. Dorim ca în orice casă să se ştie că alegerile din 5 aprilie au fost fraudate, că au votat şi persoane decedate cu ani în urmă. Vrem să vă spunem adevărul despre ceea ce s-a întâmplat înainte şi după 5 aprilie, despre chinurile prin care au trecut prietenii noştri, torturaţi şi maltrataţi în beciurile poliţiei comuniste. Vrem, prin această campanie, să înlocuim o televiziune comunistă mincinoasă, care poartă numele de “Moldova1” şi care încearcă, în fiecare zi, să ne convingă despre cât de bine o ducem în raiul dictatorului Voronin. Vrem să arătăm informaţia aşa cum este ea, fără modificări sau interpretări, fără manipulări.Facem apel către tinerii din toată ţara, către cei care îşi fac studiile în străinătate, să se alăture acţiunii noastre pentru a convinge societatea să aleagă o nouă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova. Noi vrem libertate şi democraţie. În alegerile parlamentare anticipate contează nu doar participarea la vot, dar şi implicarea tuturor, pentru a transmite mesajul speranţei că ţara noastră are şansa revenirii la normalitate. Nu vă lăsaţi infectaţi de viruşii comunismului! În ţara noastră, noi decidem!Vino cu noi să fim împreună pentru Moldova! Implică-te în Campania “Adevărul”! Scrie-ne la tineret@pldm.md sau sună la (022) 85 50 35

Generat în 0.34 secunde.