Pelmeni ca la Ural
Astazi calatorim in Siberia, ajungem la poalele muntilor Ural si savuram cea mai buna specialitate ruseasca – Pelmeni. Imi aduc aminte duminicile din copilarie, ne adunam cu toata familia si pregateam o portie enorma de pelmeni, le puneam la inghetat, iar apoi, savuram ori de cate ori aveam pofta. Traditia aceasta am imprumutat-o de la prietena noastra de familie, originara din Udmurtia, o regiune a Uralului, o doamna minunata care ne impresiona, pe cand eram copii, cu multe istorii din copilaria ei. Imi aduc aminte istoria despre cum se faceau la ei in sat pelmenii. La acest eveniment se aduna tot satul, se scoteau mese lungi afara, barbatii tocau carne, femeile pregateau aluatul, iar ei, copiii, lipeau pelmeni. Deci va imaginati ca toate acestea se pregateau in cantitati enorme! Cum le pastrau? Afara era foarte frig, pelmenii inghetau instant, se puneau in saci si se agatau de copaci. Apoi gospodinele luau pelmenii direct din sac si doar le fierbeau. Aceasta era si un mod de a pastra carnea pe timp de iarna. Ingrediente:pentru aluat:200ml lapte150ml apa2 ouaaproximativ 1-1.2kg faina 1 lgta sare2-3 linguri ulei pentru umplutura350gr carne de porc350gr carne de vita3 cepe mediisare, pipergheata sau 150ml apa foarte rece […]Sursa
2019-11-22 09:17:49