Peștișori crocanți la bere

pestisori crocanti la bere 600x600Gustările servite la bere sunt de multe ori nesănătoase. Chips-urile și snack-urile procesate nici nu vreau sa le pomenesc, sunt otravă pură. Alunele și nucile sunt bune însă sunt foarte calorice. Eu prefer peștișorii. Cei uscați sunt delicioși dar conțin cantități mari de sare și trebuie consumate cu moderație. Am gătit o rețetă de peștișori copți crocanți  serviți cu lămâie, inspirată din tradiționalele tapas spaniole. Au ieșit incredibil de gustoși și sunt sigură că această rețetă o voi mai găti de foarte multe ori. Fetelor, doamnelor vă recomand să le faceți pentru barbații voștri, mai ales când au un meci sau își invită prietenii. Vor fi în al nouălea cer.

pestisori crocanti la bere 600x450
Peștișori crocanți la bere   Print Pregatire 5 mins Timp de gătit 25 mins Timp total 30 mins   Autor: Bucataresele.md Porţii: 6 Ingrediente

  • 500 g peștișori mici dezghețați, eu am folosit pietrosel (sand smelt)
  • 50 g făină
  • ½ linguriță de ardei roșu iute
  • ½ linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • ulei
  • lămâie pentru servit
Mod de preparare
  1. Preîncălziți cuptorul la 200 C.
  2. Scurgeți bine peștișorii dezghețati și stergeți-i cu un prosop de bucătărie, astfel ca suprafața să le fie uscată.
  3. Amestecați făina cu ardeiul iute, usturoiul granulat, sarea și piperul într-un vas mare.
  4. Adăugați peștele în vas și amestecați bine ca să fie acoperit cu făina condimentată.
  5. Tapetați tava cu hârtie de copt. Folisind o perie pentru patiserie, ungeți ușor hârtia cu puțin ulei ca să nu se lipească peștișorii.
  6. Aranjați peștișorii pe hârtie într-un strat, apoi ungeți-i puțin cu ulei cu ajutorul periuței.
  7. Coaceți timp de 25 min sau până s-au rumenit bine și au devenit crocanți.
  8. Serviți calzi cu felii de lămâie. Înainte de consum stropiți cu suc de lămâie.
Note Dacă nu aveți periuță de patiserie, puteți stropi puțin ulei pe hârtie apoi să-l întindeți cu niște peștișori sau cu mâna. Deasupra la fel stopiți pe acoluri cu ulei. 3.2.1311
 


Sursa
2014-09-02 06:00:44



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

09:21:08CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:48:35Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:59POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:38:58BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:37:41Foame seacă în semn de protest —» Curaj.TV | Media alternativă
14:41:42Maria Pilchin în dialog cu cititorii —» BiblioCity
13:05:58Meet Studio: Your New Favorite Way to Develop WordPress Locally —» Ileana Pîrgaru
19:37:25Duel live între Bobu şi Brega —» Curaj.TV | Media alternativă
19:20:57Un copac uscat s-a prăbuşit pe trotuar în Drumul Taberei —» Curaj.TV | Media alternativă
19:19:44WordPress Block Patterns Give You Superpowers —» Ileana Pîrgaru
19:05:10Poliţia mă amendează la policlinică pentru că am vrut dreptate —» Curaj.TV | Media alternativă
15:33:24La cel de-al doilea tronson al Bulevardului Castanilor din Ploiești mai mult se stă decât se muncește —» Curaj.TV | Media alternativă
04:59:54APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:43:05MĂRTURISIRI, CONFLUENȚE —» Leo Butnaru
21:44:46„Cămara Fest” un eveniment cu tradiție în Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
12:28:37Adevărul despre băutura moldovenilor de Paști —» Fine Wine
07:55:54Uniţi pentru Moldova Europeană (Live informativ) —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:33,,În lumea poveştilor lui Ion Creanga” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:18:2914 februarie 2024 - ,,Grigore Vieru poetul celor mici și mari” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:15:59Dosar „Martie negru 1990”. Reînființarea Securității sub numele SRI | Viva Historia —» Curaj.TV | Media alternativă
10:52:35UMBRA —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:55:52Poliția locală oprește mașina unde vrea, că nu stă mult ;) —» Curaj.TV | Media alternativă
09:32:28Jocuri de cuvinte cu Ilinca la 5 ani #perleleIlincăi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
04:33:25Povești care inspiră – Iasmina Crețoi şi Nico G. —» Curaj.TV | Media alternativă
23:50:16UN BILET PENTRU TRANAI* —» Andrei LANGA. Blogul personal