Peștișori crocanți la bere
Gustările servite la bere sunt de multe ori nesănătoase. Chips-urile și snack-urile procesate nici nu vreau sa le pomenesc, sunt otravă pură. Alunele și nucile sunt bune însă sunt foarte calorice. Eu prefer peștișorii. Cei uscați sunt delicioși dar conțin cantități mari de sare și trebuie consumate cu moderație. Am gătit o rețetă de peștișori copți crocanți serviți cu lămâie, inspirată din tradiționalele tapas spaniole. Au ieșit incredibil de gustoși și sunt sigură că această rețetă o voi mai găti de foarte multe ori. Fetelor, doamnelor vă recomand să le faceți pentru barbații voștri, mai ales când au un meci sau își invită prietenii. Vor fi în al nouălea cer.
Peștișori crocanți la bere Print Pregatire 5 mins Timp de gătit 25 mins Timp total 30 mins Autor: Bucataresele.md Porţii: 6 Ingrediente
- 500 g peștișori mici dezghețați, eu am folosit pietrosel (sand smelt)
- 50 g făină
- ½ linguriță de ardei roșu iute
- ½ linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru
- ulei
- lămâie pentru servit
- Preîncălziți cuptorul la 200 C.
- Scurgeți bine peștișorii dezghețati și stergeți-i cu un prosop de bucătărie, astfel ca suprafața să le fie uscată.
- Amestecați făina cu ardeiul iute, usturoiul granulat, sarea și piperul într-un vas mare.
- Adăugați peștele în vas și amestecați bine ca să fie acoperit cu făina condimentată.
- Tapetați tava cu hârtie de copt. Folisind o perie pentru patiserie, ungeți ușor hârtia cu puțin ulei ca să nu se lipească peștișorii.
- Aranjați peștișorii pe hârtie într-un strat, apoi ungeți-i puțin cu ulei cu ajutorul periuței.
- Coaceți timp de 25 min sau până s-au rumenit bine și au devenit crocanți.
- Serviți calzi cu felii de lămâie. Înainte de consum stropiți cu suc de lămâie.
Sursa
2014-09-02 06:00:44