290043 cazuri COVID-19 în Moldova
283330 – cazuri active
– cazuri vindecate
6713 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 28 septembrie 2021 ora 10:21


 Elena Robu

 Elena Robu Elena Robu


blog de atitudine
RSS posts

Personale


Comenteaza

Tânăr arestat după ce a aruncat cu un ou în președintele Franței


Un tânăr a fost arestat luni după ce a aruncat cu un ou în președintele Franței, fără ca acesta să se spargă însă. ”Dacă are să-mi spună ceva, să vină”, a spus Macron după incident. Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost luat din nou drept ţintă, luni, la Salonul Internaţional al Restauraţiei şi domeniului Hotelier […] Articolul Tânăr arestat după ce a aruncat cu un ou în președintele Franței apare prima dată în ER News.
Comisia pentru selectarea membrului CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele țării, a anunțat rezultatele concursului


Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, a adoptat astăzi Hotărârea privind rezultatele concursului. Membrii Comisiei au înaintat Președintelui Maia Sandu candidatura Svetlanei Balmuș pentru această funcție, transmite un comunicat de presă al Președinției. Svetlana Balmuș este avocată […] Articolul Comisia pentru selectarea membrului CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele țării, a anunțat rezultatele concursului apare prima dată în ER News.
Regulile de călătorie Covid din Marea Britanie provoacă indignare în întreaga lume. “Este rasism, discriminare, xenofobie”


Noile reguli de călătorie Covid impuse de Marea Britanie și refuzul de a recunoaște vaccinurile administrate în Africa, America Latină și Asia de Sud au stârnit indignare și nedumerire. Noile politici anunțate sunt considerate ilogice și discriminatorii. Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a spus, vinerea trecută, că noul sistem simplifică regulile pentru călătoriile internaționale. […] Articolul Regulile de călătorie Covid din Marea Britanie provoacă indignare în întreaga lume. “Este rasism, discriminare, xenofobie” apare prima dată în ER News.
Italia: Ce riscă angajații din Italia dacă nu prezintă certificatul verde obligatoriu la locul de muncă. Noi prevederi


În Italia certificatul verde devine obligatoriu începând cu 15 octombrie pentru 23 de milioane de angajați. Persoanele care nu pot prezenta un certificat verde nu vor fi plătiți chiar din prima zi de absență nejustificată a acestuia atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat. Pe de altă parte, autoritățile au renunțat la măsura […] Articolul Italia: Ce riscă angajații din Italia dacă nu prezintă certificatul verde obligatoriu la locul de muncă. Noi prevederi apare prima dată în ER News.
(Interviu) Violeta Gașițoi despre concursul pentru funcția de avocat al poporului: ”Nu s-a schimbat nimic, exact așa au fost concursurile, în toate timpurile, în toate guvernările”


Avocata Violeta Gașițoi, premiată de către ONU pentru excelența sa în apărarea drepturilor victimelor violenței, având mai multe cauze câștigate la CEDO prin care a restabilit drepturile fundamentale ale oamenilor care nu au putut obține dreptate în Moldova și care se află de câțiva ani în SUA și-a depus candidatura pentru funcția de Avocat al Poporului. […] Articolul (Interviu) Violeta Gașițoi despre concursul pentru funcția de avocat al poporului: ”Nu s-a schimbat nimic, exact așa au fost concursurile, în toate timpurile, în toate guvernările” apare prima dată în ER News.
Mesajul integral al Maiei Sandu la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU


New York, 22 septembrie 2021 Stimate domnule Președinte al Adunării Generale a Națiunilor Unite, Stimate domnule Secretar General al Națiunilor Unite, Distinse doamne, distinși domni, Acum câteva săptămâni, țara mea, Republica Moldova, a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare de la proclamarea Independenței sale. Vreau să folosesc această ocazie și să-mi felicit încă o dată concetățenii […] Articolul Mesajul integral al Maiei Sandu la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU apare prima dată în ER News.
De la 1 octombrie 2021, venitul lunar minim garantat va constitui 1 196 lei


De la 1 octombrie 2021, venitul lunar minim garantat va constitui 1196 lei, după ce astăzi cabinetul de miniștri a aprobat indexarea acestuia cu 3,86%. Venitul minim garantat se utilizează la stabilirea dreptului la ajutor social și/sau ajutor pentru perioada rece a anului a familiilor defavorizate. Prevederile se conțin în Regulamentul cu privire la modul […] Articolul De la 1 octombrie 2021, venitul lunar minim garantat va constitui 1 196 lei apare prima dată în ER News.
Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU. Despre ce au discutat


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat marți, la New York, cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, despre provocările cu care se confruntă țara și regiunea noastră. „I-am confirmat angajamentul Republicii Moldova de a sprijini efortul global de combatere a pandemiei Covid-19 și de reconstrucție post-pandemică, de reducere a efectelor schimbărilor climatice […] Articolul Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU. Despre ce au discutat apare prima dată în ER News.
Președintele Maia Sandu a discutat, la New York, cu Președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin


În prima zi a sesiunii Adunării Generale a ONU, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut planificate mai multe întrevederi bilaterale. Prima întrevedere a șefei statului a fost cu Președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin, cu care a discutat cum să avansăm colaborarea dintre țările noastre în domenii de interes comun. Oficialii au convenit asupra sporirii […] Articolul Președintele Maia Sandu a discutat, la New York, cu Președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin apare prima dată în ER News.
Banii confiscați în Marea Britanie de la Luca Filat vor fi utilizați pentru susținerea persoanelor cu dizabilități, anunță Guvernul


Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, au semnat un Memorandum de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit cu privire la returnarea fondurilor ilicite, confiscate de la Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, prin ordinul instanțelor din Regatul Unit. Documentul prevede returnarea sumei […] Articolul Banii confiscați în Marea Britanie de la Luca Filat vor fi utilizați pentru susținerea persoanelor cu dizabilități, anunță Guvernul apare prima dată în ER News.

Generat în 0.691 secunde.