Elena Robu

 Elena Robu Elena Robu


blog de atitudine
RSS posts

Personale


Comenteaza

Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța


Comunitatea românească din Franța a fost punctul principal de pe agenda vizitei de lucru pe care o delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), condusă de către secretarul de stat Gheorghe Cârciu, a efectuat-o în acest stat, la Tours. Agenda vizitei a debutat cu o întâlnire cu reprezentanții mediului asociativ românesc din Tours și […] Articolul Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța apare prima dată în ER News.
UE suspendă licența de emisie pentru posturi TV din Rusia: NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV și Pervyi Kanal


Ca răspuns la continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și la gravitatea escaladării actuale a atacurilor împotriva civililor și a infrastructurii civile, Consiliul Uniunii Europene a adoptat vineri, 16 decembrie, un al nouălea pachet de noi măsuri menite să intensifice presiunea asupra Rusiei și a guvernului acesteia. După alimente și foamete, Putin folosește […] Articolul UE suspendă licența de emisie pentru posturi TV din Rusia: NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV și Pervyi Kanal apare prima dată în ER News.
Maia Sandu anunță reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni din afara țării, dar și alte beneficii pentru diasporă


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că cetățenii moldoveni din diasporă vor putea beneficia de servicii consulare cu taxe reduse. „Vești bune pentru moldovenii din diasporă. Ieri Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege prin care sunt reduse taxele consulare pentru cetățenii noștri din afara țării. Din 1 ianuarie 2023, […] Articolul Maia Sandu anunță reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni din afara țării, dar și alte beneficii pentru diasporă apare prima dată în ER News.
Asociația Oriunde a implementat de curând un proiect de finanțare


Asociația Oriunde a implementat de curând un proiect de finanțare obținut prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru crearea site-ului www.oriunde.pro, anuarul afacerilor românești din Franța. În prezent peste 500 de firme sunt prezente pe site, de la medici, avocați și până la firme din construcții, comerț sau servicii. Pe viitor ne dorim ca toate […] Articolul Asociația Oriunde a implementat de curând un proiect de finanțare apare prima dată în ER News.
În R. Moldova, salariul minim pe țară va fi majorat până la 4000 de lei


Din 1 ianuarie 2023, salariul minim pe țară va fi majorat până la 4000 de lei pentru un program complet de lucru de 169 de ore, în medie, pe lună, conform unei hotărâri aprobate, astăzi, de Guvernul de la Chișinău. Cuantumul salariului minim a fost reexaminat de către Executiv după consultarea prealabilă a patronatelor şi […] Articolul În R. Moldova, salariul minim pe țară va fi majorat până la 4000 de lei apare prima dată în ER News.
UE va oferi peste 530 de milioane de euro pentru cooperare teritorială incluzând Ucraina și Moldova în perioada 2021-2027


Comisia Europeană a aprobat patru noi programe Interreg incluzând 10 state membre, Ucraina și Moldova, cu o finanțare din partea UE în cuantum de 533 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027, destinată consolidării cooperării transfrontaliere și transnaționale, stimulării tranziției verzi și sprijinirii asistenței medicale și educației. 77 de milioane de euro destinați cooperării transfrontaliere […] Articolul UE va oferi peste 530 de milioane de euro pentru cooperare teritorială incluzând Ucraina și Moldova în perioada 2021-2027 apare prima dată în ER News.
CSE a dispus revizuirea tarifelor pentru energie electrică


ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a prețurilor pentru furnizarea energiei electrice. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru […] Articolul CSE a dispus revizuirea tarifelor pentru energie electrică apare prima dată în ER News.
În R. Moldova, poliția a descoperit o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni


O patrulă a poliției de frontieră a descoperit o rachetă în apropierea orașului Briceni. Obiectul exploziv a fost descoperit după valul intensificat a bombardamentelor rusești de astăzi de pe teritoriu Ucrainei. În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni […] Articolul În R. Moldova, poliția a descoperit o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni apare prima dată în ER News.
Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră


Platforma CE CONSUM EU explică într-un articol, cum putem evita E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră. ”Întrebarea frecventă pe care o primesc de la cititorii noștri, de la consumatori, se referă la faptul cum să evităm E-urii, aditivii alimentari, alte substanțe chimice periculoase pentru sănătate, în era în care aceste substanțe […] Articolul Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră apare prima dată în ER News.
5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare


Comisia Europeană a actualizat, la 24 noiembrie, decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor. Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind […] Articolul 5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare apare prima dată în ER News.

Generat în 1.815 secunde.