8360 cazuri COVID-19 în Moldova
3433 – cazuri active
4622 – cazuri vindecate
305 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 1 iunie 2020 ora 17:32


 Moldova CreștinăGoogle Page Rank

 Moldova Creștină Moldova Creștină


Răspunsuri
RSS posts

Religie


Comenteaza

3 activități virtuale practice ce vor face din mintea ta un adevărat laborator
La 15 mai, în țara noastră a luat sfârșit starea de urgență. Inițial, autoritățile nu intenționau să o prelungească, însă, din cauza riscului sporit de infectare cu noul tip de coronavirus și a noului val neașteptat de inefctări, regulile de protecție rămân în vigoare, iar restricțiile urmează a fi impuse sau relaxate în continuare de […] Articolul 3 activități virtuale practice ce vor face din mintea ta un adevărat laborator apare prima dată în Moldova Creștină.
Planuri bune sau goană după vânt
În acest an, planurile noastre au fost cu totul schimbate de pandemia care afectează întreaga lume. La fel ca o telecomandă, Dumnezeu a pus pe pauză întreaga planetă și a adus corectări în planurile și prioritățile vieților noastre. Cineva a planificat cu multă meticulozitate o vacanță reușită, cineva a hotărât să se căsătorească și să […] Articolul Planuri bune sau goană după vânt apare prima dată în Moldova Creștină.
Indrăznește sfânt
Fiind în mijlocul unei furtuni pe mare, ucenicii Domnului Isus s-au speriat de moarte. Frica i-a paralizat total, și i-a lipsit practic de capacitatea de a mai lua decizii logice. Evident, atunci când ești în mijlocul unei furtuni și când viața îți este pusă în joc, indiscutabil frica pune stăpânire pe tine. Chiar dacă omenește […] Articolul Indrăznește sfânt apare prima dată în Moldova Creștină.
Cina Domnului (Sfânta Împărtăşanie) este o Judecată (1 Corinteni 11:27-32)
În articolele anterioare am văzut ce nu este şi ce este Cina Domnului sau Sfânta Împărtăşanie. Cina Domnului nu este un prilej de fală, nu este pentru laudă şi pentru ai face de ruşine pe cei ce nu au nimic, nu este un descântec, sau un medicament, ci este un act sfânt instituit de însuşi Domnul Isus Hristos ca […] Articolul Cina Domnului (Sfânta Împărtăşanie) este o Judecată (1 Corinteni 11:27-32) apare prima dată în Moldova Creștină.
Cât de des se celebrează Cina Domnului (Sfânta Împărtăşanie)?
Recent am primit această întrebare de la un vizitator al portalului www.moldovacrestina.net Întrebarea mea este dacă Cina Domnului se face de mai multe ori într-un an, când Biblia nu susţine (că trebuie făcută) decât Cina de Paşti. Și de ce ea nu se face când Biblia o cere și cum și ucenicii o făceau, adică la […] Articolul Cât de des se celebrează Cina Domnului (Sfânta Împărtăşanie)? apare prima dată în Moldova Creștină.
Semnificația învierii lui Isus Hristos | Lecție de studiu biblic
În ajunul sărbătorii Paștelor, vă punem la dispoziție o lecție de studiu biblic semnificația învierii lui Isus Hristos, bazată pe 1 Corinteni 15. Descărcați lecția în format PDF. Puteți să faceți această lecție cu prietenii voștri, familia, rudele sau cu biserica locală. Lecția este oferită de pastorul Bisericii “Buna Vestire”, Vasile Filat.     Articolul Semnificația învierii lui Isus Hristos | Lecție de studiu biblic apare prima dată în Moldova Creștină.
Ascultarea face mai mult decât orice | Editorial Radu Blendarencu
Nu cred că este cineva care să nu urmărească cu ingrijorare și strângere de inimă la tot ce se întâmplă în lume. Încercăm să ascultăm de autoritățile statului care ne îndeamnă să stăm acasă, dacă dorim ca această criză să treacă mai repede. Îmi aduc aminte cum, fiind copil, după orice traumă pe care o […] Articolul Ascultarea face mai mult decât orice | Editorial Radu Blendarencu apare prima dată în Moldova Creștină.
Cinstirea socrilor
Porunca a 5 din Decalog spune astfel: Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, pentruca să ți se lungească zilele în țara, pe care ți-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exod 20:12) În Noul Testament, în Epistola lui Pavel către Efeseni este scris: Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. „Să cinsteşti […] Articolul Cinstirea socrilor apare prima dată în Moldova Creștină.
Prețuiește fiecare moment
Frica paralizează gândurile. Tulburarea pătrunde cu pași mărunți până la ușa inimii celor mai curajoși și neînfricați. Oamenii au privirile pline de îngrijorare și nesiguranță ne înconjoară în fiecare zi. Fiecare dintre noi își făcea planuri cu privire la călătorii, studii, vizite, cumpărături, sărbători, investiții, construcții și multe alte dorințe pentru viitor. Privind în jur […] Articolul Prețuiește fiecare moment apare prima dată în Moldova Creștină.
Soluția este la noi | Editorial Radu Blendarencu
Vremurile în care trăim ne-au zguduit din temelie. Pandemia declanșată de noul coronavirus cu siguranță a făcut omenirea să se întrebe încotro mergem. Cel puțin așa mi-ar place. Această situație este o bună lecție și pentru mine. Am văzut încă o dată că nimeni și nimic nu poate sta împotriva puterii lui Dumnezeu, care este […] Articolul Soluția este la noi | Editorial Radu Blendarencu apare prima dată în Moldova Creștină.

Generat în 0.621 secunde.