Moldova Creștină

 Moldova Creștină Moldova Creștină


Răspunsuri
RSS posts

Religie


Comenteaza

Cuvintele compuse – când folosim cratima?
În articolele precedente, am vorbit despre cratimă în contextul omofonelor și a separării verbului la modul imperativ singular de pronumele personal, forma neaccentuată -ți. Astăzi vom analiza alte situații de utilizare a cratimei, și anume la separarea cuvintelor compuse.   1. MAI-MARELE Mai-marele – superior, adjectiv compus nesudat. Exemplu: „Cei ce stăteau lângă el i-au […] Articolul Cuvintele compuse – când folosim cratima? apare prima dată în Moldova Creștină.
REFUGIAȚII în UGANDA – cum supraviețuiesc o lună cu 4 kg de porumb, un săpun și …
Vă invit să vizităm pe oamenii care au fugit din Sudanul de Sud și acum locuiesc în condiții foarte grele în taberele din nordul Ugandei. În acest episod: 00:00:00 – Introducerea 00:01:02 – 16 ore cu mașina spre orașul Moyo 00:02:49 – Cascada Murchison 00:04:11 – Viața în Uganda 00:05:34 – Sesiunile institutului desfășurate la […] Articolul REFUGIAȚII în UGANDA – cum supraviețuiesc o lună cu 4 kg de porumb, un săpun și … apare prima dată în Moldova Creștină.
CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima?
Cratima este semnul ortografic cu cele mai multe funcții. Printre cele mai des întâlnite sunt: pronunțarea  într-o singură silabă a două părți de vorbire diferite, rostirea împreună a două cuvinte alăturate, despărțirea în silabe, scrierea împreună a unor cuvinte compuse. În articolele precedente, am adus exemple de perechi de omofone scrise legat și separat prin […] Articolul CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? apare prima dată în Moldova Creștină.
Poezie „Oameni ai credinței”
Mai citește-mi mamă o poveste Despre oameni curajoși ce prin credință Au primit în dar o moștenire Și-au primit-o prin făgăduință!!! La-nceput cum Dumnezeu vorbește Și tot ce vedem prinde la viață Povestește-mi despre-Adam și Eva Cum vorbea cu ei față în față! Biblia E plină de povețe, Oameni care au crezut în Dumnezeu Care […] Articolul Poezie „Oameni ai credinței” apare prima dată în Moldova Creștină.
10 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11
Porunca de a face ucenici este o poruncă importantă și trebuie luată în serios, mai ales că este dată de Însuși Domnul Isus. El nu a dat doar porunca, dar ne-a arătat exemplu și principii clare care pot fi aplicate de către creștinii din toate timpurile, inclusiv contemporani. În continuare, vom descoperi 10 principii de […] Articolul 10 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 apare prima dată în Moldova Creștină.
Să trăim prin credință!
Cel mai sigur ne simțim atunci când suntem stăpâni pe situație. Când cunoaștem din timp lucrurile care ne așteaptă, pe care le planificăm, dar și lucrurile care le anticipăm într-o anumită măsură. Credința însă, lasă acest lucru în Mâna lui Dumnezeu. Lucrurile spirituale nevăzute, lucrurile viitoare pe care nu le cunoaștem- sunt în stăpânirea lui […] Articolul Să trăim prin credință! apare prima dată în Moldova Creștină.
Este o cinste să te ferești de certuri
În limba greacă cuvântul pentru ceartă est ἔρις (eris). Acest cuvânt din greacă înseamnă ”ceartă, controversă, dispută, luptă, întrecere verbală”. Acest cuvânt întotdeauna este folosit cu o conotație rea. Certurile sunt la ordinea zilei. Nu prea atragem atenție la acest subiect, dar tot mai des văd cum oamenii sunt porniți spre ceartă. Cearta izvorăște din […] Articolul Este o cinste să te ferești de certuri apare prima dată în Moldova Creștină.
Fraze lungi – cum să urmărim gândul? 
Exprimarea corectă este cartea de vizită a unui om. Chiar dacă se spune că prima impresie constă în aspectul fizic, o vorbire corectă îți creează o imagine prezentabilă, îi va face pe cei din jurul tău să te asculte și, mai important, să aibă încredere în tine. Cei mai mari oratori au știut secretele vorbirii […] Articolul Fraze lungi – cum să urmărim gândul?  apare prima dată în Moldova Creștină.
ÎNSUMI sau ÎNSĂMI – cum este corect?
Pronumele și adjectivul pronominal de întărire Pronumele de întărire este o parte flexibilă de vorbire, care însoțește un substantiv sau un pronume și are rolul de a evidenția persoana la care se face referire. Pronumele de întărire se formează din pronumele vechi însu, însă, înși, înse, la care se adaugă formele neaccentuate ale pronumelui personal […] Articolul ÎNSUMI sau ÎNSĂMI – cum este corect? apare prima dată în Moldova Creștină.
De la ce vârstă poate copilul participa la Cina Domnului (Sfânta Împărtășanie)?
ÎNTREBARE: Am citit în Biblie și cred că am înțeles, însă am o situație în care sunt pusă în ceață. Este permis ca un copil mic să ia Cina Domnului? Sau ar exista anumite circumstanțe deosebite care ar face excepție de la regulă? 1. Cina Domnului a fost instituită de Domnul Isus Hristos ca și […] Articolul De la ce vârstă poate copilul participa la Cina Domnului (Sfânta Împărtășanie)? apare prima dată în Moldova Creștină.

Generat în 0.652 secunde.