195252 cazuri COVID-19 în Moldova
19811 – cazuri active
171330 – cazuri vindecate
4111 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 7 martie 2021 ora 21:25


 Moldova Creștină

 Moldova Creștină Moldova Creștină


Răspunsuri
RSS posts

Religie


Comenteaza

Copiii au nevoie de dragoste necondiționată şi limitări
Convenția cu privire la drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 20 noiembrie 1989, articolul 19 afirmă: „Statele părţi vor lua toate măsurile… în vederea protejării copilului împotriva oricăror forme de violenţă, vătămare sau abuz, fizic sau mental, de abandon sau neglijenţă, de rele tratamente sau de exploatare…”. Cum afectează aceasta […] Articolul Copiii au nevoie de dragoste necondiționată şi limitări apare prima dată în Moldova Creștină.
Respectă pe cei mai în vârstă
Tot mai des ajung să fiu martoră a diferitor forme de lipsă de respect, mai ales al tinerilor față de cei mai în vârstă. Pe stradă, în transporturile sau în instituțiile publice, acasă – aceste scene încep să fie la ordinea zilei. Mai mult, cei ce le fac sunt mândri de ei ”că i-au pus […] Articolul Respectă pe cei mai în vârstă apare prima dată în Moldova Creștină.
De ce lovim în familie?
Nu mai este un secret pentru nimeni că instituția familiei suferă în Republica Moldova. Familia a devenit o instituție vulnerabilă și tot mai ignorată de cei mai mulți. Deja vorbele bine cunoscutei Maica Teresa, că dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia vor rămâne ceva de domeniul trecutului îndepărtat. Dacă ne dorim […] Articolul De ce lovim în familie? apare prima dată în Moldova Creștină.
O Lumină pentru lume
Zilele acestea mi-am adus aminte de timpurile copilăriei mele când la tot satul se deconecta curentul electric și eram nevoiți să petrecem serile lungi foarte creativ. Dezghiocam popușoi, cântam împreună cu toată familia, jucam jocuri de cuvinte cu orașe și nume din Biblie și ne făceam lecțiile la lumina unei lumânări sau lampa de gaz, […] Articolul O Lumină pentru lume apare prima dată în Moldova Creștină.
Secretul unei societăți mai bune
Mereu ne plângem că avem o societate bolnavă. Și pe bună dreptate, pe zi ce trece gradul de degradare a omenirii atinge noi și noi culmi. Chiar dacă uitându-ne dintr-o parte vedem cum nelegiuirea propășește, și cu mult greu vedem raze de speranțe, există șanse că o societate poate fi mai bună și mai sănătoasă. […] Articolul Secretul unei societăți mai bune apare prima dată în Moldova Creștină.
De ce să aleg să fiu pedagog?
La înmormântarea mamei mele au venit peste o mie de oameni. Scuarul blocului împreună cu terenul de joacă era prea neîncăpător pentru toți cei care doreau să arate un ultim respect. Trecătorii se întrebau:”Oare cine a decedat?” Și astăzi, după 25 de ani de la plecarea ei în veșnicie, se apropie oameni ca sa-mi spună […] Articolul De ce să aleg să fiu pedagog? apare prima dată în Moldova Creștină.
Cine sunt prietenii tăi?
Gândindu-ne la colectivul unei clase de școală în care petreci cel puțin 4 ani din clasele primare și încă 5 în gimnaziu, atunci te aștepți că un grup de copii care se maturizează pe parcurs, să poată lega prietenii frumoase care să dureze o viață întreagă. Când am fost și eu pe băncile școlii, am […] Articolul Cine sunt prietenii tăi? apare prima dată în Moldova Creștină.
Implicarea creștinilor în politică
Una din întrebările frecvente cu care ne confruntăm, în special în perioade de criză sau de alegeri, este întrebarea dacă un creștin poate să se implice în politică sau nu? Înainte ca să răspundem la această întrebare ar trebui mai întâi să definim ce avem în vedere când ne referim la politică și apoi să […] Articolul Implicarea creștinilor în politică apare prima dată în Moldova Creștină.
Copii răzvrătiţi | Mia Oglice
În urma împuşcăturilor care au avut loc într-un liceu din statul Colorado, SUA, care s-au soldat cu 15 morţi (elevi şi profesori), s-a făcut un sondaj şi s-a ajuns la concluzia că în cel puţin cincisprezece alte şcoli au avut loc împuşcături care s-au sfârşit cu morţi şi răniţi, începând cu luna octombrie 1997. Toate […] Articolul Copii răzvrătiţi | Mia Oglice apare prima dată în Moldova Creștină.
Coșmarul din Caracui
Doi minori beți din raionul Hâncești au comis mai multe infracțiuni în noaptea de joi. Aceștia au jefuit o femeie din localitate, apoi au ucis un localnic în vârstă de 45 de ani, după care au mai comis alte 2 jafuri în sat. Potrivit poliției, cazurile au avut loc în satul Caracui. Minorii cu vârsta […] Articolul Coșmarul din Caracui apare prima dată în Moldova Creștină.

Generat în 1.924 secunde.