252604 cazuri COVID-19 în Moldova
3466 – cazuri active
243195 – cazuri vindecate
5943 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 9 mai 2021 ora 18:21


 Petale roz

 Petale roz Petale roz


Un blog despre lucruri pozitive și dezvoltare personală, despre viața de mamă și educația copiilor, despre călătorii și inspirație.
RSS posts

Lifestyle


Comenteaza

Lacul Como
Să explorezi harta locurilor turistice semnifică amplificarea nivelului de cunoștințe. Dar mai ales să pui în practică această teorie te încarci cu multă multă enerigie  pozitivă.De obicei luna lui Decembrie este dedicată pregătirilor de sărbători.  Mai puțin calatorește lumea.  Eu însă am profitat de o zi rece de iarnă și am ieșit la o promenadă pe malul lacului Como, situat in nordul Italiei la granița cu Elvetia. În această perioadă malul lacului este pustiu de obicei sezonul turistic se încheie în luna octombrie.  În schimb poți admira rațele și peștii imenși ce înnoată în voie, în apa de cristal. Lacul are o suprafață de 146 km 2 și o adîncime de 400 m. Lacul este înconjurat de munți de calcar pe care au fost construite vile și achiziționate de celebrități. Dar cel mai frumos mod de a vizita lacul Como este să urci în  trenul ce merge spre spre localitatea Varenna.Deci pentru anul 2016 adaugați în lista voastră de călătorii destinația lacul Como și ca să fiu mai convingătoare admirați pozele!!!Ps.: Recomadăm filmul - „Celălalt bărbat”, lacul Como are un rol aparte în aces film.
Italia și ce avem de învățat de la ea
Ca să cunoști cu adevărat cultura, tradițiile și valorile unui popor e important să preiei modul lor de viață. Am ales să împart sub același acoperiș cu o familie italiană pe o perioadă scurtă de timp. Din ceea ce voi relata în continuare este o experiență vazută din prisma ochilor mei care merită împartășită cu tine.Așa dar voi începe cu începutul și anume cum arată o dimineață perfectă în stil italian:Colazione este prima masă a zilei unde se servește o cafea și 3 biscuiți.Spuntini (ora 10) un mar sau iaurt.Pranzo - spaghetti cu ragu, un fruct și o cafea.Merenda (ora 16) un fruct.Cena (19) legume cu pește sau o felie de carne.Respectînd acest regim alimentar timp de 3 luni nu am observat cum am pierdut 6 kg.  Dar cel mai mult ce m-a uimit este faptul că în bucatarie există un cîntar și fiecare porție de mîncare este cîntărită. Mda...Urmatoarea valoare semnificativă este - familia. Familiile sunt unite. Cu toate că se întemeiază tîrziu dar cu efect. Femeile se iubesc pe ele însăși pe cind bărbații au treabă la bucătărie. O mama italiancă niciodata nu și-ar abandona familia pentru un cîștig mai decent. Wekeendul îl petrec sănătos, practicînd  sportul, călătoresc  și servesc cina in restaurant. Îsi petrec timpul calitativ fiind programați să trăiască cantitativ.
Begin
Cînd oamenii buni se adună, ei îcearcă să facă lucruri frumoase, deci asta încercăm și noi să facem. Două bune prietene, mame, femei visătoare încercăm să ne canalizăm energia spre un nou proiect. Fiindcă suntem pline de energie pozitivă pe care vrem să o transmitem și altora am hotărît să lucrăm îmreună la acest proiect/blog care se numește „Petale roz”.Vom scri despre lucruri pozitive și dezvoltare personală, despre viața de mamă și educația copiilor, despre călătorii și inspirație. Deci să fie într-un ceas bun.

Generat în 0.184 secunde.