Sunt MAMĂ!

 Sunt MAMĂ! Sunt MAMĂ!


Blog despre perioada maternitatii, copii, părinți și ocupații ale acestora
RSS posts

Personale


Comenteaza

„Călătoria Cilkăi” de Heather Morris
După „Tatuatorul de la Auschwitz”, aceasta ete o altă carte cutremurătoare, care nu m-a lăsat să dorm nopțile. Am învățat multe, am văzut filme, am citit cărți despre Gulagul sovietic, însă niciodată nu aș fi crezut că e posibil ca cineva să reziste și să trăiască atâția ani de chin.... The post „Călătoria Cilkăi” de Heather Morris appeared first on Sunt MAMĂ.
Activitate pentru copii: Transferă lichidul cu pipeta
Prima dată când i-am propus Liei o activitate cu pipeta, am folosit una mare, pe care să o poată mânui ușor. Pentru că s-a descurcat de minune, de această dată i-am dat una mai diferită. I-a fost mult mai dificil cu ea, însă tot s-a descurcat bine. Această activitate are... The post Activitate pentru copii: Transferă lichidul cu pipeta appeared first on Sunt MAMĂ.
„Audiență la un demon mut” de Savatie Baștovoi
Luna aceasta am citit doar o singură carte, dar ce carte… Mi-a plăcut foarte mult și tot amânam finalul, căci tare nu am vrut s-o termin. O carte fenomenală, dar m-am prins la ideea că eu spun așa despre toate cărțile lui Savatie Baștovoi. Fiecare în parte și toate la... The post „Audiență la un demon mut” de Savatie Baștovoi appeared first on Sunt MAMĂ.
Micile și marile bucurii ale lunii mai 2022
Luna mai a fost plină de evenimente frumoase. Pe lângă faptul că Stelian și Cecilia au terminat cu bine anul de învățământ, eu am început o nouă etapă. E ceva nou și neobișnuit pentru mine, însă sunt gata pentru orice provocare. Iată ce bucurii mari și mici am avut în... The post Micile și marile bucurii ale lunii mai 2022 appeared first on Sunt MAMĂ.
Două cărți despre TRISTEȚE, pe care să le citim cu copiii
Tristețea este o emoție absolut normală – asta trebuie să știe orice copil. Niciodată tristețea nu trebuie ignorată, ci acceptată și îmbrățișată. Recent, în casa noastră au ajuns două cărți noi, pe care copiii le-au îndrăgit de la prima lectură și care au fost un prilej bun de a discuta... The post Două cărți despre TRISTEȚE, pe care să le citim cu copiii appeared first on Sunt MAMĂ.
Cuvinte de încurajare, care fac minuni în relația cu copilul
Pentru noi, maturii, pot fi doar niște simple cuvinte. Pentru ei, copiii, acestea fac minuni și le dau aripi pentru a merge și mai departe cu încercările și descoperirile. Despre cuvintele de încurajare vorbesc. Acele cuvinte pe care ar trebui să le rostim atunci când vedem că micuții au făcut... The post Cuvinte de încurajare, care fac minuni în relația cu copilul appeared first on Sunt MAMĂ.
Activitate pentru copii: Potrivește formele!
Deși pare o activitate foarte simplă, aceasta solicită destul de mult copilul, care trebuie să: Pună fiecare piesă la locul său, în dependență de formă și culoare Numească culorile (dacă le cunoaște) Numească figurile (pentru o vârstă mai mare, când le recunoaște deja) Materiale necesare: Două bucăți de carton de... The post Activitate pentru copii: Potrivește formele! appeared first on Sunt MAMĂ.
Lăsați copiii să se murdărească!
Nu e despre neglijență, e despre descoperire. Nu e despre mai puțină grijă, e despre noi experiențe. Nu e despre ignoranță, e despre bucurie. Nu e despre iresponsabilitate, e despre dragoste. Nu e despre nepăsare, e despre cunoaștere! Hainele se spală, mâinile la fel, însă experiențele obținute în urma jocurilor... The post Lăsați copiii să se murdărească! appeared first on Sunt MAMĂ.
Activitate pentru copii: „Melc, melc, codobelc”
În ultima perioadă, Lia a început să iubească melcii și să-i caute pe afară, când ieșim la plimbare. Din acest motiv, m-am gândit să-i organizez o activitate cu melc, pe care a îndrăgit-o imediat. Am avut nevoie de: O cutie Un desen cu melc, pe care l-am lipit pe cutie... The post Activitate pentru copii: „Melc, melc, codobelc” appeared first on Sunt MAMĂ.
„Contesa din Toscana” de Dinah Jefferies
Nu am citit de mult timp o carte despre război și am găsit-o potrivită pentru această perioadă. La „Contesa din Toscana” mi-a atras atenția nu titlul, ci autoarea, căci citisem și „Fiica negustorului de mătase”, care mi-a plăcut foarte mult și mă gândeam că aceasta va fi la fel. Nu... The post „Contesa din Toscana” de Dinah Jefferies appeared first on Sunt MAMĂ.

Generat în 3.957 secunde.