252604 cazuri COVID-19 în Moldova
3466 – cazuri active
243195 – cazuri vindecate
5943 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 9 mai 2021 ora 18:21


 Sunt MAMĂ!

 Sunt MAMĂ! Sunt MAMĂ!


Blog despre perioada maternitatii, copii, părinți și ocupații ale acestora
RSS posts

Personale


Comenteaza

Când și cum curățăm corect năsucul bebelușilor și al copiilor mici
Fiind conștientă de importanța igienei nazale, atunci când mi-am pregătit bagajul pentru maternitate, am pus în geantă și câteva doze de ser fiziologic, pe care le-am folosit la spălarea ochișorilor și a năsucului bebelușei mele. Venind acasă, am încetat să le mai folosesc, dar pentru că micuța avea adesea mucușori... The post Când și cum curățăm corect năsucul bebelușilor și al copiilor mici appeared first on Sunt MAMĂ.
11/50 (2021): „Înveșmântează-mă în toamnă” de Elena Zaițev
Nu am mai citit poezie de câțiva ani buni, iar această carte a Elenei Zaițev a fost ca un balsam pe suflet. Cu fiecare poezie citită am simțit un val de emoții de nedescris. Le-am citit și copiilor, și bebelușei mele; am citit înainte de somn, am citit dimineața sau... The post 11/50 (2021): „Înveșmântează-mă în toamnă” de Elena Zaițev appeared first on Sunt MAMĂ.
10/50 (2021): „Târfa” de Cristina Costov
„Dacă vrei o schimbare, luptă, fă primii pași și nu te conforma cu situația creată. Ocaziile și oportunitățile apar. Trebuie doar să deschizi larg ochii, să le accepți și să pornești la drum. Nimeni nu o va face în locul tău, nimeni nu va acționa pentru a te schimba. Trebuie... The post 10/50 (2021): „Târfa” de Cristina Costov appeared first on Sunt MAMĂ.
Lucruri pe care le recomand pentru primele luni cu bebe și care mi-au făcut viața mai ușoară
Mă simt o norocoasă să trăiesc în această perioadă, când am la îndemână atât de multe lucruri care îmi fac viața de mamă mult mai ușoară. Și nu exagerez deloc când spun asta. Bunica, mama, nu au fost atât de norocoase. Deși nu au dus-o rău, nu s-au putut bucura... The post Lucruri pe care le recomand pentru primele luni cu bebe și care mi-au făcut viața mai ușoară appeared first on Sunt MAMĂ.
Mănânci usturoi și alăptezi? Păi, nu se poate!
Pentru mine usturoiul este unul dintre alimentele preferate. Îl mănânc cu orice, în afară de alimentele dulci. L-am consumat pe toată perioada sarcinii și, atunci când am născut, nu aveam răbdare să ajung acasă și să mănânc un pic de usturoi. Sau măcar să-l miros. Am tot auzit și eu... The post Mănânci usturoi și alăptezi? Păi, nu se poate! appeared first on Sunt MAMĂ.
Copilul tău are strabism! Mergi la medic!
Având experiența primilor doi copii, care se confruntă cu probleme de vedere, nu pot rămâne indiferentă nici la starea de sănătate a Liei, în ceea ce privește ochișorii. Încă de la naștere monitorizez și sunt foarte atentă la orice detaliu. Până acum nu am observat nimic ce m-ar pune în... The post Copilul tău are strabism! Mergi la medic! appeared first on Sunt MAMĂ.
9/50 (2021): „Cei care merită să moară” de Peter Swanson
Cartea aceasta mi-a ales-o soțul. L-am rugat să meargă până la bibliotecă și să-mi împrumute ceva de citit, iar el a venit cu aceasta. Spune că l-a intrigat titlul și, recunosc, am fost și eu foarte interesată de ceea ce se află între coperțile ei. Am găsit un roman fascinant,... The post 9/50 (2021): „Cei care merită să moară” de Peter Swanson appeared first on Sunt MAMĂ.
Micile și marile bucurii ale lunii martie 2021
Martie a fost o lună extraordinară! Pe lângă faptul că am fost în sat, la părinți (nu am fost la ei de la Crăciun), am mai și petrecut mult timp în familie. La 8 martie am primit un cadou tare frumos, de care am rămas surprinsă, dar și am început... The post Micile și marile bucurii ale lunii martie 2021 appeared first on Sunt MAMĂ.
Și băieții plâng. Nu doar câteodată!
„Nu plânge, că nu ești muiere!”, „Plângi ca o fetiță” sau „Bărbații adevărați nu plâng!” sunt fraze pe care băieții noștri le aud tot mai des. Dar oare chiar așa este? Oare chiar bărbații nu trebuie să plângă? De unde vine oare această convingere? Orice om are nevoie uneori să... The post Și băieții plâng. Nu doar câteodată! appeared first on Sunt MAMĂ.
8/50 (2021): „Călătoria către sine. Memoriile unui psihiatru” de Irvin D. Yalom
După cartea „Educație siberiană” de Nicolai Lilin, „Călătoria către sine” de Irvin D. Yalom este cartea de memorii/biografie care îmi place cel mai mult dintre toate cele citite până acum. M-a captivat de la primele pagini și, deși nu am mai citit nimic scris de acest autor, la cât de... The post 8/50 (2021): „Călătoria către sine. Memoriile unui psihiatru” de Irvin D. Yalom appeared first on Sunt MAMĂ.

Generat în 4.281 secunde.