Sunt MAMĂ!

 Sunt MAMĂ! Sunt MAMĂ!


Blog despre perioada maternitatii, copii, părinți și ocupații ale acestora
RSS posts

Personale


Comenteaza

Citit în ianuarie: „Crima lordului Arthur Savile” de Oscar Wilde
Prima carte a acestui autor citită de mine. O carte care m-a întristat, dar care mi-a făcut cunoștință cu felul de a scrie al lui Oscar Wilde. O carte care m-a bucurat datorită descrierilor frumoase a personajelor, dar care mi-a dus gândurile în toate părțile. O carte care se citește... The post Citit în ianuarie: „Crima lordului Arthur Savile” de Oscar Wilde appeared first on Sunt MAMĂ.
Azi o sărbătorim pe Sfânta Xenia, Cea care ajută la căsătorie și găsirea unui loc de muncă
Sfânta Xenia a trăit în secolul al XVIII-lea, dar este cunoscut relativ puţin despre ea sau familia sa. Şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii ei în Petersburg, în timpul domniei împărăteselor Elizabeta şi Ecaterina a II-a. Xenia Grigorievna Petrova a fost soţia unui ofiţer de armată, Andrei Fedeorovici... The post Azi o sărbătorim pe Sfânta Xenia, Cea care ajută la căsătorie și găsirea unui loc de muncă appeared first on Sunt MAMĂ.
De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada
Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să mergem la magazin, să luăm produsele de pe rafturi și să le punem în coș fără a verifica termenul de valabilitate și componența.  Avem încredere în producători și în calitatea mărfii ce-o procurăm.  Dar! Nu tot ce ajunge în frigider și pe masa noastră... The post De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada appeared first on Sunt MAMĂ.
Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski
Unul dintre scopurile mele în materie de lectură pentru anul 2023 este să citesc din opera lui Dostoievski. Am început cu „Oameni sărmani”, o carte pe care mai întâi am audiat-o, apoi am citit-o în format fizic. O carte care mi-a adus atâta pace și bucurie… „Oameni sărmani” include o... The post Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski appeared first on Sunt MAMĂ.
”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist
Există nopți în care nu vrei să adormi, căci ai avut o zi atât de productivă, încât emoțiile te copleșesc și Moș Ene nu vrea să vină pe la gene. Dar există dimineți în care nu vrei să te trezești, te simți obosită, deși ai dormit toată noaptea și nu... The post ”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist appeared first on Sunt MAMĂ.
De ce copiii mei au hainele murdare?
Indiferent că mergem la terenul de joacă, la biserică sau în ospeție, copiii noștri nu se întorc niciodată acasă cu hainele curate. Îmbrăcați în haine noi sau mai vechi, ei întotdeauna cad în genunchi, se târăsc pe jos, se culcă în țărână sau pietricele, se dau pe burtă pe tobogan.... The post De ce copiii mei au hainele murdare? appeared first on Sunt MAMĂ.
De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi
Cei care mă cunosc mai bine știu că eu sunt omul planurilor. Îmi place să îmi fac planuri, liste și să le urmez cu strictețe.  Așa sunt mult mai organizată, știu cu exactitate ce am de făcut într-o anumită zi și astfel, îmi fac timp și pentru mine, pentru plăcerile... The post De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi appeared first on Sunt MAMĂ.
Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris
Atunci când îți dorești o carte relaxantă, dar din care să înveți lucruri utile, alege „Iannis cel nebun pentru Hristos”! Nu, nu spune povestea unui om nebun. Cartea ne relatează viața unui om obișnuit, care trăia într-o garsonieră simplă din Athena, Grecia, care avea un job, care mergea regulat la... The post Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris appeared first on Sunt MAMĂ.
Azi este sărbătorită Sfânta Muceniță Tatiana – ocrotitoarea studenților
Sfânta Muceniță Tatiana a fost o diaconiță din Biserica Romei din secolul al III-lea care a trăit în timpul domniei împăratului Alexandru Sever (222-235). Prăznuirea ei se face pe 25 ianuarie. Tatiana s-a născut la Roma într-o familie nobilă. Tatăl său era funcționar în administrația imperială, creștin în ascuns și... The post Azi este sărbătorită Sfânta Muceniță Tatiana – ocrotitoarea studenților appeared first on Sunt MAMĂ.
34 de ani. 34 de lecții
34 de ani. 34 de lecții. Multe? Puține? Viața va arăta… Am învățat: 1.Să fiu2.Să scriu3.Să merg4.Să urc5.Să mă plec6.Să mă aplec7.Să plec. Să revin8.Să mă ridic9.Să văd. Să revăd10.Să accept. Să mă accept11.Să cresc. Să-i cresc12.Să tac13.Să ascult. Să mă ascult14.Să nu mă simt vinovată15.Să vorbesc. Să îmi vorbesc16.Să... The post 34 de ani. 34 de lecții appeared first on Sunt MAMĂ.

Generat în 2.276 secunde.