Marchitan

 Marchitan Marchitan


Este un blog propriu in care voi posta multe lucruri interesante legate de orice domeniu...
RSS posts

Divertisment


Comenteaza

Victor Ponta și-a recunoscut înfrângerea!
Victor Ponta și-a recunoscut înfrângerea! Este degraba sa recunoasca asta, dar daca asta simte, atunci asa ar trebui sa fie.
Moldovenii traiesc bine si cite 1600 de oameni intr-un mic apartament...
Într-un apartament din Iași „locuiesc” 1.600 de moldoveni

Foto: captura imagini video digi24.ro Într-un apartament din Iași, de 74 de metri pătrați, „locuiesc” 1.600 de oameni. Sunt cetăţeni din Republica Moldova care au avut nevoie să demonstreze că au domiciliu în România pentru a obţine cetăţenia română, relatează digi24.ro, preluat de UNIMEDIA. Locatarii din bloc spun că nu i-au întâlnit pe numeroşii lor vecini iar în apartament stau, cu chirie, doar o mamă și fiul ei. Tatăl chiriaşei spune că proprietarul locuinţei este un cetăţean din Republica Moldova. Situaţia nu este singulară în judeţul Iaşi. În ultimii ani, în trei localităţii din judeţ s-au descoperit sute de oameni care aveau domiciliul la aceleaşi adrese. De fiecare dată a fost vorba despre cetăţeni din Republica Moldova. „Este o situaţie cunoscută, cea din municipiul Iaşi, cu un apartament cu atât de mulţi cetăţeni înregistraţi ca adresă acolo. Mai am situaţii în judeţ. Mai sunt câteva comune pe marginea Prutului care înregistrează situaţii similare”, a spus Dan Cârlan, prefectul județului Iași. Cei care solicită cetăţenia română trebuie să facă dovada că au domiciliul în ţară. Aşa explică autorităţile apariţia a sute sau chiar mii de locatari într-o singură locuinţă. Poliţia s-a autosesizat în cazul celor 1.600 de oameni din apartamentul din Iaşi, însă legea nu prevede un număr maxim de persoane care pot fi luate în spaţiu de un proprietar, atâta timp cât toate acestea sunt înregistrate la Evidenţa Populaţiei.
În Moldova se fac liste cu alegătorii care votează cu Victor Ponta pentru a fi transportați gratuit la secțiile de votare.
Hotnews: În Moldova se fac liste cu alegătorii care votează cu Victor Ponta pentru a fi transportați gratuit la secțiile de votare

O ziaristă din Strășeni a postat pe contul ei de Facebook o fotografie in care alegatorii din Republica Moldova sunt indemnati sa voteze cu Victor Ponta si sunt informati ca li se pune la dispozitie transportul pana la sectie tur-retur, gratuit, scrie hotnews.ro. „Ma opresc sa fac aceasta poza. Wow, Victor Ponta in Straseni! Uite-l, zambeste pe strada mea, vorbeste cu cetatenii romani rataciti pe aceste meleaguri. Nu reusesc sa-l incadrez gospodareste, ca iese o vanzatoare dintr-un magazin -femeie de treaba, de altfel, o cunosc, dar nu ma recunoaste ea pe mine - si ma invita inauntru. 'Nu-i face poze, mai bine intra sa-ti spun ceva. Ai cetatenie? Vino sa te pun pe lista, te duce autocarul pana la Calarasi, ai transportu' gratuit! Vino sa fii prima!' Pfiuu! Deci a ajuns autocaru' si in Moldova mea! O fi unul din alea 'scolare', trimise de PSD in Chisinau la inceputul lui octombrie. Nu, multumesc, Victore, dar eu ma duc si pe jos la vot, daca trebuie”, explica ziarista, pe Facebook.Iata ce scrie pe afis:"Stimati cetateniDaca detineti cetatenia romana, va invitam pe data de 16.11.2014 sa participati la scrutinul 2 pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru al (sic!, n.r.) sustine pe candidatul Victor Ponta.Va fi organizat transportul tur retur la sectia de votare CalarasPentru informatii si alcatuirea listei va rog sa va adresati la vanzatoarea magazinului de rechizite (...)".
Pentru cei ce cred ca Moldova este Romania.
Moldova în Antichitate:

Moldova în perioada popoarelor migratoare şi a civilizaţiei rurale Dridu.

Primele cnezate şi voievodate, vasale ale Ungariei şi Galiţiei.

Voievodatul Moldovei la întemeierea sa, în 1359.

Voievodatul Moldovei sub Ştefan cel Mare.

Voievodatul Moldovei, vasal al Imperiului Otoman.

Moldova împărţită, cu partea de nord-vest devenită kronlandul austriac Bucovina în 1775 şi cu partea de răsărit devenită gubernia rusească Basarabia în 1812.

Moldova cu judeţele Cahul, Bolgrad şi Chilia, în 1856.

Moldova jumătate românească, jumătate rusească.

Moldova reîntregită în cadrul României mari, conform votului Sfatului Ţării şi Consiliului Bucovinei în 1918, cu sprijinul preşedintelui Wilson.

Moldova din nou împărţită conform Pactului Hitler-Stalin, în 1940.

Moldova astăzi, jumătate românească şi europeană, jumătate post-sovietică.

Am cautat si nu am gasit nici o harta unde sa demonstreze ca teritoriul Republicii Moldova a fost Romania, insa harti care sa demonstreze ca Romania a fost Moldova sunt multe, sunt cele prezentate mai sus in acest articol.
PayPal accesibil și în Moldova


Potrivit unui comunicat de presă, serviciul de plăți PayPal va fi accesibil, începînd cu 17 iunie, în alte 10 țări, printre care este și Moldova. Astfel, de astăzi serviciul va fi disponibil pentru utilizatorii de Internet din Belarus, Camerun, Coasta de Fildeș, Macedonia, Moldova, Monaco, Muntenegru, Nigeria, Paraguay și Zimbabwe. Potrivit Reuters, circa 80 de milioane de utilizatori de Internet din cinci țări europene, patru țări africane și o țară sud-americană își vor putea crea conturi PayPal în această săptămînă. Moldova va face parte din grupul de țări “Europe II”, în care mai sunt incluse: Albania, Andorra, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Georgia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Elveția, Turcia și Ucraina. În tabelul de plăți PayPal, Republica Moldova, de asemenea, este menționată în categoria Europe II. Astfel, pentru Moldova ar putea fi perceput un comision de 1% pentru transferurile efectuate prin intermediul PayPal. Sursa: http://itmoldova.com/
Una din cele mai mari companii aeriane low-cost anunță lansarea cursei Chişinău - Milano
Una din cele mai mari companii aeriane low-cost anunță lansarea cursei Chişinău - Milano

foto simbolFoto: ro.wikipedia.org  Wizz Air, una dintre cele mai mare companii aeriane low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat astăzi despre lansarea cursei Chişinău - Milano Bergamo, care va fi operată începând cu 2 noiembrie 2014. Iniţial, la această cursă vor fi efectuate zboruri de două ori pe săptămână. Biletele sunt deja puse în vânzare și încep de la 39,99 euro, scrie Agora. Milano Bergamo este deja a treia cursă din Moldova. În prezent, compania operează câte două zboruri pe săptămână din Chişinău spre Roma Ciampino şi Veneţia Treviso. Wizz Air consideră că noul serviciu va stimula piaţa locurilor de muncă din domeniul aviaţiei şi turismului al Republicii Moldova. „Wizz Air a început să opereze zboruri din capitala Moldovei doar cu nouă luni în urmă şi deja a reuşit să deservească 45,000 pasageri în cadrul zborurilor către Roma şi Veneţia. Acest lucru confirmă faptul că transportul aerian low-cost dintre Republica Moldova şi Italia este bine primit de către publicul călător, care include turiştii, călătoriile de afaceri şi diaspora din Moldova. Cu preţuri care încep de la €39.99, sperăm că această cursă va avea acelaşi succes ca şi cele către Roma şi Veneţia. De asemenea, sperăm că acest nou serviciu va contribui la consolidarea relaţiilor de afaceri şi a turismului dintre Moldova şi Italia”, a declarat reprezentantul Wizz Air, Daniel Carvalho. Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, potrivit Innovata. Wizz Air are 52 de aeronave Airbus A320 şi oferă peste 300 de curse din 18 locaţii, interconectând 96 destinaţii din 35 de ţări. Acuma putem sa ne permitem o mica excursie in Italia.
Cine a inventat internetul ?


Cine a inventat internetul şi care a fost primul site web din lume?Inventatorul internetului: Tim Berners-LeePrimul site web din lume: http://info.cern.chFizicianul Tim Berners-Lee, care lucra pentru laboratoarele CERN, din Elveţia, Geneva, a inventat în 1989 conceptul de internet (world wide web), pentru a permite fizicienilor din universităţile şi institutele de cercetare din jurul lumii să împartă în mod eficient informaţii.El a preluat ideea de hipertext (text ce conţine şi hiperlinkuri, "a href") şi a creat un sistem de documente de tip hipertext legate între ele cu ajutorul linkurilor conţinute, prin intermediul cărora se putea naviga de la un document la altul, de la o adresă la alta...După 4 ani, la data de 30 aprilie 1993, CERN a publicat un document prin care tehnologia pe care se bazează internetul (world wide web) a devenit disponibilă în mod gratuit oricui voia să o folosească.Oricine putea să-şi instaleze software-ul necesar dezvoltării şi exploatării unui site web, împreună cu un browser de nivel entry level şi o librărie de coduri.Documentul: https://cds.cern.ch/record/1164399Gratuitatea şi utilitatea tehnologiei au transformat fenomenul de adopţie www într-o adevărată explozie, internetul ajungând azi la nivelul la care toată lumea îl accesează şi îl foloseşte.*Institutul de cercetare CERN - Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire / Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare - a fost înfiinţată în 1954 şi are în prezent 20 de state membre care susţin acest proiect, în afară de ţările membre ale Uniunii Europene.2400 de oameni din toată lumea sunt angajaţi la CERN, într-un efort complex de muncă de cercetare. Alţi 10000 de cercetători din întreaga lume, fizicieni, îşi fac munca de cercetare aici.Institutul CERN rulează multe proiecte foarte interesante, care adresează de exemplu problematica rulării şi depozitării de cantităţi uriaşe de date, generate chiar de proiectele de cercetare ale intitutului, inginerie aplicată, analiza radiaţiei cosmice, noţiuni avansate de fizică, dezvoltarea internetului, uriaşul complex de accelerare a particulelor până aproape de viteza luminii, despre care s-a tot vorbit în ultima vreme, etc.
YouTube. Stiati ca...
]1.02.12

…a fost infiintat in februarie 2005? Fondatorii sunt trei angajati PayPal : Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim. …a fost cumparat de Google in octombrie 2006? Compania a fost cumparata pentru suma de 1,65 milioane $.  …În noiembrie 2008 YouTube a incheiat o intelegere cu MGM, Lionsgate si CBS ce permite companiilor sa incarce filme intregi si show-uri pe site, plus alte reclame? …Succesul lui YouTube a afectat situl companiei Universal Tube & Rollform Equipment? Adresa acestuia era utube.com.  La inceputul lui noiembrie 2006, Universal Tube a initiat un proces federal impotriva lui YouTube, cerand ca domeniul youtube.com sa le fie transferat lor. In iulie 2008 adresa utube.com a fost schimbata cu utubeonline.com …in fiecare an, de 1 aprilie, Youtube pregateste farse vizitatorilor? In 2008, toate linkurile au fost redirectionate catre pagina cu  videoclipul melodiei Never Gonna Give You Up a luiRick Astley. In 2009, cand accesai un clip pe pagina principala, imaginea se intorcea cu susul in jos, in 2010 se schimbau culorile clipurilor, iar in 2011 site-ul si-a “celebrat” cea de-a “o suta anivesare” cu “butonul 1911″, culori sepia la videoclipuri si tonuri specifice inceputului secolului 20. …YouTube e interzis in China? …Marocul a taiat accesul la YT in 2008? …intre 2006 si 2007 si Tailanda a blocat accestul la YouTube, din cauza clipurilor video ofensatoare la adresa regelui Bhumibol Adulyadej? …YouTube a mai fost cenzurat si de Turcia, Iran, Pakistan si Libia, tot datorita unor conflicte cu caracter politic?
Retele de socializare din R.Moldova


Sallut.ComPeople.MDColegi.MDPrieteni.ComViataMea.MDNeamuri.MD
OnSpace
In scurt timp in R.Moldova va aparea un nou site de socializare, un site un pic mai diferit de celelalte retele de socializare...Unde vom avea o comunicare mai usoara si ne vom putea distra alaturi de prietenii nostri. OnSpace.Net  "BETA" 
TMD Sa Reintors !


Astazi 29.10.2010 sa reintors cel mai mare tracker din moldova. www.torrentsmd.com
Torrents.MD revine!


Este oficial: În cursul zilei de astăzi Procuratura Generală va reîntoarce serverele Torrents.MD. Pe parcursul următoarelor zile site-ul va reveni în starea funcţională de adineaori. (update) 14:00 Serverele Torrents.MD au fost eliberate de Procuratura Generală (update) 21:00 După finalizarea unor formalităţi documentare, site-ul va fi disponibil în cursul zilei de mâine (update) 28.10.10 11:00 Se duc lucrări de reconectare, posibil să mai dureze o zi-două, mai multă informaţie în timp real pe contul de twitter – http://twitter.com/torrentsmd

Generat în 0.285 secunde.