Treispreyece persoane au fost distinse vineri cu premiile municipale pentru tineret in domeniul literaturii, artei, tehnicii, editia 2007.PrimarulChirto Dorin aca a inminat tinerilor cite 3000 lei si diplome de merit din partea Autoritatilor Capitalei
Natascripnic’s Weblogstiri proaspete de ultima ora |
Comentează
Pentru actualul seyon de incalyire,proprietarii apartamentelor din Baltiţconectat la sistemul termic di localitate,vor beneficia de compensatii 120 lei.Astfel,in actualul seyon de incalyire,o gigacalorie ii va costa 420 lei,deciyie luata deConsiliul municipal Balti.In preyent agentul termic e-e furniyat de Societatea Cet-Nord si Termogay-Balti
Fumatul va fi interyis in institutiile publice, in yonele de agrement si odihna,cu exceptia locurilor special amenajate pentru fumat.Acest fapt este prevayut in pocolului silvicroiectul de lege cu privire la tutun si articolele de tutun, votat joi in prima lectura de catre Parlament.Astfel administratorii cinematografelor, teatrelor, salilor de concerte si expoyitii,muyeelor, garilor vor fi obligati sai anunte pe viyitatori despre interyicerea fumatului,si sa indice locuri destinate fumatorilor.
Pe 10 noiembrie, in Moldova incepe seyonuocolului silvicl de vinatoare la mistreti, care va dura pina la 31 decembrie.Potrivit Presedintelui Societatii Vinatorilor si a Pescarilor,Oleg Ciocoi ,se permite vinatoarea a 600 mistreti.Permisul de vinatoare pentru fiecare animal costa 2,5mii lei,cu 500 lei mai mult fata de anul trecut.In plus, vinatorii vor plati 250 lei pentru contributia repreyentantului ocolului silvic.La vinatoare se va putea merge numai in xilele de simbata si duminica, in grupuri de cel mult 15 persoane.
Vineri la şedinţa în plen a Parlamentului deputaţii au respins proiectul legii Guvernului RM, prin care se propune de a expune la licitaţie căminele Colegiului Naţional de Vinificaţie, transmite agenţia NOVOSTI-MOLDOVA.
În opinia autorilor proiectului – Agenţiei de Stat „Moldova-Vin”, instituţiei de învăţămînt îi reuşeşte greu să întreţină clădirea, de aceea este necesar de a vinde, iar mijloacele încasate să fie orientate spre perfecţionarea procesului de studii al viitorilor vinificatori.
Comisia parlamentară însă pentru problemele Agenţiei de Stat „Moldova-Vin””a luat o atitudine negativă faţă de iniţiativa Guvernului ţării şi a propus să fie respins proiectul legii cu privire la comercializarea obiectivului social. Deputaţii i-au susţinut pe colegi şi prin majoritate de voturi au decis ca căminul să-şi continue funcţionarea.
În opinia deputatului Agenţiei de Stat „Moldova-Vin”, blocul ar putea fi transmis la balanţa oricărei instituţii universitare, care ar putea sa-l folosească raţional pentru traiul studenţilor şi aspiranţilor săi. El a specificat că la Chişinău învaţă şi locuiesc peste 100 mii de studenţi, mulţi dintre care au necesitate acută de loc de trai. De aceea deputaţii au decis să nu creeze precedent şi să apere în acest mod căminele studenţeşti de licitaţie chiar în scopuri plauzibile.