Cu 24 de ani în urmă, am cunoscut, într-un coridor de maternitate, o mică…fericire. Mică, pentru că ar fi încăput într-o cutie de sandale atunci când am văzut-o prima dată. Dormea frumos şi senin. În drum spre casă, a deschis ochii, care atunci mi s-au părut prea mari pentru un pici de câteva zile. Apoi au urmat multe alte zile în care eu o făceam pe mama.
Când o duceam la grădiniţă, o împopoţonam cu tot ce găseam, să fie mai frumoasă, să nu îngheţe, chiar dacă afară era vară vară . Aveam tot dreptul:). Când era vorba de cumpărături, nu „îi dădeam mamei voie să mi-o ia la Chişinău” de frică să nu o piardă.
La vreo 3-4 ani, avea deja profesie, învăţa copii din mahala limba engleză. Cu onorariu, bineînţeles. 50 de bănuţi lecţia, dacă mai ţin eu minte exact.
Tot pe la vreo 3-4 ani, se trezea, cu noaptea în cap, să dea mâncare la iepuri. Câteodată se auzeau şi bocănituri, la şapte dimineaţa, ea repara cuştile iepuraşilor, dacă ceva nu îi era pe plac. Mai avea grijă şi de nişte ieduţi neascultători.
Mai făcea şi pansamente la pui şi le dădea nume. Or, cum să ai în coteţ găini fără nume?:)
Uneori făcea parada modei cu tot felul de vechituri pe care le asorta ingenios.
În primele luni de şcoală, caietul era prea mic pentru ea, iar într-un rînd nu încăpeau decît 3 litere de M. Apoi ghiozdanul s-a dovedit a fi prea greu, iată de ce găsi de cuviinţă că acesta trebuia să fie adus acasă de colegele ei, nu de eaJ
Vara rătăcea cu bicicleta pe la „matcă” şi iaz. Şi acum tot rătăceşte, doar că bicicleta şi locaţiile s-au schimbat.
Astăzi e cea mai bună soră din lume care face cel mai bun ceaiJ. Sunt tare mândră şi bucuroasă c ă a crescut anume aşa şi parcă nu îmi vine să cred ca deja e atât de mare şi o aud „grăind la radiu” cum ar fi spus bunica.
La mulţi ani, PUSHU!