SECRETELE ÎNVINGĂTORILOR (XXVII).

Motto:   „Odată cu trecerea anilor, unii se transformă în monument, iar alţii în caricatură.”

Principiul nr. 27: Construieşte meticulos temelia succesului

Pentru a creşte bambusul este nevoie de îndemânarea de a gândi în perspectivă şi de încredere în succesul final. Ţăranul îngroapă ramuri tinere şi le acoperă cu un strat gros de pământ.

În fiecare dimineaţă, el udă ramurile, în pofida faptului că nu le vede. Distruge buruienile şi afânează solul. Şi face aceasta pe parcursul a patru ani. Patru ani el nu vede rezultatul muncii sale şi nu ştie dacă, în general, vor apărea. El nici nu ştie dacă mugurii sunt vii.

În final, la sfârşitul celui de-al patrulea an mlădiţele tinere ies la suprafaţă. Apoi, în decursul a nouăzeci de zile, cresc douăzeci de metri.

Mulţi oameni îşi schimbă profesia, deoarece sunt nemulţumiţi de locul de muncă. Nu-i aranjează salariul, posibilitatea carierei, monotonia. Unora nu le place că munca este neinteresantă şi nu le aduce nici o satisfacţie. Altora le lipseşte sentimentul că fac ceva util, că ar putea să înveţe ceva din această activitate, că va fi apreciat. Încet, încet toate aceste nemulţumiri se transformă într-o stare generală de insatisfacţie. Schimbând locul de muncă, oamenii speră să rezolve toate problemele imediat.

În realitate, la noul loc de muncă, nu numai că nu dispar problemele vechi, dar mai apar altele noi. Posibil că noul loc de muncă solicită noi aptitudini, activitate mai intensă, mai multă energie şi concentrare.

Termenul de adaptare

După un zbor cu avionul de douăsprzece ore, simţi oboseala şi ai nevoie de odihnă pentru a-ţi reveni, ca să te poţi orienta în noile condiţii. Multe lucruri ţi se par neordinare. E nevoie să te adaptezi la noul fus orar. Perioada de adaptare cere câteva zile. De ceva similar are nevoie şi persoana care a decis să-şi schimbe locul de muncă. Anume în acest răstimp mulţi lasă mâinile în jos şi cedează. Posibil că ei se dezic de şansa pe care le-o oferă viaţa.

De fiecare dată când începem un lucru nou, pentru a nu deveni jertfă a „perioadei de adaptare”, trebuie să învăţăm două lucruri importante:

1. Nu trebuie să te autolinişteşti cu aşteptări utopice. Trebuie să vezi lucrurile aşa cum sunt ele. Noua activitate nu este loterie, unde poţi câştiga din prima o grămadă de bani. Este nevoie de muncă asiduă, răbdare şi reţinere. De exemplu, propria afacere este o şansă fenomenală, însă este nevoie de efort.
2. Învingătorul trebuie să acorde atenţie nu  numai metodelor, care îl vor ajuta să devină bogat în scurt timp. La început, el trebuie să se familiarizeze cu secretele învingătorilor. De exemplu, el trebuie să ştie că în calea sa vor apărea neapărat insuccese. Cum pot fi ele depăşite?  Trebuie să înveţe fundamental secretele învingătorilor. Trebuie să crească ca personalitate, pentru a corespunde planurilor măreţe, pe care şi le trasează.

Cu cât mai măreţe sunt planurile, cu atât mai trainică  trebuie să fie temelia

Este destul de interesant să urmăreşti acţiunile care au loc pe un şantier, unde se construieşte un bloc cu multe etaje. Mult timp ai impresia că acolo nu se petrece nimic, cu excepţia faptului că mişună o mulţime de muncitori şi se aude zgomotul maşinilor mari de construcţie.

Apoi, ca din pământ, apare temelia clădirii. Mai mult decât atât, ai impresia că ea a apărut
într-o singură noapte. Foarte repede, pe acest schelet se vor suprapune pereţii şi geamurile. Apoi va apărea acoperişul şi va fi amenajat teritoriul. Într-o clipită, terenul pustiu al şantierului se transformă într-o clădire măreaţă.
Însă, această clipită este amăgitoare. În realitate, pentru aceasta este nevoie de luni de zile pentru proiectare şi lucrări de pregătire. La fel se întâmplă şi atunci când începi o activitate nouă.

Succesul de durată nu poate fi obţinut în câteva zile. Clădirea este construită din cărămizi. Succesul poate fi „construit” doar cu ajutorul muncii zilnice, în deplină concordanţă cu secretele învingătorilor. Anume astfel, pas cu pas, se construieşte temelia, pereţii, geamurile şi acoperişul succesului tău.

Nu poţi face acest lucru cu ajutorul unei baghete magice. Toate lucrurile măreţe din lume n-au fost construite într-o zi, o săptămână sau o lună. Dacă cineva a devenit bogat peste noapte, cauza este că a muncit asiduu până în acest moment. Multora le lipseşte răbdarea. Ei mizează nu pe victorii măreţe, ci pe câştiguri mărunte.

Rezultatele grandioase niciodată nu vin peste noapte. Dar dacă vei munci asiduu şi cu răbdare, punând cărămidă peste cărămidă, atunci într-o bună zi te vei trezi şi vei vedea că ai construit ceva, de care poţi fi mândru.

Răbdarea te ajută să rezişti termenului de adaptare

La începutul unei activităţi noi, avem tendinţa de a vedea totul în roz. Apoi ne trezim. Şeful nu este chiar atât de mărinimos ca la început, clienţii nu pot fi convinşi, colegii la fel au anumite slăbiciuni.  Este o perioadă normală, cu care se confruntă toţi, atunci când trec la un loc nou de muncă. Da, este posibil ca noul loc de muncă să nu fie chiar atât de bun, precum părea la început. Dar nu este nici cel mai rău. Adevărul este undeva la mijloc. Dacă vrei să ştii adevărul, nu trebuie să laşi mâinile în jos atunci când vezi totul doar în culori sumbre. Trebuie să ştii că ceea ce pare fără soluţie este departe de adevăr. Foarte mult depinde de atitudine.

Trei broscuţe au găsit o oală cu smântână . Fără a gândi prea mult, ele au sărit în ea şi s-au simţit ca în rai. Ele au înotat prin smântână şi au mâncat pe săturate. Dar atunci când au decis să plece, au constatat că pereţii sunt abrupţi şi netezi. Atunci când au înţeles că au nimerit într-o situaţie fără ieşire, două dintre ele au cedat şi s-au înecat.
A treia nu ştia ce înseamnă a renunţa. Ea continua să se bălăcească în smântână. Forţele au început s-o părăsească. Se părea că situaţia este disperată.

Însă broscuţa şi-a adunat ultimele forţe şi a început să se mişte şi mai intens. Aceste mişcări au făcut să apară un boţ de unt. Ea s-a urcat pe el şi a sărit din oală.

Încă un motiv pentru a nu renunţa: tot ce faci este pentru tine.

Indiferent de ce se întâmplă la locul tău de activitate, nu trebuie să renunţi, până când nu vei vedea avantajele. În ultimă instanţă, lucrezi nu de dragul muncii, ci pentru a creşte şi a te dezvolta. Oricum se va aranja cariera ta, vei acumula cunoştinţe şi deprinderi noi, care vor rămâne cu tine pentru toată viaţa.

Situaţiile de forţă majoră pot distruge tot ce ai construit. Clădirea ta se poate transforma într-o grămadă de gunoi. Dar nimeni niciodată nu-ţi va putea lua ceea ce ai învăţat.

Nu este important să ai un milion, ci să ştii cum îl poţi obţine. Dacă ai achiziţionat o asemenea aptitudine şi ştii să administrezi inteligent banii, atunci nu te paşte nici un pericol. Chir dacă vei pierde totul, în viitorul apropiat te aşteaptă un succes şi mai mare. Adevărata bogăţie se ascunde în noi.

Dacă ai fost indus în eroare, posibil că singur ai dorit acest lucru

Sfântul Petru l-a întrebat pe unul, care a ajuns pe lumea cealaltă, unde ar vrea să meargă: în rai sau în iad. Acesta a fost plăcut surprins de şansa de a alege şi a răspuns: „Înainte de a decide, aş vrea să văd şi una şi alta”.

La început, Sfântul Petru i-a arătat raiul. Acolo toţi munceau pe plantaţiile de viţă de vie şi cântau cântece vesele. Apoi au mers în iad, unde în acea zi se sărbătorea ceva. Toţi şedeau în jurul unei mese bogate şi se veseleau din tot sufletul. Eroul nostru a decis imediat să rămână în iad.
A doua zi a fost înlănţuit lângă un cuptor încins, unde trebuia să răscolească cărbunii toată ziua. El i-a scris o depeşă revoltătoare Sfântului Petru, la care a primit următorul răspuns: „ Ai nimerit, pur şi simplu, la o prezentare a companiei”.

Noul loc de muncă  nu este chiar atât de atractiv? Care-i cauza? Ai fost minţit sau singur ai dorit acest lucru? Posibil că nu ai vrut să schimbi nimic în interiorul tău şi nu eşti pregătit să plăteşti pentru succes? Nu există un răspuns univoc. Pur şi simplu, ţine minte că în termenul de adaptare n-ai dreptul să renunţi. Nu este vorba atât despre muncă, cât despre dezvoltarea personală.

Este nevoie de timp pentru a construi temelia, pe care se va înălţa viitorul tău. Şi trebuie să începi cu schimbarea modului tău de gândire. Trebuie să asimilezi secretele învingătorilor. A asimila nu înseamnă să păstrezi informaţia în minte. Trebuie să ajungi la situaţia când le utilizezi permanent şi niciodată nu le uiţi. Dacă ai reuşit să construieşti o asemenea temelie, atunci nimic nu te mai poate opri.

Pe învingători nu-i sperie termenul de adaptare. Ei sunt pregătiţi pentru aceasta şi au o atitudine echilibrată faţă de rezultatele primului an de activitate. În schimb, în ei trăieşte sentimentul unor schimbări fenomenale după primii zece ani. Ei ştiu că dacă vor fi capabili să treacă de termenul de adaptare, atunci recompensa nu se va lăsa aşteptată.

Bună dimineaţa!
Şi tu poţi fi un învingător!

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.


Sursa
2009-08-23 18:40:59



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

09:21:08CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:48:35Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:59POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:38:58BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:05:58Meet Studio: Your New Favorite Way to Develop WordPress Locally —» Ileana Pîrgaru
19:19:44WordPress Block Patterns Give You Superpowers —» Ileana Pîrgaru
04:59:54APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:43:05MĂRTURISIRI, CONFLUENȚE —» Leo Butnaru
12:28:37Adevărul despre băutura moldovenilor de Paști —» Fine Wine
06:54:33,,În lumea poveştilor lui Ion Creanga” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:18:2914 februarie 2024 - ,,Grigore Vieru poetul celor mici și mari” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:52:35UMBRA —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:55:52Poliția locală oprește mașina unde vrea, că nu stă mult ;) —» Curaj.TV | Media alternativă
09:32:28Jocuri de cuvinte cu Ilinca la 5 ani #perleleIlincăi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
04:33:25Povești care inspiră – Iasmina Crețoi şi Nico G. —» Curaj.TV | Media alternativă
23:50:16UN BILET PENTRU TRANAI* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:42:07BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:37:2610 Amazing WordPress Design Resources —» costica
09:53:02Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:52:25AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:42:45Radacini Metier reconfirmă titlul „Best of Show Moldova” —» Fine Wine
06:36:05JURNALUL DE LA HYPERION (IV) —» Leo Butnaru
06:16:48Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
22:35:23APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:56:2714 februarie, ziua de naștere a lui Grigore Vieru —» Biblioteca Publică or.Rîşcani