"Placinte cu Brinza" modern version of baked pies with curd

The modern version is very easy and costs less money. All you have to do is by the fluffy dough and 0.5 kg of curd. You can see it in the pictures.

Method of preparing:
Unfreeze the dough. Than cut it into pieces not bigger than your palm. Than you have to prepare the curd. Put it into a bowl and add salt. The traditional "placinte" are very salty, and have a lot of dill. So if you add these two elements you will get the perfect "placinte."

After you put the curd inside the dough as it is shown in the picture, put it in the oven for about 20 min.



Aluatul:
- 1 kg de faina (eu am folosit 300 de gr de manitoba ai 700 de 00, dar fiecare poate folosi faina alba normala pe care o foloseate de obicei)
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 25 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 150 gr unt topit
Umplutura :
- circa 1 kg branza (eu am folosit ricotta de vaca, proaspata cumparata azi dimineaaa de la piaaa, din pacate nu scrie pe bon cat cantarea exact ai un alt fel de branza tot de vaca proaspata care aici se numeate tomini piemontezi, cred ca an total o fi fost un chilogram, ami pare rau dar acum ami dau seama ca nu am cantarit-o)
- 3 oua
- 100 gr stafide
- esenaa de vanilie
- 4 linguri pline cu varf de zahar pudra (mama mi-a zis: dupa gust, la care am anceput sa-i zic: metoda comunista de uniformizare a gusturilor e subiectiv de tot “dupa gust” ca ce e dulce pentru ea pentru mine poate nu fi suficient de dulce ai invers, aaa ca eu zic ca fiecare sa guste ai sa decida cat zahar merge, mai ales ca depinde foarte mult ai de ce fel de branza folosiai)
- coaja rasa de la o portocala.

Sursa
2007-10-23 20:20:15



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea
04:48:54Ziua a treia de creație | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
01:52:15Kitchen Floor Ideas Pictures —» Andrei Fornea
19:15:01De la România Mare la România democratică —» Curaj.TV | Media alternativă
18:33:07Pairing Wine and Cheese: The Ultimate Guide —» ajna-blogging-press
18:27:10Doggy style —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:44:46O vinzatoare face evaziune fiscala la bauturi spirtoase si placinte —» Curaj.TV | Media alternativă
17:25:35CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:24:51CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:31:58©️ Să ai alături omul cu care îți va fi comod să vorbești despre lucrurile incomode.. —» Licurici de suflet
15:54:01Jurnal de tată: Ilinca a făcut primii pași —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
14:19:08Diaspora —» Primul meu blog
12:34:14Cât tupeu: Socialiștii românofobi cer ajutor României —» Elena Robu
11:56:46Best Ergo Chair —» Andrei Fornea
11:54:25Angela Stafii într-un VIDEO pentru diaspora: Cum facem față schimbărilor și cum ne adaptăm într-o nouă societate —» Elena Robu