Nu ştiu dacă aţi observat că ieri, mai spre seară, şi azi dis-de-dimineaţă, Google a mers şi mai merge (la 11:30) anapoda. Eu, având conturi pe gmail si cu blogul pe blogger-ul lor, crezusem iniţial că o fi de laptopul meu, nu de alta dar îmi reinstalasem chiar ieri Windows-ul. Până la urmă, lumea a confirmat că şi ei au avut aceeaşi problemă când intrau în gmail-urile lor. "Ne confruntăm cu dificultăţi tehnice, ceea ce ar putea împiedica trimiterea chat-urilorlo dvs", scria pe gmail, iar la blogger pur şi simplu îmi zicea că serverul nu răspunde, and try later. Meanwhile, în timp ce Google se confruntă cu probleme de maintenance, bunul lor prieten, Yahoo, a lansat la începutul săptămânii, cu o zi înainte de Halloween:), varianta Beta a Yahoo Messenger 9. Dintre lucrurile OK aş remarca:

 • În primul rând, interfaţa mai friendly, mai roundedd-up, ducând cu gândul spre YM online.

 • Două moduri de afisare a listei de prieteni. Una compactă care arată ca cea clasică, şi una detaliată cu avatare mai mari şi diferite opţiuni la fiecare prieten (Call, Send SMS şi Send IM).

 • Posibilitatea ca mesajelor trimise când eşti offline pot fi forwardate spre un telefon mobil (din păcate RO şi MD nu sunt eligibile pentru trimiterea de SMS gratuite) sau forwardarea telefoanelor primite prin Messenger către telefonul mobil.

 • Adresele poştale trimise de cei cu care vorbim pot fi localizate pe o hartă online ce apare direct în fereastra de chat, nefiind nevoie să dechideţi o altă fereastră.

 • Puteţi trimite clipuri video de pe YouTube, Yahoo Video sau alte surse,toate putând fi vizionate sincron de către toţi cei care comunică între ei.Nu mai este impusă limita de 1 GB pentru mărimea fişierilor transmise prin fereastra de IM.

 • Setul mişto de skinuri şi 6 noi emoticons, super drăguţe.

  Dintre bugsurile pe care le-am reţinut eu ar fi:

 • În fereastra de instant message, mu mai poţi afişa doar poza ta şi a nu o afişa pe a celui-celei cu care vorbeşti , sau invers. E o singură opţiune, fie afişezi la amândoi, fie nu.

 • Mie îmi plăcea să văd cine şi ce status message are afişat direct din listă. Ştiţi că dacă ţineaţi mouse-ul peste ID-ul cuiva status message-ul apărea în stânga, alături de opţiuni gen appear offline, permanently offline şi restul.

 • Partea proastă pentru cei cu blogurile pe 360 degrees, nu mai există posibilitatea de a da add sau invite, cel puţin eu nu am văzut-o (se pare că Yahooului i se cam rupe deja de 360, dacă aţi observat nici pe pagina lor de start nu mai este link spre bloggerii lor interni:D, doar la un click pe More Yahoo Services apare).

 • Unul poate nu atât de important e că dacă vreţi să schimbaţi fontul nu o să reuşiţi din prima, va trebui să restartaţi.

  Oricum, eu mi l-am instalat, dar parcă mă bate gândul să reinstalez versiunea 8.1., aşa cum zice lumea pe forumuri că face. Totuşi, să nu uităm că versiunea e BETA, poate până la versiunea finală lucrurile se vor îmbunătăţi.


 • Sursa
  2007-11-03 12:58:57

  

  Comenteaza

  Ultimele 25 posturi adăugate

  04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
  22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
  21:57:48Alina Șerban a țipat la avanpremiera filmului ei de debut —» Curaj.TV | Media alternativă
  17:26:55©️ Uneori —» Licurici de suflet
  16:37:36Copiii nu au nevoie de darurile noastre, ci de timp petrecut cu noi! —» Sunt MAMĂ!
  15:29:40Imposibila coaliție. Uroborus, noua eră —» Gheorghe Erizanu
  15:03:57Felicitări echipei de robotică! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
  14:54:02Pentru un mediu mai curat… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
  14:51:04Curtea Internațională de Justiție și-a recunoscut competența de a examina cererea Ucrainei împotriva Rusiei —» ACUM ÎN UCRAINA
  14:45:00Călătorie în lumea științei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
  14:12:34După vot —» Primul meu blog
  12:57:24O nouă gafă a Maiei de dragul ambasadorilor… —» un alt blog
  12:20:11Petre Crăciun – un scriitor de poveste —» BiblioCity
  11:44:53Natura spirituală şi umană, separate şi distincte —» adevaruri biblice
  11:17:56Aventură spațială la Disneyland(vlog) —» Cojocari Vitalie
  11:17:28Liftmaster Garage —» Andrei Fornea
  11:08:45Red And Black Throw Pillows —» Andrei Fornea
  11:02:53Închisorile sunt business, spălare de bani, lichidare a disidenților —» Curaj.TV | Media alternativă
  10:41:17Rectangular Light Fixtures For Dining Rooms —» Andrei Fornea
  10:09:48Impresii despre piesa „Tequila Boom” după Neil Simon, jucată de actorii Teatrului „Luceafărul” —» Blogul lui Marin Bodrug
  09:34:20Săptămâna în care a fost dat şi Chişinăul —» Un PUNCT din .FR
  09:30:00O istorie reală în timp și spațiu – 55 de ani pentru comunitate —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
  09:28:32Omul de Cultură Iurie Colesnic – intervievatul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” în „iureşul” Horei Ştiinţei —» BiblioCity
  08:51:393 concluzii amuzante după primul tur de alegeri prezidențiale 2019 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
  08:49:56Ziua taților la grădinița fetelor —» un alt blog