Imnul, dinamoviștii și impertinența „democraților”

În urma publicării unui articol pe acest blog, „Despre impertinența unor tineri democrați”, publicat mai apoi și pe site-ul www.dinamoviști.ro, clubul FC Dinamo s-a sesizat și a acționat în judecată Partidul Democrat din Moldova, cerându-le 150.000 de euro despăgubiri pentru plagiatul grosolan pe care l-au făcut.„Democrații” lui Diacov s-au dat cu fundul la gard, nu de alta, dar cei 150.000 de euro ar afecta serios bugetul pentru campania electorală, asta cu toate infuziile noi venite de la Chiril Petrovici Lucinschi. Astfel, „democrații” au cerut amânarea procesului pentru 9 aprilie 2009. Cred că șansele dinamoviștilor de a mai obține ceva de la Diacov au scăzut enorm din momentul în care au acceptat amânarea procesului, deoarece pe 9 aprilie Partidul Democrat are șanse infime de a mai exista, șansele fiind echivalente cu cele de a trece pragul electoral. Așadar, „Șmecherilovici” junior și Diacov au făcut o stratagemă bună, iar cei de la Dinamo au toate șansele să rămână cu buza umflată.
Vă învit mai jos să citiți un articol apărut în „Evenimentul Zilei”
Roş-albii” au dat în judecată Partidul Democrat din Moldova, căruia-i cer 150.000 de euro pentru folosirea abuzivă a cântecului oficial al echipei.


Echipa de fotbal Dinamo, lider detaşat în Liga I, poartă dispute care trec de graniţele ţării şi de marginea gazonului. „Roş-albii” cer Partidului Democrat din Moldova (PDM), la Tribunalul Bucureşti, plata unor despăgubiri de 150.000 de euro pentru folosirea ilegală a melodiei „Câine până la moarte”, imnul echipei! Dinamo spune că, la un congres al organizaţiei de tineret, politicienii moldoveni au cântat imnul dinamoviştilor. Ei au adaptat textul melodiei, înlocuind cuvintele „Dinamo” şi „câinii roşii” cu „democraţii” şi „PDM”. 

„Am greşit, n-avem bani!”


Oleg Ţulea, secretarul PDM, se apără acuzând. Clubul Dinamo se face vinovat, în viziunea moldovenilor, de nerespectarea prevederilor unui tratat încheiat între România şi Republica Moldova în legătură cu litigiile de acest gen. La solicitarea părţii moldovene, procesul a fost amânat pentru 9 aprilie. 

Victor Zubcu, preşedintele organizaţiei de tineret a PDM, pretinde că preluarea imnului echipei Dinamo a fost „o greşeală de moment” şi că aceia care au venit cu iniţiativa au fost sancţionaţi pe linie de partid. „Ideea a venit de la nişte tineri din partid, suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti. De fapt, imnul n-are nimic în comun cu ideea de tânăr democrat moldovean! Asta este, am greşit, Dinamo are tot dreptul să ne cheme în instanţă! Sper ca, până la urmă, să nu trebuiască să plătim 150.000 de euro, pentru că este o sumă imensă. N-avem bani!”, ne-a declarat ieri Zubcu. 

Democraţia moldovenilor


Filmul în care tinerii interpretează cântecul cu pricina a apărut la început pe site-ul Youtube.com. „Nu am vrut să comercializăm imnul sau să obţinem alte beneficii materiale de pe urma lui. Ba chiar aş zice că Dinamo a avut de câştigat, pentru că până la scandalul ăsta, puţini moldoveni ştiau că dinamoviştii sunt «câini până la moarte»! A fost un simplu clip pe site-ul Youtube. Youtube-ul este singura formă de pluralism şi de democraţie din Moldova!”, s-a mai exprimat Victor Zubcu. 

Dinamo se ţine însă tare pe poziţie. „Din punct de vedere juridic, e vorba despre un plagiat. Iar moldovenii au bani. Să nu se mai plângă! Dacă au capital electoral, înseamnă că dispun şi de fonduri. Am cerut despăgubiri de 150.000 de euro fiindcă am vrut să dăm un exemplu, să-i descurajăm şi pe alţii. Dacă ar fi dorit să folosească imnul, moldovenii ar fi trebuit să ne contacteze. Le-am fi acordat un drept secundar de utilizare. Ei au folosit imnul în condiţiile în care le-am atras atenţia să n-o facă! Au existat avertizări preliminare”, ne-a declarat ieri Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director.

Sursa
2009-03-04 23:48:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:44:07Obligați să facă ”pomană” la Biserica din Trușeni —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:08Lansare carte de Paul Goma la Gaudeamus —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:27Theses on the Philosophy of History, boss —» turn up the silence
17:21:02Stig Simeon Frøyshov – Distincţia dintre slujbele de catedrală şi cele monahale —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
16:37:53Earl Grey Verrine With Meringue Bites And Orange-Scented Cream —» ajna-blogging-press
15:28:11Serghei ESENIN: DOUĂ POEME CELEBRE —» Leo Butnaru
15:25:50Soluții —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:03:14Înveți să te pregătești sau să faci lucrurile? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:21:42Maia Sandu, un exemplu de urmat —» un alt blog
11:23:16Trӑim ca-n poveste! —» Un PUNCT din .FR
10:55:30Când politicienii… – completează cu ce vrei —» apostu
10:30:43Învățăm să fim sănătoși la bibliotecă —» BiblioCity
09:54:50Industrial Dining Room Table —» Andrei Fornea
09:50:09Frightening Frequencies: The Dangers of 5G —» ajna-blogging-press
09:46:53Moldtelecom, cind ați făcut ultima inventariere? —» Curaj.TV | Media alternativă
09:28:01Viața la feminin - Cincizeci plus. Mama —» Frinturi din suflet de femeie
08:57:21Mobelprogramm Uno —» Andrei Fornea
08:47:33Faceți cunoștință: ion cebanu, un liberast pitecantrop ancorat în Evul Mediu —» un alt blog
08:32:47Acordul La minor | Lecții de chitară —» Moldova Creștină
08:09:21Vinde marfa expirata cu mucegai vizavi de Judecatorie, Politie si Camera de Comert —» Curaj.TV | Media alternativă
05:39:29BALAURI/ DRAGONES* —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:44:47Homosexualitatea la animale nu este scuza pentru oameni —» Moldova Creștină
23:16:33Dark Red Wine Bread —» ajna-blogging-press
23:04:51Ce a promis directorul retelelor electrice Edinet pentru Zabriceni si Onesti —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:46Cercetare și tradiții —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'