Fantezie electorala


Si-au descalcit pletele dupa paruielile zdravene pe care si le-au tras, s-au spalat de noroiul cu care s-au batut intre ele, si-au pus mastile cele mai blajine pe care le-au gasit la naftalina si si-au amintit de tine. Acum, care mai de care mai aranjate, mai coafate si mai decoltate iti trimit mailuri, sms-uri, iti lasa in usa biletele si poze cu autografe, te acosteaza pe strada, apar la televizor, in ziare si pe panourile publicitare. Toate cu scopul de a-ti atrage atentia, de a te convinge ca va potriviti perfect, de a te cuceri si de a te face sa le spui “da” la 5 aprilie. Dar tu poate esti deja ocupat sau nici nu te intereseaza sa te implici. Asa deci, in ce relatie esti cu partidele?

Relatie stabila. De ani de zile ii esti fidel si nici nu-ti imaginezi ca ai putea s-o faci vreodata cu altcineva. Ramai fie pentru ca inca il idolatrizezi irational, fie pentru ca asa e “safe” si n-ai chef sa te complici inutil cu schimbarile. Iar discursurile patriotice lacrimogene si painea ieftina sunt cele mai tari afrodisiace pentru tine :)

Relatie deschisa. Oficial, esti cu cineva, dar nu sunt excluse escapadele. Totusi nu-i pui mari probleme, deoarece comportamentul tau e previzibil: desi te atrag si altii, nimeni nu e in stare sa te retina prea mult si dupa ce iti potolesti setea de nou, te intorci la cel care nu mai e ca la inceput, dar pe care il cunosti cel mai bine.

Situatia “e complexa si are multe aspecte”. Nu e usor sa te hotarasti si sa alegi doar pe unul dintre cei care iti fac curte: primul e mai aratos, altul - cu experienta, celalalt - cu pile pe unde trebuie… Parca toti au cate ceva sau, mai bine zis, niciunul nu le are pe toate. Deci, in dependenta de circumstante, esti azi cu unul, maine - cu altul. Nu te atasezi si iti lasi optiunile deschise.

One night stand (in serie). Apare pe cal alb si iti ia ochii. Crezi cu tarie ca e perfectiunea intruchipata, ca te va salva de viata searbada pe care o duci si visezi cu ochii deschisi la viitorul orgasmic care va asteapta… Pana a doua zi, cand iti dai seama ca ai fost doar un idiot util si acum nici nu vrea sa mai auda de tine. Iti promiti ca nu se va repeta.

Singur si disponibil. Cetatean turmentat veritabil. Ai de gand, dar inca nu stii cu cine. Nu e condamnabila nehotararea ta, cand optiunile sunt atat de multe si de colorate, cameleonice… Urmaresti si cantaresti, faci in minte liste de argumente pro si contra sau utilizezi metoda excluderii. E posibil sa decizi in ultimul moment, dupa ce ti-ai citit horoscopul sau din impuls.

Single, neinteresat. Nu te-a interesat niciodata subiectul si nu ai de gand sa te schimbi acum. Intrebare: chiar vrei sa mori virgin politic? Nici o problema, dar daca nu esti in stare sa iei o decizie, tine cont ca in urmatorii ani (pana se va ivi o alta ocazie, pe care iarasi o vei rata) vei fi un tip singur si uitat, caci nimeni nu se va gandi la tine si nici nu vei avea dreptul moral sa emiti pretentii.

Acum ca te-ai regasit mai sus, ai la dispozitie 1 luna pentru a analiza daca preferi sa-ti mentii statuquo-ul sau se impune o schimbare, adica pentru a decide pe cine primesti in bratele tale la 5 aprilie. Inainte de a alege gandeste-te si cum crezi ca va evolua relatia voastra de dupa: te indragostesti prosteste si ii treci cu vederea toate greselile, te lasi inselat si umilit, poate chiar ignorat sau iti pastrezi luciditatea si spiritul critic pentru a-i cere socoteala atunci cand e cazul?

Oricare ar fi alegerea ta, eu iti doresc sa nu te pomenesti in scurt timp fara voie intr-un menage a trois scarbos, servit drept “unica solutie pentru a va salva relatia”, caci s-au mai vazut cazuri ;) (v. 4 aprilie 2005).


Sursa
2009-03-04 15:24:47Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:57:48Alina Șerban a țipat la avanpremiera filmului ei de debut —» Curaj.TV | Media alternativă
17:26:55©️ Uneori —» Licurici de suflet
16:37:36Copiii nu au nevoie de darurile noastre, ci de timp petrecut cu noi! —» Sunt MAMĂ!
15:29:40Imposibila coaliție. Uroborus, noua eră —» Gheorghe Erizanu
15:03:57Felicitări echipei de robotică! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:54:02Pentru un mediu mai curat… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:51:04Curtea Internațională de Justiție și-a recunoscut competența de a examina cererea Ucrainei împotriva Rusiei —» ACUM ÎN UCRAINA
14:45:00Călătorie în lumea științei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:12:34După vot —» Primul meu blog
12:57:24O nouă gafă a Maiei de dragul ambasadorilor… —» un alt blog
12:20:11Petre Crăciun – un scriitor de poveste —» BiblioCity
11:44:53Natura spirituală şi umană, separate şi distincte —» adevaruri biblice
11:17:56Aventură spațială la Disneyland(vlog) —» Cojocari Vitalie
11:17:28Liftmaster Garage —» Andrei Fornea
11:08:45Red And Black Throw Pillows —» Andrei Fornea
11:02:53Închisorile sunt business, spălare de bani, lichidare a disidenților —» Curaj.TV | Media alternativă
10:41:17Rectangular Light Fixtures For Dining Rooms —» Andrei Fornea
10:09:48Impresii despre piesa „Tequila Boom” după Neil Simon, jucată de actorii Teatrului „Luceafărul” —» Blogul lui Marin Bodrug
09:34:20Săptămâna în care a fost dat şi Chişinăul —» Un PUNCT din .FR
09:30:00O istorie reală în timp și spațiu – 55 de ani pentru comunitate —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:28:32Omul de Cultură Iurie Colesnic – intervievatul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” în „iureşul” Horei Ştiinţei —» BiblioCity
08:51:393 concluzii amuzante după primul tur de alegeri prezidențiale 2019 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:49:56Ziua taților la grădinița fetelor —» un alt blog