Importanţa pedepsei cu moartea!


Unul dintre primele articole publicate la blogul nostru a fost “Avantajele pedepsei cu moartea!”, şi timp de un an acest articol a fost în top, iar cele mai multe comentarii au fost la acest articol. Ultimul comentariu la articolul despre pedeapsa cu moartea, m-a motivat să mai scriu un articol, prin care voi explica prin exemple concrete, de ce este important de readus pedeapsa cu moartea în Republica Moldova. Pînă în anul 1989 pedeapsa cu moartea, sau pedeapsa capitală era aplicată, Iată cîteva cauze de ucigaşul trebuie pedepsit cu moartea:

1. Primul drept fundamental garantat art.24 al Constituţiei Republicii Moldova, presupune că nimeni nu poate fi privat de viaţă. Sună bine! Dar cum rămîne cu dreptul la viaţă a victimei, Ce? Ea nu are dreptul la viaţă? De ce statul nu întreprinde nimic în acest sens, şi nu apără dreptul fundamental, dreptul la viaţă? În avizul Curţii Constituţionale asupra proiectelor de lege pentru modificarea art.24 alin.(3) din Constitutia Republicii Moldova, este scris: “Excluderea pedepsei  capitale  în toate circumstanţele din noul  Cod Penal  denotă  elocvent tendinţa Republicii Moldova de a deveni un  stat social,  democratic şi de drept, în care viaţa şi sănătatea, onoarea  şi demnitatea,  integritatea şi securitatea omului sînt recunoscute ca cele mai înalte valori sociale.” Parcă se contrazice Constituţia atunci cînd spune că viaţa şi sănătatea, onoarea şi demnitatea, intregritatea şi securitatea omului sunt recunoscute ca cele mai înalte valori sociale, gîndindu-se la infractor, dar cum rămîne cu toate acestea drepturi ale victimei? Curtea Constituţională se contazice şi este părtinitoare, avînd în vedere doar drepturile infractorilor dar nu şi a celor cărora li s-au lezat drepturile fundamentale ale omului.

Numărul de infracţiuni este foarte mare în ţara noastră, şi parcă pe zi ce trece auzi nişte cazuri de te înfioară, ce e de făcut? Un caz înfiorător recent vezi pe site-ul MAI, despre un adolescent care şi-a omorît ambii părinţi. Apoi un alt caz din rainoul Sîngerei unde doi minori sunt acuzaţi de asasinarea unui bătrîn. Şi încă multe alte cazuri, în care sunt implicaţi minori, tinerii. Acum mă întreb, care ar fi cauza? Poate că nu este prea aspră legea, poate din cauza corupţiei, nu ştiu, dar măsuri trebuie de luat. Eu sunt cetăţean al Republicii Moldova şi mă doare pentru ţara mea şi pentru toţi locuitorii ei. Iată de ce zic că pedeapsa cu moartea trebuie readusă în sistemul de pedepse al Republicii Moldova. Sigur aş prefera să nu ajungem la aşa metode, dar pe zi ce trece ţara merge din rău în mai rău, şi atunci trebuie să fie cineva, care să protejeze victimile care sunt aşa de multe. Îmi aduc aminte de cazul de anul trecut, cînd o fetiţă de 11 ani a fost violată, mă îngrozesc. Nu putem admite asemenea lucruri rele!, Dacă aveţi o altă cale de a educa pe infractori, propunţi!


Sursa
2009-02-27 20:50:33Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:30:50Varul ars ilegal de la Trinca asteapta sa-si ia zborul spre cumparatori —» Curaj.TV | Media alternativă
21:16:33Spune ca Penitenciarul are pagina oficiala dar Scoala nu are —» Curaj.TV | Media alternativă
16:27:03ML: „CÂT DE DULCE E LIMBA ÎN CARE SCRIEȚI?” —» Leo Butnaru
16:24:18Neuron-Packed Bird Brains Point to Creation —» ajna-blogging-press
16:19:58Procurorul Stoianoglo —» Gheorghe Erizanu
15:39:01DOUĂ COSMOGRAME —» Leo Butnaru
12:48:06Frigidaire Stainless Steel Dishwasher —» Andrei Fornea
12:00:59Как относится дилер к чиптюнингу? —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
11:58:54Dosarul Plahotniuc: CNA îl caută în SUA și Marea Britanie —» Elena Robu
11:41:56Adunarea generală a ONU a adoptat o rezoluție privind militarizarea Crimeei —» ACUM ÎN UCRAINA
11:33:16În cadrul unei ceremonii oficiale, am acordat înalte distincții de stat unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova —» Igor Dodon
10:52:04Polițiști locali, fug de activistul buzoian —» Curaj.TV | Media alternativă
10:03:40Porch Design Ideas —» Andrei Fornea
09:50:26„Nepoți de Crăciun” a ajuns la ediția 10 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
09:50:23Nou: Ice Wine MinisTerrios —» Fine Wine
09:47:46Văd că „nărodu” uită că Usatîi e proiectul lui Plahotniuc… —» un alt blog
09:36:36Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze —» Igor Dodon
08:46:33Comunicat de Presă —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
06:08:59Ge 12000 Btu Air Conditioner —» Andrei Fornea
04:32:33Prânzul —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
04:11:17Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 2 din 7 —» Curbet Alexandru
21:22:15New Theme: Twenty Twenty —» alexandrubitca
20:52:47Viber со своей рекламой... —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
20:21:32Legitimat de paznicul universității teologice —» Curaj.TV | Media alternativă
20:18:22Inevitabilul și ceea ce nu poate fi schimbat —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu