Ordine Mondială sau Haos Local

Fie că-i ordine sau haos, de gen masculin sau feminin, întotdeauna a existat controlul, fenomenul dominţiei a existat de pe când lumea nici nu descoperise termenul lingvistic pentru asta. Dar totuşi, lumea încearcă să se convingă, prin toate metodele existente de propagare a ideilor, că fenomenul este caracteristic secolului 20 şi implicit a celui de-abia început.
Stau pe scaun cu discursul lui Obama în ureche, fuck, iarăşi este impecabil, iarăşi fiecare propoziţie este cizelată până la ultimul detaliu. Parcă aş avea teoria argumentării pusă în practică, şi mi-aduce aminte de şcoală, ethos - pathos- logos, e prea perfect, este utopic de perfect. Dacă prima dată, când l-am auzit pe negru vorbind, eram extaziat şi arătam cu degetul la el şi spuneam "uite aşa se face!", acum mă conving cât de fals este.
White House cică e White Barrack acum, aşa se rânjesc rasiştii la noua formulă guvernamentală din state, ieri primisem încă un filmuleţ haios din seria "Fiţi atenţi! suntem manipulaţi", iar asta mi-a adus aminte de seria de filme care circulă prin milioane de calculatoare la nivel mondial, fie că e vorba de Zeitgeist, Farengeit 9.11, Adendum, sau documetare despre Illuminati si tot felul de cercuri secrete, Francmasonerie bla bla bla.
Culmea e că filmele astea nu sunt proaste, ci doar omit un mic detaliu, nu se adâncesc mai mult în istorie, niciunul dintre ele nu trece de secolul 19 (poate zeitgeist, dar şi atunci ca să facă referinţă la religie), eu cred că asta ar face o "iluminare" destul de bună. (iar sau ridicat congresmanii americani în picioare şi îl aplaudă pe Obama, Obama iarăşi laudă naţiunea americană, pot să mă pronunţ: în mare parte structura argumentativă seamănă perfect cu modelul lui Hitler: naţiune, naţiune, naţiune :& lipseşte război, război, război (încă lipseşte)) Dominaţia asta mondială, din cauza căreia toţi se pişă pe ei şi tremură de paranoia, a existat de când a fost inventat tribul. Imperiile, oricare au fost ele, sunt modele clasice de dominare, şi întotdeauna a existat un grup restrâns de oameni care au controlat tot, în special banii, este evident. Prostia cea mare e că: sub tremurul ideii de democraţie, care de fapt nu există nicăieri, pentru că este un sistem utopic, idilic, fantasmagoric, imposibil de realizat pe pămînt, oamenilor le este greu să recunoască că sunt dominaţi de un şef, fie el şi planetar. Unde ar fi problema atunci? există organizaţie care nu are şef, manager, sau oricum s-ar mai numi?
Răspunsul este nu, nicimăcar Kolhozurile nu puteau exista fără şefi. ( acum Obama vorbeşte de resurse: tineretul, desigur că vorbeşte mai bine decât Voronin, e şi mai convingător)
Revin la vorbele unei prietene: "îţi dai seama ce PR a fost făcut pentru evrei din moment ce au fost ponegriţi şi s-a spus mereu că domină lumea cu sistemul lor bancar? iar evreii pot să nu aibă nimic în comun cu asta, ei oricum rămân dominatorii financiari mondiali în mintea oamenilor, jidanii" o da, oare ce PR se mai pregăteşete acum?
desigur că banii şi puterea n-au fost niciodată îndeajuns (americanii din congres sunt iar în picioare, aplaudă, Obama mai are câteodată nişte bâlbîieli, Our children education must begin at home, that*s an american issue, Obama îndeamnă americanii să ascundă jocurile video de ochii copiilor, să nu-i lase la tv şi să-i pună la învăţat) nice, nu?
Iar în Moldova e campanie electorală, ethos-logos-pathos ;)
Sursa
2009-02-26 19:52:14
Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:33:11Анонс: ДДТ выступит в Кишиневе с концертной программой "История звука" —» Заметки Начинающего Журналиста
09:38:31"Clacă Verde" в Ботаническом саду. Жителей города приглашают принять участие в улучшении сада —» Заметки Начинающего Журналиста
08:56:25Chocolate Brown Sofa —» Andrei Fornea
02:28:46Shooting Bench Plans —» Andrei Fornea
23:00:09Primii pași ai familiei mele spre o viață ecologică —» Sunt MAMĂ!
22:09:00Sunt mândru de ECHIPA MEA!!! —» Sandu GRECU
21:41:20De ce stă doamna Dăncilă prost… —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
21:17:24Când e timpul să facem prima greșeală? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:51:45O singură femeie pe gardul desenat cultural din sectorul 4 —» Curaj.TV | Media alternativă
20:23:42Despre exil şi comunism, film şi lansare de carte —» Curaj.TV | Media alternativă
20:10:11Sînt convins că noi le vom reuși pe toate —» Igor Dodon
19:46:13métempirique —» turn up the silence
19:10:10Новая волна массовых протестов в Грузии: Митингующие требуют избирательной реформы —» Заметки Начинающего Журналиста
19:07:37Republica Moldova s-a calificat la Cupa ATP —» Igor Dodon
18:07:24Pe genunchi 😅 —» Primul meu blog
17:56:18Arta de a cuceri lumea a sopranei Olga Busuioc —» Corina Cojocaru
17:25:24TOP 10 IDIOȚI UTILI. Iată cine a aruncat Republica Moldova înapoi în brațele rușilor —» Nicolae Federiuc
17:06:37Lecția Sandu —» Gheorghe Erizanu
15:46:18Faith, Worship, Serving, and Spiritual Gifts —» Erik and Elena Brewer's Weblog
15:45:17Noutăți Cartier pentru Gaudeamus 2019 —» Gheorghe Erizanu
14:50:09The Twilight of Liberty: The State Destroys Alternative Media —» ajna-blogging-press
12:33:58Pull Out Bed Couch —» Andrei Fornea
11:28:26Moldova are un nou Guvern, învestit cu votul PSRM – PD —» Elena Robu
11:14:40Living Room Mats —» Andrei Fornea
11:14:37Înapoi în deșertul din Iordania —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder