Ce este de fapt comunismul


Ati putea sa va imaginati ca traiti intr-o lume unde violenta , teroarea si persecutia reprezinta ceea ce vezi in fiecare zi ? o lume in care prieteni si familia nu mai sunt de incredere pentru ca frate pe frate se tradeaza ? o comunitate in care fiecare membru al ei este tratat ca un obiect al atingerii scopurilor partidului unic ? un loc unde destinul nu-ti apartine tie ci unui partid ? un stat care foloseste cetatenii sai pentru a demonstra lumii intrege ca numai prin teroare si suferinta se poate de realizat ceva ? o tara unde mamele se lupta pentru o bucata de piine undeva in lumea mare ? un stat care isi indeamna cetateniii la emigrare pentru a aduce banii facuti cu singe si sudoarea fruntii muncind la negru ? un stat unde barbatii sunt deportati fara sa mai stie cineva de ei ? un loc unde potii fi ridicat noapte , inchis fara nici o explicatie ? o parte a terrei unde nu poti spune cea ce crezi si la ce aspiri , care iti sunt valorile , stramosii si neamul ? desi pare greu de crezut acestea sunt realitati ale regimului comunist .
Ideologia comunista promoveaza ideea de societate perfecta , un stat unde toti cetatenii sunt egali , toti traiesc egal si nici un individ nu traieste in afara societati sau la marginea acesteea . In plus saracia si descriminarea sunt eredicate . Statul trebuie sa asigure tuturor studii elementare , asistenta medicala gratuita si egala , o slujba , si toate cele necesare vietii . La prima vedere comunismul isi propune construirea unei societati ideale , perfecte in care un singur partid bazat pe clasa muncitoare poate sa asigure toate cele necesare existentei statului . De fapt, avantajele acestei societati idealiste sunt greu de combatut, dar maniera in care aceste teorii au fost aplicate va pot face sa va schimbati opinia .
Departe de a fi singura, sau, cel putin, cea mai eleganta de a crea un loc, punerea comunismului in prctica a avut efecte negative. Teoria socialismului a fost impusa in societati care nu erau pregatitae pentru o asemenea schimbare radicala. Nu numai ca ideologia initiala a fost gresit interpretata pentru a servii intereselor conducatorilor, dar nici nu a putut fi aplicata asupra economiilor subdezvoltate si asupra sistemelor politice pe care incerca sa le reconfigurez. Drept consecinta singura metoda viabila prin care a fost posibila implementarea comunismului a fost forta. Consecintele acestui fapt au fost dramatice si neasteptate: esecul sistemului insusi si, din pacate drame umane.
Cruzimea comunismului a distrus fundamente seminficative ale umanitatii. Teroarea fizica si pshihica a denaturat conditia umana si relatiile inter-umane. Degradarea umana a atins punctul culminant cand comunistii au inceput sa-i trateze p oameni mai rau decat pe animalele, folosind metode cum ar fi: infometarea, deporatarea si hartuirea. De fapt, dictatura comunista avea doua mijloace prin care era mentinut controlul: invingand dusmanii sau cauzandu-le suferinte nelimitate care i-au urmarit pentru tot restul vietii lor.. nimeni nu se putea opune sistemului comunist.
Marea problema a comunismului era discrepanta evidenta intre teorie si practica. Pe de-o parte, premisa nu era numai inovarea,dar parea sa aduca solutii pentru marile probleme ale societatii capitaliste. Pe de-o alta parte, prin ceea ce au facut, comunistii au omis faptul ca socialismul avea nevoiae de un temei puternic pentru a se dezvolta. Nu era nici timplu potrivit si nici locul potrivit pentru aplicare sa. Drept urmare, datorita abordarii atroce, ideea initial atragatoare a devenit o realitate inacceptabila. Totusi dimensiunea reala a acestui sistem utopic, care s-a transformat intr-o masina a degaradarii, poate fi cunoscuta numai prin ochii celor care au simtit-o…


Sursa
2009-02-22 22:42:11Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:10:16The 10 Health Benefits of Wine Will Inspire You to Pour a Hearty Glass Tonight —» ajna-blogging-press
20:15:05Горит ЧЕК, аварийный режим. Удаление сажевых фильтров DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
20:05:51Турбо-утюг BMW F30 335 ActiveHybrid3. Stage1- 418 HP. Project 500 HP —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
17:59:00©️ Îmbrățișează mai des, mai strâns, cu iubire… —» Licurici de suflet
14:17:23Adevărul. Puncte de sprijin și influența Internetului. —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
12:46:23Gheorghe Balan și-a dat demisia de la șefia Inspectoratului General de Poliție —» Elena Robu
12:19:17Cum vor fi judecați soțul cu soția? [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
12:10:14Poliţia filmează şi ofensează la poarta pieţei —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:12Visătoarea cu ochii de culoarea cerului... —» BiblioCity
11:57:30Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi —» BiblioCity
11:41:42Large Bedroom Mirror —» Andrei Fornea
11:28:18Exportul Vinului Moldovei înregistrează cel mai înalt nivel nivel din ultimii 5 ani —» Elena Robu
11:05:14Stema și Drapelul municipiului Ungheni —» Blogul lui Marin Bodrug
10:52:58Average Cost Of A Couch —» Andrei Fornea
10:31:57Garden Box Designs —» Andrei Fornea
10:31:31Au blocat mașina unui funcționar și au chemat poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:58:58Discriminată la gara auto din Comrat —» Curaj.TV | Media alternativă
07:52:58Toamnă târzie* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:48:57Молодежь шагает по планете. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
07:31:33Oportunităţile UE pentru tineri din Moldova —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
02:09:57Why Canadians send me to the Russians?! —» plop andrei
22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press
20:35:46Poliţia sperie taximetriştii din staţie şi intersecţie —» Curaj.TV | Media alternativă
20:28:58Crater în asfalt lîngă Tîrgul de iarnă, SRI şi Casa Poporului —» Curaj.TV | Media alternativă