Asociaţia “Învăţătură din Cuvânt-Precept Ministries pentru Moldova”


Zidind poporul Domnului în Cuvânt… ca să se teamă de EL Viziunea Institutului este să pregătească şi să formeze lideri de ucenicizare şi implicarea în mod practic într-o biserică locală sesiunea Institutului Sesiune Institut Pe baza înţelegerii importanţei Cuvântului lui Dumnezeu şi a efectelor Lui în vieţile lor, studenţii vor răspunde aducând alţi ucenici la Institut. Aceasta este o dovadă categorică a faptului că studentul a înteles scopul Institutului şi va zidi pe oameni în Cuvântul lui Dumnezeu. Programul Institutului

Mai jos sunt descrise pe scurt fiecare din cele 9 sesiuni de bază a Institutului de Studii Biblice Inductive. Fiecare sesiune în parte are avantajele ei şi toate sunt valoroase.

 1. Sesiunea “Evanghelizare şi Ucenicie”. Această este prima din cele 9 sesiuni din programul Institutului şi sunt predate elementele fundamentale ale studiului inductiv în baza studierii Evangheliei după Ioan şi 2 Timotei. În baza acestor cărţi din Biblie sunt predate principiile de Evanghelizare şi Ucenicie.
 2. Sesiunea “Plantare de Biserici”. Va fi predat cursul Numele lui Dumnezeu şi Principii de Plantare de biserici în baza unui studiu profund în cartea Faptele Apostolilor.
 3. Sesiunea “Consiliere Spirituală”. Cursul “Căsătorie fără Regrete” care se va studia la această sesiune vă va echipa cu cunoştinţe profunde, necesare să vă zidiţi o familie sănătoasă şi să fiţi un bun mentor şi stăruitor pentru oamenii din jur care se confruntă cu o mulţime de probleme în familiile lor şi să le arătaţi soluţiile pe care le oferă Cuvântul lui Dumnezeu.
 4. Sesiunea “Homiletica”. Se va preda Epistola lui Iacov şi legile compoziţiei, figurile de stil şi alcătuirea planului schematic care sunt de mare importanţă la alcătuirea şi predicarea unui mesaj biblic.
 5. Sesiunea “Istoria poporului Israel”. Biblia ne prezintă în Vechiul Testament multe exemple de conducători buni şi răi. Studiul profund al acestor personaje ne va ajuta să învăţăm principii de conducere pentru vieţile noastre aşa ca să lăsăm o moştenire frumoasă urmaşilor noştri.
 6. Sesiunea “Creşterea Bisericii”. Va fi predată Epistola lui Pavel către Filipeni şi în baza acestei Epistole principii de creştere a bisericii.
 7. Sesiunea “Planificarea Timpului”. Subiectul central al Epistolei a II-a a lui Pavel către Tesaloniceni este Venirea Domnului Isus. La această sesiune vom învăţa cum să ne organizăm bine timpul ca unii care ştim că timpul este aproape.
 8. Sesiunea “Doctrinele Bibliei”. Dumnezeu Şi-a realizat planul de mântuire a omenirii prin legăminte. La aceste studii vom învăţa cursul Legământul şi adevărurile fundamentale care ne învaţă Biblia despre Dumnezeu, Isus Hristos, Om, păcat, Îngeri, etc…
 9. Sesiunea “Subiecte Dificile din Biblie”. La această sesiune se studiază Botezul cu Duhul Sfânt, subiect, care până acum continuă să stârnească multe divergenţe între teologi şi între reprezentaţii diferitor confesiuni. Studiind acest subiect după metoda inductivă vă veţi învăţa cum să abordaţi orice subiect dificil din Biblie în aşa fel ca să fiţi siguri că nu aţi deviat de la adevăr.

Foarte mulţi din participanţii la tabere s-au înscris să înveţe la Institutul de Studii Biblice Inductive din Moldova cu scopul de a deveni învăţători eficienţi ai Cuvântului lui Dumnezeu, propovăduitori şi misionari. Iată care sunt unele din avantajele de a studia la institutul nostru:

 1. În programul institutului sunt incluse cursurile de nemijlocită necesitate, care te ajută să fii eficient în lucrare în contextul poporului nostru.
 2. În cadrul tuturor cursurilor subiectele se studiază nemijlocit în baza textului Bibliei.
 3. Fiecare curs include partea teoretică şi practică. Adică studenţii vin şi după ce însuşesc cursul predat, sunt bine pregătiţi pentru a forma grupe şi a preda acelaşi curs în grupe.
 4. Astfel studenţii învăţa în mod practic, pe tot parcursul studiilor la Institutul nostru, cum să se raporteze la oameni şi cum să lucreze cu oamenii.
 5. Păstorii vor profita considerabil prin faptul că vor veni singuri şi vor trimite membrii bisericii să înveţe la Institut. Aceasta îi va ajuta
  să formeze o echipă de lucru bună în cadrul bisericii şi să zidească relaţii unii cu alţii tocmai prin faptul că studenţii fac partea practică sub conducerea păstorului în tot timpul studiilor la Institut.
 6. Orice student care vine să înveţe la Institut va profita în primul rând în mod personal de creştere spirituală şi va vedea la scurt timp cum Dumnezeu, prin Cuvântul Său îi va forma un caracter integru cu râvnă pentru Evanghelie.

Orarul sesiunilor

Chişinău

Sesiunea

Perioada

Locul

Consiliere Spirituală

23 februarie-6 martie 2009

or.Chişinău, Biserica “Isus Salvatorul”

Creşterea Bisericii

5-15 iulie 2009

Tabăra “Ghiocel”, Căuşeni

Homiletica

7-19 septembriei 2009

or. Chişinău

Taraclia

Sesiunea

Perioada

Locul

Consiliere Spirituală

2-14 februarie 2009

Biserica CEB or. Taraclia

Pentru a participa la sesiunile de pregătire ale Institutului veţi întreprinde următorii paşi:

 1. Participaţi pentru prima dată la Institut pentru o instruire intensivă de 2 săptămâni. Veţi studia o carte “Învăţătură peste Învăţătură” şi veţi învăţa cum să studiaţi Biblia.
 2. După primele 2 săptâmâni de studiu veţi practica cele învăţate(ex. în biserica locală). Veţi forma un grup(grupuri) şi veţi preda un studiu pe aceeaşi carte, pe care aţi studiat-o la institut.
 3. La încheierea cursului(sau după 3 luni), vă veţi întoarce la Institut, aducând cu dvs cursurile completate de fiecare persoană care a participat la grupul dvs. Veţi aduce cu dvs la Institut, de asemenea, cel puţin un lider(de preferinţă unul din studenţii care au participat la grupul dvs).
 4. Liderul(liderii) va veni la Institut urmând aceleaşi cerinţe şi proceduri ca şi dvs.
 5. Anul şcolar este format din 3 trimestre, aşa că veţi studia 3 cărţi “Învăţătură peste Învăţătură” în fiecare an. Programa este concepută pentru 3 ani.
Înscriere

Persoanele care doresc să se înscrie la Institut trebuie să prezinte:

 1. Recomandare din partea păstorului bisericii din care face parte, sau din partea conducătorului misiunii unde activează.
 2. Suma de 200 lei necesară pentru acoperirea cheltuielilor din timpul sesiunii(mâncarea şi materialele de studii)
 3. Vor fi admişi la Institut toţi cei ce susţin examenul final după cele două săptămâni de studii intensive.

Pentru studenţii Institutului care urmează să se prezinte la una din aceste sesiuni este nevoie să aducă următoarele la sesiune:

 1. O descriere despre activitatea în ce priveste studiul biblic (raport) din partea păstorului sau a conducătorului misiunii sub conducerea căruia a activat studentul.
 2. Suma de 200 lei necesară pentru acoperirea cheltuielilor din timpul sesiunii (mâncare şi materialele de studii)
 3. Lucrările individuale de la sesiunile precedente care încă nu au fost prezentate la control.
 4. Manualele de studii completate ale persoanelor la care le-ai predat cursurile învatate mai înainte.

Ne va fi de un mare ajutor în pregătirile noastre dacă ne puteţi confirma participarea Dvs la sesiune din timp la e-mail: vasile.filat@gmail.com.

De asemenea, vă rugăm să extindeţi această invitaţie şi altor fraţi şi surori care sunt dornici să studieze Cuvântul Domnului şi să fie pregătiţi pentru a se încadra în lucrarea măreaţă de mântuire a sufletelor omeneşti.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Cu dragoste în Hristos,

Vasile Filat

Directorul Ascociaţiei “Învăţătură din Cuvânt

- Precept Ministries pentru Moldova”


Sursa
2009-02-17 16:23:54
Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:16:20Poluare masivă cu poliția lângă ei —» Curaj.TV | Media alternativă
21:36:15A New Kind of Tyranny: The Global State’s War on Those Who Speak Truth to Power —» ajna-blogging-press
14:08:31Valoarea banilor. Cât poți consuma cu 1mln €? Și ce are de spus Planeta? —» … mai mult emoţii, decît cuvinte.
14:01:58Volumul de poezie ”Roua sufletului” lansat la biserica USM —» Tineretul Ortodox
13:46:26(in)Justiția românească mă împinge spre CtEDO —» Curaj.TV | Media alternativă
11:56:19Diy Bedroom Organization —» Andrei Fornea
11:52:02Google Home Mini условно бесплатно —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
11:06:01Cum se face performanță în vinificație? —» Fine Wine
10:20:36Elibereaza marfa pe datorie, face evaziune fiscala si cu fărîmături la zacuscă —» Curaj.TV | Media alternativă
09:17:49Pelmeni ca la Ural —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
08:23:29Craftsman Garage Door Remote Replacement —» Andrei Fornea
08:01:34Cunoaște-ți drepturile îmreună cu noi! —» BiblioCity
07:50:56Povești cu tâlc la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
07:37:28Beauty news: linia de produse bio de la Avon perfecte pentru tenul meu —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
07:12:30Rollo 2m Breit Ikea —» Andrei Fornea
20:44:07Obligați să facă ”pomană” la Biserica din Trușeni —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:08Lansare carte de Paul Goma la Gaudeamus —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:27Theses on the Philosophy of History, boss —» turn up the silence
17:21:02Stig Simeon Frøyshov – Distincţia dintre slujbele de catedrală şi cele monahale —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
16:37:53Earl Grey Verrine With Meringue Bites And Orange-Scented Cream —» ajna-blogging-press
15:28:11Serghei ESENIN: DOUĂ POEME CELEBRE —» Leo Butnaru
15:25:50Soluții —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
15:03:14Înveți să te pregătești sau să faci lucrurile? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:21:42Maia Sandu, un exemplu de urmat —» un alt blog
11:23:16Trӑim ca-n poveste! —» Un PUNCT din .FR