De ce otodoxia nu are influenta in lume


Dintr-un comentariu la articolul «Foloseşte telefonul mobil pentru proclamarea Evangheliei» de Vasile Filat, plasat pe www. unimedia.md : “De ce totusi ortodoxia nu are o influenta asupra lumii? De ce? Fiindca este o religie LIBERA care nu-ti impune, la fel cum face islamul, la femei sa poarte imbracamintea ca crestini: femeia crestina trebuie sa fie cu capul acoperit dupa exemplul dat de Maica Domului si ce vedem: femei, fete care sunt cu capul acoperit doar in biserica si acolo nu tot timpul.”

Din acest comentariu se înţelege că toată problema bisericii ortodoxe se limitează la faptul că femeile nu poartă capul acoperit, iar musulmanilor le merge bine fiindcă pot să-şi impună femeile să-şi acopere capul, chiar şi faţa?!
Apropo, am citit toată biblia şi nicăieri nu am găsit să se pomenească că Maica Domnului sau altcineva să poarte capul acoperit!… Numai Apostolul Pavel în prima sa epistola către Corinteni le spune femeilor să poarte capul acoperit când se roagă sau prorocesc. Dar se pare că erau ceva reguli legate de cultura specifică de acolo, căci în acelaşi text (capitolul 11) Apostolul Pavel explică că unii folosesc subiectul acesta pentru a stârni ceartă. El scrie: «Judecaţi voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu desvălită? Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung, pe cînd pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învălitoare a capului. Dacă iubeşte cineva cearta de vorbe, noi n’avem un astfel de obicei şi nici Bisericile lui Dumnezeu.» (1 Corinteni 11:12−15).
Deci, părul este dat ca învelitoare a capului. Dar se pare că în Corint erau femei destrăbălate care umblau cu capul ras (posibil Pavel se referă la slujitoarele de la templele păgâne care se ocupau cu prostituţia), iar pentru femeile cumsecade era primit să poarte capul acoperit.

Nu este creştineşte şi nici drept când cineva se lagă doar de ţinuta femeilor. Doar acolo unde se vorbeşte că femeia să se roage cu capul acoperit, scrie că bărbatul să se roage cu capul dezvelit (cu toate că după Legea evreilor, preoţii întotdeauna trebuiau să poarte capul acoperit când slujeau Domnului). Dacă cei ce le cer femeilor să poarte totdeauna capul acoperit ar urma în totul raţionamentul lor ar trebui şi bărbaţilor să le ceară să poarte totdeauna capul dezgolit (şi vara când arde soarele şi iarna când este ger)?

Atâta timp cât o să ne preocupăm de forme şi nu o să ne gândim la o relaţie personală cu Dumnezeu prin cunoaşterea Lui, creştinismul nu va propăşi. Dumnezeu ne-a rânduit să fim lumina lumii aici pe pământ ca să-i ajutăm pe oameni să deosebească binele de rău şi să fim sarea pământului ca să oprim stricăciunea din societate. Atâta timp cât noi, creştinii, vom sta indiferenţi faţă de creşterea noastră spirituală şi faţă de imoralitatea din jur, care în zilele noastre este promovată pe toate căile posibile, nu vom propăşi, ci vom merge din rău în mai rău.

Domnul să ne ajute să simţim unii cu alţii şi să ne sprijinim unii pe alţii. Să nu ne dăm în cap unii altora… cum este specific poporului nostru, cu părere de rău… Să apreciem pe cei ce fac ceva pentru ţara aceasta, dar dacă nu-ţi place ce fac alţii, fă tu ceva mai bun…
Domnul să ne ajute…

www.moldovacrestina.net

      

Sursa
2009-02-09 11:00:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press
20:35:46Poliţia sperie taximetriştii din staţie şi intersecţie —» Curaj.TV | Media alternativă
20:28:58Crater în asfalt lîngă Tîrgul de iarnă, SRI şi Casa Poporului —» Curaj.TV | Media alternativă
19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press
11:34:19Poliția e complice cu soțul/tatăl – agresor?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:15:54Алексaндр Леонидович Чижевский - учёный, биофизик, философ, поэт, художник. —» Удивительные истории из жизни великих людей
10:27:32Vedere dinspre stînga – A fost coaliția, nu mai e coaliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:24:38Păreri —» Primul meu blog
05:36:23Solid Wood Chairs —» Andrei Fornea
04:48:54Ziua a treia de creație | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină