PNL nu semneaza “Coduri de Conduita” cu cei ce le semneaza si cu Stinga, si cu Dreapta

Alianta “Moldova Noastra” a abordat astazi MAE si PNL, propunindu-ne sa semneze un “Acord politic de neagresiune si cooperare”, alaturi de AMN, PL, PLDM. Iata pozitia conducerii PNL fata de aceasta propunere.

Dincolo de denumirea corecta a acestui document, care trebuie sa fie “Acord de neagresivitate si cooperare”, trebuie sa spunem ca, pe parcursul a, cel putin, doi ani, dar, mai ales, pe parcursul anului 2008, Partidul National Liberal, - al carui presedinte, Vitalia Pavlicenco a fost eliminat din AMN pentru promovarea angajamentelor fundamentale ale Blocului Moldova Democrata in alegerile din anul 2005, fiind urmata de national-liberalii avind convingeri proeuratlantice ferme, proiesirea din CSI, - a propus mereu o cooperare intre formatiunile necomuniste, in scopul pregatirii debarcarii comunistilor in 2009. Aceasta cooperare a fost respinsa din partea partidelor cu reprezentare in Parlament, care se considera necomuniste.

Deputatii PNL au sprijinit in Parlament toate initiativele rationale ale AMN. Din pacate, AMN nu a sprijinit intotdeauna initiativele national-liberalilor. Ba chiar a abdicat – pentru a cistiga mai multi alegatori, nespunindu-le ceea ce trebuie sa stie, ci, mai curind, ceea ce vrea sa auda urechea alegatorilor inselati de zece ani de comunisti - la punctele principiale din platforma BMD, promovate consecvent de national-liberali. Este vorba de limba romana, de iesirea din CSI, de lichidarea neutralitatii militare a R.Moldova, de un parteneriat cit mai strins cu Romania, de anularea unor documente semnate privind Transnistria, care submineaza independenta  si suveranitatea R.Moldova.

Recent, Comisia Electorala Centrala a propus, conform legii, semnarea unui Cod de Conduita pentru campania electorala. Din pacate, deja ponegrite si calomniate peste poate, au alergat repede sa semneze un asemenea cod-batjocura sub un regim comunist si AMN, si PLDM, si PL. Alaturi de cine au semnat aceste partide “Codul”? Alaturi de comunistii si pepecedistii care controleaza spatiul mediatic public, platit din banii tuturor? Despre ce fel de demnitate putem vorbi in asemenea caz?

Acest “Cod de conduita”-batjocura la adresa partidelor din Opozitie nu a fost semnat nici de PNL, nici de MAE. De asemenea, PNL si-a expus pozitia foarte ferma si in legatura cu zisul “Parlament curat”, o initiativa a societatii civile care pune o multitudine de intrebari ce apar aici si la care inca nu am gasit un raspuns convingator.

Acordul propus acum de AMN s-ar vrea sa insemne ca acum, PNL, in campania electorala, sa “coopereze strins” cu AMN, cu PL si PLDM, care nu au acceptat nici un fel de cooperare cu PNL, sa se “consulte”, “sa isi coordoneze actiunile in vederea indeplinirii scopurilor si a sarcinilor asumate”. De ce? Pentru ca national-liberalii sa nu poata spune care e diferenta dintre MAE-PNL si celelalte trei partide zise liberale, ce au demonstrat atita necooperare in ultimii doi ani? Referindu-ne, in special, la AMN si la PLDM. Primul partid a eliminat factorul national din formatiune, iar PLDM a tot transpirat sa “atraga” - pentru a nu spune mai mult, continuind aceste “incercari” - consilieri si membri ai PNL? Nu cred ca e posibil.

Este adevarat, national-liberalii ii vor ataca necrutator, si in aceasta campanie electorala, asa cum a facut in toti cei zece ani de guvernare totalitara, pe comunisti. Totodata, national-liberalii vor demonstra alegatorilor prin ce se deosebesc de ceilalti pretinsi liberali si nu vor accepta un calus in gura, pentru a manifesta exces de toleranta fata de cei care semneaza Coduri de conduita si cu Stinga, si cu Dreapta, fata de cei care nu voteaza iesirea din CSI, care nu se doresc in NATO, care se feresc de cuvintul “roman”, care se uita spre Vest, dar se lasa trasi de mineca de Est…

Pe toate acestea inca le vom vedea.

Vitalia PAVLICENCO, presedintele PNL


Sursa
2009-02-03 00:14:07Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:18:02The SoftBank Effect: How $100 Billion Left Workers in a Hole —» Informaţii pentru studenţi !
18:51:23Circ cu clovni agresivi și poliție incompetentă la Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
17:11:285 noutăți care mi-au plăcut în noul meniu de la Marty Restaurants —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
17:05:44Recipes: delicious recipes and food inspiration -Wine and Cheese Bread —» ajna-blogging-press
16:20:17Coadă umilitoare în frig la Primăria Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
15:49:38sous le voile —» turn up the silence
10:37:17SĂLCIILE BOCITOARE... —» Leo Butnaru
10:19:07The Art of Doublespeak: Bellingcat and Mind Control —» ajna-blogging-press
10:15:55Agresaţi la biserica ilegală de la Grădiniţa 150 —» Curaj.TV | Media alternativă
09:48:19Şantierul de pe strada Bălţi continuă încălcările —» Curaj.TV | Media alternativă
08:58:11Target Kitchen Set —» Andrei Fornea
07:00:43Patio Door Blackout Curtains —» Andrei Fornea
05:01:04В чём тут логика? —» Бессарабские хроники
21:04:33Împărăţiile acestei lumi —» adevaruri biblice
20:58:51Educație prin sinceritate —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:36:14Ceea ce se întâmplă în culise e mai primordial decât spectacolul în sine —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:06:00Geotermal, campioana Amoliga! —» Sandu GRECU
19:57:54Jeleu —» O nouă ocupație...
19:48:10Cum au fost creați peștii și păsările | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
18:34:38Designed Adaptations Challenge Evolution —» ajna-blogging-press
13:52:25Молдова. Города на грани уничтожения —» Блог Михаила Полянского
12:53:08Apel la ajutor pentru lucrarea din Uganda —» Moldova Creștină
12:37:18Informarea spune nu violenței! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:14:08Artista Gabriela Radu, stabilită în Franța: ”Trebuie ca noi, românii, să nu ținem capul plecat și să nu ne dizolvăm în marea globalizare doar ca să fim acceptați” —» Elena Robu
12:05:34Stingătorul și sfințenia —» Moldova Creștină