Pentru cei care îmi contestă opţiunea


Recent, o vizitatoare a blogului meu mă întreba cum mă mai împac cu ideea unirii Basarabiei cu România, idee pe care am promovat-o cu insistenţă pe vremea în care îmi făceam studiile în România. Esenţa întrebării-reproş care mi-a fost adresată era cum pot eu să susţin o persoană (Iurie Roşca), care ar fi declarat, spune ea, că unirea este astăzi imposibilă. Un alt aspect care o revoltă pe cititoarea mea este de ce nu mă mustră conştiinţa atunci când în FLUX (ziarul la care am onoarea să lucrez) apar articole critice şi “denigratoare” la adresa unor politicieni sau persoane publice.

Am să încerc să răspund la aceste întrebări-reproşuri nu doar cititoarei sus-numite ci tuturor celor care mă cunosc şi care, poate, au dileme similare.

Da, îl susţin pe Iurie Roşca şi mă simt extrem de onorat că mi s-a oferit şansa să lucrez aproape de el. L-am susţinut întotdeauna şi îl voi susţine în continuare pentru că am încredere în el şi sunt convins că tot ceea ce face este în beneficiul meu, al urmaşilor mei şi al tuturor celor care au în suflet teamă de Dumnezeu şi măcar puţină dragoste faţă de acest neam românesc. Da, sunt omul lui Roşca, iar Roşca este liderul meu, şi nu mă feresc să spun asta, chiar dacă unii se folosesc de acest lucru pentru a arunca cu mizerie în mine şi în alţii care gândesc la fel.

Am promovat şi promovez în continuare ideea reunirii Basarabiei cu Ţara-mamă şi dacă îmi va da Dumnezeu zile să trăiesc pe viu această Unire voi muri împlinit.

Atunci când eu sau alţi colegi de FLUX îi criticăm pe unii politicieni sau pseudopoliticieni de la Chişinău, nu facem acest lucru de dragul criticatului, ci pentru a arăta publicului ameţit de atâta informaţie contradictorie ce se ascunde în spatele discursurilor populiste ale unora, care este faţa adevărată a celor care ne (le) cerşesc voturile. Noi suntem cam singurii care nu ne-am contrazis niciodată şi cărora nu le este frică că va veni o zi în care ceea ce spunem astăzi să vină în contradicţie cu acţiunile de viitor.

Când eram student la Timişoara, unul destul de activ, de altfel, un vechi amic de-al meu din România, craiovean de origine, care este o persoană mai în vârstă decât mine şi  destul de influentă,  a încercat discret să afle care îmi sunt planurile de viitor. Nu aveam un răspuns pregătit, la fel ca şi mulţi alţi colegi de-ai mei basarabeni care studiază în România şi care nu-şi pot determina mult timp traiectoria, atunci când sunt aproape de finalizarea studiilor. Văzând că nu am un răspuns, acesta mi-a spus: “Sfatul meu este să te întorci acasă şi să ajuţi Frontul (Avea în vedere PPCD-ul). Ţine minte, dacă ţii cu adevărat la România şi la neamul tău, şi dacă vrei să contribui şi tu la reînvierea Ţării, poţi face acest lucru doar alături de Iurie Roşca şi adepţii săi. Alţii în Basarabia, care luptă sincer, nu ai să găseşti”.

Recunosc că poate acesta a fost unul dintre  cele mai importante argumente care m-au determinat să vin la Chişinău şi să mă înrolez în rândurile PPCD.

Sunt o persoană destul de informată, că aşa mi-i meseria. De multe ori aflu primul şi mult mai amănunţit lucruri care au loc în jurul nostru şi care sunt ulterior comentate şi interpretate, în funcţie de interesul fiecăruia.

Cunosc extrem de bine cine ne sunt duşmanii, ce urmăresc şi ce îi deranjează. Cert este însă că nimic din ce declară ei nu reprezintă adevăratul motiv care stă la baza tentativelor de asasinare morală (şi nu numai) a lui Iurie Roşca şi a noastră, a tuturor.

Ceea ce vreau să vă mai spun, dragi cititori ai blogului meu, este că singurul politician care nu a trădat niciodată interesele acestei ţări este anume Iurie Roşca. Aceasta este convingerea mea, iar argumente în acest sens am cu duiumul.

Asta am vrut să spun.

 

      

Sursa
2009-01-29 18:41:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu
20:37:56Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului —» Elena Robu
20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
16:18:00Aparențe —» Primul meu blog
15:36:47Vă invităm la o seară duhovnicească cu scriitorul Ion Bradu —» Tineretul Ortodox
15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:08:47#viațădefamilie —» lolamajeure | sex. intimitate. discuţii nocturne
14:20:50Cum să-ți dezvolți răbdarea [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu
11:10:09S-a întâmplat: Guvernul Sandu a căzut —» Elena Robu
11:00:35Восстановление экологии населённых пунктов руками самих жителей на примере села Копчак —» Заметки Начинающего Журналиста
10:31:12Inexpensive Kitchen Sinks —» Andrei Fornea
10:21:16Se laudă că a fost la vot, dar încalcă legea —» Curaj.TV | Media alternativă
09:45:02Știința care te inspiră! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:03:37Cum se Naște Sărăcia la Moldoveni? —» Curaj.TV | Media alternativă
07:25:40Affordable Sectional Couch —» Andrei Fornea
04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
04:09:19Iordania din nou —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag