Vasile Tarlev ma invita la colaborare


La sfirsitul anului trecut ex-ministrul Vasile Tarlev si-a lansat site http://www.tarlev.md In ziua in care a fost lansat am intrat din curiozitate pe acest site sa vad ce fel de mesaje contine si cum arata un site al unui politician care a guvernat tara mai bine de 7 ani. Parerea a fost “asa si asa”. Dar, in general, pentru Moldova e o realizare destul de buna si mi-a placut gestul lui Tarlev de a crea un site personal. Intimplator am intrat la rubrica Intrebari/raspunsuri si i-am adresat o intrebare D-lui. Tarlev. Nu credeam ca voi obtine un raspuns dar spre surprinderea (placuta) mea am obtinut raspuns. Ieri din intimplare am gasit pe Internet raspunsul lui Tarlev la intrebarea mea. Intrebarea si raspunsul le gasiti mai jos sau pe http://www.tarlev.md/Intrebari_raspunsuri7.html

cu_oamenii_in_cimp

Ion Sclifos – “Ce actiuni ar trebui intreprinse pentru  a motiva concetatenii nostri care muncesc in strainatate sa investeasca in dezvoltarea mediului de afaceri autohton si cum credeti ce ar trebui sa faca autoritatile pentru a stopa exodul masiv al populatiei care este o problema strategica pentru viitorul Republicii Moldova?”

Vasile Tarlev -“Totul este legat de problemele economice si sociale. Pentru investitii in afaceri sunt necesare modificari legislative atractive, conditii favorabile fiscale, cursuri speciale de managment si stabilitate economica in mod prioritar la acest moment. Exodul masiv al populatiei se poate stopa numai prin crearea conditiilor normale de angajare si remunerare adecvata a muncii. Cand statul creaza conditii pentru sporirea locurilor de munca, dezvoltarea tehnologiilor moderne, producerea marfurilor calitative care pot concura cu cele straine. Cand Patronul nu-si permite neachitarea salariului binemeritat in special pentru munca adaugatoare. Cand angajatul este convins ca Legea apara drepturile sale. Cand salariul permite achitarea serviciilor comunale, produselor alimentare, marfurilor si serviciilor necesare, luarea creditelor in conditii normale la procurarea apartamentului, automobilului, etc. Ultimul timp sint semne ca multi dintre cei plecati se intorc sau se vor intoarce curand si sunt sigur ca au alte idei, capacitati, pozitii care vor schimba viitorul Moldovei spre bine. Eu dispun de un program concret si eficient de a urgenta acest proces. Va invit la colaborare. Multumesc anticipat.”

Iata acesta a fost raspunsul. Frumos raspuns nu? :) Probabil multi citind acest raspuns ar spune: “Ei bine D-le. Tarlev, de ce Dvs. cit ati fost la guvernare nu ati facut aceste lucruri?” sau “De ce acum in pragul alegerilor parlamentare vorbiti despre aceste lucruri iar cit ati fost la conducere nu ati facut nimic din astea?” sau alte si alte intrebari de acest tip. Intotdeauna politicienii au fost criticati atit cit au fost la guvernare cit si dupa guvernare iar apoi sunt dati uitarii sau intra in istorie prin faptele lor. Politicienii nu sunt criticati doar in sistemele totalitare sau dictatoriale. De exemplu, in Rusia auzim multa critica la adresa lui Putin sau Medvedev? Nici vorba. Din contra ei sunt perceputi de populatie asemeni unor semi-zei din cauza manipularii mediatice si cultului personalitatii inradacinat in constiinta ruseasca nu de azi sau de ieri. Din fericire pentru noi, orice s-ar spune, traim intr-un stat in care exista un anumit grad de democratie dar, evident, se poate si mai bine.

Putem sa-i reprosam multe lui Tarlev. Multe lucruri ar fi putut fi facute altfel. Dar imaginativa ca sunteti Vasile Tarlev si in 2001 veniti la guvernare intr-o tara saraca, in care majoritatea populatiei traieste sub pragul saraciei. Daca am privi, fara emotii, acum obiectiv la anii sai de guvernare am vedea ca Tarlev a lasat in urma un stat mai putin sarac in care nivelul de viata este totusi mai bun decit in 2001. Sper ca lumea nu va interpreta aceste ginduri precum ca eu asi fi un sustinator al lui Tarlev :)   Pentru ca nu este asa. Probabil daca altcineva ar fi fost in locul lui Tarlev situatia ar fi fost mai buna insa istoria nu opereaza cu idei de genul “ce-ar fi fost daca…?. Dar eu ma indoiesc ca ar fi fost mai buna daca ma gindesc la calitatea clasei poilitice de la noi.

Mi-a placut gestul lui Tarlev de a raspunde la intrebari. Apropo, pe site-ul sau sunt o multime de intrebari la care a raspuns Tarlev. Merita citite. Bun PR. Nu stiu care va fi viitorul politic a lui Tarlev. Probabil nu va atinge pragul electoral dar in Moldova nu se stie niciodata ;)

P.S. Oare ce fel de colaborare a avut in vedere? Ma pus pe ginduri :)

Fotografie de pe http://tarlev.md/prim_ministru.html

      

Sursa
2009-01-28 09:32:53Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

16:35:20Am susținut un briefing în cadrul căruia am comunicat decizia oficială —» Igor Dodon
16:12:13eBook Cartier. Top vânzări octombrie 2019 —» Gheorghe Erizanu
14:59:29Amman —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
14:06:50Am avut discuții separate cu toate fracțiunile din Parlamentul Republicii Moldova —» Igor Dodon
12:04:34Învățarea alfabetului la preșcolari: căutăm literele cu pensula —» Planeta Mami
11:40:08Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil? —» Elena Robu
10:06:43Avertizarea MAIB privind e-mailurile virusate care pretind a fi trimise din numele bănci —» edufin.md
09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
09:21:23„Degustare de butoaie” la Castel Mimi —» Fine Wine
09:19:22Moldova, grație performanței lui Radu Albot, s-a calificat la prima ediție a ATP Cup! —» un alt blog
07:28:27E plină țara de proști —» Primul meu blog
07:26:28Scandal uriaș în Marea Britanie privind implicarea Rusiei în alegeri —» Elena Robu
06:42:53Walmart Landscaping Rocks —» Andrei Fornea
03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu
20:37:56Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului —» Elena Robu
20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
16:18:00Aparențe —» Primul meu blog
15:36:47Vă invităm la o seară duhovnicească cu scriitorul Ion Bradu —» Tineretul Ortodox
15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:08:47#viațădefamilie —» lolamajeure | sex. intimitate. discuţii nocturne
14:20:50Cum să-ți dezvolți răbdarea [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină