Consiliul de Coordonare al MAE-PNL a discutat despre Cabinetul din umbra

Miercuri, Consiliul de Coordonare al MAE-PNL, in format 8 plus 8, s-a intrunit in a treia sedinta. Au fost examinate si adoptate structura stafului central, urmind sa fie confirmati membrii departamentelor, au fost stabiliti coordonatorii de la staful central pentru raioane, ce vor acorda toata asistenta stafurilor rationale, s-a examinat structura si componenta Guvernului din umbra al MAE-PNL, precum si pozitia celor doua partide fata de diferite initiative si oferte, ce vin din partea Comisiei Electorale Centrale si a societatii civile.

Membrii CC al MAE-PNL asteapta raspunsurile la interpelarile deputatilor in Parlament in legatura cu unele prevederi din Legea cu privire la partide si Codul Electoral. Miercuri a fost din nou aminata pronuntarea deciziei la Curtea Suprema de Justitie, unde MAE a atacat Ministerul Justitiei in legatura cu refuzul acestuia de a inregistra modificarile adoptate de congres la Statutul Miscarii Actiunea Europeana.

Pe marginea subiectului Guvernului din umbra au avut loc discutii de fond, pentru ca membrii CC au venit atit cu deciziile organismelor colective ale formatiunilor, cit si cu propunerea de a se discuta despre rationalitatea, riscurile, dificultatile si plusurile prezentarii Cabinetului din umbra al unui partid. Membrii CC au declarat ca este important ca opinia publica, in perspectiva unei majoritati parlamentare democratice in Parlament, ce ar putea desemna un Guvern, sa cunoasca echipele pentru executiv ale partidelor ce se avinta in lupta electorala si isi propun sa ajunga la cirma statului, sa ii decida soarta. Imperativul integrarii europene pentru R.Moldova este unul incontestabil, insa pe aceasta cale se poate avansa numai printr-o echipa ce va demonstra profesionalism si vointa politica.

La formarea Guvernului s-a tinut cont, drept criterii, de structura viitorului cabinet de ministri, de competenta si gradul de implicare a persoanelor in viata partidului, de necesitatea de a atrage in executiv si tehnocrati, de proportia de gen si de virsta in desemnarea membrilor Cabinetului, de disponibilitatea lor de a se expune intr-o societate care se afla intr-un regim comunist dictatorial, urmind sa-si pregateasca fiecare  viziunea si programul prioritatilor in domeniul pe care ar urma sa il conduca. Consiliul de Coordonare MAE-PNL este gata sa infrunte unele tratamente din partea presei, in special controlate de putere, conform carora isi prezinta Cabinetele din umbra unele partide despre care nu se stie daca vor avea si oportunitatea sa faca parte din Guvern.
MAE si PNL considera ca numai transparenta, numai iesirea la rampa si punerea in valoare, inslusiv prin comparatie, a unor echipe competitive pentru executive ale partidelor, ar putea convinge populatia ca Opozitia are oameni curajosi, gata sa lupte contra fariseilor comunisti, pentru darimarea regimului comunist antinational, pentru cistigarea increderii si a voturilor alegatorilor, indemnati sa asigure o alternativa democratica la Putere. Daca mai multe partide necomuniste isi vor propune echipele pentru Executiv, s-ar putea identifica mai usor una comuna, din foarte buni profesionisti, care sa faca fata, dupa alegerile parlamentare, mostenirii dezastruoase, lasate de comunisti, precum si unui an 2009 greu, cu toate sfidarile sale provocate de criza financiara mondiala.


Sursa
2009-01-21 23:54:44Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:27:02YouTube Said to Be Fined Up to $200 Million for Children’s Privacy Violations —» Informaţii pentru studenţi !
07:50:59Interviu cu reporterul Valentin "La scandal…cu BORODACHI" de la Curaj.TV —» Curaj.TV | Media alternativă
07:37:58Spune ca a vazut fratele minor batut de mama, alergind descult spre nicaeri —» Curaj.TV | Media alternativă
07:29:08Ora de Coding la Biblioteca Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” —» BiblioCity
04:21:07The Decade Tech Lost Its Way —» Informaţii pentru studenţi !
04:03:48King Iron Headboard —» Andrei Fornea
02:20:13The Decade Tech Lost Its Way —» plop andrei
00:21:052020 Campaigns Throw Their Hands Up on Disinformation —» plop andrei
22:18:02The SoftBank Effect: How $100 Billion Left Workers in a Hole —» Informaţii pentru studenţi !
21:44:39Suntem Mari deja sau cum am mers la oliță —» A little web world
21:18:30Despre atașamentul parental —» A little web world
20:25:37Indiferența distruge proiecte —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
18:59:10©️ Prizonier —» Licurici de suflet
18:51:23Circ cu clovni agresivi și poliție incompetentă la Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
17:54:35©️ Întotdeauna vom găsi timp pentru ceea ce contează cu adevărat.. —» Licurici de suflet
17:11:285 noutăți care mi-au plăcut în noul meniu de la Marty Restaurants —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
17:05:44Recipes: delicious recipes and food inspiration -Wine and Cheese Bread —» ajna-blogging-press
16:20:17Coadă umilitoare în frig la Primăria Buzău —» Curaj.TV | Media alternativă
15:49:38sous le voile —» turn up the silence
10:37:17SĂLCIILE BOCITOARE... —» Leo Butnaru
10:19:07The Art of Doublespeak: Bellingcat and Mind Control —» ajna-blogging-press
10:15:55Agresaţi la biserica ilegală de la Grădiniţa 150 —» Curaj.TV | Media alternativă
09:48:19Şantierul de pe strada Bălţi continuă încălcările —» Curaj.TV | Media alternativă
08:58:11Target Kitchen Set —» Andrei Fornea
07:00:43Patio Door Blackout Curtains —» Andrei Fornea