Retete din bucataria ruseasca
Bucataria ruseasca imi este foarte apropiata si bine cunoscuta, iar bucatele rusesti se gatesc des la noi in familie. In aceasta postare am adunat mai multe retete postate anterior pe blog. Probabil, pentru multi, bucataria ruseasca se asociaza in primul rand cu clatitele, simbolul etern al culturii rusesti. In ziua cand se sarbatoreste „Maslenitsa” se pregatesc cele mai diverse feluri de clatite, cateva tipuri prezint mai jos, despre celelalte, vom povesti in urmatoarele articole. Foi subtiri de clatite Oladii pufoase , se aseamana putin cu pancakes americane, doar ca se pregatesc pe baza de chefir si sunt mult mai mici. Oladiile se pregatesc la rusi in diverse feluri, nu numai pe baza de chefir, dar si din dovlecel si cartof. Un exemplu de oladii din dovlecei. Un alt produs, originar din Rusia, este branza de vaci, numita la rusi „Tvorog”. Prezenta in toate tarile post-sovietice, branza de vaci este unul din principalele ingrediente folosite la pregatirea mancarurilor. Din branza se fac checuri, gogosi, budinci, precum si umpluturi pentru diverse mancaruri. Renumitele Syrniki rusesti, denumite si branzoaice in Moldova, desi sunt complet diferite de branzoaicele romanesti. Clatitele in Rusia se maninca cu diferite umpluturi, atat dulci, cat si sarate. Clatitele cu […]Sursa
2019-10-22 10:24:52