Supa-crema de cartofi dulci cu becon si ardei copti
Stia oare Cristofor Columb, acum 6 secole in urma, ca urmeaza sa prezinte Europei cea mai puternica si influenta tara din lume? Probabil ca nu…. America sau „Lumea Noua”, a devenit cea mai ravnita tara pentru emigranti, considerata acum cea mai diversa tara din punct de vedere etnic si cultural, fapt care a lasat o amprenta majora in bucataria Statelor Unite, multe bucate din bucatariile lumii devenind parte din bucataria ei nationala. Columb, nu doar a starnit interesul Europei pentru „Lumea Noua”, ci si ne-a daruit mai multe plante care au revolutionat industria alimentara de-a lungul timpului: dovleacul, porumbul, cartoful alb si cartoful dulce (batat). Se zice ca cartofii au fost descoperiti de catre spanioli in regiunile tropicale ale Americii, mai exact in Peru, si initial au servit drept hrana pentru animale. In prezent, insa, sunt pe larg utilizate in toata lumea. Astazi am hotarat sa va prezint cartoful dulce, care de cativa ani poate fi gasit cu usurinta practic in toate marketurile locale. Multi isi pun intrebarea, ce sa faca cu acest cartof si nu prea sunt obisnuiti sa il gateasca. Cartoful dulce, poate fi gatit la fel ca si cel alb – copt, fiert sau prajit. Eu il […]
Sursa
2019-09-10 07:00:47