Piccata de pui
Această retetă italiană, foarte simplă și delicioasă am descoperit-o în cartea Marthei Stewart, de atunci am gătit-o de nenumărate ori și am facut câteva schimbari nesemnificative în cantitățile ingredientelor. Această Piccata este perfecta atât pentru o masă de sarbatoare, cât și pentru o cină în familie. Ingrediente:1 piept de pui mai maricel faina (3-4 linguri)2 linguri ulei de măsline100gr unt 150ml vin alb sec3 linguri zeamă de lămâie (aprox jum de lamaie)3 linguri capere1 lingura frunze tocate de pătrunjel proaspat Modul de preparare:Pieptul de pui il spalam bine si il taiem in 6-8 felii de aproximativ 6mm (cum ati taia carnea pentru batute), apoi cu un ciocanas batem usor carnea pe ambele parti, sa fie mai moale. Saram si piparam pieptul de pui. Tăvălim apoi fiecare felie foarte bine prin făină, pe ambele părti, apoi scuturam excesul. Intr-o tigaie incingem bine uleiul de masline si 30gr unt. Când untul începe să sfârâie gătim in el puiul, până este gătit bine și devine frumos rumenit, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte Cand toate feliile de pui sunt gata, scurgem excesul de grăsime din tigaie și punem tigaia înapoi pe foc, adăugam vinul și cu o lingura de lemn sau silicon curățim […]Sursa
2019-05-22 08:10:23