Inghetata de fistic




Daca e sa aleg, as alege inghetata de fistic, e preferata mea si e la mare cautare, pentru ca gustul natural nu se gaseste usor, iar pretul e chiar foarte mare, de aceea am ales sa o gatesc acasa, este mult mai economa decat cea din comert si foooooarte gustoasa :P !!!
Ingrediene:
  • 80 fistic curatat ( din 250 de grame de fistic necuratat, vor rezulta 100 de grame de miez de fistic ) 
  • 200 ml. lapte
  • 300 ml. frisca neindulcita de la 23 % grasime
  • 80 gr. zahar ( se poate adauga mai mult zahar, dupa gust )
  • 2 galbenusuri
  • 1 pachetel de zahar vanilat ( optional ) 
  • 10 ml. esenta de fistic
  • Colorant alimentar verde ( optional ) 
Mod de preparare: 
  • Intr-o cratita cu peretii grosi, amestecati zaharul vanilat, zaharul, galbenusurile si laptele, le puneti pe foc mic si amestecati in continuu in crema cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
  • Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas ca sa opriti procesul de gatire.
  • Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
  • Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
  • Acum ne ocupam de fistic, decorticam nucile de fistic si le oparim cu apa clocotita cateva minute.
  • Dupa ce le-am oparit, ii curatati de coaja ca sa ramana miezul curat, se curata foarte usor.
  • Nucile curatate se pun in bolul blenderului si si dilueaza cu putina frisca din cantitatea totala, puneti atat cat e nevoie ca sa le puteti marunti foarte fin ( trebuie sa obtineti un piure ), turnati frisca treptat ca sa nu puneti prea multa.
  • Frisca ramasa se mixeaza cu mixerul pana va forma moturi.
  • Amestecati crema de oua cu piureul de fistic, apoi il incorporati cu ajutorul unui tel in frisca mixata, tot acum adaugati si esenta de fistic.
  • Daca doriti puteti sa adaugati putin colorant alimentar verde, pentru o culoare mai vie.
  • Turnati inghetata obtinuta in bolul masinii de facut inghetata si o inghetati pana la consistenta necesara in jur de 30 de minute.
  • Transferati inghetata intr-un bol cu capac si o inghetati in congelator pana va fi gata.
  • Daca nu aveti o masina de facut inghetata , turnati inghetata intr-un bol cu capac si o puneti in congelator, o amestecati cu un tel sau cu  o furculita ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme foarte groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!

Sursa
2014-09-30 21:30:38



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

06:36:05JURNALUL DE LA HYPERION (IV) —» Leo Butnaru
06:16:48Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
12:00:00Making 43% of the Web More Dynamic with the WordPress Interactivity API —» Soţii Bragaru
16:43:17WordPress Website Speed Build: The Masters Golf Tournament —» ada rosu
13:41:21ÎN MEMORIAM - Ion Aldea-Teodorovici - 7 aprilie —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:15:13Regulament_Concurs de postere ,,COMUNITATEA MEA ÎN OBIECTIV EUROPEAN” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:00:00Registering Custom Post Types in the WordPress Admin: Our CloudFest Hackathon Report —» Misterioz
09:15:43HÂRTIE DE TURNESOL/PAPEL TURNESOL* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:33:02DRUM/CAMINO* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:00:50„Muntele Basmelor” de la Buscat s-a redeschis mai devreme —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
07:41:09Oamenii frumoși creează ocazii frumoase —» BiblioCity
07:27:34BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:56:00POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:18:34APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:38:43JURNALUL DE LA HYPERION (III) —» Leo Butnaru
06:41:35CUTUME —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:41:02RENDEZ-VOUS* —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:40:39BORȘ SAU CIORBĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:39:55GÂNDITORUL LUI RODIN —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:39:41AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:54:28Magnum Innominandum —» turn up the silence
05:39:30IDEALUL?... —» Leo Butnaru
14:52:05Metoda de protecție a mafiei lemnului! Poliția Buzău în acțiune —» Curaj.TV | Media alternativă
12:35:35Atestarea personalului de specialitate din bibliotecile publice —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:00:40Concursul de fizica „IMPULS” editia a VII-a, 2024 —» Fizica pentru Moldova