Inghetata de cafea



Inca o bunatate pentru iubitorii de cafea :)Ingrediente:
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 300 smantana pentru frisca
  • 100 gr. zahar ( se poate adauga mai mult sau mai putin zahar, dupa gust )
  • 1 pachetel de zahar vanilat ( optional )
  • 4 lingurite cu varf de cafea solubila ( eu am folosit Jacobs Monarch Millicano, este o cafea macinata combinata cu cafea solubila )
  • 25 ml. coniac (optional )
Mod de preparare:
  • Fierbem laptele si dizolvam in el cafeaua, dupa ce s-a racit putin il turnati cu atentie peste galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat si zaharul, amestecand energic.
  • Turnati compozitia intr-o cratita cu peretii grosi si o puneti pe foc mic, amestecati crema in continuu cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
  • Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas, ca sa opriti procesul de gatire.
  • Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
  • Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
  • Frisca se mixeaza pana va forma moturi.
  • Cu ajutorul unui tel, incorporati crema de galbenusuri racita si coniacul, in frisca mixata.
  • Turnati inghetata intr-o tava de copt din sticla cu diametrul de ~28 cm, o acoperiti cu folie de plastic si o puneti in congelator ( in tava, va ingheta mai repede, pentru ca are o suprafata mai intinsa ). 
  • Amestecati inghetata cu un tel ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!

Sursa
2014-09-19 21:30:07



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

09:21:08CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:48:35Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:59POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:38:58BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:05:58Meet Studio: Your New Favorite Way to Develop WordPress Locally —» Ileana Pîrgaru
19:19:44WordPress Block Patterns Give You Superpowers —» Ileana Pîrgaru
04:59:54APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:43:05MĂRTURISIRI, CONFLUENȚE —» Leo Butnaru
12:28:37Adevărul despre băutura moldovenilor de Paști —» Fine Wine
06:54:33,,În lumea poveştilor lui Ion Creanga” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:18:2914 februarie 2024 - ,,Grigore Vieru poetul celor mici și mari” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:52:35UMBRA —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:55:52Poliția locală oprește mașina unde vrea, că nu stă mult ;) —» Curaj.TV | Media alternativă
09:32:28Jocuri de cuvinte cu Ilinca la 5 ani #perleleIlincăi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
04:33:25Povești care inspiră – Iasmina Crețoi şi Nico G. —» Curaj.TV | Media alternativă
23:50:16UN BILET PENTRU TRANAI* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:42:07BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:37:2610 Amazing WordPress Design Resources —» costica
09:53:02Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:52:25AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:42:45Radacini Metier reconfirmă titlul „Best of Show Moldova” —» Fine Wine
06:36:05JURNALUL DE LA HYPERION (IV) —» Leo Butnaru
06:16:48Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
22:35:23APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:56:2714 februarie, ziua de naștere a lui Grigore Vieru —» Biblioteca Publică or.Rîşcani