Pappa al pomodoro – supă de roșii cu pâine

supa de rosii cu paine 600x600Pappa al pomodoro este o supă tradițională italiană din regiunea Toscana. Această supă ca și majoritatea bucatelor din Toscana se remarcă prin simplitatea ingredientelor, care îmbinate crează ceva nemaipomenit de gustos. A fost concepută ca o mâncare ușoară de vară, fară multe grăsimi și ușor de preparat.

supa de rosii cu paine 600x450Roșii acum avem din abundență, e momentul potrivit pentru a găti această supă.

supa de rosii cu paine 2 600x450

crutoane before crutoane after ceapa prajita rosii 1

rosii 2 rosii 3 supa supa de rosii cu paine 600x450
Pappa al pomodoro - supă de roșii cu pâine   Print Pregatire 20 mins Timp de gătit 30 mins Timp total 50 mins   Autor: Bucataresele.md Porţii: 6 Ingrediente

  • 1 kg de roșii cărnoase
  • 4 felii de ciabata, sau altă pâine albă, de cel puțin o zi
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 200 ml supă de pui sau apă
  • 20 g parmezan ras
  • pătrunjel sau busuioc pentru decor
  • ulei de măsline
  • sare și piper după gust
Mod de preparare
  1. Tăiați feliile de pâine în cuburi cu latura de 1,5-2 cm. Stropiți-le cu ulei de măsline și prăjiți-le la foc mediu. Când s-au rumenit frumos dați-le deoparte.
  2. Tăiați ceapa și rumeniți-o într-un castron la foc mic. Când e gata adăugați usturoiul.
  3. Între timp pregătiți roșiile. Îndepărtați ciotul, faceți o tăietura sub formă de cruce la bază și fierbeți timp de 1 min. Apoi transferați-le rapid într-un bol cu apă rece sau gheață.
  4. Curățați coaja de pe roșii și tăiați-le cubulețe.
  5. Adăugați roșile în castronul cu ceapă și gătiți 10 min. Adăugați supa sau apa, oregano și asezonați cu sare și piper după gust. Mai fierbeți 10 min.
  6. Adăugați jumătate din crutoane în supă și lăsați să fiarbă la foc mic 5 min. Apoi cu un blender omogenizați un pic supa, până obțineți textura dorită.
  7. Serviți cu crutoane, parmezan ras și frunze de pătrunjel deasupra.
3.2.1311
 


Sursa
2014-08-29 06:00:51



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

04:43:05MĂRTURISIRI, CONFLUENȚE —» Leo Butnaru
12:28:37Adevărul despre băutura moldovenilor de Paști —» Fine Wine
06:54:33,,În lumea poveştilor lui Ion Creanga” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:18:2914 februarie 2024 - ,,Grigore Vieru poetul celor mici și mari” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:52:35UMBRA —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:55:52Poliția locală oprește mașina unde vrea, că nu stă mult ;) —» Curaj.TV | Media alternativă
09:32:28Jocuri de cuvinte cu Ilinca la 5 ani #perleleIlincăi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
04:33:25Povești care inspiră – Iasmina Crețoi şi Nico G. —» Curaj.TV | Media alternativă
23:50:16UN BILET PENTRU TRANAI* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:42:07BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:37:2610 Amazing WordPress Design Resources —» costica
09:53:02Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:52:25AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:42:45Radacini Metier reconfirmă titlul „Best of Show Moldova” —» Fine Wine
06:36:05JURNALUL DE LA HYPERION (IV) —» Leo Butnaru
06:16:48Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
22:35:23APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:56:2714 februarie, ziua de naștere a lui Grigore Vieru —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:55:48Cartea – un bun prieten de viață —» BiblioCity
12:00:00Making 43% of the Web More Dynamic with the WordPress Interactivity API —» Soţii Bragaru
11:18:38ÎN MEMORIAM - Ion Aldea-Teodorovici - 7 aprilie —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:17:0121 martie 2024 - Ziua Internaţională a POEZIEI ,,Pe aripi de poezie". —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
05:48:55CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:47:39STELE DE MARE —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:03:57Statul încurajează agresoarea cu amendă simbolică —» Curaj.TV | Media alternativă