Pappa al pomodoro – supă de roșii cu pâine
Pappa al pomodoro este o supă tradițională italiană din regiunea Toscana. Această supă ca și majoritatea bucatelor din Toscana se remarcă prin simplitatea ingredientelor, care îmbinate crează ceva nemaipomenit de gustos. A fost concepută ca o mâncare ușoară de vară, fară multe grăsimi și ușor de preparat.
Roșii acum avem din abundență, e momentul potrivit pentru a găti această supă.
Pappa al pomodoro - supă de roșii cu pâine Print Pregatire 20 mins Timp de gătit 30 mins Timp total 50 mins Autor: Bucataresele.md Porţii: 6 Ingrediente
- 1 kg de roșii cărnoase
- 4 felii de ciabata, sau altă pâine albă, de cel puțin o zi
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță de oregano uscat
- 200 ml supă de pui sau apă
- 20 g parmezan ras
- pătrunjel sau busuioc pentru decor
- ulei de măsline
- sare și piper după gust
- Tăiați feliile de pâine în cuburi cu latura de 1,5-2 cm. Stropiți-le cu ulei de măsline și prăjiți-le la foc mediu. Când s-au rumenit frumos dați-le deoparte.
- Tăiați ceapa și rumeniți-o într-un castron la foc mic. Când e gata adăugați usturoiul.
- Între timp pregătiți roșiile. Îndepărtați ciotul, faceți o tăietura sub formă de cruce la bază și fierbeți timp de 1 min. Apoi transferați-le rapid într-un bol cu apă rece sau gheață.
- Curățați coaja de pe roșii și tăiați-le cubulețe.
- Adăugați roșile în castronul cu ceapă și gătiți 10 min. Adăugați supa sau apa, oregano și asezonați cu sare și piper după gust. Mai fierbeți 10 min.
- Adăugați jumătate din crutoane în supă și lăsați să fiarbă la foc mic 5 min. Apoi cu un blender omogenizați un pic supa, până obțineți textura dorită.
- Serviți cu crutoane, parmezan ras și frunze de pătrunjel deasupra.
Sursa
2014-08-29 06:00:51