DESERT FLOARE DIN PAN BRIOCHE

IMG_3091    IMG_3102

Am vazut aceasta minunatie pe un blog culinar italian si am indragit-o de la prima vedere. Am vrut s-o incerc neaparat. Am incercat-o si mi-a placut mult de tot – e prezentabila (servita la o masa in cinstea prietenilor  va aduna doar complimente pentru maiestria bucatarului), e gustoasa (aluatul e foarte aproape de cel de cozonac), poate fi umpluta cu nutella, magiun, halva.
Daca si tie iti place cum arata te poftesc sa gatim impreuna.

INGREDIENTE:

faina – 600 gr
zahar – 35 gr
oua – 2 buc.
unt moale – 45 gr
lapte – 190 gr
coaja rasa de la 1 lamaie
drojdii uscate pentru dulciuri – 3,5 gr
nutella – 6-7 linguri

MOD DE GATIRE:

Pregatim aluatul – cernem intr-un bol faina, adaugam si celelalte ingrediente (laptele caldut, untul inmuiat in cuptorul cu microunde, ouale, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si drojdia). Framantam bine in decurs de cateva minute, apoi acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se odihneasca 30 minute intr-un loc cald (eu incalzesc putin cuptorul, dupa care il inchid si pun aluatul inauntru).

IMG_3019

Dupa 30 de minute punem bila de aluat pe masa de lucru presurata cu faina si o dividem in 4 parti egale. Intindem cu sucitorul prima bila ca sa obtinem un disc cu grosimea de 2-3 mm si il punem pe o tava de cuptor, unde am asternut  foaie de copt. Ungem cu nutella toata suprafata foii. Facem acelasi lucru cu celelalte bucati de aluat ramase – intindem, aranjam deasupra primei foi si ungem cu nutella (ultimul strat nu il ungem insa).

IMG_3021    IMG_3023

IMG_3026

Cu un cutit foarte ascutit facem patru incizii pe viitoarea floare din pan brioche, neajungand la centru (vezi imaginea). Fiecare din cele patru parti obtinute le mai “despicam” o data (acum avem 8 parti), si inca o data – astfel vom obtine 16 parti.

IMG_3027    IMG_3028

IMG_3030

Si aici vine etapa cea mai complicata de explicat (nu de facut!). Luam doua “petale” vecine si le rotim in exterior de doua ori, iar extremitatile le lipim intre ele ca sa formam o petala adevarata. Procedam la fel cu partile ramase. Stiu ca in acest caz ar fi mai util un video, deci iata link-ul unde puteti vedea tot procesul (http://www.youtube.com/watch?v=3cJnIZUlCpQ). Cand am terminat de format toate petalele lasam desertul nostru sa creasca (cam 30 minute), dupa care il ungem cu lapte si il dam la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 25 minute.

IMG_3038

Lasam sa se raceasca definitiv si transferam pe un platou. La dorinta putem presura cu pudra de zahar.
Pofta buna!
Astept impresiile voastre in comentarii!



Sursa
2013-11-16 20:18:40



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

06:36:05JURNALUL DE LA HYPERION (IV) —» Leo Butnaru
06:16:48Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
12:00:00Making 43% of the Web More Dynamic with the WordPress Interactivity API —» Soţii Bragaru
16:43:17WordPress Website Speed Build: The Masters Golf Tournament —» ada rosu
13:41:21ÎN MEMORIAM - Ion Aldea-Teodorovici - 7 aprilie —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:15:13Regulament_Concurs de postere ,,COMUNITATEA MEA ÎN OBIECTIV EUROPEAN” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:00:00Registering Custom Post Types in the WordPress Admin: Our CloudFest Hackathon Report —» Misterioz
09:15:43HÂRTIE DE TURNESOL/PAPEL TURNESOL* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:33:02DRUM/CAMINO* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:00:50„Muntele Basmelor” de la Buscat s-a redeschis mai devreme —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
07:41:09Oamenii frumoși creează ocazii frumoase —» BiblioCity
07:27:34BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:56:00POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:18:34APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:38:43JURNALUL DE LA HYPERION (III) —» Leo Butnaru
06:41:35CUTUME —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:41:02RENDEZ-VOUS* —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:40:39BORȘ SAU CIORBĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:39:55GÂNDITORUL LUI RODIN —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:39:41AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:54:28Magnum Innominandum —» turn up the silence
05:39:30IDEALUL?... —» Leo Butnaru
14:52:05Metoda de protecție a mafiei lemnului! Poliția Buzău în acțiune —» Curaj.TV | Media alternativă
12:35:35Atestarea personalului de specialitate din bibliotecile publice —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:00:40Concursul de fizica „IMPULS” editia a VII-a, 2024 —» Fizica pentru Moldova