Parada ”zâmbăreților” lui Filat și Plahotniuc

Eu n-am urmărit nici măcar zece secunde din partida de amor televizată dintre Lupu și Filat, transmisă în direct, la oră de maximă audiență la una din televiziunile trustului. Am spus-o și pe facebook: în condițiile în care aveam alternative gen Steaua - Basel, Arsenal - Dortmund sau Milan - Barcelona, nu i-am putut înțelege pe cei care-au urmărit pornografia de proastă calitate dintre cei ”doi lideri” ai coaliției de guvernare.

De fapt, cei ”doi lideri” e de fapt doar unul, și acela incomplet. Că doar nu l-o vedea cineva lucid la minte pe Lupu lider la vreun capitol. Poate doar la agramatisme și cacofonii.

Să zâmbim cu stomacurile goale și dinții clănțănind de frig

Taică-meu îmi povestea cum ieșea lumea la paradă pe 1 mai, pe vremea înfloritoarelor soviete. Nu conta că erai pe cale să-ți dai sufletul, că nu mâncasei nimic în ziua aia sau că, în general, nu aveai idee ce e cu 1 mai. Trebuia să ieși la paradă și să strigi din toți rărunchii un patriotic ”ura!”. Să te ferească Domnul să nu faci asta, mai ales în perioada de glorie a Uniunii și dacă erai vreo bucățică de funcționar, că aveai de dat explicații peste explicații pe la secretarii de partid.

Cam așa și cu parada de pe 3 noiembrie a lui Filat și Plahotniuc (cel mai mare editorialist al Patriei ar spune a lui ”Filat și Lupu”, doar pentru a nu-l ”trivoji” prea tare pe cel ce-i finanțează gazeta). Mă-ndoiesc că ar exista vreun moldovean teafăr la minte, care să nu fie membru de partid sau funcționar în actuala guvernare și care și-ar dori să iasă la paradă. Și mai ales cu obligațiunea de a avea zâmbetul larg pe față! Că așa a zis Filat: ”cu zâmbetul pe față la paradă!”.

E ca și cum i-ai cere lui Radu, cel ce a participat la protestele din aprilie cu sufletul deschis și care a făcut campanie în vara lui 2009 ”pentru Integrarea Europeană” să iasă acum și să aplaude discursurile unor impostori care s-au îmbogăți pe sângele tinerilor omorâți sau schingiuiți atunci. Radu, care are acum vreo 27 de ani, nu-și vede capul de griji și e dezgustat până în măduva oaselor de felul în care cei pe care i-a susținut acum 4 ani își bat joc de toate valorile sale. Radu, care are toate șansele să fie prin Canade sau Australii după ce și-a dat seama că noilor guvernanți li-e la fel de în cot de viitorul acestei țări precum și precedenților.

Parada de pe 3 noiembrie, încă o abureală a naivilor și europenilor

În ultimele zile am asistat la un spectacol comic de luptă împotriva corupției. După ce timp de 20 de ani în Moldova n-a fost depistat niciun judecător corupt, acum, în doar câteva zile, tocmai doi au fost prinși cu mită. Și încă ce mită!!! Unul cu 200 de dolari, celălalt cu 1000 de euro!

Nici la capitolul vamă n-am stat mai prost. Tocmai 33 de vameși, dintre care 32 de bipede și un patruped, au fost reținuți pentru corupție. Și încă ce corupție!!! Protejarea celor ce duc colete rudelor noastre din Italia.

Nu s-a legat nimeni de judecătorii ce-i facilitează lui Plahotniuc atacurile raider și nici de vameșii ce-i aduc milioane lui Filat. Așa, niște neica nimeni de pa la Criuleni, Briceni. Niște novici de pe la Leușeni și-un sărman patruped.

Da' judecătorii ăia de pe la Buiucani, care își cumpără imobile de lux imediat după ce condamnă ilegal oameni la pușcărie? Da' vameșii cu bolizi de sute de mii de euro și zeci de imobile în capitală? Nimic!?

O abureală venită din partea lui Filat și Plahotniuc, care vor să demonstreze europenilor că aici chiar se luptă cu corupția.

La fel și cu parada ”zâmbăreților”, de pe 3 noiembrie. Se încearcă a se demonstră că uite, dom'le, moldovenii ne susțin, pe noi, Filat și Plahotniuc - artizanii integrării europene. Doar că la acea paradă vor fi membrii de partid de la Chișinău ai celor două partide, primarii, membrii consiliilor raionale și locale de prin provincie și chiar și secretarele din aceste primării. Eventual și niște cetățeni turmentați, pescuiți în acea zi de pe la ușile barurilor în care vor cere pe datorie încă o sută de grame.

Parada ”zâmbăreților”, încă un pas spre compromiterea integrării europene

De fapt, această paradă a ”zâmbăreților” nu e nimic altceva de cât o altă dovadă de cât de prost stau lucrurile în Moldova și de cât de lehămetuiți de toate sunt cetățenii acesteia. În mod normal, o acțiune de susținere a integrării europene într-un stat ce pretinde a avea 3.5 milioane de locuitori, ar trebui să adune măcar o sută-două de mii de oameni. Cam așa se întâmpla prin statele aderate în mileniul 3 la UE. Europenilor li se demonstra că într-adevăr, populația acelor țări tinde spre valorile europene. Doar că acolo se întâmpla pe un fond de reformare adevărată, în niște țări în care nu 80% din populație nu avea încredere în guvernare, iar acele manifestații nu erau organizate de niște indivizi putred de corupți, șefi ai unor clanuri mafiote pe care ei le numesc partide politice.

Așadar, parada de pe 3 noiembrie se anunță a fi nu altceva decât unul dintre congresele anuale ale PLDM-ului și PD-ului, doar că ele vor avea loc în aer liber și reunite. Și niște congrese la care, în sfârșit, va putea participa și respectabilul cetățean al Republicii Moldova, John Onoje.

PS: Oare care zâmbet va fi afișat la 3 noiembrie, cel al lui Filat, după ce a mai ”kidănit” pe cineva?
Or rânjetul de satisfacție al lui Plahotniuc? 

Fericiți oameni, nu? 


Sursa
2013-10-25 15:06:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

03:00:16Let’s go —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:50:24Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova —» Elena Robu
20:37:56Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului —» Elena Robu
20:03:04Critica unei soluții negândite și nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată —» Drept MD
18:51:57Criză politică peste Prut, a picat Guvernul #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:06Hora Științei a poposit la grădiniță —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
17:28:38Şi-a organizat ”biserică” acasă —» Curaj.TV | Media alternativă
16:18:00Aparențe —» Primul meu blog
15:36:47Vă invităm la o seară duhovnicească cu scriitorul Ion Bradu —» Tineretul Ortodox
15:25:07Top vânzări carte pentru copii, octombrie 2019. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:08:47#viațădefamilie —» lolamajeure | sex. intimitate. discuţii nocturne
14:20:50Cum să-ți dezvolți răbdarea [Pastor Vasile Filat, 2019] —» Moldova Creștină
14:00:00A New Way to Earn Money on WordPress.com —» Blogul Alinei Godzin
12:31:32Reacția lui Iohannis după demiterea guvernului Sandu: „Sprijinul financiar din partea României va fi strict condiționat” —» Corlateni official blog
11:32:14Inevitabilul s-a produs: Maia Sandu și Andrei Năstase au pierdut tot —» Elena Robu
11:10:09S-a întâmplat: Guvernul Sandu a căzut —» Elena Robu
11:00:35Восстановление экологии населённых пунктов руками самих жителей на примере села Копчак —» Заметки Начинающего Журналиста
10:31:12Inexpensive Kitchen Sinks —» Andrei Fornea
10:21:16Se laudă că a fost la vot, dar încalcă legea —» Curaj.TV | Media alternativă
09:45:02Știința care te inspiră! —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:03:37Cum se Naște Sărăcia la Moldoveni? —» Curaj.TV | Media alternativă
07:25:40Affordable Sectional Couch —» Andrei Fornea
04:22:12Asta ești tu pentru mine: o întindere fără sfârșit —» Taaleex's Blog
04:09:19Iordania din nou —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:34:37Swiss Parking —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag