Katy intre arta si stiinte reale :)

katy2

Katy Rain este nascută la 17 decembrie, în Republica Moldova, or. Chişinău. Din copilărie, fiind pasionată de muzică şi pictură, a urmat şi a absolvit şcoala de arte ”Valeriu Poleacov” din Chişinău, învăţând vioara, pianul şi arta plastică. În 2009 devine absolventă a Facultății de Fizică a USM și a Facultății de Arte Frumoase cu profil muzical. În august 2009, devine laureată a Festivalului Internațional ”Perla Fiesta” , care a avut loc în Istanbul.

 În primavara anului 2010, s-a lansat proiectul Katy Rain. În paralel cu viața colorată de artist, Katy Rain încearcă să facă ce pare a fi imposibil: să combine arta cu științele reale , și anume activează în calitate de lector al Universtității de Medicină și Farmacie, predând biofizică și matematică superioară.

În toamna anului 2012 Katy s-a stabilit cu traiul în București, începând studiile de master în Analytic Philosophy, Universitatea din București. În paralel continua să activeze ca interpretă.

În 10 august, anul curent, a lansat expoziţia personală de pictură “Tablouri motivaţionale by Katy Rain” ,  în incinta Bibliotecii Naționale.

Cum îți reușește să combini muzica și pictura cu biofizica și matematica?

Se zice că cea mai bună odihnă e schimbul activităţilor. Este foarte important să îţi păstrezi entuziasmul în tot ce faci, iar alternarea unor activităţi atât de diferite probabil mi-l conservează. Ştiintele reale sunt pentru mine, iar arta – pentru suflet : Şi oare nu anume aceste 2 componente alcătuiesc întregul fiinţei noastre? Cred că totul este posibil, dacă crezi şi vrei.

Tu în ce crezi și ce-ți dorești cel mai mult?

Vreau să cred în superioritatea binelui, a adevărului și dreptății. Să cred că fericirea nu este o iluzie și că nu depinde doar de noi înșine, ci și de oamenii pe care îi iubim. Îmi doresc cel mai mult sănătatea şi fericirea mea şi a celor din jur. Şi ca cei scumpi să aibă o viaţă cât mai lungă şi calitativă.

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Fericirea pentru mine ţine de prezent. Ea poate să existe, dar să nu fie conştientizată, şi atunci regret cel mai mult. Dar ştiu cu siguranţă unul din momentele de fericire conştientizate : e cel de concentrare asupra creaţiei.

În rest, e cam relativă… Te poate ploua cu bani, dar să nu fii fericit… sau să umbli prin noroi, dar sufletul să îți fie plin de fericire.

Trăiești clipa sau ești mai calculată?

Nu știu dacă să trăiești clipa și să fii calculată ar fi antonime, ca să aleg. Aș vrea să cred că îmi trăiesc clipa. Mai degrabă chiar lucrez asupra acestui lucru.

Deseori trăim în trecutul care nu mai e sau viitorul care încă nu a venit, și e o prostie. Dar așa e firea umană. E greu să te concentrezi doar pe prezent, dar totuşi posibil. Un exemplu ar fi cel dat mai sus. Prin creaţie îţi concentrezi mintea în prezent. Iar cât de calculată sunt, nu îţi pot defini vreun grad.

Sunt ca toţi, un amestec dintre emoţie şi raţiune, iar care prevalează depinde de situaţii. Dacă durata medie a vieții ar fi 35 de ani, ai trăi-o altfel? Oricât de lungă sau scurtă nu ar fi, cred că ar fi la fel. Nu aş fi fost mai înțeleaptă să îmi dau seama că e mai puţin decât ar putea fi:) Dacă ai putea să modifici ceva din trecut, ce ar fi? Să mă întorc și să mă mai nasc o dată. Ca să traiesc tot ce am trăit și încă mult mai mult :) Ce așteptări ai de la viitor? Vreau ca în viitor să zic: wow.. ce frumos e prezentul. Mă simt împlinită în toate sferele vieţii. Am atins nişte obiective, dar nu mă opresc să îmi pun altele. katy1 Mesaj final You can paint your life katy3

Sursa
2013-10-24 20:06:54Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:23:29Amman in imagini —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:41:38Pe cât de important poate fi adevărul? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
20:03:40Je ne veux pas gâcher ma vie en t'aimant mal. —» turn up the silence
19:25:00Balul bobocilor ( cl. V-VI ) —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
19:24:00Cea mai mare victorie a FMF: Lecții de fotbal în școli —» Sandu GRECU
19:23:08Ucraina în limba română 28: Bugetul 2020 – priorități sociale, de apărare și diplomație —» Curaj.TV | Media alternativă
18:15:44Lipsa creșterii spirituale te siacalifica de la slujirea in Evanghelie —» Moldova Creștină
16:59:01Imagini apocaliptice: 90% din Veneţia, înghiţită de apă de până la doi metri —» Elena Robu
16:35:20Am susținut un briefing în cadrul căruia am comunicat decizia oficială —» Igor Dodon
16:12:13eBook Cartier. Top vânzări octombrie 2019 —» Gheorghe Erizanu
16:09:30Ion Chicu, premierul desemnat de Igor Dodon —» Elena Robu
15:42:57©️ Învață să fii fericit aici și acum… —» Licurici de suflet
15:09:47Vor discotecă în sat, dar distrug scaunele —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:26Essencial Home Office Interior Design Tips —» ajna-blogging-press
14:59:29Amman —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
14:06:50Am avut discuții separate cu toate fracțiunile din Parlamentul Republicii Moldova —» Igor Dodon
12:04:34Învățarea alfabetului la preșcolari: căutăm literele cu pensula —» Planeta Mami
11:58:19Light Up Air Jordans —» Andrei Fornea
11:40:08Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil? —» Elena Robu
10:06:43Avertizarea MAIB privind e-mailurile virusate care pretind a fi trimise din numele bănci —» edufin.md
09:23:32Fur Blanket King Size —» Andrei Fornea
09:21:23„Degustare de butoaie” la Castel Mimi —» Fine Wine
09:19:22Moldova, grație performanței lui Radu Albot, s-a calificat la prima ediție a ATP Cup! —» un alt blog
07:28:27E plină țara de proști —» Primul meu blog
07:26:28Scandal uriaș în Marea Britanie privind implicarea Rusiei în alegeri —» Elena Robu