CRUCIAȚII ROȘII SUNT GATA SĂ IA CU ASALT CHIȘINĂUL. SUNT PREGĂTITE FORȚELE DE ORDINE?Cea de a doua moțiune de cenzură depusă de opoziția parlamentară din Republica Moldova a eșuat. Doar 36 de deputaţi au susţinut moţiunea îndreptată împotriva Cabinetului de Miniștri condus de Iurie Leancă. Partidele aflate în arcul guvernamental și-au demonstrat și de această dată coeziunea. Desigur că ideologii PCRM știau din timp că rezultatul acțiunii lor politice va fi nul. 
Notam anterior că motivația acestor două moțiuni de cenzură este strâns legată de mobilizarea simpatizanților domniilor lor pentru participarea la marșul asupra Chișinăului. Opoziția comunistă are nevoie de suficient timp pentru acumularea resurselor financiare destinate organizării acestei cruciade, dar și pentru obișnuirea locuitorilor municipiului Chișinău cu zgomotul făcut de marșurile comuniste și adormirea vigilenței apărătorilor ordinii publice. Resursele financiare sunt necesare pentru transportul roșiilor cruciați moldoveni către capitală, dar și pentru întreținerea lor. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, și-a anunțat speranța ca la viitorul protest să participe circa 200-300 mii de oameni, ceea ce înseamnă resurse financiare uriașe.

Portalul de știri Omega, afiliat opoziției comuniste, nota că, „marșul spre Chișinău se pregătește în fiecare localitate din Moldova și va avea scopul deturnării de la guvernare a Coaliției pro-europene.” PCRM a anunţat deja, că va face publică ziua în care va organiza acest marș. Potrivit lor, protestul va avea loc în luna noiembrie şi la el vor participa oameni din toate raioanele ţării. Anunțul a fost făcut de secretarul general al PCRM, Iurie Muntean, în cadrul unui mitingorganizat de comunişti la Palatul Republicii.
Înștiințarea făcută de Iurie Muntean nu a rămas fără replică. 

În cadrul unei emisiuni televizate la care au participat liderul PLDM, Vlad Filat și al PD, Marian Lupu, s-a făcut auzită declarația că, pe 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc o acţiune de susținere a mișcării pro-europene a guvernului moldovean. Marian Lupu, a spus că acțiunea, „nu va fi îndreptată împotriva cuiva sau a ceva, ea va fi una în susţinerea viitorului acestei ţări, a progresului, a modernizării Republicii Moldova”
Liderul liberal democrat, Vlad Filat, a confirmat faptul că demonstrația  va fi organizată de toate cele trei componente ale coaliţiei. "Vom organiza pe 3 noiembrie o acţiune pentru o Moldovă europeană, unde vor veni oamenii să îşi expună punctul de vedere privind viitorul ţării. Nu vor veni cu tobe, cu injurii sau cu agresivitate, ci cu zâmbete. Această acţiune va fi organizată în comun. Mă refer la partide şi la oameni de bună credinţă", a subliniat Vlad Filat.

Cele două înștiințări, ale opoziției și puterii, vin să dea bătăi de cap atât municipalității, cât și organelor de apărare a ordinii publice. La ultimul miting al comuniștilor moldoveni, printre participanți, presa a observat persoane care erau sub influența alcoolului ori a substanțelor halucinogene. Multe din aceste persoane aveau un comportament agresiv. Jurnaliștii afirmă că același tip de persoane au fost cei care, pe data de 7 aprilie 2009,  au inițiat atacul asupra clădirii Președinției și Parlamentului moldovean. Să fie oare un semn că opoziția și-ar dori reeditarea acelor nefericite evenimente?

Reprezentanții municipali ai forțelor de menținere a ordinii publice, la începutul lunii octombrie, nu au putut face față atacurilor verbale îndreptate asupra altețelor regale care au depus o coroană de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare din centrul capitalei moldovenești. Vor putea ei să țină în frâu armata cruciaților roșii? 
Ce se va întâmpla dacă, participând la marșul asupra Chișinăului, simpatizanții comuniștilor moldoveni vor da nas în nas cu simpatizanții coaliției de guvernare? Vor intra oare simpatizanții Uniunii Vamale, în altercații violente cu simpatizanții mișcării pro-europene? 

Surse din cadrul conducerii comuniștilor moldoveni mi-au declarat sub acoperirea anonimatului că opoziția este conștientă de toate riscurile pe care le implică o revoluție. Catifeaua anunțată ar putea fi una mai cotondentă. 

Sunt oare pregătite forțele de ordine să facă față acestor provocări? Prezența doamnelor polițiste în cordonul de menținere a ordinii publice pare a spune că deocamdată protestele comuniștilor moldoveni nu sunt luate în serios și că domnul Voronin ar proceda, vorba cântecului : Voronin bate toba, Voronin bate tare, Voronin bate toba, el vrea la guvernare!

Ce se va întâmpla dacă persoanele agresive observate printre protestatari nu se vor mulțumii doar să bată toba?

Sursa
2013-10-23 15:03:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:52:58Average Cost Of A Couch —» Andrei Fornea
10:31:57Garden Box Designs —» Andrei Fornea
10:31:31Au blocat mașina unui funcționar și au chemat poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
09:58:58Discriminată la gara auto din Comrat —» Curaj.TV | Media alternativă
07:52:58Toamnă târzie* —» Andrei LANGA. Blogul personal
02:09:57Why Canadians send me to the Russians?! —» plop andrei
22:30:08Иван Фёдорович Александровский - русский художник, фотограф, инженер и изобретатель. —» Удивительные истории из жизни великих людей
20:42:54“Crime Against Democracy”: U.S. Backed Fascist Coup in Bolivia —» ajna-blogging-press
20:35:46Poliţia sperie taximetriştii din staţie şi intersecţie —» Curaj.TV | Media alternativă
20:28:58Crater în asfalt lîngă Tîrgul de iarnă, SRI şi Casa Poporului —» Curaj.TV | Media alternativă
19:04:49Ziua Internațională a Studenților celebrată de către membrii ASCOM —» Tineretul Ortodox
13:29:40Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț —» Gheorghe Erizanu
13:19:11Două cărți pe care să le citești până la Crăciun —» Sunt MAMĂ!
08:50:40Oamenii —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:19:15Săptămâna în care ACUM a predat cheile Kremlinului —» Un PUNCT din .FR
07:43:41Chain Link Fence Ideas —» Andrei Fornea
07:40:02Dinette Table And Chairs —» Andrei Fornea
07:21:49Veneţia a fost inundată din nou. Monumente istorice, aflate în patrimoniul UNESCO, sunt în pericol —» Elena Robu
05:26:08CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:51:04Olga Roman, amica lui Filat, a fost reținută în Dubai! —» un alt blog
20:33:47CA(TREN)* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:17:52CRUCIFIX* —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:41:24Discuție la Microfonul Liber referitor la conducerea trecută și prezentă —» Curaj.TV | Media alternativă
18:38:33Poliția din Cricova încearcă să-i cenzureze cazul —» Curaj.TV | Media alternativă
16:37:32Classic Beer Battered Fish and Mushy Peas —» ajna-blogging-press